Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 18:33

Mam nadzieję ,że nasz kraj nie będzie rządziła lewica przez najbliższe 6-7 lat.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 19:26

Juras_Senat pisze:
Nicolas pisze: PS - Głosując na "Kaczora" możemy się szykować na podbój Rosji, Litwy i innych wschodnich sąsiadów, a Tusk? Też źle! A niech to .. głosuję na czerwonych ... ;]
O to to..
Dość mam "kaczyzmu" i "sielanki" Tuska. Czas by Polska znów była czerwona! :smile:
Gdyby byli rozsądni ludzie, to czemu nie. Ale kto ma być? Napieralski? A co, Polska to królewna Śnieżka, że chce ja jabłkami kupić? Olejniczak? Dzięki, i tak jest masa przygłupów :/

Dzisiaj nie ma w Polsce polityków lewicowych, mogących, mówiąc piłkarskim językiem, zrobić różnicę.

Inna rzecz, że takich polityków nie ma w całej Europie i na świecie. Pokolenie De Gaulle'ów, Churchillów i Roosveltów odeszło, a następców nie ma. Smutne to trochę, że o losach świata decydują kobieciarze, wielbiciele nieletnich dziwek i bawełniarz z Ugandy. Czy skądś tam.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 14:31

deszczowy pisze:Pokolenie De Gaulle'ów, Churchillów i Roosveltów odeszło, a następców nie ma.
Znalazłem element nie pasujący do pozostałych. Dobra próba przemycenia.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 16:42

Bukol87 pisze:
deszczowy pisze:Pokolenie De Gaulle'ów, Churchillów i Roosveltów odeszło, a następców nie ma.
Znalazłem element nie pasujący do pozostałych. Dobra próba przemycenia.
Że niby literówkę zrobiłem w nazwisku? O co kaman?

Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 18:07

Andrzej Lepper nie żyje ...
Teraz media, które go publicznie wyśmiewały, szydziły z niego "robią" z Andrzeja Leppera wielkiego człowieka. Jeszcze czarne tło, czarna wstążeczka - tylko żałoby narodowej brakuje oraz odznaczenia za zasługi dla Polski :roll: . O zmarłych się źle nie mówi, ale ten szum medialny(zawsze) mnie wręcz przeraża.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 18:21

Nicolas pisze:Andrzej Lepper nie żyje ...
Teraz media, które go publicznie wyśmiewały, szydziły z niego "robią" z Andrzeja Leppera wielkiego człowieka. Jeszcze czarne tło, czarna wstążeczka - tylko żałoby narodowej brakuje oraz odznaczenia za zasługi dla Polski :roll: . O zmarłych się źle nie mówi, ale ten szum medialny(zawsze) mnie wręcz przeraża.
Gloryfikowanie Leppera jest, mimo powagi sytuacji, po prostu śmieszne. Jako, że nie wypada źle mówić o zmarłych to od komentarza się powstrzymam.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 19:07

Nicolas pisze:Andrzej Lepper nie żyje ...
Lepper był jaki był. Jednak mimo wszystko każda taka śmierć to tragedia, zwłaszcza dla rodziny. W mediach zawsze wydawał się być twardym facetem...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 19:38

Wolałem oglądać Leppera w TV niż Tuska czy Niesiołowskiego. Zawsze patrzyłem na niego z jakąś sympatią.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 19:42

Jeden z najbardziej barwnych polityków nie żyję,z nim w sejmie było śmiesznie i wesoło,nie to co teraz jedna wielka strategiczna wojna,okres sejmu z Lepperem oceniam pozytywnie,miał parę znanych sentencji jak np. jak można zgwałcić Prostytutkę:D(może nie wypada),szkoda go {*}
Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie,niech mu ziemia lekką będzie,żegnaj Andrzej.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 21:32

Przystawka została skonsumowana.

Szkoda faceta, ale politycznie to on był... hm... to nie był mąż stanu.

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 21:54

Smok-u pisze:Wolałem oglądać Leppera w TV niż Tuska czy Niesiołowskiego. Zawsze patrzyłem na niego z jakąś sympatią.
podzielam to zdanie.
liberalizm i pewnie wiele innych rzeczy go wykończyło..
zdziwko niezłe :think:

arszawin: a nie mogłeś zgadnąć.!! już teraz tego nie napisze.
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2011, 22:51 przez charles, łącznie zmieniany 2 razy.

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
arszawin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 22:24

Karol pamiętasz jaką postać napisałeś dla mnie na kartce w drodze do Kutna?

Forte non è chi non cade mai,ma chi cade e si rialza!
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 23:21

Cóż, tragedia w czysto ludzkim wymiarze. Jako polityka go nie znosiłem, nie będę kłamał, ale zaskoczyłem się ogromnie, kiedy przeczytałem, że odebrał sobie życie.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 08:19

Jeśli to istotnie było samobójstwo, to kombinowałbym, że ze względu na długi okres odsunięcia od świecznika. Lepper żył dla mediów, żył mediami, może sobie uświadomił, że te czasy już nie wrócą?

Istotnie, człowiekiem był ciekawym, bo w wymiarze politycznym to był koszmar - w nieco innym wymiarze niż całe nieszczęście pod tytułem PO, tudzież najbardziej zaściankowa PiSowska frakcja, ale przynajmniej walił swoje tezy bez owijania w bawełnę.
No bo jak można zgwałcic prostytutkę, he he he he he he?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 10:58

Pozwolę sobie zmienić temat, ponieważ pewien naukowiec z Finlandii postanowił odpowiedzieć na pytanie od dawna nurtujące wielu mężczyzn. Oczywiście jak się domyślacie pytanie brzmi - czy rozmiar rzeczywiście ma znaczenie? Pan Doktor doszedł do zaskakującego wniosku - "Im krótszy członek, tym szybszy wzrost PKB":

Obrazek
W badaniu zaobserwowano, że przy średnim rozmiarze męskiego członka 13,5 cm, kraj osiągał wyższy wzrost PKB, jeśli zaś średni rozmiar penisa przekraczał 16 cm, wówczas oznaczało to dla państwa załamanie ekonomiczne".

(...)

Złośliwi, którzy dostrzegają coraz większą zawodność tradycyjnych prognoz ekonomicznych, mogliby postulować wprowadzenie nowej kategorii analiz gospodarczych. Dzięki znajomości rozmiarów członków swoich obywateli politycy mogliby z jeszcze większą dokładnością i precyzją przewidywać nastroje w gospodarce i zawczasu przygotować się na potencjalny kryzys. W ekonomii rzecz jasna.
To jak Panowie, którym z Was najbardziej zawdzięczamy to, że Polska jest "Zieloną Wyspą" :smile:?

PS Jeżeli ktoś nie czuje żartu, to polecam zapoznać się z tym krótkim fragmentem tekstu o korelacji: "Zależność a związek przyczynowo-skutkowy".

Obrazek
ODPOWIEDZ