Felipe Melo
- Szilgu
- Juventino
Song to ten pan, który (przynajmniej w kilku meczach) poturbował drużynę przeciwnika? Nie wiem jak jest zwykle, procz LM, ogladalem moze jego dwa mecze, ale zwykle gral bardzo agresywnie i dość ofensywnie (tj bardziej box-to-box, cos jak Melo troche). Jesli tak zwykle wyglada jego gra to wole Melo. Na jedno wyjdzie, a Felipe ma wieksze doswiadczenie.
- KondzioJuveFans
- Juventino
Melo zaliczył fatalny pierwszy sezon w Turynie , ale w drugim grał o niebo lepiej i jak mało kto trzymał równą formę. Miał jedną wpadkę z Parmą , ale tak to był całkiem inny piłkarz niż przyszedł na początku. Mam nadzieję , że nie opuści Turynu , bo to będzie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ze strony trenera i zarządu.
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Niż Song, który przez ostatnie trzy sezony jest podstawowym zawodnikiem Arsenalu i grywa regularnie w LM? No chyba że o doświadczenie w serie A Ci chodzi.Szikit pisze:Felipe ma wieksze doswiadczenie.
- Abarth
- Juventino
Z Arsenalu na 100% odchodzi Denilson-sam to oglosil, Song nigdzie sie nie wybiera. Jakis tydzien temu Inter dawal za niego 15mln funtów i ta oferta zostala od razu odrzucona. Wenger teraz sie nie oslabi zwlaszcza ze Arsenal ma nowego(starego wlasciciela) 60mln na transfery i sa 2 problemy, odejscie Fabregasa(jak co rok) i Nasri ktory nie chce przedłóżyć kontraktu.Ouh_yeah pisze:Niż Song, który przez ostatnie trzy sezony jest podstawowym zawodnikiem Arsenalu i grywa regularnie w LM? No chyba że o doświadczenie w serie A Ci chodzi.Szikit pisze:Felipe ma wieksze doswiadczenie.
- Szilgu
- Juventino
Tak, dokladnie, o Serie A mi chodzilo. Nie chcialem pisac, ze sprawdził się już w Serie A, a Song nie, bo zaraz napadłby mnie jakiś antyfan MeloOuh_yeah pisze:Niż Song, który przez ostatnie trzy sezony jest podstawowym zawodnikiem Arsenalu i grywa regularnie w LM? No chyba że o doświadczenie w serie A Ci chodzi.Szikit pisze:Felipe ma wieksze doswiadczenie.
- Marchisio87
- Juventino
ja tam do Melo nic nie mam ale jak jest opcja wymienić go za Lassane Diarre to nei zastanawiał bym się długo...
Lass Diara młodszy jest od naszego gracza i grał juz w Angli i Hiszpani do tego w realu zagrał sporo meczy a wiadomo jak tam ciężko wywalczyć miejsce w składzie... przechwycić piłke dograc to on potrafi a biega tyle co Melo i sissoko razem i te mecze zo ostatnio grał np z Barca to nie mogli mu piłki zabrać gracze Dumy patagoni a co dopiero wyprawiał sam Lass jak on potrafi piłkę wyłuskać miodzio!!!
LASS zapraszamy do JUVE marzenia się spałniaja chcialem zawsze Pirlo i Lass Diara do tego AGUERO i po jakiś 7 lata wyczekiwań dostałem PIRLO teraz jeszcze moze Diarre dostane a kiedys KUNA
FORZA MAGICA JUVENTUS!!!
OSTRZEŻENIE: Zacznij używać znaków interpunkcyjnych / SIMI
Lass Diara młodszy jest od naszego gracza i grał juz w Angli i Hiszpani do tego w realu zagrał sporo meczy a wiadomo jak tam ciężko wywalczyć miejsce w składzie... przechwycić piłke dograc to on potrafi a biega tyle co Melo i sissoko razem i te mecze zo ostatnio grał np z Barca to nie mogli mu piłki zabrać gracze Dumy patagoni a co dopiero wyprawiał sam Lass jak on potrafi piłkę wyłuskać miodzio!!!
LASS zapraszamy do JUVE marzenia się spałniaja chcialem zawsze Pirlo i Lass Diara do tego AGUERO i po jakiś 7 lata wyczekiwań dostałem PIRLO teraz jeszcze moze Diarre dostane a kiedys KUNA

FORZA MAGICA JUVENTUS!!!
OSTRZEŻENIE: Zacznij używać znaków interpunkcyjnych / SIMI
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- Pan Mietek
- Juventino
Słyszałeś może o przecinkach?Marchisio87 pisze:ja tam do Melo nic nie mam ale jak jest opcja wymienić go za Lassane Diarre to nei zastanawiał bym się długo...
FORZA MAGICA JUVENTUS!!!
Ciekawe co Melo na to, że mógłby odejść?

- YaSq
- Juventino
Dla Realu ciekawa opcja Pepe + Melo na Barce, strach sie bac grac przeciw nim
Zreszta Mou slynie z tego, ze potrafi wyciagnac to co najlepsze i zmusic do gry na pelnych obrotach. Melo pasuje do koncepcji Mou i mysle, ze spokojnie sobie poradzi w Realu. Co do Diarry bardzo dobry def pom. Jak dla mnie porownywalny z Melo, ale chyba bardziej bedzie pasowal do koncepcji Conte. Fajnie jak by Perez cos dorzucil do tej wymiany on lubi przeplacac 8)

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- Bartek88
- Juventino
Mysle, ze Melo spokojnie sobie bedzie dalej radzil w JUVENTUSIE i Conte tez wyciagnie z jego co najlepsze - bo jego tylko wystarczy co jakis czas ochrzanic jak psa z gory na dol, zeby gral normalnie bez czerwonych glupich kartek i jest ok.
On ma czarno biale serce a Oni chca sie go pozbyc
On ma czarno biale serce a Oni chca sie go pozbyc

- KondzioJuveFans
- Juventino
pojawił się wywiad z Melo i oto co powiedział nasz brazol ;-D
"Czy czuję się skreślony przez Juve? Nie, ale działacze mogliby mnie bardziej szanować. Takie mam wrażenie, bo moje nazwisko pojawia się w wielu artykułach prasowych, a nikt z klubu tego nie zdementował, nawet nie dostałem żadnego telefonu, który wyjaśniałby, jak się sprawy mają. Sam czuję, że jestem ważnym ogniwem zespołu, bo choć w prasie pojawiają się spekulacje o kolejnych pomocnikach, to chyba prasa zapomina, że gdy pojawiałem się na boisku w tym sezonie, Juve zazwyczaj wygrywało. Sam chcę zostać, kocham Juve, chcę wygrywać w ich koszulce. Moja rodzina czuje się dobrze w Turynie, dzieci są już tu z nami. Nie potrzebuję szukać lepszych zespołów, bo dla mnie nie ma nic lepszego niż Juve, szczególnie teraz gdy przygotowywany jest bardzo ambitny projekt. Na pewno nie odejdę stąd bez wywalczenia pucharów. Marzę o Scudettcie i kolejnym powołaniu do reprezentacji Brazylii. Co, jeśli klub mnie skreślił? Cóż, nie zostanę tam, gdzie mnie nie chcą, ale to ja zdecyduję, gdzie się przeniosę, a na pewno nie będę narzekał na brak ofert, ale najpierw muszę mieć jasność, że Juve mnie nie chce."
FORZA MELO !
"Czy czuję się skreślony przez Juve? Nie, ale działacze mogliby mnie bardziej szanować. Takie mam wrażenie, bo moje nazwisko pojawia się w wielu artykułach prasowych, a nikt z klubu tego nie zdementował, nawet nie dostałem żadnego telefonu, który wyjaśniałby, jak się sprawy mają. Sam czuję, że jestem ważnym ogniwem zespołu, bo choć w prasie pojawiają się spekulacje o kolejnych pomocnikach, to chyba prasa zapomina, że gdy pojawiałem się na boisku w tym sezonie, Juve zazwyczaj wygrywało. Sam chcę zostać, kocham Juve, chcę wygrywać w ich koszulce. Moja rodzina czuje się dobrze w Turynie, dzieci są już tu z nami. Nie potrzebuję szukać lepszych zespołów, bo dla mnie nie ma nic lepszego niż Juve, szczególnie teraz gdy przygotowywany jest bardzo ambitny projekt. Na pewno nie odejdę stąd bez wywalczenia pucharów. Marzę o Scudettcie i kolejnym powołaniu do reprezentacji Brazylii. Co, jeśli klub mnie skreślił? Cóż, nie zostanę tam, gdzie mnie nie chcą, ale to ja zdecyduję, gdzie się przeniosę, a na pewno nie będę narzekał na brak ofert, ale najpierw muszę mieć jasność, że Juve mnie nie chce."
FORZA MELO !
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
@KondzioJuveFans
To "Forza Melo", to jakiś wyraz poparcia dla biednego Melo, w chwili gdy zły klub nie wspiera go i nie dementuje każdej ploty?
Rozumiem że można cenić go za cechy wolincjonalne (może niekonieczne za zdyscyplinowanie), za równa formę w minionym sezonie, ale nigdy nie pojmę jak można tego typa chwalić za pieprzenie bzdur.
Co wywiad to mam o nim gorsze zdanie.
To "Forza Melo", to jakiś wyraz poparcia dla biednego Melo, w chwili gdy zły klub nie wspiera go i nie dementuje każdej ploty?
Rozumiem że można cenić go za cechy wolincjonalne (może niekonieczne za zdyscyplinowanie), za równa formę w minionym sezonie, ale nigdy nie pojmę jak można tego typa chwalić za pieprzenie bzdur.
Co wywiad to mam o nim gorsze zdanie.
- KondzioJuveFans
- Juventino
a co on takiego w tym wywiadzie powiedział , że masz o nim gorsze zdanie ?
Powiedział , że jest przywiązany do tych barw i kocha ten klub oraz , że nie chcę go opuszczać. No ale tak , sprzedajmy go i niech gra sobie Sissoko , który cały sezon leczy kontuzję.
Powiedział , że jest przywiązany do tych barw i kocha ten klub oraz , że nie chcę go opuszczać. No ale tak , sprzedajmy go i niech gra sobie Sissoko , który cały sezon leczy kontuzję.
- zahor
- Juventino
Ludzie, czy was pogięło z tym "doświadczeniem w Serie A" ?? Ja rozumiem, że w pewnych okolicznościach niektórzy zawodnicy przychodzący z innych lig mogą mieć trudności z aklimatyzacją, ale niektórzy tutaj popadają w skrajność i pomysł sprowadzenia jakiegokolwiek piłkarza z zagranicy torpedują słowami "nie sprawdzi się /nie wiadomo jak się sprawdzi we Włoszech. A co to takiego jest w Italii? Gra się na trójkątnym boisku? Po ośmiu graczy? Piłką golfową? Gra jest dość fizyczna i bezpardonowa, ale akurat w przypadku Songa to nie byłoby problemem raczej.Szikit pisze:Tak, dokladnie, o Serie A mi chodzilo. Nie chcialem pisac, ze sprawdził się już w Serie A, a Song nie, bo zaraz napadłby mnie jakiś antyfan MeloOuh_yeah pisze:Niż Song, który przez ostatnie trzy sezony jest podstawowym zawodnikiem Arsenalu i grywa regularnie w LM? No chyba że o doświadczenie w serie A Ci chodzi.Szikit pisze:Felipe ma wieksze doswiadczenie.
Żeby było jasne - nie zarzucam Szikitowi panicznego lęku przed sprowadzaniem graczy spoza Italii, po prostu jest to już kolejny post w którym to czytam i w końcu postanowiłem o tym napisać. Przed chwilą jak w innym wątku pisałem o Gameiro, to też to samo - nie wiadomo jak by sobie poradził w Serie A. Najśmieszniejsze jest to, że spora część forumowiczów piszących w takim tonie wcale nie jest zachwycona projektem ItalJuve. To ja się pytam - jak my to mamy robić? Z jednej strony kupować bardzo dobrych zawodników zza granicy zamiast Włochów, ale z drugiej strony takich którzy już zagrali kilka dobrych sezonów w Serie A. Można oczywiście zamiast Songa czy Diarry ściągnąć doświadczonego na włoskich boiskach Cambiasso, atak wzmocnić Pato, który już w Seria A się sprawdził, ale obawiam się że w tym momencie skończyłyby się nam środki na najbliższe dwa okienka transferowe.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
KondzioJuveFans pisze:a co on takiego w tym wywiadzie powiedział , że masz o nim gorsze zdanie ?
Uważasz że ma racje?Czy czuję się skreślony przez Juve? Nie, ale działacze mogliby mnie bardziej szanować. Takie mam wrażenie, bo moje nazwisko pojawia się w wielu artykułach prasowych, a nikt z klubu tego nie zdementował, nawet nie dostałem żadnego telefonu, który wyjaśniałby, jak się sprawy mają.