Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 08:48

Mietson pisze:Tak przy okazji - polecam "The Lone Gunmen" wszystkim fanom X-files.
Dzięki, obadam.. ja skończyłem Filesy już dość dawno, pod koniec również się męczyłem, to fakt, teraz szukałem czegoś podobnego i mam, zobaczymy co te nerdy pokażą ;d

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 08:52

Hoffman pisze:
Mietson pisze:Tak przy okazji - polecam "The Lone Gunmen" wszystkim fanom X-files.
Dzięki, obadam.. ja skończyłem Filesy już dość dawno, pod koniec również się męczyłem, to fakt, teraz szukałem czegoś podobnego i mam, zobaczymy co te nerdy pokażą ;d
Generalnie, to nie jest wcale podobne :) Jedyny związek to postacie Strzelców.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 08:54

A ja poleciłbym fanom X-files serial Fringe. Oglądam na bieżąco odkąd serial się pojawił i cały czas trzyma poziom.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 08:58

Antichrist pisze:
A ja poleciłbym fanom X-files serial Fringe. Oglądam na bieżąco odkąd serial się pojawił i cały czas trzyma poziom.
Hehe też oglądam na bieżąco, ale ostatnio było jakoś 3 tyg przerwy i przez ten czas zdążyłem wszystkie odcinki Supernatural obejrzeć i już całkowicie wybiło mnie z rytmu, ale jak uzbiera się trochę odcinków to wrócę ;d

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 08:59

Hoffman pisze:Hehe też oglądam na bieżąco, ale ostatnio było jakoś 3 tyg przerwy i przez ten czas zdążyłem wszystkie odcinki Supernatural obejrzeć i już całkowicie wybiło mnie z rytmu, ale jak uzbiera się trochę odcinków to wrócę ;d
A sporo się wydarzyło przez te 3 odcinki. :P Generalnie bardzo podoba mi się ten sezon. Przeplatanie całej akcji pomiędzy dwoma światami wychodzi scenarzystom nadwyraz dobrze.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 09:33

Muszę przyznać, że Fringe w tym sezonie zdecydowanie na plus. Dużo lepiej niż w dwóch pierwszych sezonach. Paradoksalnie, mimo dobrej kondycji serial jest bliski anulowania. Przeniesienie emisji na piątek miało pomóc w utrzymaniu dobrego wyniku i przez jakiś czas tak było. Dwa odcinki i słupki szły w górę, ale powrócił Supernatural i CSI więc momentalnie wyniki się pogorszyły. Krążą słuchy, że FOX anuluje jeden bądź dwa seriale z trójki : Human Target, Lie to me, Fringe. Oby to był tylko jeden serial i oby to było Human Target.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 09:59

steru pisze:Krążą słuchy, że FOX anuluje jeden bądź dwa seriale z trójki : Human Target, Lie to me, Fringe. Oby to był tylko jeden serial i oby to było Human Target.
Z tej trójki wolałbym, żeby Lie to me odpadło. Lubię Fringe, a Human Target również nie pogardzę.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 10:35

Antichrist pisze:
steru pisze:Krążą słuchy, że FOX anuluje jeden bądź dwa seriale z trójki : Human Target, Lie to me, Fringe. Oby to był tylko jeden serial i oby to było Human Target.
Z tej trójki wolałbym, żeby Lie to me odpadło. Lubię Fringe, a Human Target również nie pogardzę.
Lie to me również poszło śladami Fringe i w ostatniej serii zdecydowanie poprawiło jakość :) Na dodatek FOX planował, że stworzy w piątek solidny duet : Lie to me - Fringe, który chociaż w jakimś stopniu zaistnieje na rynku i osiągnie jakiś przyzwoity współczynnik oglądalności. Ostatni odcinek Lie to me już leciał. Może to być zarazem ostatni odcinek serialu, jak i tylko ostatni odcinek sezonu. Czas pokaże ale liczę na zamówienie nowych odcinków :)

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2011, 20:43

Ostatnio zacząłem oglądać White Collar.

Wprawdzie nie ma napięcia jak np. w Prison Braku czy Dexterze, ale serial naprawdę może się podobać i wciąga.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 13:36

White Collar jest świetny. Jak dla mnie postacią numer 1 jest Mozzie. Lubię takie klimaty ogólnie, zna ktoś coś innego w podobnym tonie? Chętnie spróbuję.

Ostatnio lecę ponownie od pierwszego sezonu z Friends-serial wszechczasów. Teraz już takich nie robią :cry: Ile ja bym dał za chociażby jeden odcinek specjalny np. z okazji święta dziękczynienia...

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 16:11

steru pisze:White Collar jest świetny. Jak dla mnie postacią numer 1 jest Mozzie. Lubię takie klimaty ogólnie, zna ktoś coś innego w podobnym tonie? Chętnie spróbuję.
W podobnym klimacie dla mnie jest Leverage. Tzn. chodzi mi o bohaterów, jako conmanów. Fajny humor i odcinki nie dają się nudzić.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 19:56

Mam pytanko odnośnie Californication:
Obejrzałem pierwszy sezon i nie wiem czy brać się za drugi. Generalnie, fajny serial, dobrze się ogląda, dobrzy aktorzy (Duchovny!) ale jakoś specjalnie mnie nie jara a od serialu oczekuję czegoś więcej. Czy jest progres w drugim sezonie?

Teraz prawdopodobnie biorę się za 24. Aż się dziwię, że nigdy tego nie oglądałem, taka popularność była w Polsce.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 20:38

Progresu nie ma. Fajny serial, ale brakuje tego czegoś.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2011, 20:56

Szikit pisze:Progresu nie ma. Fajny serial, ale brakuje tego czegoś.
Dokładnie, chyba wezmę się za 24.
To zapytam jeszcze o Millenium - kolejny serial Chrisa Cartera, mam o nim świetne zdanie po X-Files i Samotnych Strzelach.
Ktoś oglądał?

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 08:04

Antichrist pisze:
steru pisze:White Collar jest świetny. Jak dla mnie postacią numer 1 jest Mozzie. Lubię takie klimaty ogólnie, zna ktoś coś innego w podobnym tonie? Chętnie spróbuję.
W podobnym klimacie dla mnie jest Leverage. Tzn. chodzi mi o bohaterów, jako conmanów. Fajny humor i odcinki nie dają się nudzić.
Dwa pierwsze odcinki leżą na dysku, zobaczymy co to będzie z tego serialu. Dam szansę ;)

Mietson pisze:Mam pytanko odnośnie Californication:
Obejrzałem pierwszy sezon i nie wiem czy brać się za drugi. Generalnie, fajny serial, dobrze się ogląda, dobrzy aktorzy (Duchovny!) ale jakoś specjalnie mnie nie jara a od serialu oczekuję czegoś więcej. Czy jest progres w drugim sezonie?
Ja powiem tak. Grunt, że nie ma regresu. Hank jest zawsze w formie. Bieżący sezon to potwierdza.
Mietson pisze:Teraz prawdopodobnie biorę się za 24. Aż się dziwię, że nigdy tego nie oglądałem, taka popularność była w Polsce.
Też się dziwie. Ja przyznam szczerze, że z wszystkich sezonów nie widziałem sezonu pierwszego. Na szczęście już się w niego zaopatrzyłem i niedługo nadrobię zaległości.

ODPOWIEDZ