Juventus Stadium
- hinx
- Juventino
Zależy od oświetlenia. Na Najnowszych stadionach z tego co udało mi sie znaleźć montują specjalne dwufazowe światła które w dzień iluminują tak że cienia nie ma na płycie boiska.stahoo pisze:@hinx
Nie wiem czy tak jest na wszystkich stadionach, w każdym razie każdy kto ogląda Premiership (mecze koło południa) kojarzy cienie i są one bardzo wkurzające...
Możliwe że na starszych stadionach są tylko Jupitery które nie daja tej mozliwosci.
- mateo369
- Juventino
Odnośnie "dziury" za bramką to znalazłem ciekawe fotki. Włoscy koledzy sugerują, że w tym miejscu moze być podnoszona część trybuny, coś na wzór tej:

Takie, bądź podobne rozwiązanie jest dość prawdopodobne, gdyż uchwyty są już zamontowane:

Takie, bądź podobne rozwiązanie jest dość prawdopodobne, gdyż uchwyty są już zamontowane:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- pumex
- Juventino
mateo369, hmmm... ciekawa sprawa. Szczerze mówiąc nie spotkałem się do tej pory z tak ogromną i szpetną dziurą zaraz za bramką, więc może faktycznie jakoś to zabudują. To byłoby bardzo ciekawe rozwiązanie. Myślisz, że te stalowe uchwyty są właśnie do tego mechanizmu? 

- hinx
- Juventino
Możliwe. Wygladaja na podnosniki hydrauliczne.pumex pisze:mateo369, hmmm... ciekawa sprawa. Szczerze mówiąc nie spotkałem się do tej pory z tak ogromną i szpetną dziurą zaraz za bramką, więc może faktycznie jakoś to zabudują. To byłoby bardzo ciekawe rozwiązanie. Myślisz, że te stalowe uchwyty są właśnie do tego mechanizmu?
- mateo369
- Juventino
oj tam oj tam, nie trzeba daleko szukaćpumex pisze:Szczerze mówiąc nie spotkałem się do tej pory z tak ogromną i szpetną dziurą zaraz za bramką

sam fakt, że są i to w takim miejscu już coś sugeruje. dodatkowo mają otwory, na których owa część trybuny mogłaby być zamocowana nie na sztywno a z możliwością ruchu, więc wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest dość prawdopodobne, wystarczyłoby tylko na dole zamontować jakieś podnośniki hydrauliczne, coś na wzór tych ze zdjęcia, które wrzuciłem wcześniej.pumex pisze:Myślisz, że te stalowe uchwyty są właśnie do tego mechanizmu?
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- pumex
- Juventino
Hehe, tak, tylko mi chodziło o stadiony bez bieżni, gdzie trybuny są bardzo blisko murawy i taka dziura byłaby perfidnie widoczna z każdego ujęcia kamerymateo369 pisze:oj tam oj tam, nie trzeba daleko szukaćpumex pisze:Szczerze mówiąc nie spotkałem się do tej pory z tak ogromną i szpetną dziurą zaraz za bramką
Oby, oby.mateo369 pisze:sam fakt, że są i to w takim miejscu już coś sugeruje. dodatkowo mają otwory, na których owa część trybuny mogłaby być zamocowana nie na sztywno a z możliwością ruchu, więc wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest dość prawdopodobne, wystarczyłoby tylko na dole zamontować jakieś podnośniki hydrauliczne, coś na wzór tych ze zdjęcia, które wrzuciłem wcześniej.

- pumex
- Juventino
Filmik z Vidalem odwiedzającym nowy stadion Juve:
A tutaj zdjęcie Arturo przy stadionie (fajne bokserki i nieobcięty paznokieć w najmniejszym palcu :lol: ):
http://nsa28.casimages.com/img/2011/07/ ... 535608.jpg
Btw: Dalej cisza w temacie nazwy stadionu?
A tutaj zdjęcie Arturo przy stadionie (fajne bokserki i nieobcięty paznokieć w najmniejszym palcu :lol: ):
Btw: Dalej cisza w temacie nazwy stadionu?

- bartekoo2
- Juventino
A ten nieobcięty paznokieć to pewnie po to by wydłubywać miód z ucha.pumex pisze: A tutaj zdjęcie Arturo przy stadionie (fajne bokserki i nieobcięty paznokieć w najmniejszym palcu :lol: ):
Ciekawe co oznacza ten gest który wykonuje prawą ręką 8)
- tabo89
- Juventino
Więcej zdjęć Vidala na stadionie znajdziecie w galerii JP - Vidal w Juve.
Zdjęcia:

Zadzwoń do mnie!bartekoo2 pisze:Ciekawe co oznacza ten gest który wykonuje prawą ręką 8)

Zdjęcia:

- rh
- Juventino
jutro ma zaczac sie ukladanie murawy i w koncu bedziemy mieli prawie finalny wyglad wnetrza stadionu 
na wizkach zawsze jest pokazane ze murek dookoła boiska, na ktorym postawiony jest plotek przy pierwszych rzedach obity jest czarnym tlem z logo i nazwa klubu. ciekawe czy tak wlasnie zrobia na serio bo fajnie by to wygladalo. tak samo mogliby zrobic na tymze murku na gornej trybunie (jak na stadionie L).
znacznie poprawiloby to i tak swietny wyglad stadionu
10 fotek z dzisiaj ktore sporo wyjasniaja
)) jak widac ostatnie szczegoly konstrukcji sa konczone. mamy juz lawke rezerwowych, sztuczna dookola iii wyczekiwana czesc trybuny ktora spedzala sen z powiek czesci forumowiczow hehe kapitalnie sie to wszystko prezentuje a bedzie lepiej bo pod murawe tez wszystko przygotowane ;D:D:D:D:D
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 50112.jpg/

na wizkach zawsze jest pokazane ze murek dookoła boiska, na ktorym postawiony jest plotek przy pierwszych rzedach obity jest czarnym tlem z logo i nazwa klubu. ciekawe czy tak wlasnie zrobia na serio bo fajnie by to wygladalo. tak samo mogliby zrobic na tymze murku na gornej trybunie (jak na stadionie L).
znacznie poprawiloby to i tak swietny wyglad stadionu

10 fotek z dzisiaj ktore sporo wyjasniaja

http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 50112.jpg/
- tradetrade
- Juventino
- deszczowy
- Juventino
"Dzwońcie do Rummenige i powiedzcie, że stadion Bayerny fajny, ale na Juve nie śmierdzi piwem i kiełbasą".bartekoo2 pisze:A ten nieobcięty paznokieć to pewnie po to by wydłubywać miód z ucha.pumex pisze: A tutaj zdjęcie Arturo przy stadionie (fajne bokserki i nieobcięty paznokieć w najmniejszym palcu :lol: ):
Ciekawe co oznacza ten gest który wykonuje prawą ręką 8)