Arturo Vidal

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
hinx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 13:07

http://www.transfermarkt.de/de/arturo-v ... 37666.html

Masz ładnie rozpisane.

- 1 asysta

- bramka + asysta

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 13:24

hinx pisze:
- bramka + asysta
przepraszam, czy w 0.22 zrąbał Vidal?

Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 13:26

mateelv pisze:
hinx pisze:
- bramka + asysta
Dokładnie tak :)

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 13:38

Angelu pisze:
mateelv pisze:
hinx pisze:
- bramka + asysta
Dokładnie tak :)
Jak to się mawia w takich sytuacjach ? "Nie robi źle tylko ten co nic nie robi" :P Zauważcie to gdzie on się w ogóle znalazł... pod swoją linią bramkową :P widać że hasa po całym boisku a nie tylko w okolicach środka pola ;)

ObrazekObrazekObrazek
Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 14:12

Każdemu się zdarza no.. Przymykamy na to oko ;) Było i już się nie powtórzy :D

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 14:20

Pierwsze słowa Arturo jako gracza Juventusu :D "Jestem bardzo szczęśliwy" :D

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 18:17

Witamy witamy. I że Lucek pochwalił :shock:
I pomyśleć że Vidal kosztował tyle co Pepe...
Jeszcze tylko Vargas i Rossi :pray:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 18:40

<<W@jTEk>> pisze:
I pomyśleć że Vidal kosztował tyle co Pepe...
Nie chcę psuć tej podniosłej chwili i siać defetyzmu / jeździć bezpodstawnie po Marotcie / narzekać / nie wiem co jeszcze zostanie mi zarzucone, ale mam nadzieję że ten transfer i suma odstępnego pozwoli niektórym ludziom przejrzeć na oczy i zrozumieć że rezerwowy za dziesięć baniek w naszych warunkach to jednak trochę przegięcie.
Brutalo pisze:Pierwsze słowa Arturo jako gracza Juventusu :D "Jestem bardzo szczęśliwy" :D
Mówić to każdy tak mówi, ale po nim widać że jest straszliwie podpalony :-D Żeby mu tylko ten zapał koło grudnia nie zgasł.
@Maras@ pisze: Jak to się mawia w takich sytuacjach ? "Nie robi źle tylko ten co nic nie robi" :P Zauważcie to gdzie on się w ogóle znalazł... pod swoją linią bramkową :P widać że hasa po całym boisku a nie tylko w okolicach środka pola ;)
Bardziej niż za to że przegrał ten pojedynek winiłbym go za sam fakt, że podjął się dryblingu nie mając w sumie nikogo za plecami. Ale z drugiej strony to może właśnie takich piłkarzy nam potrzeba. Nie Aquilaniego, który nabije statystyki podaniem w tył na pięć metrów, tylko kogoś kto nie będzie się bał ryzykownych i nieszablonowych rozwiązań.
hinx pisze: Zostało Lewe Skrzydło, Pan Rossi i jedziemy!
Zostało albo i nie zostało. Póki co (prawie) wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że w przyszłym sezonie możemy jednak grać 4-3-3. Temat Bastosa (i jakiegokolwiek innego lewoskrzydłowego) póki co zdechł, Krasić mówi że będzie grał bardziej w przodzie niż w zeszłym roku (a pamiętamy przecież że w ubiegłym sezonie pożytku w defensywie z niego było zero)... Może Conte się naoglądał Barcelony, Realu czy Milanu i go coś natchnęło że teraz tak się gra w piłkę? Z fałszywymi skrzydłowymi-napastnikami, uniwersalnymi pomocnikami i atakującymi bocznymi obrońcami. Trochę to może eksperyment, ale wolę to niż kurczowe trzymanie się 4-4-2 bez skrzydeł.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 19:19

zahor pisze:Póki co (prawie) wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że w przyszłym sezonie możemy jednak grać 4-3-3.
Oprócz tego, że Conte chce grać 4-4-2, ustawia tak drużynę cały czas i już kilka razy powiedział że taka będzie jego taktyka, to faktycznie - wszystko wskazuje na 4-3-3 :prochno:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 20:14

Nie można niczego wykluczyć. Kiedy widać, że drużyna nie radzi sobie z granym ustawieniem, inteligentny trener potrafi od niego odejść i zastosować odpowiedniejszy wariant (poza betonami pokroju Del Neriego, co całe życie grają 4-4-2). Jeśli np. któryś ze skrzydłowych będzie kontuzjowany, a Marchisio, Vidal i Pirlo będą w niezłej formie, to Conte pewnie przejdzie na 4-3-3. Jednak na razie Antonio to wielka niewiadoma, bardzo bym chciał, żeby nie skończył jak Ferrara. Wydaję mi się, że gdyby boski Ciro został przy ustawieniu 4-2-3-1, to tamten sezon zakończyłby się o niebo lepiej.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 20:40

<<W@jTEk>> pisze:Jeszcze tylko Vargas i Rossi :pray:
Mam nadzieję, że wzmocnimy jeszcze środek obrony. Poza tym w jakimś celu wstrzymywali się z transferami do czasu przywrócenia drugiego miejsca Non-UE. Głupio byłoby go teraz nie wykorzystać.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 20:56

Ouh_yeah pisze:
zahor pisze:Póki co (prawie) wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że w przyszłym sezonie możemy jednak grać 4-3-3.
Oprócz tego, że Conte chce grać 4-4-2, ustawia tak drużynę cały czas i już kilka razy powiedział że taka będzie jego taktyka, to faktycznie - wszystko wskazuje na 4-3-3 :prochno:
Może przytocze fragment wypowiedzi Conte:
"Nazewnictwo ustawienia nie zmienia sposobu, w jaki gramy".
Tak więc nie ma sensu debatować czy to będzie 4-3-3, 4-4-2 czy 4-2-4 :whistle:
Basiek pisze:
Mam nadzieję, że wzmocnimy jeszcze środek obrony. Poza tym w jakimś celu wstrzymywali się z transferami do czasu przywrócenia drugiego miejsca Non-UE. Głupio byłoby go teraz nie wykorzystać.
Mam nadzieje że nie, po co znowu wymieniać pół składu? Trzech nowych obrońców? :doh:

Grande Vidal!

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 22:07

<<W@jTEk>> pisze:
"Nazewnictwo ustawienia nie zmienia sposobu, w jaki gramy".
Tak więc nie ma sensu debatować czy to będzie 4-3-3, 4-4-2 czy 4-2-4 :whistle:
Oczywiście, że jest sens. W 4-3-3 cała 'druga' linia to środkowi pomocnicy. W 4-4-2 masz dwóch środkowych. 4-4-2 to to samo co 4-2-4 i chyba każdy myślący to wie. Conte powiedział dziś wprost, że będziemy grali 4-4-2.

Antonio po prostu na każdym kroku zaznacza, że to, jak gra drużyna to coś więcej niż '3 cyferki i wszystko jasne'. Nie jest najważniejsza papierowa formacja, lecz wdrożenie pewnych schematów i zachowań.

Swoją drogą, mi się wypowiedzi Conte bardzo podobają. Odnośnie 4-3-3, z naszą kadrą nie powinno być problemu z użyciem tej formacji w razie potrzeby. Jeśli Trener zdoła nauczyć chłopaków co mają robić (tak jak mówi) bez wiązania sznurkiem do pozycji, tylko na tym zyskamy :).

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2011, 22:49

<<W@jTEk>> pisze:
Basiek pisze:
Mam nadzieje że nie, po co znowu wymieniać pół składu? Trzech nowych obrońców? :doh:
Chyba nie uważasz, że nasza obrona była solidna w poprzednim sezonie? Nikt nie mówi o wymianie połowy składu. Idąc Twoim tokiem rozumowania Ziegler i Lichtsteiner też niepotrzebni, przecież Motta i Grosso byli już zgrani z duetem Bonucci i Chiellini. A w efekcie straciliśmy tylko o 10 bramek mniej niż zdołaliśmy strzelić. Bonucci nie zasługuje niestety na miejsce w pierwszej jedenastce. Wiem, że dobrze byłoby mieć duet reprezentacyjny w środku defensywy, ale bądźmy realistami. Przydałby się ktoś lepszy, kto przy dobrej formie Giorgio (mam nadzieję, że ją odzyska) i asekuracji solidnych bocznych obrońców stworzyłby prawdziwy mur, a nie ser szwajcarski.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2011, 00:08

Basiek pisze:
<<W@jTEk>> pisze:
Basiek pisze:
Chyba nie uważasz, że nasza obrona była solidna w poprzednim sezonie? Nikt nie mówi o wymianie połowy składu. Idąc Twoim tokiem rozumowania Ziegler i Lichtsteiner też niepotrzebni, przecież Motta i Grosso byli już zgrani z duetem Bonucci i Chiellini. A w efekcie straciliśmy tylko o 10 bramek mniej niż zdołaliśmy strzelić. Bonucci nie zasługuje niestety na miejsce w pierwszej jedenastce. Wiem, że dobrze byłoby mieć duet reprezentacyjny w środku defensywy, ale bądźmy realistami. Przydałby się ktoś lepszy, kto przy dobrej formie Giorgio (mam nadzieję, że ją odzyska) i asekuracji solidnych bocznych obrońców stworzyłby prawdziwy mur, a nie ser szwajcarski.
obyś nie wykrakał z tym serem, zwłaszcza ,że mamy w składzie dwóch Szwajcarów :D

Zablokowany