Chamstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- juveluck
- Juventino
Przypomnialem sobie tez ze Thuram przeszedl by do Lazio jak by nie jego kibice. To byl chyba jedyny argumetn jaki przekonal go zeby tam nie isc. Dobrze zrobil bo wybral nas. Wiec za cos jednak musimy byc im wdzieczniBIGGI pisze:No fakt. Zapomniałem o nim....ale juz sama nazwa SS LAZIO mówi za siebie....juveluck pisze:No jednak gra Fabio Liverani. Moze nie jest to murzyn z krwi i kosci, raczej mulat w kazdym razie bialy nie jest. Ale to racja ze kibice SSBIGGI pisze:
Tak, tylko ze kibice Lazio są specyficzni, m.in. dlatego w Lazio nie gra żaden murzyn.....Lazio maja zapenty rasistowskie
![]()

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Shadow_Alex
- Juventino
TottiGol pisze:Jestem wielkim kibicem Romy już od paru lat i często zdarzało się że byłem objeżdżany za to na różnych stronach i czatach tylko dlatego, że Roma to klub z Rzymu a stolicy nikt nie lubi. Ale generalnie wszystko zależało od mojego podejścia do ludzi. Jeśli ktoś zaczynał ostro odpowiadałem spokojnie i wtedy dialog stawał się bardziej przyjacielski. Chyba o to chodzi, prawda?
A tak na marginesie, Roma daje radę w tym sezonie, nie???
Puki co to sobie calkiem niezle radzi, ale to "puki co" sie nie liczy liczy sie miejsce po 34 kolejce, i mowienie, dwa sezony temu ze interowi sie nalezalo jest totalnym bullshitem, mial mniej punktow, a matematyki (mialem dzisiaj 7 godzin;-/) nie obchodzi co sie dzieje w miedzy czasi:P
Wiec zobaczymy kto bedzie najlepszy po 34 kolejkach, mam nadzieje ze bedzie to JUVENTUSIK:) Matmy si enie da oszukac, a szkoda:(((
- Martin
- Juventino
Hmmm no niestety i unas zdarzaja sie rodzynki, co latwo zauwazyc czytajac teog posta (BIGGI juz mogles sobie podarowac to SS, chyba ze nie wiesz ze oznacza to Societa Sportiva).
U nas na czacie zachowanie rasistowskie jest od razu "nagradzane" bananem. Teraz po zarejestrowaniu nickow ban trwa nawet pare meczow. A atmosfera na czacie. Wszystko zalezy od adminow
Jestli to toleruja to potem sie to rozciaga na caly klub i fanow.
Z przykroscia musze stwierdzic, ze i u nas czesto zdarzaja sie osobniki, ktore widzac fana innego klubu juz mi pisza na priva ze mam go wywalic. Na szczescie takich przypadkow jest coraz mniej i ciesze sie bardzo, ze JP ma taki wplywa na ksztaltowanie sie kultury kibicowania wsrod fanow Juve (albo mi sie tylko wydaje
).
U nas na czacie zachowanie rasistowskie jest od razu "nagradzane" bananem. Teraz po zarejestrowaniu nickow ban trwa nawet pare meczow. A atmosfera na czacie. Wszystko zalezy od adminow

Z przykroscia musze stwierdzic, ze i u nas czesto zdarzaja sie osobniki, ktore widzac fana innego klubu juz mi pisza na priva ze mam go wywalic. Na szczescie takich przypadkow jest coraz mniej i ciesze sie bardzo, ze JP ma taki wplywa na ksztaltowanie sie kultury kibicowania wsrod fanow Juve (albo mi sie tylko wydaje

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- mariokit
- Juventino
NA OKOLO KAZDEGO NIEMAL KLUBU TWORZY SIE PEWNA OTOCZKA. I NIE MOZNA POWIEDZ ZE WSZYSTKO TO MITY. W LAZIO ZAWSZE BYLI I SA RASISCI A ZE ZEZWALA IM SIE NACIAGLE WYBRYKI TO PEWNIE JESZCE DLUGO TAK ZOSTANIE ZE BEDZIEMY MOWILI O NICH ZE SA ...... NIE MOZNA JEDNAK GENERALIZOWAC PEWIEN KLIMAT PSEUDOKIBICOWANIA PRZESZEDL NA WIELKA CZESC TAMTEJSZYCH FANOW. ALE WIELU TO MOGA BYC ROWNIE FANTASTYCZNI KIBICE JAK FANI JUVE
- Medi
- Qualità Juventino
dajcie już sobie i Lazio spokój.....
Ja mam na codzień styczność z kibicami Romy i Lazio i sto razy bardziej wole tych drugich (chociaż romanistów kilku sympatycznych też znam, więc staram sie nie uogólniać).
Chamstwo zdarza sie wszędzie i każdy klub ma ultrasów skorych do bijatyki, rasistów i pseudokibiców którzy idą na mecz tylko po to żeby zrobić rozrubę.....
A jeśli chodzi o polskich kibiców Lazio to poznałam tylko trójkę (jedna to dziewczyna) i wszyscy są bardzo w porządku (notabene jeden z nich czasami pisze na naszym forum).
Chociażby właśnie ze względu na to, że jest tu coraz więcej kibiców innych klubów nie uogólniajcie jak zdarzą sie takie rzeczy. :?
Ja mam na codzień styczność z kibicami Romy i Lazio i sto razy bardziej wole tych drugich (chociaż romanistów kilku sympatycznych też znam, więc staram sie nie uogólniać).
Chamstwo zdarza sie wszędzie i każdy klub ma ultrasów skorych do bijatyki, rasistów i pseudokibiców którzy idą na mecz tylko po to żeby zrobić rozrubę.....
A jeśli chodzi o polskich kibiców Lazio to poznałam tylko trójkę (jedna to dziewczyna) i wszyscy są bardzo w porządku (notabene jeden z nich czasami pisze na naszym forum).
Chociażby właśnie ze względu na to, że jest tu coraz więcej kibiców innych klubów nie uogólniajcie jak zdarzą sie takie rzeczy. :?
- RadeKas
- Juventino
A tak zbaczajac troche z tematu, to powiem ze na meczu z Reggina na chacie byla swietna atmosfera. Oby tak dalej. Widac ze ta rejestracja daje efekty. Tylko wkurza troche to cziagle wchodzenie gosci i od razu ich kopsanie, ale trzeba sie przyzwyczaic
.

srali muszki będzie wiosna
- JuveQL
- Juventino
ja sie nie moge przezwyczaic ze jest nas tak małoRadeKas pisze:A tak zbaczajac troche z tematu, to powiem ze na meczu z Reggina na chacie byla swietna atmosfera. Oby tak dalej. Widac ze ta rejestracja daje efekty. Tylko wkurza troche to cziagle wchodzenie gosci i od razu ich kopsanie, ale trzeba sie przyzwyczaic.
- Nero
- Juventino
Z niektórych wypowiedzi bije antyrasistowska treść. Od niepopierania rasizmu do antyrasizmu jest długa droga.
Zastanawiam się skąd tak silny atak na rasizm? Co sprawiło, że wielu stało się bezinteresownymi obrońcami kolorowych gotowych utopić wroga w szklance wody?
To nadzwyczajne i bezprecedensowe zaangażowanie. Jaka inna sprawa wyzwala takie w pełni woluntarystyczne zaangażowanie? Nikt nie zapala się do niczego tak bardzo i tak za darmo jak do atakowania rasistów. To fenomen społeczny.
Zastanawiam się skąd tak silny atak na rasizm? Co sprawiło, że wielu stało się bezinteresownymi obrońcami kolorowych gotowych utopić wroga w szklance wody?
To nadzwyczajne i bezprecedensowe zaangażowanie. Jaka inna sprawa wyzwala takie w pełni woluntarystyczne zaangażowanie? Nikt nie zapala się do niczego tak bardzo i tak za darmo jak do atakowania rasistów. To fenomen społeczny.
- Nero
- Juventino
Kolorowych w Lazio jest więcej: wspomniany Liverani oraz Cesar i Dabo.
Jeszcze jedna sprawa w temacie rasizmu.
Można zrozumieć sprzeciw wobec rasizmu politycznego i społecznego, ale czy wolno potępiać rasizm jako zwykłą antypatię. Przeciaż ludzie darzą się sympatią nie tylko z przyczyn kulturalnych, ale też przyrodniczych. Ktoś nie lubi Nistelrooya za jego twarz i tyle. Kolorowych można po prostu nie lubić za to, że są kolorowi. Przyrodnicza przyczyna "estetyczna" to też motyw.
Jeszcze jedna sprawa w temacie rasizmu.
Można zrozumieć sprzeciw wobec rasizmu politycznego i społecznego, ale czy wolno potępiać rasizm jako zwykłą antypatię. Przeciaż ludzie darzą się sympatią nie tylko z przyczyn kulturalnych, ale też przyrodniczych. Ktoś nie lubi Nistelrooya za jego twarz i tyle. Kolorowych można po prostu nie lubić za to, że są kolorowi. Przyrodnicza przyczyna "estetyczna" to też motyw.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Jasne ze wiem 8) ale samo sie nasuwa skojarzenie. No dobra, koniec tych najazdów na Lazio......FORZA LAZIOMartin pisze:BIGGI juz mogles sobie podarowac to SS, chyba ze nie wiesz ze oznacza to Societa Sportiva).
).
- Rybeq
- Juventino
http://members.lycos.co.uk/prz3mazz/php ... .php?t=201
To wypowiedzi autora topicu na forum Lazio.
No comment.
To wypowiedzi autora topicu na forum Lazio.
No comment.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.