Serie A (7): JUVENTUS 4-0 Lecce
- fallweiss
- Juventino
Paradoksalnie małym minusem jest to, że gramy u siebie. Ostatnio zdecydowanie lepiej prezentujemy się na wyjeździe....
- Marian.
- Juventino
Po ostatnich wynikach jak i naszej grze jestem optymistycznie nastawiony do meczu z Lecce. Będę to powtarzał do znudzenia, że jak zagramy uważnie w obronie i nie damy strzelić sobie gola, to myślę, że w ataku coś na pewno ustrzelimy, bo ostatnio (nie liczę meczu z Interem) dobrze nam to wychodzi. Mam nadzieję na występ Amauriego obok Del Piero od pierwszej minuty w ataku. Quagiarella powinien usiąść na ławce , gdyż ostatnio jego gra nie przynosi korzyści. To samo tyczy się Vicka.
W meczu z Interem podobał mi się nasz środek pola w postaci Aquilaniego i Melo. Brazylijczyk rozkręca się z meczu na mecz i już teraz widać, że jest przeciwieństwem Melo z poprzedniego sezonu. Nie zalicza głupich strat, w dodatku potrafi ładnie rozrzucić piłkę, czy minąć kilku zawodników swoim rajdem. Aquilani natomiast ma kapitalny przegląd pola, pod tym względem kładzie na łopatki naszego Claudio i myślę, że jak nie złapie kontuzji i dojdzie do pełni formy, to trzeba będzie odłożyć te 15 melonów dla Liverpoolu po sezonie.
Skrzydła. Tutaj obok Krasicia widziałbym Martineza. Pepe jest szybkim piłkarzem, potrafi minąć kilku swoimi rajdami wzdłuż boiska, ale jak trzeba dośrodkować to już jest gorzej. Niech Delneri da szanse Martinezowi.
Co do obrony. Na lewej Zdenas, bo ostatnio sobie nieźle poczyna
, na prawej Motta. Myślę, że Włoch powinien dostać jeszcze szansę. Środek wiadomy.
Mam nadzieję, że nasi przez te 2 tygodnie nie zapomną jak się gra w piłkę i w meczu z Lecce pokażą dobry futbol, wygrywając przy tym mecz.
W meczu z Interem podobał mi się nasz środek pola w postaci Aquilaniego i Melo. Brazylijczyk rozkręca się z meczu na mecz i już teraz widać, że jest przeciwieństwem Melo z poprzedniego sezonu. Nie zalicza głupich strat, w dodatku potrafi ładnie rozrzucić piłkę, czy minąć kilku zawodników swoim rajdem. Aquilani natomiast ma kapitalny przegląd pola, pod tym względem kładzie na łopatki naszego Claudio i myślę, że jak nie złapie kontuzji i dojdzie do pełni formy, to trzeba będzie odłożyć te 15 melonów dla Liverpoolu po sezonie.
Skrzydła. Tutaj obok Krasicia widziałbym Martineza. Pepe jest szybkim piłkarzem, potrafi minąć kilku swoimi rajdami wzdłuż boiska, ale jak trzeba dośrodkować to już jest gorzej. Niech Delneri da szanse Martinezowi.
Co do obrony. Na lewej Zdenas, bo ostatnio sobie nieźle poczyna

Mam nadzieję, że nasi przez te 2 tygodnie nie zapomną jak się gra w piłkę i w meczu z Lecce pokażą dobry futbol, wygrywając przy tym mecz.
- Simi
- Qualità Juventino
A tym bardziej większosc graczy powinna byc wypoczęta po tym małym maratonie.Marian. pisze: Mam nadzieję, że nasi przez te 2 tygodnie nie zapomną jak się gra w piłkę i w meczu z Lecce pokażą dobry futbol, wygrywając przy tym mecz.
- psychol_sympatyk
- Juventino
mam nadzieje ze melo strzeli bramke

- xam
- Juventino
- mateusz6
- Juventino
Ja bym na miejscu naszego trenera w ataku wystawił Amauriego i Quagliarelle. Nasz brazol musi strzelić te 20 bramek w sezonie
Quagliarelli trzeba dać szansę. Del Piero powinien odpocząć i wejść tylko wtedy gdy nie daj Boże (lub inna wszechmocna materio) będzie niekorzystny wynik. Alex jest bardziej potrzebny na LE. Skrzydła będą tworzyć Martinez z Krasiciem.
Musi być co najmniej 2-0.
FORZA JUVE!!!

Musi być co najmniej 2-0.
FORZA JUVE!!!
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- karpiu
- Juventino
Pamietajmy ze Lecce na ta chwile ma tyle samo punktów co my, wiec myśle ze o jakimkolwiek zlekceważeniu przeciwnika nie może być mowy..Chciałbym zobaczyć naszych rozgrywających dwie równe (czyt. dobre) połowy..

WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
- Hubson
- Juventino
Z takimi rywalami to musimy wygrywać z palcem w ... otchłani, jeśli myślimy o sięgnięciu po scudetto czy też zwycięstwie w LE.
Chciałbym na skrzydłach zobaczyć Malake i Krasica a w ataku Amauriego i Quaqliarelle/DP.
Mój typ to 4:0 dla nas ;]
Chciałbym na skrzydłach zobaczyć Malake i Krasica a w ataku Amauriego i Quaqliarelle/DP.
Mój typ to 4:0 dla nas ;]
- KondzioJuveFans
- Juventino
na SoloJuve pisze że Del Neri spróbuje formacji 4-5-1 w pomocy z Sissoko , Melo , Marchisio , Aquilanim i Krasiciem. Fajny pomysł , ale spowodowany tym , że Vicek nie jest w pełni sił
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- Wojtek
- Juventino
fajny? beznadziejny!KondzioJuveFans pisze:na SoloJuve pisze że Del Neri spróbuje formacji 4-5-1 w pomocy z Sissoko , Melo , Marchisio , Aquilanim i Krasiciem. Fajny pomysł , ale spowodowany tym , że Vicek nie jest w pełni sił
zagramy 4-5-1 tylko z jednym skrzydłowym ? i czterema środkowymi pomocnikami ? :roll:
Najlepiej grajmy tak jak graliśmy 4-4-2

- bajbek17
- Juventino
Fajnie to byłoby gdybyśmy od początku grali takim systemem i nie sprzedawali Diego, wypożyczali Giovinco i kupowali Fabio Q teraz to sie mija z celem...KondzioJuveFans pisze:na SoloJuve pisze że Del Neri spróbuje formacji 4-5-1 w pomocy z Sissoko , Melo , Marchisio , Aquilanim i Krasiciem. Fajny pomysł , ale spowodowany tym , że Vicek nie jest w pełni sił
- Łukasz
- Juventino
?!KondzioJuveFans pisze:na SoloJuve pisze że Del Neri spróbuje formacji 4-5-1 w pomocy z Sissoko , Melo , Marchisio , Aquilanim i Krasiciem. Fajny pomysł , ale spowodowany tym , że Vicek nie jest w pełni sił
Jakiś totalny idiotyzm to byłby. Marchisio nie dość że na skrzydle, to jeszcze jako skrzydłowy wspomagający napastnika... Komedia. Ja rozumiem, kontuzje i braki kadrowe, ale... bez przesady.