Serie A (28): JUVENTUS 4-1 Bologna
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
trzeba wrocic na ligowe boiska i wygrac mecz zeby jakos zapomniec o lm. musimy dac rade i walczyc do konca. mozliwe ze inter ktory ma monopol na serie a w koncu sie posypie ;P
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Brutalo
- Juventino
Przy określeniu pesymistyczny chodziło mi raczej o wręcz ślepe upodobanie do ustawienia 4:4:2 które przy obecnej formie i obecności naszych pomocników nie wydaje się być najlepszym rozwiązaniem. Równie dobrze mógłby zagrać np Cobra z Amaurim a za nimi Giovinco jak ten "podczepiony" napastnik.Łukasz pisze:Nie wiem, czy drugi scenariusz jest rzeczywiście bardziej pesymistyczny. Alex obecnie średnio nadaje się na skrzydło.bloktorun pisze: W pomocy Poulsen Marchisio Tiago
Przed nimi Giovinco i Del Piero, a na szpicy Amauri
Jestem ciekaw jak sprawdziło by się takie ustawienie
Jest jeszcze bardziej pesymistyczny scenariusz w którym dalej gramy 4:4:2, i zamiast Poulsena na prawej biega Brazzo, a na lewej Mrówa :lol:
- PietroBosman
- Juventino
Akurat w bramce rotacja to najgorsze co może być.bloktorun pisze:
Manninger (żeby Gigi wyluzował, a Szwab (wiem wiem 8) ) pamiętał że zrobił w tym sezonie dużo dla Juventusu i że o nim pamiętamy->wystawiamy )
Buffon za wiele w tym sezonie nie nagrał się-przemęczenie meczowe mu nie grozi.
Manninger Austriakiem jest.
- diegoo
- Juventino
Widziałem ostatnie spotkanie Bolończyków i jedyne czym mogą Nas postraszyć to były piłkarz Starej Damy, Marco Di Vaio. Jestem pewien, że nie powtórzą wyniku {0:3} z meczu z Sampdorią, która spoczęła na laurach po zwycięstwie w pucharze nad Interem {również 3:0}.
Jak zwykle jestem za tym aby grał Seba bo zasługuje na to co pokazał chociaż by w końcówce meczu z Chelsea. Ta sytuacja powoli zaczyna mi przypominać tą z przed sezonów Capello&Del Piero..
Giovinco to Nasza przyszłość a na takich piłkarzy jak on trzeba stawiać. Nie sądzę aby skład był taki sam jak podaje LaGazzettaDelloSport. Z ostatniego meczu wynika, że głodny gry jest Trezeguet {ta cała sytuacja po zejściu z boiska} ale też Iaquinta zasługuje na grę. Ja osobiście chcę zobaczyć Sebastiana i Del Piero, ale zdecyduje trener.
Jak najszybciej trzeba zapomnieć o meczu z angolami i brać się do pracy bo Inter w ten weekend traci punkty
A wracając do LM nie mamy się czego wstydzić wręcz przeciwnie.. duma, duma i jeszcze raz duma.
Mój typ: wbijemy 4 gole przeciwnikom
Siam venuti fin qui, siam venuti fin qui per vedere segnare Amauri!!!
Jak zwykle jestem za tym aby grał Seba bo zasługuje na to co pokazał chociaż by w końcówce meczu z Chelsea. Ta sytuacja powoli zaczyna mi przypominać tą z przed sezonów Capello&Del Piero..

Jak najszybciej trzeba zapomnieć o meczu z angolami i brać się do pracy bo Inter w ten weekend traci punkty

A wracając do LM nie mamy się czego wstydzić wręcz przeciwnie.. duma, duma i jeszcze raz duma.
Mój typ: wbijemy 4 gole przeciwnikom

Siam venuti fin qui, siam venuti fin qui per vedere segnare Amauri!!!

Spotkajmy się o czwartej tak jak zwykle na ławce na Corsa Re Umberto..
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Niech mi nikt nie próbuje wmówić, ze nie należy liczyć na przeciwników - ja liczę na to, że Viola utnie Interowi jakieś punkty.
Szykuje się dobry mecz. 3:1, z dla Bologny strzeli Di Vaio :E
Szykuje się dobry mecz. 3:1, z dla Bologny strzeli Di Vaio :E
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Prawdopodobnie nie będę mógł zobaczyć tego meczu. W tym sezonie nie oglądałem dwóch spotkań Juventusu i oba były wygrane.
Bardzo ciekawi mnie skład jaki wybierze Ranieri i taktyka na to spotkanie. Nie chciałbym zobaczyć tego, co zobaczyłem z Torino, czyli boki Giovinco i Salihamidzic, a na to się zapowiada. Myślę, że moglibyśmy spróbować zagrać podobnie jak z Chelsea, z tym, że zamiast
Del Piero
Iaquinta - Trezeguet
bardziej
Del Piero - Giovinco
Trezeguet/Amauri/Iaquinta.
W obronie większych zmian nie przewiduje się, chyba, że wróciłby Legrottaglie. Na prawej stronie mamy Grygere i Zebine, ale wydaje mi się, ze Zebina jeśli zagra to na pewno nie całe spotkanie.
W pomocy dałbym Poulsena, Tiago i Salihamidzic.
Jeśli chodzi o ofensywną część naszego zespołu to do ostatniej chwili chyba będę się zastanawiał kto zagrać powinien, bo wszyscy nasi napastnicy prezentują się w ostatnim czasie średnio... Może dać szansę ponownie Vincenzo? Chciałbym na pewno zobaczyć Giovinco.
Tak czy inaczej chciałbym wygranego meczu zagranego z olbrzymią determinacją i zaangażowaniem. Po odpadnięciu z Ligi Mistrzów musimy grać w lidze na 100%. Nie można już nic tłumaczyć przygotowaniem do innego meczu, bo teraz każdy mecz jest jednakowo ważny. Trzeba liczyć, że Inter potraci gdzieś punkty, ale my ich tracić nie powinniśmy...
Forza Juve!
Bardzo ciekawi mnie skład jaki wybierze Ranieri i taktyka na to spotkanie. Nie chciałbym zobaczyć tego, co zobaczyłem z Torino, czyli boki Giovinco i Salihamidzic, a na to się zapowiada. Myślę, że moglibyśmy spróbować zagrać podobnie jak z Chelsea, z tym, że zamiast
Del Piero
Iaquinta - Trezeguet
bardziej
Del Piero - Giovinco
Trezeguet/Amauri/Iaquinta.
W obronie większych zmian nie przewiduje się, chyba, że wróciłby Legrottaglie. Na prawej stronie mamy Grygere i Zebine, ale wydaje mi się, ze Zebina jeśli zagra to na pewno nie całe spotkanie.
W pomocy dałbym Poulsena, Tiago i Salihamidzic.
Jeśli chodzi o ofensywną część naszego zespołu to do ostatniej chwili chyba będę się zastanawiał kto zagrać powinien, bo wszyscy nasi napastnicy prezentują się w ostatnim czasie średnio... Może dać szansę ponownie Vincenzo? Chciałbym na pewno zobaczyć Giovinco.
Tak czy inaczej chciałbym wygranego meczu zagranego z olbrzymią determinacją i zaangażowaniem. Po odpadnięciu z Ligi Mistrzów musimy grać w lidze na 100%. Nie można już nic tłumaczyć przygotowaniem do innego meczu, bo teraz każdy mecz jest jednakowo ważny. Trzeba liczyć, że Inter potraci gdzieś punkty, ale my ich tracić nie powinniśmy...
Forza Juve!
- Bosiontko
- Juventino
Jaki skład wybierze Ranieri już nie jest bardzo ciekawe, ponieważ nasza 18 osobowa grupa powołana na mecz z Bolonia zawiera tylko 14 graczy pierwszego składu, reszta zapchana jest Primaverą. Mam nadzieję, że damy sobie radę i tak.
Indisponibili:
Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Knezevic, Manninger, Marchionni
[']
Indisponibili:
Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Knezevic, Manninger, Marchionni
[']
- Asta#8
- Qualità Juventino
Mimo, że jest to "normalny" mecz w sezonie, dla mnie jest on jednym z najważniejszych w sezonie. Z powodu, że będzie to pierwszy mecz Juve na którym będę.
Za 20 min rozpoczynam pociągiem do Gdańska wyjazd do Turynu.
Już się nie mogę doczekać, a obszerna relacja na pewno będzie po powrocie.
Forza Juve!!!

Forza Juve!!!
- pan Zambrotta
- Juventino
A disposizione:Bosiontko pisze:Indisponibili:
[']
Ariaudo, Daud, Esposito, Immobile
[']
Mnie ciekawi ile prawdy jest w tym, że Trezeguet ma problemy z mięśniami.
Może Ranieri posadził Francuza na trybunach, za to że ten wolał się wypłakać przed kamerami niż porozmawiać z trenerem.
- Okoni
- Juventino
----------------------------Manninger------------------------------------Bosiontko pisze:Indisponibili:
[']
----De Cegile--------Legrottagile----------Andrade---------Knezević---
----Camoranesi------Sissoko-----------Zanetti-----------Nedved--------
---------------Amauri-----------------------Trezeguet---------
Ławka
- Marchionni
- Ekdal
Już dawno nie było takiego sezonu... :doh:
---------------------------------------------
A jeśli chodzi o mecz to jak zwykle liczę na zwycięstwo, choć przez nasze problemy kadrowe na pewno łatwo nie będzie. Jak będziemy wysoko prowadzić Ranieri może na ostatnie minuty wpuścić Daud'a jestem ciekaw jak ten zawodnik się prezentuję bo nie oglądałem go w Coppa Carnavale.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2009, 19:12 przez Okoni, łącznie zmieniany 1 raz.
"Przed meczem wiedzieliśmy, że BATE będzie grać w ten sposób, a i tak nas zaskoczyli." - Claudio Ranieri
- pan Zambrotta
- Juventino
racja. dawno nie było takiego sezonu, żeby Nedved biegał po prawej, a Camor na lewej stronie :lol:
- Corcky
- Juventino
I myślę, że Seba wyjdzie od początku. Hasan ledwo po kontuzji był ostatnio mocno eksploatowany, a innej alternatywy jak Giovinco na lewą pomoc nie widzę. Poza tym należy mu się po meczu z Chelsea.szczypek pisze: Może dać szansę ponownie Vincenzo? Chciałbym na pewno zobaczyć Giovinco.

Alessandro Del Piero ole!
- mateo369
- Juventino
oby nie sprawdziło się przysłowie "do trzech razy sztuka"szczypek pisze:Prawdopodobnie nie będę mógł zobaczyć tego meczu. W tym sezonie nie oglądałem dwóch spotkań Juventusu i oba były wygrane.

Ranieri w tym sezonie już nie raz zasakiwał ale znamy już liste powołanych zawodników i żeby nie wiem jak kombinował to na 100% obydwóch zobaczymy na boisku, i to z dużym prawdopodobieństwiem ze od pierwszych minutszczypek pisze:Może dać szansę ponownie Vincenzo? Chciałbym na pewno zobaczyć Giovinco.
mamy bardzo osłabiony skład, 4 zawodników z Primavery z których notabene do gry w seniorach nadaje się narazie tylko Ariaudo. gramy jednak u siebie i trzeba wygrać, Bologna to Di Vaio, kwestia dobrego pokrycia tego zawodnika i problemów z uzyskaniem 3 pkt być nie powinno w co głęboko wierzę, trzeba gonić inter
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Mati
- Juventino
Ba, najprawdopodobniej to zagra zarówno jeden jak i drugi. Jedyny prawy pomocnik to obecnie Hasan, lewego nie ma wcale, więc z braku łaku Sebastian (nie wszyscy traktują go jako lewego pomocnika).
Innym rozwiązaniem jest gra trójzębem, ale to raczej mało prawdopodobne.
Innym rozwiązaniem jest gra trójzębem, ale to raczej mało prawdopodobne.