Serie A (12): Atalanta 2-5 JUVENTUS
- PietroBosman
- Juventino
Dla mnie Juve z Atalantą może się szarpać,męczyć,grać piach...ważne by zdobyli komplet punktów.
- dawid14012
- Juventino
myślę że ferreara nie będzie experymentował i postawi na stary sprawdzony skład
buffon
grygera chiellini canna grosso
poulsen melo
camor diego giovinco/tiago
treze
myślę że zmiany jakie wprowadzi w 2 połowie to tiago jesli będzie na ławce
de ceglie bo może grać na wielu pozycjach
oraz immoble bo treze po 70 min nie ma siły a może dać sie pokazać młodemy ciro
jeśli chodzi o wynik to 2:1
p.s. szkoda że nie ma alexa, mommo i marchisio
buffon
grygera chiellini canna grosso
poulsen melo
camor diego giovinco/tiago
treze
myślę że zmiany jakie wprowadzi w 2 połowie to tiago jesli będzie na ławce
de ceglie bo może grać na wielu pozycjach
oraz immoble bo treze po 70 min nie ma siły a może dać sie pokazać młodemy ciro
jeśli chodzi o wynik to 2:1
p.s. szkoda że nie ma alexa, mommo i marchisio
- Swakos_2001
- Juventino
Mało oczekujesz od Juve...PietroBosman pisze:Dla mnie Juve z Atalantą może się szarpać,męczyć,grać piach...ważne by zdobyli komplet punktów.
Jak dla mnie musimy wygrać to w ładnym stylu do tego liczyć na wygraną Romy by jakoś zmniejszyć tą przewagę interu bo na razie to wyglada fatalnie 7 pkt to duża strata... Licze dziś na Sebe !
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
a ja liczę na cały Juventus, począwszy od kierowcy autobusu po trenera i piłkarzy. Z Atalantą Ciro już raz wygrał w roli trenera licze na powtórkę z rozrywki. Koniec.Swakos_2001 pisze:Mało oczekujesz od Juve...PietroBosman pisze:Dla mnie Juve z Atalantą może się szarpać,męczyć,grać piach...ważne by zdobyli komplet punktów.
Jak dla mnie musimy wygrać to w ładnym stylu do tego liczyć na wygraną Romy by jakoś zmniejszyć tą przewagę interu bo na razie to wyglada fatalnie 7 pkt to duża strata... Licze dziś na Sebe !

- KimiIceman
- Juventino
Musimy wygrać. Nie ma, po prostu nie ma żadnej innej możliwości. To dopiero 1 część sezonu, a już tracimy 7 pkt do Interu, a to jest bardzo duża strata. Duża bo nie oszukujmy się, Inter gra lepiej. Nie wiem czy Juve zrobiłoby to samo z Dynamem i wygrało przegrany mecz i to na wyjeździe. Jeśli myślimy poważnie o scudeccie, to musimy dziś wygrać bo Inter znowu odskoczy i pozostałe victorie to będą tylko łąbędzim śpiewem. Zwłaszcza że następny mecz w lidze, dopiero za dwa tygodnie, więc nie ma co tu kalkulować. Trzeba wygrać. Grać na max. możliwości choć nie pogardzę zwycięstwem 1:0, jednak jeżeli znowu tak wygralibyśmy a naszym najlepszym zawodnikiem po raz nie wiem już który będzie Buffon to jednak by oznaczało i już tak jest od początku sezonu, więc coś jest nie tak... FORZA JUVE :!:
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jeśli zagramy składem, który jest "przewidywany" to znaczy, że zagramy składem aktualnie najsilniejszym, jaki Ferrara mógł wystawić. Cieszy na pewno powrót Giovinco, nie sądzę, aby zagrał pełne 90 minut, ale mam nadzieję, że zdąży nam pomóc. Nie ma problemu jeśli chodzi o napastników. Tylko czy jest się z czego cieszyć? Ciekawi mnie jak będzie wyglądała nasza taktyka jak w następnym meczu będzie mógł wystąpić Del Piero, ale to dopiero w następnym meczu.
Wygrać. Cel numer jeden. Od początku do końca utrzymać przewagę, bo nie ma co się oszukiwać. Atalanta (16 miejsce w Serie A; mają także problemy kadrowe, zwłaszcza w defensywie) to drużyna z tych, z którymi trzy punkty powinny być formalnością. I mimo ostatnich wahań formy, jestem pełen nadziei, że się uda to zrealizować.
Forza Juve!
Wygrać. Cel numer jeden. Od początku do końca utrzymać przewagę, bo nie ma co się oszukiwać. Atalanta (16 miejsce w Serie A; mają także problemy kadrowe, zwłaszcza w defensywie) to drużyna z tych, z którymi trzy punkty powinny być formalnością. I mimo ostatnich wahań formy, jestem pełen nadziei, że się uda to zrealizować.
Forza Juve!
- Brutalo
- Juventino
Kolejny mecz "o wszystko"... 7 punktów straty do interu to dużo, dlatego każda kolejna strata punktów choćby bo wiekopomnym widowisku może się okazać gwoździem do trumny w tym sezonie
Dzisiejsze spotkanie na pewno będzie ciężkie. Atalanta w tym sezonie generalnie gra padakę (dwie kolejki temu porażka u siebie z Livorno
), ale jak wiadomo na mecze z Juventusem każdy się mobilizuje i daje z siebie wszystko. Z tego powodu trzeba po prostu pokazać klasę. Zdobyć kilka bramek, zagrać pewnie w obronie i uspokoić kibiców, którzy po obiecującym początku sezonu zaczynają wątpić w trenera...
A stricte co do meczu bardzo liczę na Trezegola
Ostatnimi czasy był kontuzjowany, ciężko szło mu wracanie do formy a kiedy już powrócił był 3/4 napastnikiem w kolejce. Po tylu latach musiał to być dla niego lekki szok, ale właśnie dziś, kiedy jest najbardziej potrzebny MUSI strzelić bramkę. Niech przyśpiewka TREZEGUET !!! TREZEGUET !!!QUANDO GIOCA SEGNA SEMPRE TREZEGUET !!! ma znowu odzwierciedlenie w rzeczywistości :twisted:

Dzisiejsze spotkanie na pewno będzie ciężkie. Atalanta w tym sezonie generalnie gra padakę (dwie kolejki temu porażka u siebie z Livorno

A stricte co do meczu bardzo liczę na Trezegola

:lol:dr.DeV pisze: a ja liczę na cały Juventus, począwszy od kierowcy autobusu po trenera i piłkarzy.
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2009, 18:08 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.
- KamilDeath
- Juventino
za 2 godzinki mecz, za 4 godzinki 3 pkty więcej na naszym koncie, nic dodać nic ująć, i gorąco w to wierzę, że tak właśnie będzie, zwłaszcza jeśli będzie grał duet Giovinico-Diego
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Vincitore
- Juventino
Mam nadzieję że wszyscy piłkarze zdają sobie sprawę z tego, że znaleźliśmy się w ciężkiej sytuacji już po 11 kolejkach. Atalanta, mimo że kiepsko radzi sobie w tym sezonie to jednak na własnym boisku jest zespołem nieobliczalnym. Liczę ponownie na tercet S-D-C, który bardzo dobrze funkcjonuje w tym sezonie. Boję się trochę o siły po wtorkowej batalii z Maccabi, oraz o koncentrację od pierwszej do dziewięćdziesiątej minuty. Czuję, że Treze ukłuje.
- Monte Cristo
- Juventino
Czy ja cos przegapilem?dr.DeV pisze: Z Atalantą Ciro już raz wygrał w roli trenera licze na powtórkę z rozrywki. Koniec.
Niestety nie bede mogl obejrzec meczu, pierwszy raz w tym sezonie. Mam nadzieje na 3 punkty, gra jest mniej wazna.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- eslk
- Juventino
Wg Gazzetta.it wyjdziemy nastepujacym zestawieniem:
Buffon - Caceres, Chiellini, Cannavaro, Grosso - Poulsen, F. Melo - Camoranesi, Diego, Giovinco - Trezeguet.
Czyli skład bardzo dobry. Szkoda, ze kontuzje dalej mają i Marchisio i Sissoko, bo przyznam sie, ze nie moge sie doczekac ich powrotu. Zarowno z Claudio jak i z Momo w skladzie, Nasza gra wygladala duzo, duzo, lepiej. Mimo faktu, ze Melo sobie swietnie radzi, on powinien grac obok kogos z 2 wyzej wymienionych graczy. Dlaczego? Dlatego, ze Sissoko odgrywa kluczowa role jesli chodzi o opanowanie srodka pola, a Marchisio daje Nam pewien spokoj z tylu w rozegraniu. W zwiazu z tym, Felipe pewinien grac troche wyzej od Claudio. Juz pare razy pokazał, ze potrafi minac rywala, uderzyc, albo sie przepchnac. Zbyt często traci jednak pilke, zeby grac jako ten ostatni.
Buffon - Caceres, Chiellini, Cannavaro, Grosso - Poulsen, F. Melo - Camoranesi, Diego, Giovinco - Trezeguet.
Czyli skład bardzo dobry. Szkoda, ze kontuzje dalej mają i Marchisio i Sissoko, bo przyznam sie, ze nie moge sie doczekac ich powrotu. Zarowno z Claudio jak i z Momo w skladzie, Nasza gra wygladala duzo, duzo, lepiej. Mimo faktu, ze Melo sobie swietnie radzi, on powinien grac obok kogos z 2 wyzej wymienionych graczy. Dlaczego? Dlatego, ze Sissoko odgrywa kluczowa role jesli chodzi o opanowanie srodka pola, a Marchisio daje Nam pewien spokoj z tylu w rozegraniu. W zwiazu z tym, Felipe pewinien grac troche wyzej od Claudio. Juz pare razy pokazał, ze potrafi minac rywala, uderzyc, albo sie przepchnac. Zbyt często traci jednak pilke, zeby grac jako ten ostatni.
- maciek_11
- Juventino
Alex wraca ale chyba na nastepny mecz dopiero...banan1919 pisze:musimy wygrac nie mozemy pzowolic by Inter odskoczyl jeszcze bardziej...wraca Alex powinno byc dobrze ! Skromne 0-1

wg mnie 2-0 po bramkach Diego i jego stalego zmiennika De Ceglie