Serie A (20): JUVENTUS 1-0 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:45

juveninhoo pisze:
Łukasz pisze: Gorzej niż grał dziś Nedved, to już się chyba nie da, jedyne, co mu wyszło to podanie do Seby w - bodajże - 82 minucie. Niech Iaquinta szybciej wraca, bo kolejne mecze pokazują, że czas Czecha na boisku się skończył
tylko czemu ciągle Ranieri na niego stawia ?? Czyżby facet z dyplomem się mylił ??
Bo musi. Też bym na niego stawiał - póki Iaquinta jest kontuzjowany Seba musi być na ławce, by stanowić jakąś alternatywę dla linii ataku.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:47

W meczach przekręconych na naszą i Waszą korzyść jest więc remis 1-1. Cóż mam nadzieję, że ostudzi to głowy niektórym z Was, wietrzącym spisek i piejącym, jak to Interowi sędziowie pomagają. Życzyłbym sobie, żeby więcej pomyłek nie było, bez względu na to na czyją korzyść.
Szkoda, że taki wynik, Viola to dobry zespół i zasłużyła na więcej. Żałuję zwłaszcza ostatnich minut, mogło coś tam wpaść. Trudno.

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
Chuchu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:47

tak jeździliście po Interze po meczu ze Sieną. a tymczasem któryś już raz w tym sezonie sędzia Wam pomaga wygrać mecz :| nie było mowy o spalonym Gilardino a Melberg zachaczył zdaje się Joveticaw polu karnym :roll:

a co do gola Juve to podanie do Marchisio było pierwsza klasa :bravo:

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:49

Siewier pisze:Tak samo jak i w przypadku drużyny atakującej, tak samo i w przypadku drużyny broniącej istnieje pojęcie biernego spalonego, i albo sędzia właśnie tak to potraktował, albo po prostu nie zauważył.
Ja nigdy nie słyszałem o czymś takim :D Nieraz już padały takie gole i sędziowie zaliczali. Najczęściej tak jest jak jakiś obrońca leży na ziemi, nie bierze udziału w grze, a i tak wyznacza linię spalonego.

No ale istnieje czy nie istnieje, to byłoby genialne w tym przypadku. Gila nawet nie protestował bo myślał, że spalił. Marchionni sobie spacerował beztrosko w oddali.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2009, 22:50 przez Bosiontko, łącznie zmieniany 1 raz.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:50

viola nie zasłużyła na porażkę, zarówno jeśli chodzi o grę jak i pomyłki sędziego (prawidłowo zdobyty gol oraz brak karnego, nie interesuje mnie pieprzenie, że sędzia zachował się prawidłowo) na szczęscie trzy punkty zostały u nas.
Marchionni nie potrafi strzelić w najłatwiejszej sytuacji, Nedved standardowo, obrona bez Chellinie i Molinaro (!) bardzo słabo. Grygera jest do wymiany, De Ceglie to pomocnik a nie obrońca, Legro bardzo niepewnie podobnie jak Mellberg (to akurat nic nowego). Dużo lepiej niż w meczu z Lazio Zanetti oraz Marchisio. Śmiało można powiedzieć, że wywiązali się dziś ze swoich zadań i zaprezentowali się lepiej niż Sissoko w ostatnich spotkaniach.
Giovinco wprowadził wiele ożywienia, występ zdecydowanie na plus. Obrażalski DP i samolubny Amauri postanowili chyba robić sobie na złość. Za wszelką cenę nie podają do siebie, może to jakiś zakład? Kto minie większa ilość przeciwników? Powrót Treze powinien dobrze zrobić Brazylijczykowi.
Buffon niepewnie, zarówno przy straconej bramce jak i jeszcze jednej sytuacji, kiedy to po strzale gości wybił piłkę przed siebie prosto pod nogi Gilardino. Póżniej poprawił się.
Podsumowując, dobry wynik po słabym spotkaniu. Czekam na powrót Molinaro, Camora, Chelliniego oraz Trezeguet, z nimi musi być lepiej.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:50

Najwazniejsze 3 pkty.. Bramka dla Violi zdecydowanie prawidlowo zdobyta, Gigi popelnil ogromny blad. Jednak z przebiegu gry, a glownie z ilosci sytuacji zasluzylismy na zwyciestwo, szkoda tylko, ze nic wiecej nie wpadlo. No i nieladne zachowanie Alexa, zobaczymy czy w wywiadach bedzie poruszana ta kwestia.

LIDERA MAMY! FORZA JUVENTUS!
bloktorun pisze:[...] ale już widzę te jutrzejsze komentarze internistów :twisted:
A Ty dalej to samo, po czym znow bedziesz wszystkim wmawial, ze literowka, ze przeuczony jestes.. :roll:

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:52

No cóż mecz śledziłem w necie i powiem tak.Jovetic sam przewrócił się w polu karnym nie było mowy o spalonym.Gol Gilardino wzięty pod lupę nadaje się do dyskusji,ale wydaje mi się,że jednak gol był :roll: To tak.Cieszą 3 pkt,ciekawe jak jutro zagra Inter z Sampą.Pozdrawiam

P.S.Brawo Claudio :ball:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:52

Lord of San Siro pisze:Życzyłbym sobie, żeby więcej pomyłek nie było, bez względu na to na czyją korzyść.
Ciekawe co mówiłeś po meczu Interu ze Sieną.
Chuchu pisze:tak jeździliście po Interze po meczu ze Sieną. a tymczasem któryś już raz w tym sezonie sędzia Wam pomaga wygrać mecz :|
A który Ty nasz mecz z sezonu oglądasz?
FelekJUVE pisze:Alex wiadomo dotknie pilki i od razu groźna akcja;) A czemu mial focha jak schodził??
... bo chwilę wcześniej mógł strzelić bramkę, ale znowu nie wyszło (tak mi się wydaje), nie było żadnego gestu w stronę Ranieriego, toteż wątpie, aby miał pretensje o zmianę.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2009, 22:55 przez szczypek, łącznie zmieniany 2 razy.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:53

Ze strony Violi:

JUVENTUS (4-4-2):
1 Buffon - 21 Grygera, 4 Mellberg, 33 Legrottaglie, 29 De Ceglie - 32 Marchionni, 19 Marchisio, 6 Zanetti (88' Poulsen), 11 Nedved - 8 Amauri, 10 Del Piero (76' Giovinco)

Ławka: 12 Chimenti, 41 Ariaudo, 18 Poulsen, 27 Ekdal, 20 Giovinco, 45 Yago, 9 Iaquinta.
Trener: Zenga

Przeoczyłem coś ? :lol:

Sky is the limit!
Melex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:54

Jeszcze raz sytuacja z bramka Gilardino

Obrazek

Wiec kto uwaza ze bramka nieprawidlowo zdobyta? Wg mnie jak najbardziej prawidlowo...

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:55

Chuchu pisze:tak jeździliście po Interze po meczu ze Sieną. a tymczasem któryś już raz w tym sezonie sędzia Wam pomaga wygrać mecz :| nie było mowy o spalonym Gilardino a Melberg zachaczył zdaje się Joveticaw polu karnym :roll:
Podaj nas do sądu może, co? :lol: :prochno:

Spalonego nie było, racja...tu się zgadzam z większością, ale to, że ktokolwiek porusza kwestię owego "zaHaczenia" Mellberga jest dla mnie śmieszne...

Koleś chciał wymusić karnego i tyle...a ten "bezpośredni" kontakt to na zasadzie czego? Muśnięcia? Pathetic...

Szkoda kilku akcji...nie dziwie się Del Piero...dał popis. :smile: Mógł mieć na koncie 2 bramki i 2 asysty...skończyło się na 1, genialnej!, asyście i 2 chybieniach. Przypomniała mi się sytuacja z 2005 roku chyba, kiedy Del Piero miał podobne problemy z "wstrzeleniem" się w bramkę rywala. Dobrze, że podania, jak zwykle, wychodzą mu świetnie, bez tego byłoby krucho dziś.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 22:55

Il Tifoso pisze:Jovetic sam przewrócił się w polu karnym
Może i sam, ale o nogę Mellberga...
:whistle:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 23:02

JuveLethal pisze: Wiec kto uwaza ze bramka nieprawidlowo zdobyta? Wg mnie jak najbardziej prawidlowo...
Gdzies ost czytalem, ze linie spalonego wyznacza czesc ciala ktora zawodnik moze strzelic bramke(a wiec niekoniecznie stopa), w tym przypadku glowa gilardino.

Na ile to bylo wiarygodne zrodlo, nie wiem, nie chce mi sie szukac :) Wazne, ze mamy lidera.

EDIT
Widze ze zgrywales mecz. Molgbys wrzucic go na jakis serwer bez zmiejszania jakosci? Czy to juz zbyt duzy rozmiar?
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2009, 23:07 przez IGI, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 23:03

szczypek pisze:Czyli jednak przyznajesz, że w Waszym spotkaniu sędzia Wam zdecydowanie pomógł. Szkoda, że Twoim kolegom tak trudno to zrozumieć.
Od początku mówiłem, że bramka Maicona była ze spalonego i szczerze to nie znam żadnego Interisty, który by twierdził, że była prawidłowa. Nie wiem gdzie Ty się spotkałeś z takimi opiniami, ja ich nie widziałem ani tu, ani na naszym forum.
szczypek pisze: Ciekawe co mówiłeś po meczu Interu ze Sieną.
Mówiłem to samo. Każdy normalny kibic chce, żeby mecze rozstrzygały się w uczciwy sposób.

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2009, 23:04

Na upartego Gilardino jest głową na spalonym, a przepisy stanowią chyba o części ciała, którą można strzelić gola ; - p.

EDIT: IGI mnie uprzedził...

Zablokowany