Kto powinien trenować JUVENTUS w przyszłym sezonie???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Kto za Ranieriego w przyszłym sezonie??

Gianluca Vialli
13
6%
Antonio Conte
18
9%
Gian Piero Gasperini
80
38%
Luciano Spaletti
28
13%
Frank Rijkaard
13
6%
KTOŚ INNY
51
24%
Claudio Ranieri powienien zostać
6
3%

Liczba głosów: 209
jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 01:52

@De Celinaro

To bardzo skomplikowany wzór ... nie moge go zdradzić bo to tajemnica....

A tak na serio chodziło mi ukazanie proporcji, a procenty zostały wzięte z kosmosu

Wersja dla Ciebie ---> zamiast 80% wstaw "większy wpływ", a zamiast 20%wstaw "mniejszy wpływ" i nie będziesz musiał prowadzić dochodzeń w kwestii pochodzenia wzoru, a i na sens mojej wypowiedzi to nie wpłynie za bardzo...

Juve per sempre sara...!!!!
nad gopłem

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 10:18

SirRose pisze:
stahoo pisze:Powiedzcie mi co wygrał Gasperini? Co Conte? Co Spaletti? A no własnie- to samo co Ranieri.
Gasperini- chyba najlepsza kandydatura z tej trójki, co wcale nie znaczy, że dobra. To tez może byc taki nasz Guardiola- trenował młodzików, tyle, że dosc dawno. Ma jednak ponad 50 lat, więc i doświadczenie wieksze. Tyle, ze z zespołami pokroju Crotone i Genoi.
Genoa- fakt, gra bardzo dobrze, zagra w Lidze Europejskiej. Czy jest to jednak trener na CL?
Mi od razu nasuwa się podobieństwo do Lippiego - on też gdy zaczynał pracę w Juve był mało znanym trenerem z małymi sukcesami z drużynami z dołu tabeli bądź z niższych klas rozgrywkowych.
Różnica między Gasperinim a Ranierim jest taka, że ten drugi miał swoje szanse na wielkie sukcesy - Valencia, Chelsea, Atletico, Fiorentina i Juventus - a Gasperini nie - uważam, że to najlepsza kandydatura z wymienianych.
Skończcie te porównania. Nie będzie drugiego Lippiego, ani drugiego Guardioli. Każda ścieżka rozwoju kariery jest inna. Te porównania są głupie.

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2009, 12:25

nad gopłem pisze: Skończcie te porównania. Nie będzie drugiego Lippiego, ani drugiego Guardioli. Każda ścieżka rozwoju kariery jest inna. Te porównania są głupie.
Głupie tak samo jak nadzieja na lepsze jutro i powrót na szczyt ;P

Regulus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 11:25

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ach-report

Od początku Conte wydawał mi się najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem. Ten zarząd to nie Moggi, żeby wyciągnąć ku zaskoczeniu wszystkich fachowca klasy Capello. Gasperini podpisał nowy kontrakt, Spalletti pewnie zostanie w Romie, Prandelli jest nie do wyciągnięcia. Tak więc wszystko wzkazuje na to, że nowym trenerem Juve będzie Conte, czy dobrze czy źle, nie wiem, ale trzeba zdać sobie sprawę, że nie mamy szans na trenera z najwyższej półki.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 11:53

Regulus pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ach-report

Od początku Conte wydawał mi się najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem. Ten zarząd to nie Moggi, żeby wyciągnąć ku zaskoczeniu wszystkich fachowca klasy Capello. Gasperini podpisał nowy kontrakt, Spalletti pewnie zostanie w Romie, Prandelli jest nie do wyciągnięcia. Tak więc wszystko wzkazuje na to, że nowym trenerem Juve będzie Conte, czy dobrze czy źle, nie wiem, ale trzeba zdać sobie sprawę, że nie mamy szans na trenera z najwyższej półki.
Ci trenerzy z "górnej półki" musieli się pierw tam wdrapać. Conte i Ferrara również mogą okazać się wielkimi trenerami. W tym momencie Ci najlepsi są niedostępni. Może zamiast stawiać na Spalleti'ego, który w swojej karierze miał wzloty i upadki warto "zaryzykować" i postawić na naszych? Conte lub Ferrara!
W sporcie oprócz pieniędzy trzeba mieć intuicje, przeczucie i przede wszystkim jaja, żeby nie bać się nimi posługiwać. Niech prowadzi nas trener, który zna JUVENTUS.

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 13:42

Patrząc na wypowiedzi piłkarzy po meczu, i gre ze Sieną to nie wiem czy Ciro byłby złą opcją dla nas.Człowiek związany z klubem,niegdyś świetny zawodnik,nie stary i do tego ambitny :-D Jak dal mnie git :)

Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 14:09

Osobiście nadal uważam, że najlepszą dla nas opcją byłby Spaletti. Szczerze powiedziawszy serce podpowiada mi w chwili obecnej - Ciro, jednak zarówno on, jak i Conte mają zbyt mało doświadczenia i mogą zwyczajnie nie podołać tak odpowiedzialnemu zadaniu, jakim niewątpliwie jest prowadzenie drużyny Juventusu. Co prawda Ferrara pracuje na co dzień u boku mistrza Lippiego, ale samodzielne prowadzenie zespołu jest już czymś innym. Dlatego też sądzę, że doświadczenie, rutyna są w tym przypadku kluczowymi aspektami. Ferrara miałby zapewne cudowny kontakt z piłkarzami, ale czy na dłuższą metę przyniosłoby to sukcesy :?:

wojtek11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 20:36

Juventus zdecydował się na Conte !
znalazłem na futbol.pl dokładnie tutaj http://www.futbol.pl/artykul/53167.html
że juve w następnym sezonie prowadził będzie CONTE ja osobiście niewiem co o tym sądzić bo conte najlepszym trenerem to nie jest ale za to jest związany z juve jak myślicie czy to dobre posunięcie ??

Juventus Football Club SpA – najbardziej utytułowany włoski klub piłkarski
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 20:50

wojtek11 pisze:jak myślicie czy to dobre posunięcie ??
Myślę że to plotka. Czy dobre posunięcie? Nie wiem, ale wydaje mi się, że nie. Nie jest w stanie zaoferować więcej niż Ciro, przy tym większą sympatią darzę naszą legendarną "2".

Dianabol pisze:A moze Strachan(zrezygnował z funkcji trenera w Celticu)??Trener przyzwoity obyty w futbolu.Z celtikiem dobrze sobie radził.Kilka dobrych transferow.Ten sezon nie za bardzo udany ale poprzednie naprawde dobre:)
:lol:

No nie przesadzaj.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 21:10 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Dianabol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 21:08

A moze Strachan(zrezygnował z funkcji trenera w Celticu)??Trener przyzwoity obyty w futbolu.Z celtikiem dobrze sobie radził.Kilka dobrych transferow.Ten sezon nie za bardzo udany ale poprzednie naprawde dobre:)

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 21:15

Nie no tylko nie Strachan :prochno: kompletnie, ale to kompletnie nie wyobrażam go sobie u nas, moim zdaniem powinniśmy zatrzymać Ferrarę, albo ściągnąć Gasperiniego, do Conte nie mam zaufania jakoś...

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 21:17

Ja uważam, że jeśliFerrara zajmie z Juve 2 miejsce na koniec to powinien dostać szansę się wykazać. Jak narazie zagrał 1 mecz dopiero, ale potrafił zmotywować naszych do meczu i efekt był pozytywny. Jakby został byłoby fajnie i niech dostanie pole manewru przy decyzjach transferowych. Mam nadzieję, że ktokolwiek będzie trenować pokaże od razu, że ma jaja, czyli sprzedaż Grygery, Molinaro (ewentualnie wypożyczyć), Marchionniego i Poulsen- ta czwórka będzię dobrą kartą przetargową, nowy trener powinien kupić prawego obrońcę, żeby Zebina miał porządną konkurencję, prawego pomocnika- dobry rywal do skład dla Camora, za Poulsena jakiegoś def pomocnika no i za Molinaro jakiegoś dobrego ogranego lewego defensora, żeby De Ceglie mógł w przyszłość stanowić o sile lewej strony obrony Juve.

EDIT: Dzięki Juver :)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 21:28 przez Dybala 4ever, łącznie zmieniany 1 raz.

alex_KiNiO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 21:22

@juventinek123: oczywiście masz na myśli Ciro : )

żeby nie było ot.: ja jestem za tym żeby został Ciro. Chcę trenera z sercem w biało czarne pasy. Już po samym ukazaniu info. zatrudnieniu Ciro byłem do niego przekonany i mecz oraz wypowiedzi piłkarzy mnie jeszcze bardziej przekonują. Ale poczekamy spokojnie do meczu z Lazio... : )
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 21:25 przez alex_KiNiO, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 21:22

juventinek123 pisze:Ja uważam, że jeśli Conte zajmie z Juve 2 miejsce na koniec to powinien dostać szansę się wykazać. Jak narazie zagrał 1 mecz dopiero, ale potrafił zmotywować naszych do meczu i efekt był pozytywny.
Ferrara :)
Mam nadzieję, że ktokolwiek będzie trenować pokaże od razu, że ma jaja, czyli sprzedaż Grygery, Molinaro (ewentualnie wypożyczyć), Marchionniego i Poulsen- ta czwórka będzię dobrą kartą przetargową.
Żartujesz?Dobrą kartą przetargową? Jeszcze trzeba by było pewnie za nich dopłacić :lol:
Molinaro bym nie sprzedawał, jako rezerwowy się przyda. Plusem jest też to że może grać na obydwu bokach obrony - jest lewonożny... obydwie nogi ma lewe... więc na prawej też sobie poradzi... Widzicie? że też Ranieri na to nie wpadł :prochno:

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 22:30

Bardzo bym chciał zobaczyc jakiegoś b. dobrego trenera na ławce Juve. Chodzi mi o szkoleniowca pokroju Hiddinka czy Beniteza. Ale to raczej nie możliwe.

Szczerze mówiąc, jeśli miałbym wybrac między Spallettim, Gasperinim , Conte i Ferrarą, to nie wiem czy nie skłoniłbym się właśnie na Ciro. Wiem, że jest za wcześnie aby mówic o tym czy jest już gotowy na trenowanie tak dużego klubu, ale chciałbym aby mu się powiodło i stał się wielkim trenerem właśnie w Juve. Trzeba pamiętac, że Lippi, Hiddink, Capello, Benitez kiedyś także nic nie znaczyli.

ODPOWIEDZ