Serie A (38): JUVENTUS 2-0 Lazio
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Przyczynił się i to znacznie ;] Nedved przyczynił się do wielu pięknych chwil, które było mi dane przeżyć w Juventusem. Bramki z meczu z Realem nie zapomnę do końca życia. Tak naprawdę w karierze Pavla brakuje mi finału Ligi Mistrzów, na który zasłużył. Zasłużył w 2003 roku, ale i później, gdy nie opuścił zespołu po degradacji i teraz, gdy do ostatniego spotkania w karierze, daje drużynie ile tylko może. Za to wszystko należy mu podziękować... Nedved odszedł, wielu mówi, że trudno sobie wyobrazić Juventus bez niego. Będzie trzeba. My możemy i musimy o nim zawsze pamiętać, bo takiego skrawka biało-czarnej historii z serca kibica Juventusu wymazać się po prostu nie da.bianConrado pisze:Dobrze by było jakby do dzisiejszej wygranej przyczynił się Pavel Nedved
Zdecydowanie więcej było takich decyzji, które podjął dlatego, że w pierwszej kolejce dokonał niekoniecznie dobrej zmiany i które można by mu wytykać, bo były złe.. Naprawy kolejnych błędów jednak zaprzestano.puff pisze:Ja pamietam jak w pierwszej kolejce prowadzilismy z Viola 1-0 i Ranieri wpuscil Iaquinte za Camora. Skonczylo sie tym ze zremisowalismy a ten blad wytykany jest Ranieriemu do dzis.
Mecz taki, jaki miał być. Wygrana i wicemistrzostwo.
Trudno oceniać dzisiaj zawodników, bo każdy dał z siebie wszystko, zrealizowali to, co mieli zrealizować. Brawa dla Iaquinty za bramki, tzn. za wykorzystanie tych sytuacji, których nie wykorzystać byłoby grzechem ;] No i genialne podania, po których padały dzisiaj bramki...
Oby to dało zarządowi do myślenia. Broń Boże sprowadzać Conte... Ferrara nie miał łatwego zadania, sprawdził się, czy da sobie radę przez cały kolejny sezon? Nie wiem, jeśli nie dać mu szansy, to nie dać takowej także Conte. Taka anty postawa z mojej strony. Myślę, że Ciro mógłby dać tej drużynie wiele i we współpracy z Lippim "odrodzić" Juventus.
- oliver
- Juventino
Juventus FC - Calcio Catania 1 : 1puff pisze:Ja pamietam jak w pierwszej kolejce prowadzilismy z Viola 1-0 i Ranieri wpuscil Iaquinte za Camora. Skonczylo sie tym ze zremisowalismy a ten blad wytykany jest Ranieriemu do dzis.
Slowa Olivera sa tylko przykladem bo takich komentarzy jest kilka. Swiadcza o tym ze ogromna czesc krytyki Ranieriego byla niezasluzona i nieprzemyslana.
Juventus FC - US Citta di Palermo 1 : 2
Juventus FC - Cagliari Calcio 2 : 3
Juventus FC - UC Sampdoria 1 : 1
2009-04-05 Juventus FC - AC Chievo Werona 3 : 3
2009-04-11 Genoa CFC - Juventus FC 3 : 2
2009-04-18 Juventus FC - Internazionale FC 1 : 1
2009-04-26 Reggina Calcio - Juventus FC 2 : 2
2009-05-03 Juventus FC - US Lecce 2 : 2
2009-05-10 AC Milan - Juventus FC 1 : 1
2009-05-17 Juventus FC - Atalanta Bergamo 2 : 2
Nie wiem czy pamiętasz te mecze ja bardzo, wiec nie zaśmiecaj sobie głowy jednym meczem z Fiorentiną. W którym i tak zdecydował błąd chyba Olofa Mellberga. W ilu przeze mnie wymienionych meczach nie zaryzykował, nie wpuścił trzeciego napastnik i też stracił punkty ?? Zdecydowanie nie miał jaj na Juve
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Asta#8
- Qualità Juventino
Różne bzdury już były, ale to, że Nedved nie gra w Juve jeszcze rok przez to, że Juventus wykupił już podziękowania w prasie przebija wszystko. Nie cytujcie tutaj takich bezsensownych newsów, bo tylko psują atmosferę wokół pożegnania wielkiego piłkarza i przede wszystkim wielkiego człowieka.kropek pisze:Panowie czytajcie http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1214 Jezeli jest to prawda to nie wiem... ja juz nie mam sily do tego zarzadu... jesli na prawde tak potraktowali Pavla to ja sie wcale nie dziwie ze on tak nagle zrezygnowal z negocjacji. :evil:
oliver pisze: W ogóle po każdym meczy po min 8 stron wpisów, a dziś zaledwie 6. Świadczy tylko o tym jak to kibice oglądają mecze Juve. O pietruchę to już nie trzeba oglądać? Dziwne podejście!
Hmmm nie bardzo wiem, jak można dzisiejszy mecz nazwać meczem o pietruche :shock:
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Gherrick
- Juventino
Ani tez nie wiem o co oliverowi chodzi, przeciez to dopiero poczatek. Jakby po kilku dniach bylo 6 stron - ok. Co on chce w 15 minut po meczu 8 stron, czy co? :doh:^FAZZI^ pisze:oliver pisze: W ogóle po każdym meczy po min 8 stron wpisów, a dziś zaledwie 6. Świadczy tylko o tym jak to kibice oglądają mecze Juve. O pietruchę to już nie trzeba oglądać? Dziwne podejście!
Hmmm nie bardzo wiem, jak można dzisiejszy mecz nazwać meczem o pietruche :shock:
Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- white_wolv
- Juventino
Moje pierwsze łzy od czasu finału na Old Trafford... Grazie Pavel
- FalsoVero
- Juventino
Wiesz co właśnie to oglądnąłem i też łzy mi poleciały... A ostatnio miało to miejsce po finale MŚ 2006 tylko tamte łzy były łzami szczęścia...white_wolv pisze:Moje pierwsze łzy od czasu finału na Old Trafford... Grazie Pavel
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- bianConrado
- Juventino
Masakra :płaczę: Łzy aż same lecą... :płaczę:white_wolv pisze:Moje pierwsze łzy od czasu finału na Old Trafford... Grazie Pavel
Taka strata.. niemożliwe ,jeszcze ciężko mi uwierzyć ,że już nie zobaczę Pavla w koszulce Bianconerich. :snooty:
Jemu należą się wielkie brawa i tym kibicom którzy go tak pięknie pożegnali

Co do meczu .. oglądałem niecałe 15 min ,bo wyłączyli mi prąd

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Znalazłem film przedstawiający całą ceremonię - od pojawienia się Pavla na boisku, poprzez rundę honorową, a na wręczeniu pamiątkowej koszulki z podpisami zawodników kończąc...

- Corcky
- Juventino
Dobry mecz w wykonaniu Juve. Lazio co prawda zbytnio zadania nam nie utrudniało, ale mogliśmy wygrać wyżej. Dużo strzałów i ochota do gry całej drużyny.
Widać, że zespół grał pod Pavla. Szkoda, ze nie udało mu się strzelić...
Szczególnie dobrze wypadli Nedved, Iaquinta, Zebina, Del Piero i Chiellini.
Brawo Ciro. Mam nadzieję, ze zostanie
Widać, że zespół grał pod Pavla. Szkoda, ze nie udało mu się strzelić...
Szczególnie dobrze wypadli Nedved, Iaquinta, Zebina, Del Piero i Chiellini.
Brawo Ciro. Mam nadzieję, ze zostanie

Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2009, 15:10 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

Alessandro Del Piero ole!
- GrandeAle
- Juventino
Mecz jak należy w naszym wykonaniu. Ale sam wynik był chyba kwestią drugoplanową - mimo, że wciąż walczyliśmy o wicemistrza. Najistotniejsze działo się dopiero po meczu.
Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że klub nareszcie zaczął zmierzac w dobrym kierunku i o ile nie wierzę, żebyśmy byli w stanie powalczyc w LM, bo zespoły Premiership i Barcelona są poza zasięgiem to w Serie A może wreszcie nam wyjdzie
PS: Mała prośba - ma ktoś może linki do bramek Juve z 36 i 37 kolejki? W downloadzie ich nie ma. Mam tylko skróty, a kolekcjonuję i przydałyby mi się same bramki w oddzielnych plikach.
Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że klub nareszcie zaczął zmierzac w dobrym kierunku i o ile nie wierzę, żebyśmy byli w stanie powalczyc w LM, bo zespoły Premiership i Barcelona są poza zasięgiem to w Serie A może wreszcie nam wyjdzie

PS: Mała prośba - ma ktoś może linki do bramek Juve z 36 i 37 kolejki? W downloadzie ich nie ma. Mam tylko skróty, a kolekcjonuję i przydałyby mi się same bramki w oddzielnych plikach.
- Siedemnasty
- Juventino
37 KOLEJKAPS: Mała prośba - ma ktoś może linki do bramek Juve z 36 i 37 kolejki? W downloadzie ich nie ma. Mam tylko skróty, a kolekcjonuję i przydałyby mi się same bramki w oddzielnych plikach.
Siena 0:3 JUVENTUS
0:1 - Del Piero / Pobierz
0:2 - Marchisio / Pobierz
0:3 - Del Piero / Pobierz
Znalazłem do ściągnięcia z 37. Chcesz to wrzucę ci z 36 do obejrzenia.
- goly
- Juventino
Mecz jak najbardziej na plus. Pewna wygrana 2-0 na zakończenie sezonu pozwoliła nam wspiąć się na drugie miejsce w tabeli. Nawet nie wypadało przegrać ze względu na Nedveda. Dobrze się pokazał i zaliczył asystę. Cała drużyna ewidentnie była zmobilizowana i wygrana nie mogła uciec gdzieś między palcami, na to nie było po prostu miejsca.
To był już ostatni mecz. Skończyliśmy sezon na drugim miejscu przed Milanem. Mam nadzieję, iż za rok skończmy sezon na pierwszym miejscu. Trzecia gwiazdka...mmm poezja!
Pozdro!
To był już ostatni mecz. Skończyliśmy sezon na drugim miejscu przed Milanem. Mam nadzieję, iż za rok skończmy sezon na pierwszym miejscu. Trzecia gwiazdka...mmm poezja!
Pozdro!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To ja przy Tobie jestem babawhite_wolv pisze:Moje pierwsze łzy od czasu finału na Old Trafford... Grazie Pavel

Nie obchodzi mnie mecz... nie mogę w to uwierzyć, że to prawda. on już nie zagra w naszej koszulce...żałuję każdego złego słowa, jakie na niego wypowiedziałem w złości, gdy nie był w formie, nie zaslugiwał na to

Najbardziej zapamiętam cytat po calciopoli,, Piłkarze odchodza, mężczyźni zostają''