Serie A (4): JUVENTUS 1-1 Bologna
- cerb
- Juventino
A ja jeszcze pochwale Martiego bo nikt o nim nic nie mowi a wg mnie zagral w 2 polowie duzo lepiej niz Del Piero i Vucinic razem wzieci..
Zaczyna mnie denerwowac Buffon ktory biegnie 120m przez cale boisko zeby odciagnac jakiegos ziomka z druzyny przeciwnej od bojki .. to juz kolejny mecz z rzedu kiedy widze taki kabaret..
Jedność drużyny to jedna a pajacowanie to drugie
Zaczyna mnie denerwowac Buffon ktory biegnie 120m przez cale boisko zeby odciagnac jakiegos ziomka z druzyny przeciwnej od bojki .. to juz kolejny mecz z rzedu kiedy widze taki kabaret..
- Kamil_on
- Juventino
Buffon - bronił to co miał bronić (+ jedną sytuację wyłapał na refleksannihilator1988 pisze:Prosiłbym o mały opis poszczególnych zawodników. Wystarczy zwykły + przy nazwisku. Nie oglądałem meczu, bo miałem problem z połączeniem, 90 minut spędziłem spoglądając na wynik meczu na livescore. Jedyny jest taki plus, że cała czołówka pogubiła pkt

Lich - wiadomo. Dobrze w obronie, biegał jak szalony - norma - + ofc.
Barzagli - nie poznaję człowieka - bardzo dobry mecz. W obronie świetnie
Chiellini - był w cieniu Barzagliego. To chyba on odpuścił krycie przy straconej bramce.
De Ceglie - cały mecz przyzwoicie, ale cóż... ja na orliku nie bawię się w polu karnym tak jak on dzisiaj - groza.
Marchisio - ciężko powiedzieć kilka przechwytów, kilka strat - norma.
Pirlo - pierwsza połowa ospale, a w drugiej najlepszy piłkarz na boisku - wyprowadzenie Krasicia na dobrą sytuację + bardzo groźny strzał z dystansu.
Krasić - mnie nie przekonał. Mniej rajdów, ale kiedy już biegł, to lądował na aucie bramkowym.
Pepe - jak zwykle dużo biegał, walczył - nie przeszkadzał na boisku.
Del Piero - Występ krótki, ale jako tako trzymał poziom.
Vucinić - chwała mu za bramkę, ale ten kto dostaje czerwoną kartkę w pierwszej połowie nie może liczyć na dobre oceny.
Vidal - miał mało czasu żeby się pokazać w oensywie, ale w obronie ładnie czyścił.
Matri - grał tak jak powinien osamotniony napastnik = zastawiał piłkę, przepychał się. Miał jedną dobrą sytuację, którą wypracował sobie poprzez świetne zgaszenie piłki na klatce. Wywiązał się ze swojej roli +
Giancherini - jak widzę są różne opinie co do jego gry, ale... moim zdaniem jego najlepszy mecz - podobało m się to co pokazał.
"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- whitesignus
- Juventino
Juve zaslugiwalo na zwyciestwo. Choc przy wyniku 1-1 i czerwieni dla naszego pilkaza, jego wizja powinna zostac wzbogacona o te informacje ciut inaczej. Matri za DP ok, Dp sam by mial ciezko, nie jest juz nastolatkiem, Vidal za DC po prostu mus. Wniosl duzo w ofensywie. Giaccherini to jednak lekka pomylka, w 2 poprzednich meczach Conte widzial, ze nie gra on jakiejs nieziemskiej pilki i nie odmieni losow spotkania. Elia moim zdaniem jest bardziej blyskotliwy, lepiej wyszkolony technicznie i szybkosciowo i to on mogl nas wyprowadzic z tego wyniku. Tym bardziej ze presja ze strony wyniku i skladu dodalaby mu kopa...
- evilboy
- Juventino
Jeśli przez zorganizowanie masz na myśli wielkie męczarnie z takim tuzem jak Bologna, to ja dziękuję. Byliśmy bardziej zorganizowani bez Krasicia i Vucinicia...pumex pisze:Ok, ale drużyna była zorganizowana, walczyli, napocili się niemiłosiernie, a dziękować za utratę punktów trzeba Cegle i właśnie toplejerowi, psia maćevilboy pisze:Tak, oglądałem. Co więcej, oglądałem też mecz z Parmą. I wiesz co? Zagraliśmy gorzej, mimo że Vidal coraz bardziej zgrywa się z drużyną, a od pierwszej minuty na boisku był nasz TOP PLAYER, który miał wnieść nową jakość do ofensywy.pumex pisze:A mecz Pan oglądał?
- kaczy19FJ
- Juventino
jakku1 pisze:Mowisz, masz ; )annihilator1988 pisze:Prosiłbym o mały opis poszczególnych zawodników. Wystarczy zwykły + przy nazwisku. Nie oglądałem meczu, bo miałem problem z połączeniem, 90 minut spędziłem spoglądając na wynik meczu na livescore. Jedyny jest taki plus, że cała czołówka pogubiła pkt
Buffon - w zasadzie bezrobotny przez caly mecz. Zlapal kilka uderzen z daleka w srodek i tyle. Obronil w drugiej polowie jeden grozny strzal Ramireza, ale chwile pozniej wpadla bramka dla Bologni po rozny. Bez szans na obrone.
Lichtsteiner - swietny z tylu jak i z przodu. Biegal od pola karnego do pola karnego. W zasadzie bezbledny z tylu. Swietny mecz.
Barzagli - tak jak Szwajcar bezbledny z tylu. Pare razy tez podciagnal troche z pilka do przodu, zeby wyprowadzic ja z wlasnej polowy. Duzo pewnieijszy od Chielliniego.
Chiellini - popelnil blad w kryciu przy golu dla Bologni, ale poza tym wszystko ok. No wlasnie, poza tym... Szkoda tej bramki, ale trudno.
De Ceglie - momentami niepewny, dopiero jak stracilismy bramke to sie ozywil z przodu. Notabene, stracilismy ja po czesci z winy DC. To on tak fatalnie przyjmowal pilke w polu karnym, ze Ramirez zdolal oddac strzal, po ktorym Bologna wywalczyla rzut rozny (a z tego roznego padla bramka).
Krasic - z poczatku gral slabo, potem coraz lepiej. W drugiej polowie zmarnowal jednak jedna setke (trafil w slupek), a niedlugo potem zostal zdjety z boiska. Nie gral jednak wcale zle.
Pepe - slaby od poczatku do konca spotkania. Jak dla mnie to on powinien zejsc zamiast Milosa. W zasdadzie nie wiem, co mam o Simone napisac, bo nie przypominam sobie, aby stworzyl jakas ciekawa akcje.
Pirlo - w pierwszej polowie bardzo slaby, w drugiej o niebo lepszy. Swietnie zagral Krasiciowy pilke na "nos", po ktorej Serb mial niemal sam na sam. No ale trafil w slupek.
Marchisio - w pierwszej czesci spotkania gral niezle, w drugiej juz fatalnie. Do zmiany w 70 minucie. Duzo niedokladnych zagran, nie biegal bez pilki, nie wybiegal do podan, generalnie... slabo.
Del Piero - fajnie wygladala jego wspolpraca z Vuciniciem w przerwie, ale w drugiej czesci niestety nie zobaczylismy juz tego duetu, bo Mirko dostal czerwona kartke, a za DP wszedl Matri. Szkoda, bo zapowiwadala sie obiecujaco.
Vucinic - gol, kilka fajnych akcji dwojkowych z DP i czerwona kartka. Eh... Nie wiem, co napisac o Vuciniciu. Widac, ze jest swietny technicznie, ma potencjal, ale albo grac mu sie nie chce albo dostaje czerwona kartke w kretynski sposob (pierwsza zolta kartke dostal z klotnie z sedzia).
Matri - wszedl za DP na drugie 45 minut w sumie zrobil to, co do Niego nalezalo (szkoda, ze nie strzelil jedynie gola). Przetrzymywal pilke, odgrywal ja do boku, w jednej sytuacji swietnie uderzal z woleja ale w ostatniej chwili pilke lecaca do bramki zablokowal jeden z obroncow Bologni.
Giaccherini - wprowadzil troche ozywienia na skrzydlo, lewe skrzydlo ; ) Bo dopoki gral tam Pepe, to zupelnie sie nic nie dzialo. Moim zdaniem zagral dzisiaj niezle, sporo biegal, walczyl, udana zmiana.
Vidal - wszedl na lewa obrone za DC i w sumie gral bardzo pewnie. Szkoda, ze tak krotko. W nastepnym meczu chcialbym go zobaczyc na srodku pomocy zamiast Marchisio. Claudio niech sobi juz odpocznie bo ostatnie dwa mecze mial mocno "srednie".
Radzę przejrzeć powtórki - "danie" rożnego - a nie upilnowanie obrońcy przez Giorgio to już co innego. Rożnych było w brud, a akurat traf strzelił tak, że w tym właśnie rożnym, Kielon nie upilnował.
- bendzamin
- Redaktor
Ja mam jedno - co pan im powiedzial, ze nawet w dziesiatke potrafia tak przysiasc na rywalu, jak Juventus za poprzednich trenerow rzadko potrafil grajac w pelnym skladzie?whitesignus pisze: Jeszcze jakies pytania do pana 'Konte'?
Szkoda, ze sedzia chcial zablysnac na naszym pieknym stadionie i byc w centrum uwagi, zdecydowanie przesadzal z rozrzucaniem tych zoltych kartek.
Giaccheriniego chyba sie troche niektorzy uczepili. Dzisiaj wcale nie gral zle, choc ciezko stwierdzic, czy lepiej nie zagralby Elia albo Estigarribia.
Pirlo, Barzagli - za laczna sume 300 tysiecy € zrobilismy w ciagu pol roku dwa takie transfery, ze glowa mala. Obaj dzisiaj na duzy plus, poza tym baaaaaardzo podoba mi sie Lichtsteiner, dawno nie bylo takiej jakosci u nas na tej pozycji.
Vucinic za dwie zolte bedzie pauzowal? Moze wtedy Quagliarella wreszcie dostalby jakas szanse, chyba najwyzszy czas :roll:
Ja dziwnym trafem ich nie zauważyłem. Ładmnych podań, jak zwykle fenomenalnego utrzymania się przy piłce i sytuacji z 2. połowy jak wydymał 3 Bolończyków nie raczyłeś uwzgędnić w swojej ocenie. Zobacz oceny od prasy i się zastanów nad tym. Vidal sobie jeszcze pogrzeje, pogódźcie się.Castiel pisze:Te pokaźnej ilośći stracone piłki, podania do nikogo i głupie straty to sam sobie wymyśliłem.alina pisze:Radzę kupić okulary. Tradycyjnie na solojuve go ludzie pojadą a od gazet dostanie dobre oceny. To sie nazywa obiektywizm. od whoscored.com już widzę. że dostał 7,2 - trzeci najlepszy z juve.Castiel pisze:Jeśli szukacie kozłów ofiarnych to proszę - (...) przede wszystkim Marchisio.
- lose10
- Juventino
Szacunek dla chlopakow, na prawde. Dawno tak walecznego Juventusu nie widzialem.. nie dość że walecznego to i takiego który prowadzi grę w 10
szkoda 2 pkt ale wiadome kto okazal sie winowajcą. Kartka moim zdaniem zaslużona, ale moment w którym sędzia go upomnial doskoczyly pionki z bologni i ten nagle wyciąga czerwień.. żałosne
pare sytuacji również bylo kontrowersyjnych, gwizdal dopiero wtedy gdy kibice zaczeli okazywać co myślą.
Buffon- znowu praktycznie bez sytuacji w których mialby sie jakos wykazac, jedna po bledzie cegly..
Lichtensteiner- świetny. W te i z powrotem, na prawde kolos na boku
Barzagli- Bez zastrzeżeń. Pewny, silny i skuteczny.
Chiellini- jw
De Ceglie- slabiutko..
Pepe- Niezle, na swoim poziomie..
Pirlo- men of the match. Genialny zawodnik
Marchisio- Czasami dobrze, czasami troche slabiej. Ja dopatrzylem sie wiecej tych dobrych zagran.
Krasic- widac bylo że mu sie chce. Szkoda tego slupka :?
Del piero- Nic szczególnego nie utkwiło mi w pamieci.
Vucinic- ....
Matri- Świetnie, zastawial sie i czasem robil z nimi co chcial. Szkoda że bez gola.
Giaccherini- dzisiaj akurat dobrze. Pare udanych zagran, mniej strat i co ciekawe probowal grac 1-1 a nawet 1-2.
Vidal- to co mial to zrobil.

szkoda 2 pkt ale wiadome kto okazal sie winowajcą. Kartka moim zdaniem zaslużona, ale moment w którym sędzia go upomnial doskoczyly pionki z bologni i ten nagle wyciąga czerwień.. żałosne

Buffon- znowu praktycznie bez sytuacji w których mialby sie jakos wykazac, jedna po bledzie cegly..
Lichtensteiner- świetny. W te i z powrotem, na prawde kolos na boku

Barzagli- Bez zastrzeżeń. Pewny, silny i skuteczny.
Chiellini- jw
De Ceglie- slabiutko..
Pepe- Niezle, na swoim poziomie..
Pirlo- men of the match. Genialny zawodnik

Marchisio- Czasami dobrze, czasami troche slabiej. Ja dopatrzylem sie wiecej tych dobrych zagran.
Krasic- widac bylo że mu sie chce. Szkoda tego slupka :?
Del piero- Nic szczególnego nie utkwiło mi w pamieci.
Vucinic- ....
Matri- Świetnie, zastawial sie i czasem robil z nimi co chcial. Szkoda że bez gola.
Giaccherini- dzisiaj akurat dobrze. Pare udanych zagran, mniej strat i co ciekawe probowal grac 1-1 a nawet 1-2.
Vidal- to co mial to zrobil.
- Łukasz
- Juventino
Mam wrażenie, że coniektórzy robią z Giaccheriniego kolejnego kozła ofiarnego - nie ma Motty i Amauriego, a na kogoś żółć trzeba wylać. Z Parmą i dziś wyglądał przyzwoicie (nie dobrze, ale też nie można powiedzieć że źle), ze Sieną beznadziejnie... Zobaczymy co będzie dalej, nie mówię, że to super-hiper-ekstra piłkarz, ale na pewno gorszym rezerwowym od Martineza nie będziemnowo pisze:Powtórzę to, co mówiłem w weekend: nie mam pojęcia, co Conte widzi w Giaccherinim. Po prostu nie mam bladego pojęcia. Oddać Martineza, wziąć Gaccheriniego... transakcja stulecia po prostu.

6 cm. I jest zmiennikiem.evilboy pisze: A najciekawsze jest to, że Giovinco wywalili, bo był za niski, a zaledwie 3 cm wyższy Giaccherini jest podstawowym lewoskrzydłowym w taktyce Conte :roll:
Graliśmy w "10", więc nie oczekuj cudów. I tak jeśli tworzyliśmy jakiekolwiek zagrożenie, to za jego sprawą.pumex pisze:Jego gra była efektowna, ale nieefektywna. Zagrał jedną genialną piłkę, ale Krasic oczywiście jej nie wykorzystał. Poza tym kręcił, przytrzymywał piłkę, rozrzucał grę, ale tak naprawdę nic z tego nie wynikało.IGI pisze:?? W drugiej polowie byl wrecz genialnypumex pisze: Pirlo był dziś słaby
Nie graliśmy, Vidal grał lewego obrońcę.Allen76 pisze:Conte widzac, ze cisniemy zdjal De Ceglie i wpuscil Vidala i gralismy trojka z tylu.
Hmmm... Tak sobie myślę, że w kolejnym meczu chciałbym zobaczyć na środku duet Pirlo-Vidal...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pajacowali w tej sytuacji zawodnicy z Bolonii. Podlecieli do Pepe z mordą, że nie przerwaliśmy gry w sytuacji, gdy jakiś typ leżał na murawie i symulował. Zaczęło się przepychanie i akurat bardzo dobrze, że nasi tam wszyscy podbiegli. Wzajemne wsparcie ma być.cerb pisze:
- ZZX
- Juventino
Był spory dym, a Gigi jako kapitan jako jedyny może się wdawać w dyskusje z sędzią, zachował się tak jak powinien, ale jak ktoś chce się doczepić to zawsze znajdzie powódcerb pisze: Zaczyna mnie denerwowac Buffon ktory biegnie 120m przez cale boisko zeby odciagnac jakiegos ziomka z druzyny przeciwnej od bojki .. to juz kolejny mecz z rzedu kiedy widze taki kabaret..
- booyak
- Juventino
:shock: To mnie chłopie zaskoczyłeś. Marchisio był dziś całkowicie bezproduktywny! Ograniczał się do zagrań piłki do obrońców! Co to ma być żeby ŚP oddawał piłkę obrońcy żeby ten rozpoczął akcje?! A kiedy już zagrywał, a raczej próbował zagrywać do przodu robił to tak że 85% jego podań to strata piłki. Każdy komentarz rozumiem ale żeby chwalić tego typa to już przesada...alina pisze:Ja dziwnym trafem ich nie zauważyłem. Ładmnych podań, jak zwykle fenomenalnego utrzymania się przy piłce i sytuacji z 2. połowy jak wydymał 3 Bolończyków nie raczyłeś uwzgędnić w swojej ocenie. Zobacz oceny od prasy i się zastanów nad tym. Vidal sobie jeszcze pogrzeje, pogódźcie się.Castiel pisze:Te pokaźnej ilośći stracone piłki, podania do nikogo i głupie straty to sam sobie wymyśliłem.alina pisze: Radzę kupić okulary. Tradycyjnie na solojuve go ludzie pojadą a od gazet dostanie dobre oceny. To sie nazywa obiektywizm. od whoscored.com już widzę. że dostał 7,2 - trzeci najlepszy z juve.
★ ★ ★
- Dobry Mudżyn
- Juventino
W brud? A nie w czystość?kaczy19FJ pisze:jakku1 pisze:Mowisz, masz ; )annihilator1988 pisze:Prosiłbym o mały opis poszczególnych zawodników. Wystarczy zwykły + przy nazwisku. Nie oglądałem meczu, bo miałem problem z połączeniem, 90 minut spędziłem spoglądając na wynik meczu na livescore. Jedyny jest taki plus, że cała czołówka pogubiła pkt
Buffon - w zasadzie bezrobotny przez caly mecz. Zlapal kilka uderzen z daleka w srodek i tyle. Obronil w drugiej polowie jeden grozny strzal Ramireza, ale chwile pozniej wpadla bramka dla Bologni po rozny. Bez szans na obrone.
Lichtsteiner - swietny z tylu jak i z przodu. Biegal od pola karnego do pola karnego. W zasadzie bezbledny z tylu. Swietny mecz.
Barzagli - tak jak Szwajcar bezbledny z tylu. Pare razy tez podciagnal troche z pilka do przodu, zeby wyprowadzic ja z wlasnej polowy. Duzo pewnieijszy od Chielliniego.
Chiellini - popelnil blad w kryciu przy golu dla Bologni, ale poza tym wszystko ok. No wlasnie, poza tym... Szkoda tej bramki, ale trudno.
De Ceglie - momentami niepewny, dopiero jak stracilismy bramke to sie ozywil z przodu. Notabene, stracilismy ja po czesci z winy DC. To on tak fatalnie przyjmowal pilke w polu karnym, ze Ramirez zdolal oddac strzal, po ktorym Bologna wywalczyla rzut rozny (a z tego roznego padla bramka).
Krasic - z poczatku gral slabo, potem coraz lepiej. W drugiej polowie zmarnowal jednak jedna setke (trafil w slupek), a niedlugo potem zostal zdjety z boiska. Nie gral jednak wcale zle.
Pepe - slaby od poczatku do konca spotkania. Jak dla mnie to on powinien zejsc zamiast Milosa. W zasdadzie nie wiem, co mam o Simone napisac, bo nie przypominam sobie, aby stworzyl jakas ciekawa akcje.
Pirlo - w pierwszej polowie bardzo slaby, w drugiej o niebo lepszy. Swietnie zagral Krasiciowy pilke na "nos", po ktorej Serb mial niemal sam na sam. No ale trafil w slupek.
Marchisio - w pierwszej czesci spotkania gral niezle, w drugiej juz fatalnie. Do zmiany w 70 minucie. Duzo niedokladnych zagran, nie biegal bez pilki, nie wybiegal do podan, generalnie... slabo.
Del Piero - fajnie wygladala jego wspolpraca z Vuciniciem w przerwie, ale w drugiej czesci niestety nie zobaczylismy juz tego duetu, bo Mirko dostal czerwona kartke, a za DP wszedl Matri. Szkoda, bo zapowiwadala sie obiecujaco.
Vucinic - gol, kilka fajnych akcji dwojkowych z DP i czerwona kartka. Eh... Nie wiem, co napisac o Vuciniciu. Widac, ze jest swietny technicznie, ma potencjal, ale albo grac mu sie nie chce albo dostaje czerwona kartke w kretynski sposob (pierwsza zolta kartke dostal z klotnie z sedzia).
Matri - wszedl za DP na drugie 45 minut w sumie zrobil to, co do Niego nalezalo (szkoda, ze nie strzelil jedynie gola). Przetrzymywal pilke, odgrywal ja do boku, w jednej sytuacji swietnie uderzal z woleja ale w ostatniej chwili pilke lecaca do bramki zablokowal jeden z obroncow Bologni.
Giaccherini - wprowadzil troche ozywienia na skrzydlo, lewe skrzydlo ; ) Bo dopoki gral tam Pepe, to zupelnie sie nic nie dzialo. Moim zdaniem zagral dzisiaj niezle, sporo biegal, walczyl, udana zmiana.
Vidal - wszedl na lewa obrone za DC i w sumie gral bardzo pewnie. Szkoda, ze tak krotko. W nastepnym meczu chcialbym go zobaczyc na srodku pomocy zamiast Marchisio. Claudio niech sobi juz odpocznie bo ostatnie dwa mecze mial mocno "srednie".
Radzę przejrzeć powtórki - "danie" rożnego - a nie upilnowanie obrońcy przez Giorgio to już co innego. Rożnych było w brud, a akurat traf strzelił tak, że w tym właśnie rożnym, Kielon nie upilnował.
Giaccha sie wszyscy czepiaja za jeden skiszony mecz. Z Parma gral zachowawczo, ale pare razy ladnie przedarl sie skrzydlem, a dzisiaj kilka razy ladnie zadryblowal. A ci co zarzucaja mu brak szybkosci, powinni zrobic "baranka" z rozbiegu o sciane, bo jest prawie tak szybki jak Krasic. De Ceglie owszem, jeden blad, ale ogolnie pozytywnie, wiec na nastepny mecz mozna go zostawic, ale Vucinicia i Marchisio zdjalbym koniecznie. Pepe mecz odpoczynku tez dobrze zrobi. Z Parma gral niezle, i strzelil bramke, ale 2 nastepne to kaszana. Blagam wrecz o atak DP/Quag - Matri, w pomocy Vidal a na skrzydlach Chelo i Elia

BESTER MANN, BESTEEER !

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Moje podstawowe przemyslenie po tym meczu - mamy tylko jednego zawodnika, ktory poprawna gre druzyny zamienia na dobra i regularnie stwarza sytuacje bramkowe... wiadomo o kogo chodzi.
Reszta to niestety sredniacy (z calym szacunkiem dla Alexa) z predyspozycja do czestszych lub rzadszych przeblyskow. O ironio ta pierwsza grupa ma u Conte pod gorke. Taki Krasic na przyklad w przeciwienstwie do Pepe probowal dryblingow, mial sytuacje bramkowe... ale Conte uznal, ze Giaccherini i Pepe beda przydatniejsi.
Reszta to niestety sredniacy (z calym szacunkiem dla Alexa) z predyspozycja do czestszych lub rzadszych przeblyskow. O ironio ta pierwsza grupa ma u Conte pod gorke. Taki Krasic na przyklad w przeciwienstwie do Pepe probowal dryblingow, mial sytuacje bramkowe... ale Conte uznal, ze Giaccherini i Pepe beda przydatniejsi.
- Łukasz
- Juventino
Obaj są lewoskrzydłowymi - raczej się ich nie upchnie.Dobry Mudżyn pisze:na skrzydlach Chelo i Elia