Giuseppe Rossi
- Loremaster
- Juventino
Mi to się nie podoba, gdyż mimo wszystko to wygląda na taki zakup na siłę. Nie udało się z Aguero to przecież trzeba kupić jakąś "gwiazdę" O jest Rossi ! To bierzemy się za niego.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Aguero jest piłkarzem lepszym, bardziej utalentowanym i medialnym co przyciagnełoby na stadion kibiców i przychody ze sprzdaży koszulek byłyby duże. Troche śmieszne że Marotta mówi że sprowadzimy gwiazdy po czym wycofuje się z transferu Aguero bo Atletico ząda 40-45mln. Myślał że za półdarmo nam go oddadzą ? Patrząc na dzisiejszy rynek 45mln za takiego piłkarza to nie jest dużo, a inni ządają za zawodników którzy mieli jeden dobry sezon(Sanchez) czy są bardzo młodzi i nie udowodnili jeszcze w pełni że zasługują na gre w wielkim klubie(Neymar) po 50mln.
- samy
- Juventino
Po czym stwierdzasz, że Rossi jest o klasę gorszy ? Bo jest na mniej wyceniany ? Bo strzelił 2 gole mniej w poprzednim sezonie ? Bo ma słabsze staty w FM ? Nie rozumiem.evilboy pisze:Nie wiem czemu Wy wszyscy tak zachwycacie się Rossim. Jak dla mnie jest to piłkarz co najmniej o klasę gorszy od Aguero. Nie potrafi sam zmienić wyniku meczu, nie brakuje mu też umiejętności technicznych. Wolałbym Argentyńczyka.
- stahoo
- Juventino
Generalnie dla mnie Rossi będzie wzmocnieniem Juve, ale jest grajkiem troche gorszym od Kuna. Dlaczego? Rossi genialny miał ostatni sezon, w poprzednich strzelał mniej goli, zaliczał mniej asyst. Aczkolwiek Rossi za 30 mln€ + 3,5 mln€ na rok a Kun za >40 mln€ i 7,5 mln€ na rok, to ja wolę Włocha.
- Loremaster
- Juventino
A ja wolę nikogo nie kupować. Stoper do pierwszego składu, Bastos/Vargas, zastępca dla Pirlo np. Poli + ewentualnie ktoś za Melo - Vidall/Lass i skład mamy świetny. Matri, Qugliarella, Del Piero, Toni i pewnie Iaquinta i na Serie A to wystarczy. Mówicie że szeroka kadra potrzebna itd, jak będzie kryzys z napastnikami posiadając Polego, Pirlo, Melo/Vidala/Lassa, Marchisio i Pazienzę możemy spokojnie wtedy przejść do 4-3-3 jako, że zarówno Krasić jak i Bastos/Vargas (chociaż bardziej Bastos do 4-3-3) pasują, a na wysuniętym z powodzeniem wtedy może grać zarówno Matri jak i Qugliarella, a od biedy Toni i Iaquinta.
- samy
- Juventino
Świetny, bez zawodnika, który byłby najjaśniejszym punktem drużyny, bez "Juventusowego" Etoo, bez Ibry, bez Rooneya. Ot co, zwyczajna drużyna- bez lidera, którego dzieciaki nosiłyby koszulki. Ale co potem ? Awans do LM- przypuśćmy. Fabio ma beznadziejny sezon po kontuzji- nie jest gwarantem ani 10 bramek w sezonie ani asyst. Rossi ma 2 taki świetny sezon, jego cena sięga 40mln€ czyli klauzura aktywowana. Co wtedy ?Loremaster pisze:A ja wolę nikogo nie kupować. Stoper do pierwszego składu, Bastos/Vargas, zastępca dla Pirlo np. Poli + ewentualnie ktoś za Melo - Vidall/Lass i skład mamy świetny. Matri, Qugliarella, Del Piero, Toni i pewnie Iaquinta i na Serie A to wystarczy. Mówicie że szeroka kadra potrzebna itd, jak będzie kryzys z napastnikami posiadając Polego, Pirlo, Melo/Vidala/Lassa, Marchisio i Pazienzę możemy spokojnie wtedy przejść do 4-3-3 jako, że zarówno Krasić jak i Bastos/Vargas (chociaż bardziej Bastos do 4-3-3) pasują, a na wysuniętym z powodzeniem wtedy może grać zarówno Matri jak i Qugliarella, a od biedy Toni i Iaquinta.
- Bandiera_Rossa
Naprawdę mnie już wkurza czytanie takich pierdół. Na pewno każdy kibic Juve mieszkający w Turynie i okolicach myśli sobie "No dooobra, po latach Juve wraca na swój stadion, w sumie to bym poszedł na mecz/kupił karnet, aaaale tam, Marotta nie kupił Aguero, tylko Rossiego, to ja sobie mecz na livescore.cc obejrzę".Alexinhio-10 pisze:Aguero jest piłkarzem lepszym, bardziej utalentowanym i medialnym co przyciagnełoby na stadion kibiców i przychody ze sprzdaży koszulek byłyby duże. Troche śmieszne że Marotta mówi że sprowadzimy gwiazdy po czym wycofuje się z transferu Aguero bo Atletico ząda 40-45mln. Myślał że za półdarmo nam go oddadzą ? Patrząc na dzisiejszy rynek 45mln za takiego piłkarza to nie jest dużo, a inni ządają za zawodników którzy mieli jeden dobry sezon(Sanchez) czy są bardzo młodzi i nie udowodnili jeszcze w pełni że zasługują na gre w wielkim klubie(Neymar) po 50mln.
- Loremaster
- Juventino
Samy A Rossi jest takim liderem ? Ok widziałem jego mecze i wiem jak gra, ale nie widziałem aby zrywał drużynę do walki czy ratował. W kluczowych momentach wcale nie potrafił przechylić szali zwycięstwa na swoją korzyść, jakimś generałem boiskowym nie jest i nie był więc gdzie mu do lidera.
Aguero to potrafi zrobił to w pierwszym meczu z CA, w finale LE,genialnie grał m.in przeciwko Barcelonie w lidze. A Rossi to nie poziom Eto, Ibry czy Ronneya. Więc może byłby "Juventusowy" czyli gorszy, tańszy, biedniejszy piłkarsko.... ale czy o to chodzi aby na siłę kogoś kupować ?
Jeżeli dostaniemy się do LM i zaoszczędzimy teraz te 25mln to będzie nas stać na napastnika nawet na Rossiego droższego o 10mln, jeżeli potwierdzi swoją formę. A jak nie potwierdzi to co ? Różnych cofniętych napastników wysokiej klasy jest kilku, a kto wie czy nie pojawią się nowi. Po prostu wole klasowego stopera niż Rossiego + zastępcę dla Pirlo.
Ale przecież to fakt iż Aguero na tą chwilę jest o klasę lepszy niż Rossi, biorąc pod uwagę wiek, osiągnięcia, statystki, regularność. Rossi musi potwierdzić jeszcze swój poziom Aguero już nie i w przeciwieństwie do Włocha jest już gwiazdą światowej piłki, a gwiazdy przyciągają kibiców, sponsorów, podwyższają prestiż.
Ja czy kupimy kogoś czy nie i tak będę oglądał mecze Juve, ale kibica niedzielnego może właśnie wielkie nazwisko przekonać do pójścia na mecz, kupienie karnetu. Piłka to też marketing , a 10-15 mln różnicy w cenie właśnie dobry marketingiem można było nadrobić.
Aguero to potrafi zrobił to w pierwszym meczu z CA, w finale LE,genialnie grał m.in przeciwko Barcelonie w lidze. A Rossi to nie poziom Eto, Ibry czy Ronneya. Więc może byłby "Juventusowy" czyli gorszy, tańszy, biedniejszy piłkarsko.... ale czy o to chodzi aby na siłę kogoś kupować ?
Jeżeli dostaniemy się do LM i zaoszczędzimy teraz te 25mln to będzie nas stać na napastnika nawet na Rossiego droższego o 10mln, jeżeli potwierdzi swoją formę. A jak nie potwierdzi to co ? Różnych cofniętych napastników wysokiej klasy jest kilku, a kto wie czy nie pojawią się nowi. Po prostu wole klasowego stopera niż Rossiego + zastępcę dla Pirlo.
Ale przecież to fakt iż Aguero na tą chwilę jest o klasę lepszy niż Rossi, biorąc pod uwagę wiek, osiągnięcia, statystki, regularność. Rossi musi potwierdzić jeszcze swój poziom Aguero już nie i w przeciwieństwie do Włocha jest już gwiazdą światowej piłki, a gwiazdy przyciągają kibiców, sponsorów, podwyższają prestiż.
Ja czy kupimy kogoś czy nie i tak będę oglądał mecze Juve, ale kibica niedzielnego może właśnie wielkie nazwisko przekonać do pójścia na mecz, kupienie karnetu. Piłka to też marketing , a 10-15 mln różnicy w cenie właśnie dobry marketingiem można było nadrobić.
- jsduga
- Juventino
W ogóle jak można porównywać dwóch zupełnie innych graczy, zarówno pod względem technicznym, psychicznym, jak i każdym innym? :roll:
Obie osobistości znacznie zmieniłyby obraz gry Juve ( na lepsze oczywiście). Obaj zaaklimatyzowaliby się od razu, bo Rossi zna Włochy, a Aguero to Latynos, którzy nadzwyczaj dobrze radzą sobie w Italii. W sumie jeśli gracz jest rzeczywiście klasowy, to zmiana otoczenia tylko może wyjść mu na lepsze.
Co więcej. Powinnyśmy się cieszyć z każdego z tych graczy, bo wygranie Juventusem, przeciętnym/dobrym Juve z innymi potęgami w walce o któregoś z tych piłkarzy to niesamowity sukces.
Jedyne, co może mieć wpływ na transfer tego, a tego jest cena, która będzie się wahać o kilka milionów, z wyższą ceną kupna za Kuna.
Cieszmy się z obecnych transferów i zapowiedzi następnych, miejmy nadzieję wielkich, bo im dłużej Stara Dama będzie zaliczać dołki i klapy, tym trudniej będzie nam pozyskać kogoś ze światowej półki. To jest ostatni dzwonek dla odnowy renomy Juve.
Porównajcie sobie obecne mercato, a chociażby poprzednie. Już na początku na uwagę zasługuje to, że w tym roku Marotta MYŚLI przy transferach, co przez ostatnie lata było bolączką władz naszego klubu.
Będzie dobrze
Obie osobistości znacznie zmieniłyby obraz gry Juve ( na lepsze oczywiście). Obaj zaaklimatyzowaliby się od razu, bo Rossi zna Włochy, a Aguero to Latynos, którzy nadzwyczaj dobrze radzą sobie w Italii. W sumie jeśli gracz jest rzeczywiście klasowy, to zmiana otoczenia tylko może wyjść mu na lepsze.
Co więcej. Powinnyśmy się cieszyć z każdego z tych graczy, bo wygranie Juventusem, przeciętnym/dobrym Juve z innymi potęgami w walce o któregoś z tych piłkarzy to niesamowity sukces.
Jedyne, co może mieć wpływ na transfer tego, a tego jest cena, która będzie się wahać o kilka milionów, z wyższą ceną kupna za Kuna.
Cieszmy się z obecnych transferów i zapowiedzi następnych, miejmy nadzieję wielkich, bo im dłużej Stara Dama będzie zaliczać dołki i klapy, tym trudniej będzie nam pozyskać kogoś ze światowej półki. To jest ostatni dzwonek dla odnowy renomy Juve.
Porównajcie sobie obecne mercato, a chociażby poprzednie. Już na początku na uwagę zasługuje to, że w tym roku Marotta MYŚLI przy transferach, co przez ostatnie lata było bolączką władz naszego klubu.
Będzie dobrze

- Loremaster
- Juventino
Narazie to nie wiem czy myśli. Zakup Pepe za takie pieniądze to co najwyżej neutralnie można ocenić, Motta to jakiś żal. Szykowanie Pirlo do 4-4-2 i opieranie na nim całego rozegrania ( wiek, ew. kontuzje ) też nam może się odbić czkawką.
Narazie wystawiłbym bym Marottcie 4, zobaczymy jak będzie dalej.
Narazie wystawiłbym bym Marottcie 4, zobaczymy jak będzie dalej.
- Bandiera_Rossa
Ty to naprawdę masz gościu poczucie humoru : Dale kibica niedzielnego może właśnie wielkie nazwisko przekonać do pójścia na mecz, kupienie karnetu
- Loremaster
- Juventino
Tak może Ty masz, gdyż znam wielu ludzi którzy np. kupili by karnet na Legię , ale ze względu na poziom piłkarzy itd tego nie robią. Myślę że we Włoszech nie jest inaczej, gdyż karnetów nie kupują tylko zatwardziali tifosi.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Transfer Rossiego nie wyklucza wcale kupna stopera, mamy 120 mln na transfery i Marotta mówił, że większość chce wydać w tym sezonie. Dodatkowo możemy wziąć 70 mln pożyczki + te 20 mln ze sprzedaży powinno się zebrać. Nie wiadomo, czy do tych 120 baniek wlicza się wykupienie wypożyczonych, bo to by znacznie uszczupliło nasz budżet.
Z jednym sie zgodze, Rossi to nie jest gracz, który pociągnie cały zespół i sam zmieni losy meczu. Aguero natomiast jest takim graczem i wolałbym jego. Oczywiście z Rossiego też będę zadowolony.
PS: Zresztą dziś Albicelestes odpada z Copa i do końca tygodnia Kun w Juve
Z jednym sie zgodze, Rossi to nie jest gracz, który pociągnie cały zespół i sam zmieni losy meczu. Aguero natomiast jest takim graczem i wolałbym jego. Oczywiście z Rossiego też będę zadowolony.
PS: Zresztą dziś Albicelestes odpada z Copa i do końca tygodnia Kun w Juve

- stahoo
- Juventino
Kręcisz strasznie, ale na pewno nie mamy 120 mln € do wydania " w tym momencie". (z wypowiedzi wnioskuję, że przy dobrych wiatrach Twoim zdnaiem mamy 120 + 70 + 20Marat87 pisze:Transfer Rossiego nie wyklucza wcale kupna stopera, mamy 120 mln na transfery i Marotta mówił, że większość chce wydać w tym sezonie. Dodatkowo możemy wziąć 70 mln pożyczki + te 20 mln ze sprzedaży powinno się zebrać. Nie wiadomo, czy do tych 120 baniek wlicza się wykupienie wypożyczonych, bo to by znacznie uszczupliło nasz budżet.

- kun10
- Juventino
raczej chodzi o to że razem mamy 120stahoo pisze:Kręcisz strasznie, ale na pewno nie mamy 120 mln € do wydania " w tym momencie". (z wypowiedzi wnioskuję, że przy dobrych wiatrach Twoim zdnaiem mamy 120 + 70 + 20Marat87 pisze:Transfer Rossiego nie wyklucza wcale kupna stopera, mamy 120 mln na transfery i Marotta mówił, że większość chce wydać w tym sezonie. Dodatkowo możemy wziąć 70 mln pożyczki + te 20 mln ze sprzedaży powinno się zebrać. Nie wiadomo, czy do tych 120 baniek wlicza się wykupienie wypożyczonych, bo to by znacznie uszczupliło nasz budżet.).