Telefony komórkowe

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 października 2011, 15:45

Dziwne, bo mi się o oczy obiło, iż Flash nie ma wsparcia dla procesora z Ace'a :think:

Na chwilę obecną w Plusie, jak to się dalej potoczy, dopiero się okaże.
Ostatnio zmieniony 17 października 2011, 15:53 przez Wiking, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2011, 15:49

Wiking pisze:Na chwilę obecną w Plusie, jak to się dalej potoczy, dopiero się okaże.
też byłem w plusie, ale przeszedłem do Play z prostego powodu - nieograniczony internet, stan darmowy i galaxy ace za złotówkę kosztem podniesienia abonamentu miesięcznego o kilkanaście złotych.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2011, 15:59

W Plusie też jest nieograniczony internet, większość wybieranych przeze mnie numerów jest w mojej sieci, nie widzę więc zysków z przejścia na Play na chwilę obecną.

Edit:
Z tego co widzę, to nieograniczony internet w plusie jest szybszy od tego w play, ale może patrzę na nieaktualną ofertę...

Jvri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2011, 16:49

Podryw na telefon? nawet nie wiedziałem że się da....

Zarzuciłem alternatywą w postaci Galaxy S plus bo zrobił na mnie pozytywne wrażenie, nie jestem gadżeciarzem i nie lubię wydawać pieniędzy na coś co jest mi zbędne, ale w tym przypadku omawiana kwota byłaby dobrze spożytkowana, bo jest to po prostu lepszy telefon od Ace`a

http://www.compare-cellphones.org/Samsu ... Galaxy-Ace

Co do ace`a i flasha -> http://android.com.pl/news/rozne/2444-f ... comma.html

Czy dojdzie to ostatecznie do skutku i w jakiej formie, nie wiem, tematem się nie interesowałem bo nie miałem takiej potrzeby jak do tej pory.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2011, 17:13

Ok. Dzięki za radę. Zawsze mogę zatrzymać się w połowie drogi i kupić Galaxy S.
Zakup telefonu nie ma jeszcze flagi: "pilne". Więc mogę jeszcze poczekać z decyzją.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2011, 17:28

Wiking pisze:Ok. Dzięki za radę. Zawsze mogę zatrzymać się w połowie drogi i kupić Galaxy S.
Zakup telefonu nie ma jeszcze flagi: "pilne". Więc mogę jeszcze poczekać z decyzją.
Nie mędrkuj tylko kupuj Galaxy eSke. Jestem jej posiadaczem i jestem mega zauroczony tym telefonikiem ;)

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2011, 21:29

Jvri pisze:Podryw na telefon? nawet nie wiedziałem że się da....
kiedyś laski leciały na:
Obrazek
a później na:
Obrazek

sam takie zaliczałem, serio :prochno:
(w sensie komórki)

Jvri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 października 2011, 11:27

To pierwsze to n-gage jak dobrze kojarzę? jeden z największych niewypałów w historii :)
Aczkolwiek przypomniałeś mi nim inny wymysł nokii na który się kiedyś skusiłemObrazek
Pamiętam już jak w gimnazjum nim furore zrobiłem, wszyscy chcieli go dotknąć (telefonu oczywiście :prochno: )

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2011, 11:36

Jvri pisze:To pierwsze to n-gage jak dobrze kojarzę? jeden z największych niewypałów w historii :)
Aczkolwiek przypomniałeś mi nim inny wymysł nokii na który się kiedyś skusiłemObrazek
Pamiętam już jak w gimnazjum nim furore zrobiłem, wszyscy chcieli go dotknąć (telefonu oczywiście :prochno: )
tak, ngage. Nic się nim nie robiło, po prostu się go miało :smile:
5510 też jeden z rozpoznawalnych telefonów swojego czasu :)

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2011, 12:10

it doesn't matter pisze: Nie mędrkuj tylko kupuj Galaxy eSke. Jestem jej posiadaczem i jestem mega zauroczony tym telefonikiem ;)
Gdybym kierował się byciem "mega-zauroczonym" to w moim domowym komputerze koło i7 byłaby jakaś wypasiona karta graficzna, wszystko zamknięte w oledowanej obudowie, śmigające pod kontrolą najnowszego windowsa.
Ale okazuje się, że wypasiona grafa niektórym wcale do szczęścia potrzebna nie jest, a Windows nie jest cudownym i najlepszym systemem do każdego zastosowania...

Dużo bardziej przekonuje mnie zestawienie przytoczone przez użytkownika Jvri (za którego przytoczenie jestem bardzo wdzięczny), pokazujące w pewnych kwestiach zdecydowaną przewagę S Plus nad Ace.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2011, 23:57

Ok chłopaki, sprawa jest bardzo prosta... HTC Sensation, Samsung Galaxy S2 czy iPhone 4? Może coś innego w okolicach 1300-1500PLN?

Zależy mi na dobrym kalendarzu, możliwie najprostszym w użytkowaniu (nie chce mi się bawić z telefonem i siedzieć cały dzień na xda-developers - telefon ma działać od włączenia, do wyrzucenia bez niepotrzebnego grzebania, ani resetów raz na tydzień), ogarniętym odtwarzaczem mp3 i wygodnym przeglądaniem internetu.

W iPhonie podoba mi się ekran (rozdzielczość), odtwarzacz mp3 i system który nie wymaga ode mnie zbyt wiele wysiłku. Natomiast martwi mnie szkło z tyłu telefonu i dziwne ograniczenia iOS.

Galaxy S2 - in plus ekran (rozmiar) i aparat. In minus z pewnością bateria, ogólny rozmiar telefonu i... mam wrażenie, że szybko się popsuje, złamie etc.

O HTC nie wiem w sumie nic, ale podoba mi się, że ma metalową obudowę i niezły wyświetlacz.

Ktoś poleca szczególne któryś/ma jakieś argumenty które przechylą szalę na korzyść jednego z zawodników? Może jakieś inne propozycje?

Jvri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 10:44

Co do walorów użytkowych, czyli obudowa, rozmiar, etc tutaj nie doradzę, bo to kwestia indywidualnych potrzeb, jeśli jest możliwość to najlepiej pobawić się fizycznie każdym modelem.

Co do bebechów to wygrywa jednak Galaxy SII, zwłaszcza z HTC, zresztą wystarczy rzucić okiem na poniższe porównania:

http://www.compare-cellphones.org/HTC-S ... alaxy-S-II

http://www.compare-cellphones.org/Samsu ... e-iPhone-4

http://www.compare-cellphones.org/HTC-S ... e-iPhone-4

Co do aplikacji - Iphone ma ich więcej, ale z tego co mi wiadomo (nigdy sam się nie bawiłem) to żeby nie przepłacać to trzeba soft "złamać", w przypadku Androida jeśli dana aplikacja jest płatna w markecie, wystarczy ściągnąć jej scrackowaną wersję z odpowiedniego forum i tyle, ingerować w sam telefon nie trzeba. Co do kalendarzy, w samsungu masz możliwość w standardzie synchronizacji z kontami gmaila.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2011, 23:33

Potrzebuję pomocy,posiadam Samsunga Chat'a 335 i nie mam żadnego odtwarzacza video (myślałem od razu jest zainstalowany) ale wrzucam filmik na telefon,próbuję odtworzyć i dupa blada,szukam po necie ale nic nie potrafię znaleźć,nigdy nie ściągałem takich rzeczy więc nie mam pojęcia gdzie szukać,co ściągnąć itd. może poratuje ?

Jvri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2011, 23:23

odtwarzacz jest tylko nie wszystkie formaty na nim poleca. tel nie ma niestety systemu wiec mozliwosci sa ograniczone ale jak poszperach po forach specjalistycznych to byc moze trafisz na jakis odtwarzacz pod jave napisany z obsluga wiekszej ilosci rozszerzen plikow. innym wyjsciem jest konwersja filmiku ktory chcesz obejrzec na odpowiedni format obslugiwany przez tel. np. mp4 (h.264) przy uzyciu programu 3gp video converter badz podobnym.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2011, 16:48

No właśnie,odtwarza tylko MP4 i specjalnie wrzuciłem video w tym formacie na telefon specjalnie żeby sprawdzić czy działa ale dalej nic z tego ;(

ODPOWIEDZ