LM [1/8 (2)]: JUVENTUS 2-2 [2-3] Chelsea
- stahoo
- Juventino
MM swoje role defensywne dobrze wykonbuje, co najlepiej pokazał mecz z Milanem. Sam grygera (czy kto tam grał na prawej obronie) miałby kłopoty z Ronaldinho. Marchionni często wracał i robił za 5 obrońcę. Pod tym względem nie mozna miec do niego zastrzeżeń.dawid91 pisze:MM z prawej strony też jest bezużyteczny w obronie a radę dajemy, w środku byłby 1 defensywny i 1 ofensywny pomocnik. To jest ofensywne ustawienie i byłoby ryzykowne to fakt. Obrona grałaby wysoko, tak jak z Realem.
Giovinco natomiast jest kompletnie nieprzydatny w defensywie z powodu stylu swojej gry, postury i po prostu umiejętności odbioru piłki.
Jakiej znowu oprawy?Pawełek pisze:Przestańcie biadolić na temat meczu i całej jego oprawy
- Kamex22
- Juventino
A wiecie ze i Legro i MM nie zagraja jutro bo nie zostali powolani?
1 Buffon
3 Chiellini
4 Mellberg
5 Zebina
7 Salihamidzic
8 Amauri
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
13 Manninger
15 Knezevic
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
28 Molinaro
30 Tiago
41 Ariaudo
Specjalistow od FM prosimy o zestawienia
1 Buffon
3 Chiellini
4 Mellberg
5 Zebina
7 Salihamidzic
8 Amauri
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
13 Manninger
15 Knezevic
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
28 Molinaro
30 Tiago
41 Ariaudo

- olom23
- Juventino
Ja to się nie mogę doczekać pierwszego gwizdka, tak jak z pewnością i Wy. Cheals'y to zespół, który regularnie gra w 1/8 LM od paru laty. Mało tego grała w półfinałach oraz rok temu w finale. Wiadomo przeszłością się nie gra, ale to pokazuje pewny respekt. W dróżynie tej występuje zawodnicy którzy grają bardzo dobrze, na wysokim poziemie Europejskim i występują w większości występują w reprezentacji swoich krajów. Głownym atutem i wartością drużyny jest atak Anelka i Drogba. Anelka nie błyszczał w pierwszym spotakaniu, a to za sprawo dobrego odcinania do niego podań. Zaś ten drugi jak każdy widział strzelił nam gola i to za jego sprawą Anglicy przyjeżdżają do Turyny z zaliczką bramkową. Obrona w moim odczuciu jest jedną z "pięt achillesowych" tego zespołu. Mimo iż gram tam Terry czy Bosinwa to nie jest to obrona wysokiego formatu i to powinni wykorzystać nasi napastnicy. Pomoc w Cheals'y potrafi konstruować skłądne akcje, które ułatwiają dojscie do bramki.
Juventus pownien wyjśc ustawieniem 4-4-2. Graliśmy nim ostatnio cały czas i nie ma sensu tuż przed meczem zmieniac taktyke, chyba że w formie zaskoczenia możemy wyjść 4-3-3 bardzo ofensywnie, lecz jak wiadomo nie możemy narazić się na strate bramki. Brak Momo oraz Camora i Legro nie powinno zbytnio osłabić naszej drużyny. Aczkolwiek wiadomo że sa to zawodnicy którzy są podporą zespołu. Jendak los chciał że przyjdzie nam świętować zwycięstwo bez nich na boisku
. W większości z Was napisała że powinniśmy atakować wyprówać sobie flaki itp. moim skromnym zdanie musimy zagrać spokojnie i odważnie konstruować akcje. tylko to nam da przewage nad Cheals'y SPOKÓJ :!: Nie możemy od razu zaatakować, gdyż możę to doprowadzić do jakieś zabójczej kontry(raczej w dosłownym sensie).
W odczuciu zwykłego kibica do następnej fazy awansuje Chealsy, gdyż ma jedno bramkową zaliczke oraz znakomitego trenera, który potrafi z niczego zrobić coś.
W odczuciu KIBICA JUVE, mecz wygramy MY. Jeśli nasz Trener ustawi zespół tak, aby wygrac a zespoł wyjdzie na murawe spełniając wytyczone zadania Cheals'y w takim razie jest do pokonania
P.S BARDZO PRZEPRASZAM ZA BŁEDY ORTOGRAFICZNE ALE BARDZO MI SIĘ KOMPUTER MULI I I CIĘŻKO MI JEST JE POPRWAIĆ
Juventus pownien wyjśc ustawieniem 4-4-2. Graliśmy nim ostatnio cały czas i nie ma sensu tuż przed meczem zmieniac taktyke, chyba że w formie zaskoczenia możemy wyjść 4-3-3 bardzo ofensywnie, lecz jak wiadomo nie możemy narazić się na strate bramki. Brak Momo oraz Camora i Legro nie powinno zbytnio osłabić naszej drużyny. Aczkolwiek wiadomo że sa to zawodnicy którzy są podporą zespołu. Jendak los chciał że przyjdzie nam świętować zwycięstwo bez nich na boisku
W odczuciu zwykłego kibica do następnej fazy awansuje Chealsy, gdyż ma jedno bramkową zaliczke oraz znakomitego trenera, który potrafi z niczego zrobić coś.
W odczuciu KIBICA JUVE, mecz wygramy MY. Jeśli nasz Trener ustawi zespół tak, aby wygrac a zespoł wyjdzie na murawe spełniając wytyczone zadania Cheals'y w takim razie jest do pokonania
P.S BARDZO PRZEPRASZAM ZA BŁEDY ORTOGRAFICZNE ALE BARDZO MI SIĘ KOMPUTER MULI I I CIĘŻKO MI JEST JE POPRWAIĆ

- Dybala 4ever
- Juventino
Znając życie zaczną się zaraz lamenty, że bez nich będzie beznadzieja i możemy zapomnieć o awansie :!: Teraz nasza drużyna wręcz przeciwnie będzie chciała walczyć jak lwy o awans, to paradoksalnie powinno wpłynąć na zespół. Musimy pokazać, że nie jesteśmy panienkami i mieć jaja, żeby wygrać. To, że Momo, Legro nie zagrają nie oznacza tragedii, tym bardziej spinamy pośladki i idziemy do walki. This is Sparta :!: Absencja MM mnie nie martwi bo Hasan jest lepszy na jego pozycji i ma większe doświadczenie w LM, które może nam jutro pomóc i bardzo możliwy występ Seby.Kamex22 pisze:A wiecie ze i Legro i MM nie zagraja jutro bo nie zostali powolani?
Buffon
Zebina\Grygera\Mellberg- Chiellini Mellberg\Ariaudo :!: Molinaro
Hasan- Marchisio-Tiago-Nedved\Seba
Del Piero - Treze\ Iaquinta
Po ogłoszeniu powołań taki skład powinien być optymalny, jeśli Mellberg zagra na prawej to możliwe, że Ariaudo zagra, ale poczekajmy do jutra jakim składem uraczy nasz allenatore Ranieri.
- olom23
- Juventino
Oto wstępne rozwiozanie tka jakby nie patrzeć:Kamex22 pisze:A wiecie ze i Legro i MM nie zagraja jutro bo nie zostali powolani?
1 Buffon
3 Chiellini
4 Mellberg
5 Zebina
7 Salihamidzic
8 Amauri
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
13 Manninger
15 Knezevic
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
28 Molinaro
30 Tiago
41 Ariaudo
-------------------------------Buffon-------------
--Grygera/Zebina/Melberg----Melberg/kenezevic---Kielonc----Molinaro
Salichamidzic----Tiago----Marchisio/Poulsen----Nedved/Giovinco
------------------Del Piero-----------------Trezegeut/Amauri
Grygera/Zebina/Melberg- melberg w tej sytuacji ostateczność
Ja osobiście bym wybrał takie rozwiązanie
----------------------------BUFFON------------------
GRYGERA-------MELBERG------KIELON-----MOLINARO
SALICHAMIDZIC-----TIAGO----POULSEN-----NEDVED
-------------------------------------------------------------
----------------DEL PIERO-------------AMAURI-----------
Wątpliwości mam co do Poulsen'a ale on jest bardziej doświadczony od Marchisio(choć i tego widzę w podstawowej 11) Grygera- ponieważ Zebina nie jest w pełni zdrów i nie zagra od razu 90'min a zmiany będą potrzebne jeśli będziemy przegrywać(PFU...)
- Desant.
- Juventino
Jak dla mnie to najlepiej chyba by było tak:
----------------------BUFFON-------------------
--------------------------------------------------
GRYGERA--MELLBERG--KIELON--MOLINARO
---------------------------------------------------
-HASAN----TIAGO---MARCHISIO---NEDVED-
---------DEL PIERO--------TREZEGUET--------
Jak dla mnie inny skład nie wchodzi w grę, nie ryzykowałbym wprowadzenia Ariaudo, który jeszcze w Serie A nawet nie ma jako takiego ogrania, a co dopiero jeżeli w grę wchodzi Liga Mistrzów...
Ciszy mnie to, że najprawdopodobniej wystąpi Hasan, bo trzeba przyznać, że ostatnio zagrał lepiej od MM...
Co do Poulsen'a to ja nie zbyt chciałbym go zobaczyć w składzie Juve na mecz z Chelsea, ostatni mecz mówi sam za siebie...
Chyba nie muszę mówić kto awansuje, nie?To jest jasne
----------------------BUFFON-------------------
--------------------------------------------------
GRYGERA--MELLBERG--KIELON--MOLINARO
-HASAN----TIAGO---MARCHISIO---NEDVED-
---------DEL PIERO--------TREZEGUET--------
Jak dla mnie inny skład nie wchodzi w grę, nie ryzykowałbym wprowadzenia Ariaudo, który jeszcze w Serie A nawet nie ma jako takiego ogrania, a co dopiero jeżeli w grę wchodzi Liga Mistrzów...
Ciszy mnie to, że najprawdopodobniej wystąpi Hasan, bo trzeba przyznać, że ostatnio zagrał lepiej od MM...
Co do Poulsen'a to ja nie zbyt chciałbym go zobaczyć w składzie Juve na mecz z Chelsea, ostatni mecz mówi sam za siebie...
Chyba nie muszę mówić kto awansuje, nie?To jest jasne

- Nevermind
- Juventino
1 Buffon
3 Chiellini
4 Mellberg
5 Zebina
7 Salihamidzic
8 Amauri
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
13 Manninger
15 Knezevic
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
28 Molinaro
30 Tiago
41 Ariaudo
Ja ustawiłbym zespół tak:
Buffon
Grygera, Melberg, Kielon, Molinaro
Giovinco,Marchisio, Poulsen, Nedved
Trezeguet, Del Piero
A Ranieri postawi na sklad
Buffon
Marchionni, Marchisio, Tiago, Nedved
Trezeguet, Del Piero
W ciągu meczu przy wyniku niekorzystnym około 60 minuty wpuści Amauriego. Możliwe, że zdecyduje się grac trójką w ataku. Do gry wejdzie też Poulsen i Salihamidzic. Myśle, że szans na to nie ma Sebastiane i Zebina. Nie przypadkowo zagrali w meczu z Torino.
W obronie będziemy odczuwac braku Legro..
Troche dziwi fakt, że Ranieri postawi w tak ważnym meczu na Trezegueta, a nie Amauriego.
3 Chiellini
4 Mellberg
5 Zebina
7 Salihamidzic
8 Amauri
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
13 Manninger
15 Knezevic
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
28 Molinaro
30 Tiago
41 Ariaudo
Ja ustawiłbym zespół tak:
Buffon
Giovinco,Marchisio, Poulsen, Nedved
Trezeguet, Del Piero
A Ranieri postawi na sklad
Buffon
Marchionni, Marchisio, Tiago, Nedved
Trezeguet, Del Piero
W ciągu meczu przy wyniku niekorzystnym około 60 minuty wpuści Amauriego. Możliwe, że zdecyduje się grac trójką w ataku. Do gry wejdzie też Poulsen i Salihamidzic. Myśle, że szans na to nie ma Sebastiane i Zebina. Nie przypadkowo zagrali w meczu z Torino.
W obronie będziemy odczuwac braku Legro..
Troche dziwi fakt, że Ranieri postawi w tak ważnym meczu na Trezegueta, a nie Amauriego.
- Obi Wan Kenobi
- Juventino
Mi osobiście przy kontuzji Momo i MM nasunęło sie takie rozwiązanie:
-----------------------------------BUFFON---------------------------------------------
-----------GRYGERA(
)-- MELLBERG--CHIELLINI--MOLINARO------------------
-------------------------POULSEN--MARCHISIO-------------------------------------
--------------------------------NEDVED-----------------------------------------------
-------------AMAURI--------TREZEGUET------------DEL PIERO--------------------
-----------------------------------BUFFON---------------------------------------------
-----------GRYGERA(

-------------------------POULSEN--MARCHISIO-------------------------------------
--------------------------------NEDVED-----------------------------------------------
"Teoria bez praktyki jest martwa, a praktyka bez teorii - głupia" - Włodzimierz Ilicz Lenin
- olom23
- Juventino
Zastanów się... Ustawienie takie że Panie Boże przebacz :płaczę: :płaczę: Jak można zagrać bez skrzydeł przeciwko NIM??Obi Wan Kenobi pisze:Mi osobiście przy kontuzji Momo i MM nasunęło sie takie rozwiązanie:
-----------GRYGERA()-- MELLBERG--CHIELLINI----MOLINARO------------------
- bdk1897
- Juventino
i ja się pobawię w FM... i moja taktyka będzie najlepsza z dotychczasowo zaprezentowanych:
- bo jest gorszy od Trezegueta
Dlaczego nie Tiago?
-bo Marchisio
ps Ktoś tu napisał że ustawienie bez skrzydeł na chelsea jest nie dobre?
- Tak graliśmy za Lippiego i "muciliśmy" wszystkich
Edit: Dlaczego nie Amauri?---------------------BUFFON
-----Hasan---Melberg---Chiellini---Molinaro
----------------------Poulsen
--------------Marchisio----Nedved
---------------------Giovinco
------------Trezeguet------Del Piero
- bo jest gorszy od Trezegueta
Dlaczego nie Tiago?
-bo Marchisio
ps Ktoś tu napisał że ustawienie bez skrzydeł na chelsea jest nie dobre?
- Tak graliśmy za Lippiego i "muciliśmy" wszystkich

Ostatnio zmieniony 09 marca 2009, 19:56 przez bdk1897, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dybala 4ever
- Juventino
A Ty się lepiej zastanów jak wyglądają nasze skrzydła, bo to jest nasza pięta Achillesowa w tym sezonie....olom23 pisze:Zastanów się... Ustawienie takie że Panie Boże przebacz :płaczę: :płaczę: Jak można zagrać bez skrzydeł przeciwko NIM??Obi Wan Kenobi pisze: