Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]
- Giovani
- Juventino
I rozumiem, że to Cie strasznie rozwścieczyło ? :shock:<<W@jTEk>> pisze:I jak na złość pierwszego gola strzelił jedyny obcokrajowiec w Juve który był wtedy na boisku.Elohi pisze:Dziesięciu Włochów w pierwszej jedenastce
No ja bym taki bardzo szczęśliwy nie był. Wolałbym, żeby te 4 bramki były dziełem napastników (najlepiej Matriego i Vucinicia).RuTeK pisze:P.s 4 bramki i zadna dziełem napastnika! 3xpomocnicy 1xobronca! cieszy to że mamy czym straszyć !
Chociaż... z drugiej strony.... ważne 4 gole

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No tak tak, zazwyczaj to trener wie wszystko najlepiej. Mieliśmy takiego w poprzednim sezonie, który na lewej stronie wolał wystawiać środkowego pomocnika zamiast Pepe. Mnie Włoch nie przekonuje, dzisiaj gdyby nie strzelił tej bramki jego występ byłby jedynie średni. Różnicę, którą się widzi powoduje to, że biegał po prawej stronie, a tam był też Lichtsteiner i na tle niewidocznego Giaccheriniego po prostu nie sposób było go nie zauważyć, plus wszystkie piłki szły albo środkiem albo prawą stroną.klama 10 pisze:ok, a kto twoim zdaniem powinien zasługiwać na grę w pierwszej jedenastce ? Widzisz co prezentują zawodnicy OBECNIE na treningach, sparingach etc. , czy wzorujesz się na "nazwiskach" danych piłkarzy ? a może twierdzisz na podstawie zeszłego sezonu ? Trener najlepiej widzi kto jest obecnie w najlepszej dyspozycji. Pamiętaj o tym.
Nie wiem czy bym wolał. Serb jest innym zawodnikiem niż w poprzednim sezonie. Chyba nie czuje się pewnie przy Conte, a szkoda. Przestałem w niego patrzeć jak w obrazek jakiś czas temu, bo mi się nie podoba, że wychodząc na boisko zapomina głowy i nie myśli, że prawie zawsze chce zrobić to samo, a prawie nigdy mu to nie wychodzi dobrze. Aczkolwiek nazywanie go drewniakiem? Taki trend, dla mnie możesz go i od Amaurich wyzywać.klama 10 pisze:Pewnie wolałbyś widzieć Krasic-ia drewniaka w podstawie, także pozdro
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Conte ustawił go na szpicy, ewidentnie mu to nie leżało.juventusprzemek pisze: Szkoda, że Vucinić tak kładł lachę![]()
Giaccherini musiał zagrać w tym meczu. Elia jest w Turynie dopiero cztery dni. Nie wymagajmy cudów. Parma to nie jest przeciwnik, aż tak wymagający. A gościowi trzeba dać szansę. Dzisiaj dostał. Mam nadzieję, że ze Sieną zobaczymy Elię. A Pepe nie grał aż tak beznadziejnie. Rywalizacja może wyjść Krasiciowi tylko in-plus. Skoro wynik był ok, gra była ok - to nie szukajmy smrodu. Szczególnie tam gdzie go nie ma.
- Wojtek
- Juventino
Jak na złość wszystkim piłkarzom Juve na boisku bo pewnie każdy chciał strzelić pierwszyGiovani pisze:I rozumiem, że to Cie strasznie rozwścieczyło ? :shock:<<W@jTEk>> pisze:I jak na złość pierwszego gola strzelił jedyny obcokrajowiec w Juve który był wtedy na boisku.Elohi pisze:Dziesięciu Włochów w pierwszej jedenastce

Już nie moge się doczekać takiej samej gry ze Sieną!
- szczerbi
- Juventino
Trzeba przyznać, że Pepe jest o klasę lepszy taktycznie do Krasicia. Krasić może jest szybki i potrafi czasem minąć, ale Pepe zna pojęcie gra zespołowa. Mam nadzieję, że Krasić nauczy się grać pod tym względem.
Pirlo to prawdziwy profesor- świetny mecz.
Bardzo podoba mi się gra Barzagliego. Pokazywał to już u nas wcześniej- gra pewnie w obronie i skutecznie. Jest lepszy od Bonucciego i według mnie, razem z Chiellinim tworzy naprawdę mocny mur. Swoją drogą, spełniło się marzenie kibiców z 2007 roku, kiedy to w lecie wszyscy chcieli Barzagliego, a ten był już jedną nogą u nas. Mówiło się, że to świetny obrońca i będzie razem z Chiellinim filarem w obronie. Transfer doszedł do skutku trochę później, ale i tak oczekiwania spełnia. Przynajmniej moje.
Bardzo podoba mi się gra Barzagliego. Pokazywał to już u nas wcześniej- gra pewnie w obronie i skutecznie. Jest lepszy od Bonucciego i według mnie, razem z Chiellinim tworzy naprawdę mocny mur. Swoją drogą, spełniło się marzenie kibiców z 2007 roku, kiedy to w lecie wszyscy chcieli Barzagliego, a ten był już jedną nogą u nas. Mówiło się, że to świetny obrońca i będzie razem z Chiellinim filarem w obronie. Transfer doszedł do skutku trochę później, ale i tak oczekiwania spełnia. Przynajmniej moje.
- @D@$
- Juventino
Faktycznie 10 Włochów, nawet nie zwróciłem uwagi. Co do skrzydłowych to coś w tym jest że Włosi z dobrym takowych nie słynęli, nawet mistrzostwo 2006 było z jednym typowym i lekko naturalizowanym... Co innego boczni obrońcy, tzn. przynajmniej do niedawna byli nieźli.szczypek pisze:Z czego przynajmniej jeden nie powinien grać w Juventusie (De Ceglie), dwóch w tym składzie nie powinno się dzisiaj znaleźć (Pepe, Giaccherini) a jeden ewentualnie (Marchisio). Tak więc robi to wrażenie, ale wolałbym porządnego lewego obrońcę (był taki Szwajcar?), skrzydłowych z Holandii, Serbii czy Paragwaju no i Chilijczyka.Elohi pisze:Dziesięciu Włochów w pierwszej jedenastceczyżby Marotcie udało się stworzyć włoskie JUVE? Pożytku z tego możemy mieć i my i Cesare Prandelli!
Cieszy taka wygrana a przecież nie był to chyba najmocniejszy skład. Coś czuje dużą rotację w tym sezonie, co ważne ławka szeroka i jest kim po straszyć z rezerwy. Dość powiedzieć, że tylko jeden na ławce to był obrońca, no jednak rzadka sytuacja w ostatnich sezonach.
Rotacja rotacją, ale ważne żeby Pirlo zdrowy był.
Może przejdzie na Inter?<<W@jTEk>> pisze:Ja czekam aż przełamiemy kompleks Palermo.francois pisze:W końcu przezwyciężyliśmy kompleks Parmy :twisted: .
- TURINIO
- Juventino
Nie wiem czy mu nie leżało,bo sam w wywiadach mówi,że środek ataku jest jego ulubioną pozycją,chociaż może grać też jako SS czy też ewentualnie na lewym skrzydle..Conte ustawił go na szpicy, ewidentnie mu to nie leżało
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Marian.
- Juventino
No i co koledzy, gdzie macie te skróty na jutubie? Jest jeden, w dodatku ze słabą jakością. Dodam, że kiedyś skróty były dodawane z częstotliwością miliard na godzinę, w dodatku bardzo dobrej jakości. Teraz jest ubogo i to bardzo, ale to chyba wina LEGA CALCIO, pewnie zabronili wrzucać skróty i tyle.

- Giovani
- Juventino
Polecam meczyki.pl.Marian. pisze:No i co koledzy, gdzie macie te skróty na jutubie? Jest jeden, w dodatku ze słabą jakością. Dodam, że kiedyś skróty były dodawane z częstotliwością miliard na godzinę, w dodatku bardzo dobrej jakości. Teraz jest ubogo i to bardzo, ale to chyba wina LEGA CALCIO, pewnie zabronili wrzucać skróty i tyle.
Zagraliśmy bardzo fajny mecz. Pirlo - profesor.

- Dest
- Juventino
Niech jeszcze Pepe poprawi te dośrodkowania. Kogo on tam szukał cały czas na tym długim słupku ?szczerbi pisze:Trzeba przyznać, że Pepe jest o klasę lepszy taktycznie do Krasicia. Krasić może jest szybki i potrafi czasem minąć, ale Pepe zna pojęcie gra zespołowa. Mam nadzieję, że Krasić nauczy się grać pod tym względem.
Co do samego meczu, to nie pamiętam kiedy ostatnio Juve tak zdominowało rywala. Przyjemnie się oglądało, nawet nie wiem kiedy minęło te 90 minut. A przy akcji bramkowej Marchisio to mi po prostu kopara opadła.
- Vojtimar
- Juventino
Świetny mecz. Wiele rzeczy jeszcze do poprawy, mimo że Antonio ma ofensywną filozofię gry to uważam że powinniśmy więcej grać środkiem, szybko, 1-2 passami. W takiej taktyce odnalazł by się Vidal który jest bardzo dynamiczny i dobrze wyszkolony.
Ale nie ma co narzekać, super start, przed meczem wystarczało mi 1:0, nie wiedziałem do końca jak odbierać słabiutki mecz z Notts. Ważne że Conte sam wie że ma jeszcze sporo do poprawy, m. in koncentracja na pełne 90 min żeby nie było takich akcji jak z De Ceglie (btw słaby występ Kutchera). Poza tym z lepszymi drużynami trudniej będzie opanować środek pola niż dzisiaj.
No ale brawa należą się drużynie i naszemu trenerowi za świetny mecz, oby tak dalej
Jeszcze słówko o Krasiciu.. nie wiem ile prawdy było w stwierdzeniu że ma czas do zimy bo wiadomo że trener nie powie czegoś takiego publicznie w prasie. Ale pojawił się taki news i wydaje mi się że jest w tym troche prawdy. I jeśli tak to na tą chwilę blisko mu do opuszczenia Juve.
Krasic zeszłą jesień miał b.dobrą bo był nowy, grał na świeżości, z rozpędu, przeciwnicy go nie znali. No ale ile można z uporem maniaka stosować jeden.. schemat, bo zwodem tego nazwać nie można.
A on dziś wchodzi na boisko i pierwsze co robi to oczywiście rozpęd do linii bocznej i ledwo zdołał dośrodkować. Ale ta wrzutka i tak była fatalna. Zero myślenia. To nie jest jakiś junior żeby dać mu nie wiadomo ile czasu. Na wiosne kaszanił, teraz na razie kaszani, mam nadzieję że zmądrzeje, że Conte go jakoś ogarnie, bo na razie bida z nędzą. A co najgorsze nie uczy się na błędach.
Ale nie ma co narzekać, super start, przed meczem wystarczało mi 1:0, nie wiedziałem do końca jak odbierać słabiutki mecz z Notts. Ważne że Conte sam wie że ma jeszcze sporo do poprawy, m. in koncentracja na pełne 90 min żeby nie było takich akcji jak z De Ceglie (btw słaby występ Kutchera). Poza tym z lepszymi drużynami trudniej będzie opanować środek pola niż dzisiaj.
No ale brawa należą się drużynie i naszemu trenerowi za świetny mecz, oby tak dalej

Jeszcze słówko o Krasiciu.. nie wiem ile prawdy było w stwierdzeniu że ma czas do zimy bo wiadomo że trener nie powie czegoś takiego publicznie w prasie. Ale pojawił się taki news i wydaje mi się że jest w tym troche prawdy. I jeśli tak to na tą chwilę blisko mu do opuszczenia Juve.
Krasic zeszłą jesień miał b.dobrą bo był nowy, grał na świeżości, z rozpędu, przeciwnicy go nie znali. No ale ile można z uporem maniaka stosować jeden.. schemat, bo zwodem tego nazwać nie można.
A on dziś wchodzi na boisko i pierwsze co robi to oczywiście rozpęd do linii bocznej i ledwo zdołał dośrodkować. Ale ta wrzutka i tak była fatalna. Zero myślenia. To nie jest jakiś junior żeby dać mu nie wiadomo ile czasu. Na wiosne kaszanił, teraz na razie kaszani, mam nadzieję że zmądrzeje, że Conte go jakoś ogarnie, bo na razie bida z nędzą. A co najgorsze nie uczy się na błędach.
Z Juve na dobre i złe!
- pablo1503
- Juventino
Ten weekend jest dla nas bardzo szczęśliwy!
Juventus wygrywa!
Roma i Inter przegrywają!
Milan remisuje!
Coś niesamowitego. Po dwóch meczach stwierdzam, że szykują się czarne konie Serie A(może nie żeby wygrać, ale żeby powalczyć o LM), mianowicie Palermo i Lazio.
Patrząc na następną kolejkę to może być jeszcze lepiej, bo Milan gra z Napoli, a Inter z Romą, natomiast my z Sieną. Znów możemy uciec
Forza Juve!!
Juventus wygrywa!
Roma i Inter przegrywają!
Milan remisuje!
Coś niesamowitego. Po dwóch meczach stwierdzam, że szykują się czarne konie Serie A(może nie żeby wygrać, ale żeby powalczyć o LM), mianowicie Palermo i Lazio.
Patrząc na następną kolejkę to może być jeszcze lepiej, bo Milan gra z Napoli, a Inter z Romą, natomiast my z Sieną. Znów możemy uciec
Forza Juve!!

- liqu!d
- Juventino
No Adaś wykrakałeś. Inter wlaśnie przegrał z Palermo 3-4. W zasadzie z naszych rywali tylko Napoli zdobyło komplet punktów. Milan i Lazio po jednym punkcie, Roma i Inter przegrywają@D@$ pisze:Może przejdzie na Inter?<<W@jTEk>> pisze:Ja czekam aż przełamiemy kompleks Palermo.francois pisze:W końcu przezwyciężyliśmy kompleks Parmy :twisted: .

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja tylko dopiszę od siebie, że gdyby nie głupia decyzja Conte o stawianiu na DC i totalnym olaniu Zieglera to dziś prawdopodobnie zagralibyśmy na zero i dużo lepiej w ataku lewą stroną bo Ziegler na pewno czułby się jak ryba w wodzie w takim meczu jak dzisiejszy z Parmą.
Ale z drugiej strony cieszy, że Conte znacznie poprawił grę bez piłki bo oprócz tego, że Pirlo kontrolował całe boisko to jednak koledzy momentalnie pokazywali się do podań.
Ale z drugiej strony cieszy, że Conte znacznie poprawił grę bez piłki bo oprócz tego, że Pirlo kontrolował całe boisko to jednak koledzy momentalnie pokazywali się do podań.