Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?
- Kubba
- Juventino
Oni napewno nie, ale taki Rijkaard już tak. Wg. mnie odpowiedni człowiek na ławke trenerską Juve. Nie wiadomo czy Marcelo po MŚ w RPA skończy z reprezentacją i czy wróci do Turynu, dlatego warto się przyjżeć Frankowi. Szkoda, że zarząd nie bierze takiej myśli pod uwagę... Przecież jest świetnie. :roll:Mati pisze:A czy Gentile / Gasperini gwarantują najwyższą jakość ? Nie jestem pewien. Prandelli oczywiście pokazuje sie z dobrej strony od kilku lat, ale mógłby pojawić się ten sam problem.
- stahoo
- Juventino
Dla mnie Rijkaard nie ejst odpowiednim trenerem. Z Barca niby zdobył LM, ale dostawał transfery jakie chciał. I w pewien sposób drużyne ukształtowaną, choc to fakt- nie mistrzoswską. Gdy zdarzyły sie kontuzje, kilka złych meczów juz nie udało mu się dogonic Realu i został zwolniony. I Holender nigdy nie prowadził włoskiego zespołu. Aczkolwiek jest lepszą opcją niż wspomniani wcześniej dwaj panowie 

- Notch
- Juventino
Wydaje mi sie ze Rijkaard sie nie sprawdzi. Juventus zawsze byl druzyna z charakterem i bardzo mocna taktycznie a nie Joga Bonito. Po za Barca, gdzie mial fantastycznych pilkarzy w fantastyczniej formie, Rijkaard zadnych sukcesow nie ma, zreszta slyszalem plotki ze wtedy i tak dowodzil Johan Cruyff. Kojarzy mi sie to z Klinsmanem i Joachimem Löw'em.
Mysle ze Prandelli, o ktorym Pilka Nozna pisala juz 6 lat temu, bylby idealnym trenerem dla naszej druzyny. Spalleti ze sredniej Romy zrobil wice mistrza, ale nie potrafi tej druzynie zapewnic stabilnosci, podczas gdy Prandelli od 4 lat ciagle trzyma sie 3-4 miejsce majac druzyne slabsza niz wskazuje na to pozycja w tabeli. Przez Calciopoli Viola nie zagrala w LM 4 i 3 lata temu, mimo ze teraz ja calkowicie uniewinniono. Mysle ze majac lepszy sklad i wiekszy budzet doprowadzilby nas do mistrza.
Mysle ze Prandelli, o ktorym Pilka Nozna pisala juz 6 lat temu, bylby idealnym trenerem dla naszej druzyny. Spalleti ze sredniej Romy zrobil wice mistrza, ale nie potrafi tej druzynie zapewnic stabilnosci, podczas gdy Prandelli od 4 lat ciagle trzyma sie 3-4 miejsce majac druzyne slabsza niz wskazuje na to pozycja w tabeli. Przez Calciopoli Viola nie zagrala w LM 4 i 3 lata temu, mimo ze teraz ja calkowicie uniewinniono. Mysle ze majac lepszy sklad i wiekszy budzet doprowadzilby nas do mistrza.
No baastahoo pisze: To naprawdę mądra wypowiedź!
- Dybala 4ever
- Juventino
Włoskie media nie przestają łączyć szkoleniowca FC Genoi - Giampiero Gasperiniego z Juventusem Turyn, ale sam zainteresowany zapewnia, że koncentruje się tylko i wyłącznie na pracy z zespołem Rossoblu.
- Ja w Juventusie? Na dzień dzisiejszy myślę tylko o Genoi. Jeżeli mam być szczery, to czuję się tu bardzo dobrze i koncentruję się na tym, by jak najlepiej zakończyć ten sezon. Europa, Liga Mistrzów czy Puchar UEFA nie może się nam wymknąć - powiedział trener.
Genoa pod wodzą Gasperiniego radzi sobie znakomicie. Rossoblu są rewelacją rozgrywek. Zajmują wysokie, czwarte miejsce w tabeli Serie A. Do trzeciego Milanu tracą tylko cztery oczka.
http://www.pilka.pl/juventus-poczeka
Gasperini w Juve jak dla mnie jak najbardziej, myślę że osiągnąłby z nami sukcesy i co ważne nie boi się stawiać na młodzież, więc Seba by grał i talenty primavery nie stałaby odłogiem
+ starszyzna i dobre mercato = upragnione Scudetto, albo Prandelli na chwile obecną mogliby trenować, albo poczekac rok i zaklepać sobie Lippiego na trenera;)
- Ja w Juventusie? Na dzień dzisiejszy myślę tylko o Genoi. Jeżeli mam być szczery, to czuję się tu bardzo dobrze i koncentruję się na tym, by jak najlepiej zakończyć ten sezon. Europa, Liga Mistrzów czy Puchar UEFA nie może się nam wymknąć - powiedział trener.
Genoa pod wodzą Gasperiniego radzi sobie znakomicie. Rossoblu są rewelacją rozgrywek. Zajmują wysokie, czwarte miejsce w tabeli Serie A. Do trzeciego Milanu tracą tylko cztery oczka.
http://www.pilka.pl/juventus-poczeka
Gasperini w Juve jak dla mnie jak najbardziej, myślę że osiągnąłby z nami sukcesy i co ważne nie boi się stawiać na młodzież, więc Seba by grał i talenty primavery nie stałaby odłogiem

Hehe po meczu z Genoą napisałem że powinniśmy Gasperiniego im podkraść
Jestem jak najbardziej za, widać ze potrafi zmotywować i świetnie ustawić zespół a co najważniejsze ma pomysł na grę bo nie była to jakaś kopanina jak to przeważnie bywa w naszym wypadku. To mnie zresztą strasznie irytuje bo nie wiem jak to jest, że taka drużyna jak Juventus nie potrafi wymienić dobrze kilku podań. Czasem w środku wymienią 3 piłki ale jest to bezproduktywne, bądź po chwili ktoś przyjmuje piłke tak że ta odskakuje mu na 3m ;|

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- goly
- Juventino
Dajcie sobie spokój z tym wykradaniem trenerów. Dla mnie jest co najmniej trzech odpowiednich kandydatów na stanowisko trenera po Ranierim: Rijkaard, Antonio Conte oraz Ciro Ferrara. Ze wskazaniem na tego ostatniego. Jest nam potrzebny trener z charyzmą, taki który będzie umiał zmotywować zawodników do walki w każdym meczu. Ja bym wybrał kogoś z byłych zawodników Juve, mimo iż znacznie bardziej utytułowanym trenerem jest Holender.
No Conte też mógłby być. Bari daje rade pod jego wodzą ostatniogoly pisze:Dajcie sobie spokój z tym wykradaniem trenerów. Dla mnie jest co najmniej trzech odpowiednich kandydatów na stanowisko trenera po Ranierim: Rijkaard, Antonio Conte oraz Ciro Ferrara. Ze wskazaniem na tego ostatniego. Jest nam potrzebny trener z charyzmą, taki który będzie umiał zmotywować zawodników do walki w każdym meczu. Ja bym wybrał kogoś z byłych zawodników Juve, mimo iż znacznie bardziej utytułowanym trenerem jest Holender.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- oliver
- Juventino
Żadnych takich!
Nie wiem jak się toczą sprawy w Liverpoolu, ale szefowie jasno dali do zrumienia mistrzostwo albo się żegnają z Rafą i myślę, że on był by idealnym kandydatem. Dwa mistrzostwa Hispzanii, UEFA z Valencią i dwa finały CL z agolami jeden wygrany drugi nie. A przede wszystkim jest jednym z najlepszych taktyków na globie. Nam potrzebny jest człowiek z sukcesami który gwarantuję sukcesy, a nie kolejny Ranieri.
Jeśli stanowisko trenera miałby przejąć Prandelli czy Gasperini to ja już wole pomęczyć się rok z Ranierim i po mundialu może Marcello będzie wolny.
Nie wiem jak się toczą sprawy w Liverpoolu, ale szefowie jasno dali do zrumienia mistrzostwo albo się żegnają z Rafą i myślę, że on był by idealnym kandydatem. Dwa mistrzostwa Hispzanii, UEFA z Valencią i dwa finały CL z agolami jeden wygrany drugi nie. A przede wszystkim jest jednym z najlepszych taktyków na globie. Nam potrzebny jest człowiek z sukcesami który gwarantuję sukcesy, a nie kolejny Ranieri.
Jeśli stanowisko trenera miałby przejąć Prandelli czy Gasperini to ja już wole pomęczyć się rok z Ranierim i po mundialu może Marcello będzie wolny.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Rijkaard to może poprowadzi włoski klub w przyszłym sezonie, ale chyba inny - piję tu oczywiście do Milanu. Wiadomo, że od kilku sezonów szykuje się zmiana na stanowisku trenera w Milanie i myślę, że ten sezon może być przełomowy w tej kwestii.
Benitez? Moim zdaniem to jest już konkret. Trener, któremu Mou nie zarzuci, że nic w życiu nie osiągnął. A to już jest argument!
Benitez? Moim zdaniem to jest już konkret. Trener, któremu Mou nie zarzuci, że nic w życiu nie osiągnął. A to już jest argument!
- Kuben
- Juventino
co wy na to ?wp.pl pisze:Prezes Chelsea Londyn Bruce Buck nie pozostawia kibicom nadziei - po zakończeniu sezonu trener Guus Hiddink odejdzie, bez względu na wyniki, a jego miejsce nie zostanie zajęte przez Jose Mourinho - poinformował.
Holenderski szkoleniowiec objął angielski zespół w lutym, po tym jak pogorszyły się wyniki uzyskiwane przez piłkarzy prowadzonych przez Brazylijczyka Luiza Felipe Scolariego. Od początku mówiono, że Hiddink, który prowadzi także rosyjską reprezentację, zaopiekuje się Chelsea tylko do końca sezonu.
W siedmiu meczach Premier League zespół po wodzą Hiddinka odniósł sześć zwycięstw, a w ćwierćfinałowym pojedynku Ligi Mistrzów w pierwszym spotkaniu pokonał Liverpool FC 3:1.
"Ciągle pojawiają się nowe spekulacje, czy Guus z nami zostanie, czy nie. On już wykonał bardzo dobrą robotę, ale zapewniam, że wraz z końcem sezonu opuści Stamford Bridge" - powiedział Buck i dodał: "szukamy trenera, który będzie z nami pracował długoterminowo. Jeśli podejmiemy jakiekolwiek decyzje zostanie to oficjalnie ogłoszone".
O powrocie Mourinho wypowiedział się równie sceptycznie. "Jose to świetny facet i bardzo dobry trener, ale on miał już swój czas w Chelsea i nie sądzę, by znowu zasiadł na ławce trenerskiej" - skomentował plotki Buck.
Portugalczyk był menedżerem zespołu w latach 2004-07 i zdobył dwukrotnie mistrzostwo Anglii (2005 i 2006).
dla mnie po Lippim to najlepszy trener świata... co zrobił z Koreą (choć na tamtych MŚ pomagali im sędziowie), co zrobił z Rosją ? Średnią Australię doprowadził do 1/8 na ostatnim Mundialu, nie wspominam o PSV które prowadził do 2006 roku... Dla mnie to odpowiedni człowiek
Piszecie o Rijkaard'zie... jakby Janas miał taki skład do dyspozycji osiągnął by pewnie to samo...
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Z całą pewnością jest to szkoleniowiec, który mógłby wnieść wiele dobrego do drużyny. O jego dokonaniach nie będę się wypowiadał, bo i tak wszyscy je doskonale znają. Zdaje się, że jego kandydaturę przebić mógłby tylko ukochany przez nas Lippi.[RA]MACIUS pisze: dla mnie po Lippim to najlepszy trener świata... co zrobił z Koreą (choć na tamtych MŚ pomagali im sędziowie), co zrobił z Rosją ? Średnią Australię doprowadził do 1/8 na ostatnim Mundialu, nie wspominam o PSV które prowadził do 2006 roku... Dla mnie to odpowiedni człowiek
Piszecie o Rijkaard'zie...
- Steppenwolf
- Juventino
praca ranieriego...uhhh no czas miał, pieniądze też(ale wolał poulsena"błyskawice" od xabiego itd), w ostatnim meczu wprowadził MM który w ofensywie nie daj prawie nic, a remis i tak nic nam nie dawał no i ogólnie jego rotacje w składzi...cóż racja ze salomon z pustego nie naleje, ale do kilku decyzji personalnych można było miec zastrzeżenia w tym sezonie.
ja nie wiem co chciał zarząd uzyskać zatrudniając ranieriego..?
ani on wybitny, doświadczenia w pucharach europejskich(dobrego doświadczenia)-brak, na wielkiego motywatora czy taktyka też nie wygląda, super "odmładzaczem" składu nie jest, jakoś tak dziwnie...przynajmniej dla mnie
rijkardów i takich innych van bastenów czy advocatów nie chce nawet widzieć w promieniu 300km od turynu.
ja mam 2 typy spaletti( o ile roma się nie złapie do lm, może byc do wyjęcia), albo prandelli(jak juz ktoś wcześniej mówił...ze średnich piłkarzy zrobił fajną drużynke i to nie jest 1-roczny wybryk(jak wg mnie jest w genoa1893)---tyle że cesare jest podobno mocno związany emocjonalnie z violą
nie wuwzględniłem lippiego, ale oczywiscie on jest na samym szczycie
ja nie wiem co chciał zarząd uzyskać zatrudniając ranieriego..?
ani on wybitny, doświadczenia w pucharach europejskich(dobrego doświadczenia)-brak, na wielkiego motywatora czy taktyka też nie wygląda, super "odmładzaczem" składu nie jest, jakoś tak dziwnie...przynajmniej dla mnie
rijkardów i takich innych van bastenów czy advocatów nie chce nawet widzieć w promieniu 300km od turynu.
ja mam 2 typy spaletti( o ile roma się nie złapie do lm, może byc do wyjęcia), albo prandelli(jak juz ktoś wcześniej mówił...ze średnich piłkarzy zrobił fajną drużynke i to nie jest 1-roczny wybryk(jak wg mnie jest w genoa1893)---tyle że cesare jest podobno mocno związany emocjonalnie z violą
nie wuwzględniłem lippiego, ale oczywiscie on jest na samym szczycie
"Piłkarze odeszli, mężczyźni zostali" - Pavel Nedved
- gabry$1987
- Juventino
Guus Hiddink byłby najlepszym rozwiazaniem. skoro prowadził srednia australie czy rosje to dlaczego nie miałby poprowadzic juve ponownie na szczyt. gosc lubi wyzwania..
o ranierim to szkoda cokolwiek pisac..
o ranierim to szkoda cokolwiek pisac..
krzywo, prosto, aby ostro ..
- figc1898
- Juventino
I jeszcze jeden kandydat na trenera Juve. Spalletti? Ale czy on ma poparcie w zarządzie i czy prezes Romy Rosella Sensi by go zwolniła?
http://legacalcio.pl/news/spalletti-now ... m-juve-758
http://legacalcio.pl/news/spalletti-now ... m-juve-758