Moggi powróci do Turynu?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
http://www.juvepoland.com/text.php?id=1025 Proszę bardzo, wystarczy przeczytać.
Szkoda Lucka, szkoda Juve.
Szkoda Lucka, szkoda Juve.
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- evilboy
- Juventino
Nie powróci, temat do zamknięcia.
Swoją drogą... tak się Moggi wygrażał i nic z tego nie wyszło. A szkoda, bo myślałem, że jakaś większa afera się kroi - ktoś kogoś zamorduje, mafia będzie strzelać, Berlusconi zje baboka przed kamerą czy posypią się degradacje i punkty karne. A tu cisza i spokój...
Swoją drogą... tak się Moggi wygrażał i nic z tego nie wyszło. A szkoda, bo myślałem, że jakaś większa afera się kroi - ktoś kogoś zamorduje, mafia będzie strzelać, Berlusconi zje baboka przed kamerą czy posypią się degradacje i punkty karne. A tu cisza i spokój...
- Arcadio Morello
- Juventino
Inter i AC Milan mają dobre plecy...
- jakku1
- Juventino
Dzisiejsze przecieki odnosnie decyzji FIGC w sprawie scudetto z 2006 roku w sumie nie dziwia. Mozna bylo sie tego spodziewac, po dyskwalifikacji dozywotniej Moggiego.
Ale najwieksze jaja to dopiero beda, jak sad w Neapolu uniewinni Moggiego albo wlepi mu jakas smieszna kare. Wtedy dopiero sie zacznie i od tego wyroku zalezy doslownie wszystko w tej sprawie. Generalnie, to jestem zdania, ze gdyby zyl Gianni Agnelli to zadnych cyrkow z zadnym Calciopoli by nie bylo. Proces Moggiego dokladnie pokazal mechanim, według ktorego zainscenizowano owa aferke. A zmiana warty, w tym kontekscie, Nam bardzo zaszkodzila.
Najlepsze jest jednak to, ze Moratti przeciez do tej pory uwazal scudetto z 2006 za "zadoscuczynienie" za popelnione krzywdy. Jak to sie ma w kontekscie tych slow, ktore wypowiadal Facchetti w nagraniach ("Chcemy Colline")? Jak to wszystko ma sie w kontekscie tego, ze brzydal chcial takze "odzyskac" przy zielonym stoliku scudetteo chyba z 2003, ktore stracili w ostatniej kolejce? Cyrk. Nic tutaj sie nie trzyma kupy, oprocz tego, ze Moratti chcial sie jak najbardziej nachapac i mu sie to udalo, przy jednoczesnym "dziwnym zaginieciu" nagran, ktore obciazaly Inter i, ktore - gdyby wyszly w 2006 - na bank by spowodowaly, ze druzyna z Mediolanu zadnego mistrzostwa by nie dostala.
Ale najwieksze jaja to dopiero beda, jak sad w Neapolu uniewinni Moggiego albo wlepi mu jakas smieszna kare. Wtedy dopiero sie zacznie i od tego wyroku zalezy doslownie wszystko w tej sprawie. Generalnie, to jestem zdania, ze gdyby zyl Gianni Agnelli to zadnych cyrkow z zadnym Calciopoli by nie bylo. Proces Moggiego dokladnie pokazal mechanim, według ktorego zainscenizowano owa aferke. A zmiana warty, w tym kontekscie, Nam bardzo zaszkodzila.
Najlepsze jest jednak to, ze Moratti przeciez do tej pory uwazal scudetto z 2006 za "zadoscuczynienie" za popelnione krzywdy. Jak to sie ma w kontekscie tych slow, ktore wypowiadal Facchetti w nagraniach ("Chcemy Colline")? Jak to wszystko ma sie w kontekscie tego, ze brzydal chcial takze "odzyskac" przy zielonym stoliku scudetteo chyba z 2003, ktore stracili w ostatniej kolejce? Cyrk. Nic tutaj sie nie trzyma kupy, oprocz tego, ze Moratti chcial sie jak najbardziej nachapac i mu sie to udalo, przy jednoczesnym "dziwnym zaginieciu" nagran, ktore obciazaly Inter i, ktore - gdyby wyszly w 2006 - na bank by spowodowaly, ze druzyna z Mediolanu zadnego mistrzostwa by nie dostala.
- swir
- Juventino
Obecny stan włoskiej piłki reprezentacyjnej jest zasługą moratti&co. Po tej całej farsie Włoska piłka stacza się coraz niżej. Bądźmy szczerzy, Mundial 2006 praktycznie został wygrany dzięki zawodnikom wg. morattiero ''zamieszanych w korupcję''(czytaj Juventinich). Zachamowało to mocno koniunkturę piłkarską we Włoszech, system transferowy, wpływy i ogólne postrzeganie calcio. Jeśli o to chodziło, to gratuluję pomysłodawcom,, współpczuję Włochom...(a przy okazji nam):(
- Qrczak
- Juventino
Nie sadze , bo juz minelo kilka lat a po 2 inter nie karaja ...jakku1 pisze:A jednak sie pomylilem. Mam tylko pytanie, czy w zwiazku z nowymi faktami dotyczacymi Calciopoli Massimo Moratti dostanie zakaz dzialalnosci sportowej tak jak Moggi?
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Jestem ciekawy, czy w świetle nowych faktów odzyskamy to, co nasze? Już nawet nie chodzi o kasę, czy degradację Interu, ale o tytuły, które im się nie należą.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Piotrekmmz
- Juventino
nam raczej też nie...Antichrist pisze:Jestem ciekawy, czy w świetle nowych faktów odzyskamy to, co nasze? Już nawet nie chodzi o kasę, czy degradację Interu, ale o tytuły, które im się nie należą.
Najwyżej co zrobią, to po prostu anulują tego majstra Interowi i tyle. Na więcej bym nawet nie liczył.
- jakku1
- Juventino
Za takie rzeczy to sie powinno kastrowac farmakologicznie.Ouh_yeah pisze:Zdegradowali Nas i wpędzili w zapaść na kolejnych 5 lat [albo i dłużej] a teraz mieliby Nam oddać tamto mistrzostwo?
Moggi mial racje, skoro wszyscy kantowali, to dlaczego tylko Nas "utracono"? Stawiam dyszke, ze te tasmy dotyczace Interu nigdy mialy nie wyjsc na jaw. I gdyby nie dociekliwosc Moggiego, nikt by sie o tym nigdy nie dowiedzial. A tak, misterny plan sie sypnal. Moratti naprawde ladnie to wykombinowal, szkoda, ze wszyscy sie dali nabrac, a wloska pilka stoczyla sie na dno.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Luciano Moggi: Teraz prawda wychodzi na jaw… Na prawdę warto było czekać.Ouh_yeah pisze:Nie wiem o jakiej prawdzie wychodzącej na jaw mówisz, ale dzięki temu że Moggi "walczy do końca" cały piłkarski świat kilka dni temu przypomniał sobie że Juventus jest umoczony a ich dyrektor został dożywotnio zawieszony "za ustawianie meczów".
Naprawdę bardzo Nam to pomogło.
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ciągle trzymam się swojego zdania. Juventus jak był "umoczony" tak umoczonym zostanie.
A to czy im mistrzostwo odbiorą czy nie, to mi w zasadzie wisi. I tak my go nie dostaniemy, i tak to my je wygraliśmy.
A to czy im mistrzostwo odbiorą czy nie, to mi w zasadzie wisi. I tak my go nie dostaniemy, i tak to my je wygraliśmy.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
podrzucam ciekawe zestawienie najlepszych cytatów z Moggiego (które ktoś chyba postanowił napisać "Lameli w cyrku"), niestety po angielsku
http://www.goal.com/en-gb/news/3276/ser ... moggis-top
to tak odbiegając w sumie trochę od tematu głównego ale nie odchodząc od Moggiego
http://www.goal.com/en-gb/news/3276/ser ... moggis-top
to tak odbiegając w sumie trochę od tematu głównego ale nie odchodząc od Moggiego
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?