Polacy w ligach zagranicznych

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 13:13

<<W@jTEk>> pisze:Borsussia znowu wygrywa 2:0 przy pierwszej bramce Łukasz Piszczek asystował który zagrał cały mecz ;) w 72 min wszedł Błaszczu a 78 ,,Lewy''
Fajnie byłoby jakby nasza trójka wygrała majstra Niemiec.
Póki co są na bardzo dobrej drodze do tego :) Widać, że skazany przez większość na wieczną ławkę rezerwowych Piszczek gra najwięcej, najlepiej i najrówniej z Polaków. W Borussi dzieje się obecnie bardzo dobrze, jeśli nie zgubię po drodze parę 'frajerskich' punktów to może być na koniec sezonu bardzo ciekawie :)

JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2010, 13:18

Majos pisze:
<<W@jTEk>> pisze:Borsussia znowu wygrywa 2:0 przy pierwszej bramce Łukasz Piszczek asystował który zagrał cały mecz ;) w 72 min wszedł Błaszczu a 78 ,,Lewy''
Póki co są na bardzo dobrej drodze do tego :) Widać, że skazany przez większość na wieczną ławkę rezerwowych Piszczek gra najwięcej, najlepiej i najrówniej z Polaków. W Borussi dzieje się obecnie bardzo dobrze, jeśli nie zgubię po drodze parę 'frajerskich' punktów to może być na koniec sezonu bardzo ciekawie :)
Śmiem twierdzić, ze Piszczek zaraz za Kagawą jest najlepszym zawodnikiem Borussi. W obronie naprawdę dobry bez głupich błędów a'la Zdenek, w ofensywie często lepszy od Kuby. Mnie tam zadziwia z każdym meczem coraz bardziej. Co nie zmienia faktu, że do maja spuchnie, jak i cała drużyna. Na razie ich największym sukcesem jest brak kontuzji... :whistle:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2010, 15:48

Nie wiem, w jakim temacie powinienem to napisać, ale

Jacek Gmoch trenerem Panathinaikosu Ateny :!:

Tylko tymczasowym, ale kiedy o tym przeczytałem to ciśnienie podskoczyło mi niesamowicie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio mieliśmy polskiego trenera w wielkim klubie :think: I do tego w Champions League :bravo:

http://www.90minut.pl/news/140/news1403 ... ikosu.html

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2010, 17:38

JaPs pisze:
Majos pisze:
Śmiem twierdzić, ze Piszczek zaraz za Kagawą jest najlepszym zawodnikiem Borussi. W obronie naprawdę dobry bez głupich błędów a'la Zdenek, w ofensywie często lepszy od Kuby. Mnie tam zadziwia z każdym meczem coraz bardziej. Co nie zmienia faktu, że do maja spuchnie, jak i cała drużyna. Na razie ich największym sukcesem jest brak kontuzji... :whistle:
Dobrze twierdzisz, dodam nawet więcej. O Piszczku nie mówi się tylko w Dortmundzie co w całych Niemczech. Chłopaki wymieniają coraz częściej nie Kube nie Lewego nie podrabianych innych Polaków typu Podolski tylko właśnie Piszczek, więc coś w tym musi być. Oglądałem kilka meczów BVB i radzą sobie naprawdę dobrze, czego nie można powiedzieć o przereklamowanych Schalke.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2010, 18:48

BvB ma szczęście że na razie chłopaków omijają kontuzję,poza tym wszystko wygląda pięknie,drużyna jest po prostu w gazie i oby tak dalej !!
Heja BVB !

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2010, 19:16

Lewandowski trafia a BVB znowu wygrywa ale...

W 85 minucie Kuba nie trafił do pustej bramki :oops: :shock:

LINK

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2010, 19:34

francois pisze:Nie wiem, w jakim temacie powinienem to napisać, ale

Jacek Gmoch trenerem Panathinaikosu Ateny :!:
Jacek Gmoch już niedługo trenerem Panathinaikosu Ateny :wink:

<<W@jTEk>> pisze:Lewandowski trafia a BVB znowu wygrywa ale...

W 85 minucie Kuba nie trafił do pustej bramki :oops: :shock:

LINK
Noooo.... pudło Kuby niesamowite :shock: Ale fajnie, że Lewandowski strzela. Lubię tego chłopaka i z niego naprawdę mogą być ludzie.

Piszczek do Juventusu? :D

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Diegol28

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2010, 20:02

Piszczek do Juventusu?

:ok: :C

"Prawdziwy wyścig między nami a milanistami polega na tym, kto pierwszy zdobędzie kolejną gwiazdkę: tyle że my sięgamy już po trzecią, a oni dopiero po drugą."
Gianni Agnelli
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2010, 20:35

Nie wiem, może mam jakieś schizy, ale wydaję mi się, że Lewandowski w Juventusie, byłby w tym sezonie bardziej przydatnym napastnikiem niż Amauri.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2010, 21:02

Brawo Lewandowski wydać że odnalazł się w klubie z za Odry, cieszą jego w miarę regularne gole. Co do zmarnowanej sytuacji Błaszczykowskiemu, każdemu się zdarza... Więcej szczęścia życzymy w przyszłości.

Oprócz tego trafienia, trafił jeszcze Cywka.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2010, 10:33

Dopiero dzisiaj zobaczyłem pudło Błaszczykowskiego :shock:. Dobrze, że Borussia wygrała, bo media jeździłby na nim, jak na łysej kobyle.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2010, 16:06

K.M. pisze:Oprócz tego trafienia, trafił jeszcze Cywka.
Temu piłkarzowi warto się przyjrzeć. wg mnie już teraz byłby wspaniałą alternatywą dla Obraniaka :dance:

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2010, 22:25

Trochowski nasz "nowy nabytek", jeśli można tak mówić o piłkarzu reprezentacji, zdobył w spotkaniu 17. kolejki Bundesligi gola przeciwko Borussi Moenchengladbach :ok: .

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2010, 19:41

Nieprzyjemna kontuzja spowodowana przez Przemka Tytonia:

Ok. 1:21 - aż ból patrzeć...

Ponoć Polak już przeprosił Brazylijczyka.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2010, 16:06

Jeśli dobrze rozumiem, to Robert Lewandowski został wybrany najlepszym jokerem Bundesligi, przez magazyn Kicker.

Może ten Lewandowski to jednak nie byłoby takie głupie rozwiązanie, jak niektórzy tutaj mówią? Nie sądzę, żeby był gorszy od Amauriego.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ODPOWIEDZ