Giuseppe Rossi

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 19:00

Mi to się nie podoba, gdyż mimo wszystko to wygląda na taki zakup na siłę. Nie udało się z Aguero to przecież trzeba kupić jakąś "gwiazdę" O jest Rossi ! To bierzemy się za niego.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 19:23

Aguero jest piłkarzem lepszym, bardziej utalentowanym i medialnym co przyciagnełoby na stadion kibiców i przychody ze sprzdaży koszulek byłyby duże. Troche śmieszne że Marotta mówi że sprowadzimy gwiazdy po czym wycofuje się z transferu Aguero bo Atletico ząda 40-45mln. Myślał że za półdarmo nam go oddadzą ? Patrząc na dzisiejszy rynek 45mln za takiego piłkarza to nie jest dużo, a inni ządają za zawodników którzy mieli jeden dobry sezon(Sanchez) czy są bardzo młodzi i nie udowodnili jeszcze w pełni że zasługują na gre w wielkim klubie(Neymar) po 50mln.

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 20:03

evilboy pisze:Nie wiem czemu Wy wszyscy tak zachwycacie się Rossim. Jak dla mnie jest to piłkarz co najmniej o klasę gorszy od Aguero. Nie potrafi sam zmienić wyniku meczu, nie brakuje mu też umiejętności technicznych. Wolałbym Argentyńczyka.
Po czym stwierdzasz, że Rossi jest o klasę gorszy ? Bo jest na mniej wyceniany ? Bo strzelił 2 gole mniej w poprzednim sezonie ? Bo ma słabsze staty w FM ? Nie rozumiem.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 20:33

Generalnie dla mnie Rossi będzie wzmocnieniem Juve, ale jest grajkiem troche gorszym od Kuna. Dlaczego? Rossi genialny miał ostatni sezon, w poprzednich strzelał mniej goli, zaliczał mniej asyst. Aczkolwiek Rossi za 30 mln€ + 3,5 mln€ na rok a Kun za >40 mln€ i 7,5 mln€ na rok, to ja wolę Włocha.

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 20:45

A ja wolę nikogo nie kupować. Stoper do pierwszego składu, Bastos/Vargas, zastępca dla Pirlo np. Poli + ewentualnie ktoś za Melo - Vidall/Lass i skład mamy świetny. Matri, Qugliarella, Del Piero, Toni i pewnie Iaquinta i na Serie A to wystarczy. Mówicie że szeroka kadra potrzebna itd, jak będzie kryzys z napastnikami posiadając Polego, Pirlo, Melo/Vidala/Lassa, Marchisio i Pazienzę możemy spokojnie wtedy przejść do 4-3-3 jako, że zarówno Krasić jak i Bastos/Vargas (chociaż bardziej Bastos do 4-3-3) pasują, a na wysuniętym z powodzeniem wtedy może grać zarówno Matri jak i Qugliarella, a od biedy Toni i Iaquinta.

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 20:53

Loremaster pisze:A ja wolę nikogo nie kupować. Stoper do pierwszego składu, Bastos/Vargas, zastępca dla Pirlo np. Poli + ewentualnie ktoś za Melo - Vidall/Lass i skład mamy świetny. Matri, Qugliarella, Del Piero, Toni i pewnie Iaquinta i na Serie A to wystarczy. Mówicie że szeroka kadra potrzebna itd, jak będzie kryzys z napastnikami posiadając Polego, Pirlo, Melo/Vidala/Lassa, Marchisio i Pazienzę możemy spokojnie wtedy przejść do 4-3-3 jako, że zarówno Krasić jak i Bastos/Vargas (chociaż bardziej Bastos do 4-3-3) pasują, a na wysuniętym z powodzeniem wtedy może grać zarówno Matri jak i Qugliarella, a od biedy Toni i Iaquinta.
Świetny, bez zawodnika, który byłby najjaśniejszym punktem drużyny, bez "Juventusowego" Etoo, bez Ibry, bez Rooneya. Ot co, zwyczajna drużyna- bez lidera, którego dzieciaki nosiłyby koszulki. Ale co potem ? Awans do LM- przypuśćmy. Fabio ma beznadziejny sezon po kontuzji- nie jest gwarantem ani 10 bramek w sezonie ani asyst. Rossi ma 2 taki świetny sezon, jego cena sięga 40mln€ czyli klauzura aktywowana. Co wtedy ?

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 21:05

Alexinhio-10 pisze:Aguero jest piłkarzem lepszym, bardziej utalentowanym i medialnym co przyciagnełoby na stadion kibiców i przychody ze sprzdaży koszulek byłyby duże. Troche śmieszne że Marotta mówi że sprowadzimy gwiazdy po czym wycofuje się z transferu Aguero bo Atletico ząda 40-45mln. Myślał że za półdarmo nam go oddadzą ? Patrząc na dzisiejszy rynek 45mln za takiego piłkarza to nie jest dużo, a inni ządają za zawodników którzy mieli jeden dobry sezon(Sanchez) czy są bardzo młodzi i nie udowodnili jeszcze w pełni że zasługują na gre w wielkim klubie(Neymar) po 50mln.
Naprawdę mnie już wkurza czytanie takich pierdół. Na pewno każdy kibic Juve mieszkający w Turynie i okolicach myśli sobie "No dooobra, po latach Juve wraca na swój stadion, w sumie to bym poszedł na mecz/kupił karnet, aaaale tam, Marotta nie kupił Aguero, tylko Rossiego, to ja sobie mecz na livescore.cc obejrzę".

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 21:07

Samy A Rossi jest takim liderem ? Ok widziałem jego mecze i wiem jak gra, ale nie widziałem aby zrywał drużynę do walki czy ratował. W kluczowych momentach wcale nie potrafił przechylić szali zwycięstwa na swoją korzyść, jakimś generałem boiskowym nie jest i nie był więc gdzie mu do lidera.
Aguero to potrafi zrobił to w pierwszym meczu z CA, w finale LE,genialnie grał m.in przeciwko Barcelonie w lidze. A Rossi to nie poziom Eto, Ibry czy Ronneya. Więc może byłby "Juventusowy" czyli gorszy, tańszy, biedniejszy piłkarsko.... ale czy o to chodzi aby na siłę kogoś kupować ?
Jeżeli dostaniemy się do LM i zaoszczędzimy teraz te 25mln to będzie nas stać na napastnika nawet na Rossiego droższego o 10mln, jeżeli potwierdzi swoją formę. A jak nie potwierdzi to co ? Różnych cofniętych napastników wysokiej klasy jest kilku, a kto wie czy nie pojawią się nowi. Po prostu wole klasowego stopera niż Rossiego + zastępcę dla Pirlo.

Ale przecież to fakt iż Aguero na tą chwilę jest o klasę lepszy niż Rossi, biorąc pod uwagę wiek, osiągnięcia, statystki, regularność. Rossi musi potwierdzić jeszcze swój poziom Aguero już nie i w przeciwieństwie do Włocha jest już gwiazdą światowej piłki, a gwiazdy przyciągają kibiców, sponsorów, podwyższają prestiż.
Ja czy kupimy kogoś czy nie i tak będę oglądał mecze Juve, ale kibica niedzielnego może właśnie wielkie nazwisko przekonać do pójścia na mecz, kupienie karnetu. Piłka to też marketing , a 10-15 mln różnicy w cenie właśnie dobry marketingiem można było nadrobić.

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 21:16

W ogóle jak można porównywać dwóch zupełnie innych graczy, zarówno pod względem technicznym, psychicznym, jak i każdym innym? :roll:
Obie osobistości znacznie zmieniłyby obraz gry Juve ( na lepsze oczywiście). Obaj zaaklimatyzowaliby się od razu, bo Rossi zna Włochy, a Aguero to Latynos, którzy nadzwyczaj dobrze radzą sobie w Italii. W sumie jeśli gracz jest rzeczywiście klasowy, to zmiana otoczenia tylko może wyjść mu na lepsze.
Co więcej. Powinnyśmy się cieszyć z każdego z tych graczy, bo wygranie Juventusem, przeciętnym/dobrym Juve z innymi potęgami w walce o któregoś z tych piłkarzy to niesamowity sukces.
Jedyne, co może mieć wpływ na transfer tego, a tego jest cena, która będzie się wahać o kilka milionów, z wyższą ceną kupna za Kuna.
Cieszmy się z obecnych transferów i zapowiedzi następnych, miejmy nadzieję wielkich, bo im dłużej Stara Dama będzie zaliczać dołki i klapy, tym trudniej będzie nam pozyskać kogoś ze światowej półki. To jest ostatni dzwonek dla odnowy renomy Juve.
Porównajcie sobie obecne mercato, a chociażby poprzednie. Już na początku na uwagę zasługuje to, że w tym roku Marotta MYŚLI przy transferach, co przez ostatnie lata było bolączką władz naszego klubu.
Będzie dobrze :ok:

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 21:33

Narazie to nie wiem czy myśli. Zakup Pepe za takie pieniądze to co najwyżej neutralnie można ocenić, Motta to jakiś żal. Szykowanie Pirlo do 4-4-2 i opieranie na nim całego rozegrania ( wiek, ew. kontuzje ) też nam może się odbić czkawką.
Narazie wystawiłbym bym Marottcie 4, zobaczymy jak będzie dalej.

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 21:43

ale kibica niedzielnego może właśnie wielkie nazwisko przekonać do pójścia na mecz, kupienie karnetu
Ty to naprawdę masz gościu poczucie humoru : D

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 21:50

Tak może Ty masz, gdyż znam wielu ludzi którzy np. kupili by karnet na Legię , ale ze względu na poziom piłkarzy itd tego nie robią. Myślę że we Włoszech nie jest inaczej, gdyż karnetów nie kupują tylko zatwardziali tifosi.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 22:16

Transfer Rossiego nie wyklucza wcale kupna stopera, mamy 120 mln na transfery i Marotta mówił, że większość chce wydać w tym sezonie. Dodatkowo możemy wziąć 70 mln pożyczki + te 20 mln ze sprzedaży powinno się zebrać. Nie wiadomo, czy do tych 120 baniek wlicza się wykupienie wypożyczonych, bo to by znacznie uszczupliło nasz budżet.
Z jednym sie zgodze, Rossi to nie jest gracz, który pociągnie cały zespół i sam zmieni losy meczu. Aguero natomiast jest takim graczem i wolałbym jego. Oczywiście z Rossiego też będę zadowolony.

PS: Zresztą dziś Albicelestes odpada z Copa i do końca tygodnia Kun w Juve :prochno:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 22:19

Marat87 pisze:Transfer Rossiego nie wyklucza wcale kupna stopera, mamy 120 mln na transfery i Marotta mówił, że większość chce wydać w tym sezonie. Dodatkowo możemy wziąć 70 mln pożyczki + te 20 mln ze sprzedaży powinno się zebrać. Nie wiadomo, czy do tych 120 baniek wlicza się wykupienie wypożyczonych, bo to by znacznie uszczupliło nasz budżet.
Kręcisz strasznie, ale na pewno nie mamy 120 mln € do wydania " w tym momencie". (z wypowiedzi wnioskuję, że przy dobrych wiatrach Twoim zdnaiem mamy 120 + 70 + 20 :prochno: ).

kun10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2011, 22:21

stahoo pisze:
Marat87 pisze:Transfer Rossiego nie wyklucza wcale kupna stopera, mamy 120 mln na transfery i Marotta mówił, że większość chce wydać w tym sezonie. Dodatkowo możemy wziąć 70 mln pożyczki + te 20 mln ze sprzedaży powinno się zebrać. Nie wiadomo, czy do tych 120 baniek wlicza się wykupienie wypożyczonych, bo to by znacznie uszczupliło nasz budżet.
Kręcisz strasznie, ale na pewno nie mamy 120 mln € do wydania " w tym momencie". (z wypowiedzi wnioskuję, że przy dobrych wiatrach Twoim zdnaiem mamy 120 + 70 + 20 :prochno: ).
raczej chodzi o to że razem mamy 120

Zablokowany