Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 10:56

@Maras, jemu chyba chodziło o Bayern Monachium - nie Leverkusen (no chyba, że chodziło Ci o to, że Bayer byłby wkurzony, że sprzątnęliśmy im Vidala sprzed nosa :) ).

Obrazek
hinx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 11:08

stahoo pisze:@hinx
Nie wiem czy tak jest na wszystkich stadionach, w każdym razie każdy kto ogląda Premiership (mecze koło południa) kojarzy cienie i są one bardzo wkurzające...
Zależy od oświetlenia. Na Najnowszych stadionach z tego co udało mi sie znaleźć montują specjalne dwufazowe światła które w dzień iluminują tak że cienia nie ma na płycie boiska.

Możliwe że na starszych stadionach są tylko Jupitery które nie daja tej mozliwosci.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 12:10

Odnośnie "dziury" za bramką to znalazłem ciekawe fotki. Włoscy koledzy sugerują, że w tym miejscu moze być podnoszona część trybuny, coś na wzór tej:

Obrazek

Takie, bądź podobne rozwiązanie jest dość prawdopodobne, gdyż uchwyty są już zamontowane:

Obrazek

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 12:15

mateo369, hmmm... ciekawa sprawa. Szczerze mówiąc nie spotkałem się do tej pory z tak ogromną i szpetną dziurą zaraz za bramką, więc może faktycznie jakoś to zabudują. To byłoby bardzo ciekawe rozwiązanie. Myślisz, że te stalowe uchwyty są właśnie do tego mechanizmu? :think:

Obrazek
hinx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 12:25

pumex pisze:mateo369, hmmm... ciekawa sprawa. Szczerze mówiąc nie spotkałem się do tej pory z tak ogromną i szpetną dziurą zaraz za bramką, więc może faktycznie jakoś to zabudują. To byłoby bardzo ciekawe rozwiązanie. Myślisz, że te stalowe uchwyty są właśnie do tego mechanizmu? :think:
Możliwe. Wygladaja na podnosniki hydrauliczne.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 12:28

pumex pisze:Szczerze mówiąc nie spotkałem się do tej pory z tak ogromną i szpetną dziurą zaraz za bramką
oj tam oj tam, nie trzeba daleko szukać :wink:

Obrazek
pumex pisze:Myślisz, że te stalowe uchwyty są właśnie do tego mechanizmu? :think:
sam fakt, że są i to w takim miejscu już coś sugeruje. dodatkowo mają otwory, na których owa część trybuny mogłaby być zamocowana nie na sztywno a z możliwością ruchu, więc wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest dość prawdopodobne, wystarczyłoby tylko na dole zamontować jakieś podnośniki hydrauliczne, coś na wzór tych ze zdjęcia, które wrzuciłem wcześniej.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 12:35

mateo369 pisze:
pumex pisze:Szczerze mówiąc nie spotkałem się do tej pory z tak ogromną i szpetną dziurą zaraz za bramką
oj tam oj tam, nie trzeba daleko szukać :wink:
Hehe, tak, tylko mi chodziło o stadiony bez bieżni, gdzie trybuny są bardzo blisko murawy i taka dziura byłaby perfidnie widoczna z każdego ujęcia kamery :wink:
mateo369 pisze:sam fakt, że są i to w takim miejscu już coś sugeruje. dodatkowo mają otwory, na których owa część trybuny mogłaby być zamocowana nie na sztywno a z możliwością ruchu, więc wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest dość prawdopodobne, wystarczyłoby tylko na dole zamontować jakieś podnośniki hydrauliczne, coś na wzór tych ze zdjęcia, które wrzuciłem wcześniej.
Oby, oby.

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 14:23

Polecam wywiad z producentem gry FIFA12. 42 sekunda wyjaśnia jedną zagadke. :wink:

klik

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 14:28

Filmik z Vidalem odwiedzającym nowy stadion Juve:

A tutaj zdjęcie Arturo przy stadionie (fajne bokserki i nieobcięty paznokieć w najmniejszym palcu :lol: ):
http://nsa28.casimages.com/img/2011/07/ ... 535608.jpg

Btw: Dalej cisza w temacie nazwy stadionu?

Obrazek
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 14:39

meda11 pisze:Polecam wywiad z producentem gry FIFA12. 42 sekunda wyjaśnia jedną zagadke. :wink:

klik
Ciekawe czy w nowym PESie też będzie nowy stadion Juve

bartekoo2

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 15:05

pumex pisze: A tutaj zdjęcie Arturo przy stadionie (fajne bokserki i nieobcięty paznokieć w najmniejszym palcu :lol: ):
A ten nieobcięty paznokieć to pewnie po to by wydłubywać miód z ucha.

Ciekawe co oznacza ten gest który wykonuje prawą ręką 8)

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 15:26

Więcej zdjęć Vidala na stadionie znajdziecie w galerii JP - Vidal w Juve.
bartekoo2 pisze:Ciekawe co oznacza ten gest który wykonuje prawą ręką 8)
Zadzwoń do mnie! :D

Zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 16:42

jutro ma zaczac sie ukladanie murawy i w koncu bedziemy mieli prawie finalny wyglad wnetrza stadionu ;)
na wizkach zawsze jest pokazane ze murek dookoła boiska, na ktorym postawiony jest plotek przy pierwszych rzedach obity jest czarnym tlem z logo i nazwa klubu. ciekawe czy tak wlasnie zrobia na serio bo fajnie by to wygladalo. tak samo mogliby zrobic na tymze murku na gornej trybunie (jak na stadionie L).
znacznie poprawiloby to i tak swietny wyglad stadionu :)

10 fotek z dzisiaj ktore sporo wyjasniaja :))) jak widac ostatnie szczegoly konstrukcji sa konczone. mamy juz lawke rezerwowych, sztuczna dookola iii wyczekiwana czesc trybuny ktora spedzala sen z powiek czesci forumowiczow hehe kapitalnie sie to wszystko prezentuje a bedzie lepiej bo pod murawe tez wszystko przygotowane ;D:D:D:D:D

http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 50112.jpg/

tradetrade

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2011, 08:16

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2011, 08:41

bartekoo2 pisze:
pumex pisze: A tutaj zdjęcie Arturo przy stadionie (fajne bokserki i nieobcięty paznokieć w najmniejszym palcu :lol: ):
A ten nieobcięty paznokieć to pewnie po to by wydłubywać miód z ucha.

Ciekawe co oznacza ten gest który wykonuje prawą ręką 8)
"Dzwońcie do Rummenige i powiedzcie, że stadion Bayerny fajny, ale na Juve nie śmierdzi piwem i kiełbasą".

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ODPOWIEDZ