Wszystko o Squadra Azzurra
- Brutalo
- Juventino
... :shock:seriea.pl pisze: Po rozegraniu zaledwie dwóch spotkań w drużynie narodowej Mario Balotelli (fot) ma szansę stać się jej kapitanem. Pomysł ten ma być metodą walki z rasizmem na włoskich stadionach, który dotknął także byłego gracza Interu Mediolan.
Nieoficjalnie propozycję zaakceptował już trener drużyny narodowej Włoch Cesare Prandelli, ale przed przyznaniem opaski kapitana Balotellemu chce on jeszcze skonsultować się z trzonem drużyny. Jeśli i najważniejsi zawodnicy w kadrze opowiedzą się za takim rozwiązaniem, wtedy gracz Manchesteru City zagra z opaską kapitana Squadra Azzurra.
Sprawa dyskryminacji rasowej ponownie wróciła na czołówki gazet po tym jak podczas spotkania Włochy – Rumunia w Klagenfurcie członkowie prawicowej grupy „Ultras Italia” wywiesili baner, w którym wyrażali swój sprzeciw wobec powoływania do kadry zawodników nie mających włoskich korzeni.
Mam wrażenie że to głupia prowokacja dziennikarzy, ale takie zachowanie było by przegięciem. Pomysł wychodzi od nich, żeby zrobić dyskusję... W sumie to nawet niezła, skoro i ja o tym piszę

Nie dla barwuacha, prawda ?

- deszczowy
- Juventino
Na litość bożą, nie!! Ale nie z powodu koloru skóry, oczywista! Ten koleś ma za dużo bawełny w głowie, żeby być kapitanem Włoch. Nie nie, Tę opaskę powinien nosić Pirlo, albo Kielonek.Brutalo pisze:... :shock:seriea.pl pisze: Po rozegraniu zaledwie dwóch spotkań w drużynie narodowej Mario Balotelli (fot) ma szansę stać się jej kapitanem. Pomysł ten ma być metodą walki z rasizmem na włoskich stadionach, który dotknął także byłego gracza Interu Mediolan.
Nieoficjalnie propozycję zaakceptował już trener drużyny narodowej Włoch Cesare Prandelli, ale przed przyznaniem opaski kapitana Balotellemu chce on jeszcze skonsultować się z trzonem drużyny. Jeśli i najważniejsi zawodnicy w kadrze opowiedzą się za takim rozwiązaniem, wtedy gracz Manchesteru City zagra z opaską kapitana Squadra Azzurra.
Sprawa dyskryminacji rasowej ponownie wróciła na czołówki gazet po tym jak podczas spotkania Włochy – Rumunia w Klagenfurcie członkowie prawicowej grupy „Ultras Italia” wywiesili baner, w którym wyrażali swój sprzeciw wobec powoływania do kadry zawodników nie mających włoskich korzeni.
Mam wrażenie że to głupia prowokacja dziennikarzy, ale takie zachowanie było by przegięciem. Pomysł wychodzi od nich, żeby zrobić dyskusję... W sumie to nawet niezła, skoro i ja o tym piszę
Nie dla barwuacha, prawda ?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Kogo Prandelli powołuje z Juve i wystawia w pierwszym składzie na mecz z Niemcami?
Niepewnego bramkarza po długiej kontuzji i dwójkę obrońców, którzy w tym sezonie zazwyczaj grają jak frajerzy.
Niepewnego bramkarza po długiej kontuzji i dwójkę obrońców, którzy w tym sezonie zazwyczaj grają jak frajerzy.
- deszczowy
- Juventino
Quag się połamał, a reszta to taki lekki szrot w sumie... Deczelje miał powołać? Ale Storari zasługiwał na to i nie dostał. I niech mi ktoś powie, że Bufek nie gra za zasługi... No i pytanie, czy Aquilani w obecnej formie?Ouh_yeah pisze:Kogo Prandelli powołuje z Juve i wystawia w pierwszym składzie na mecz z Niemcami?
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Prandelli zagra trójką obrońców: Ranocchia/Chiellini/BonucciOuh_yeah pisze:Kogo Prandelli powołuje z Juve i wystawia w pierwszym składzie na mecz z Niemcami?
Młodzi gniewni

Taki szczał mój na dzisiaj...
- deszczowy
- Juventino
W życiu. Nie po to powoływał Cassaniego, żeby grać 3 obrońców.yanquez pisze:Prandelli zagra trójką obrońców: Ranocchia/Chiellini/BonucciOuh_yeah pisze:Kogo Prandelli powołuje z Juve i wystawia w pierwszym składzie na mecz z Niemcami?
Młodzi gniewni
- yanquez
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
nie, nie Ślicznuchu!deszczowy pisze:W życiu. Nie po to powoływał Cassaniego, żeby grać 3 obrońców.yanquez pisze:Prandelli zagra trójką obrońców: Ranocchia/Chiellini/BonucciOuh_yeah pisze:Kogo Prandelli powołuje z Juve i wystawia w pierwszym składzie na mecz z Niemcami?
Młodzi gniewni
Przy trzech obrońcach gra się wingbackami i tutaj Cassani pasuje jak ólau (rajdziochy-superochy)! Poza tym napisałem, że to taki strzał... Ranochia i Bonucci zgrani, Kielon i Bonucci prawie zgrani, mogłoby być ciekawie.
- De Rossi
- Juventino
Wg la Gazzetta:
(4-3-1-2) Buffon; Cassani, Bonucci, Ranocchia, Chiellini; Thiago Motta, Montolivo, De Rossi; Mauri; Cassano, Pazzini.
(4-3-1-2) Buffon; Cassani, Bonucci, Ranocchia, Chiellini; Thiago Motta, Montolivo, De Rossi; Mauri; Cassano, Pazzini.
W zeszłym roku nawet bardziej zasługiwał, na wyjazd do RPA, niż obecnie na powołanie, a pojechał dołujący Marchetti. Zresztą kto w do RPA pojechał z wyróżniających się zawodników... . A kto zagrał, nawet jak dostał już powołanie... .deszczowy pisze:Ale Storari zasługiwał na to i nie dostał. I niech mi ktoś powie, że Bufek nie gra za zasługi...
- Łukasz
- Juventino
Do pupy ten zestaw. Montolivo w składzie, Mauri jako rozgrywający... Źle to wygląda.De Rossi pisze:Wg la Gazzetta:
Zeszły sezon miał kapitalny. Zasłużył na wyjazd.De Rossi pisze:dołujący Marchetti
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2011, 16:47 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
No powiedzmy, jakiś czas razem nie grali.yanquez pisze:Ranochia i Bonucci zgrani
Ten T. Motta to chyba druga taka ciapa jak Balotelli. Co on wyprawiał z Romą to przechodziło pojęcie, dwa razy tak symulował, że hej. Nie chce tych dwóch pajaców w kadrze. A niestety jak Balotelli bedzie w pelni sił to Prandelli będzie na niego stawiał. Reszta mi się podoba, Montolivo to moze byc przyszłość reprezentacji, ciekawe czy ten system zostanie na stale.De Rossi pisze:Wg la Gazzetta:
- De Rossi
- Juventino
A i ze sobą grali ledwo pół roku.@D@$ pisze:No powiedzmy, jakiś czas razem nie grali.yanquez pisze:Ranochia i Bonucci zgrani
Ja mam zdanie zgoła odmienne. Marchetti im bliżej końca sezonu, tym mniej był pewny. Zresztą mnie nigdy ten bramkarz nie przekonywał.Łukasz pisze:Zeszły sezon miał kapitalny. Zasłużył na wyjazd.deszczowy pisze:dołujący Marchetti
- dawid1897
- Juventino
liczę że Włosi pokażą Niemcom gdzie ich miejsce, choć to mecz towarzyski. Słyszę przechwałki, że Niemcy Włochów rozniosą i trochę mnie one denerwują, no zobaczymy jacy ci niemcy straszni.
No właśnie czy zobaczymy? Czytałem gdzieś, że pokazuje go któryś z RAI, wie ktoś czy będzie zakodowany ten mecz czy nie?
No właśnie czy zobaczymy? Czytałem gdzieś, że pokazuje go któryś z RAI, wie ktoś czy będzie zakodowany ten mecz czy nie?
FORZA JUVE!!!