Jakiego Polaka widzielibyście w Juve?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2008, 10:24

Nie wiem co się dzieje z Borucem on taki farfocle wpuszcza ,że szkoda gadać. Z Polaków nikt nie powinien grać w Juventusie bo nikt nie gra na tak wysokim poziomie :D

Może Kuba ale on zbyt podatny na kontuzje ;]

alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2008, 13:23

Vesper pisze: Może Kuba ale on zbyt podatny na kontuzje ;]
Zważywszy na to iż jest on NAJCZęśCIEJ faulowanym zawodnikiem BORUSSI to jak dla mnie chłopak ma żelazne zdrowie.

PS. zobacz sobie jakiś mecz Borussi, będziesz wiedział o czym mówię :)

"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
Domel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2008, 12:09

Vesper pisze:Nie wiem co się dzieje z Borucem on taki farfocle wpuszcza ,że szkoda gadać. Z Polaków nikt nie powinien grać w Juventusie bo nikt nie gra na tak wysokim poziomie :D

Może Kuba ale on zbyt podatny na kontuzje ;]
Przez ostatnie parę sezonów Boruc był ostoją kadry i swojego zespołu, myślę że to normalne że w czasie kariery pojawia się spadek formy (w dodatku Boruc nie poukładał sobie życia prywatnego a co ma niebagatelne znaczenie). Do Juventusu raczej nie trafi bo nie ma sensu. Mamy Mannigera, który pogodzi sie z rolą zmiennika GiGiego. Także on odpada.
Co do Błaszczykowskiego. Mógłby się sprawdzić na pozycji Camora. Ma duze predyspozycji do gry w ofensywie a w defensywie też nie idzie mu najgorzej - a to ceni Ranieri w bocznych pomocnikach. I porównując go do MM to myślę że Marco przewyższa Kubę tylko w doświadczeniu na włoskich boiskach.
Pozdrawiam

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2009, 19:40

wp.pl pisze:(...)Kolejnego rewelacyjnego newsa przyniósł nam czwartkowy artykuł w angielskim portalu clubcall.com. Wiecie dlaczego napastnik "Kolejorza" nie przejdzie do West Bromwich Albion? Bo "The Baggies" są skazani na porażkę w walce o piłkarza z… Juventusem Turyn. Mało tego. Włoski gigant dopina właśnie ostatnie szczegóły transferu!(...)
wlepiam to tutaj, bo po co robić nowy temat.
Coś ostatnio głośno się robi o zainteresowaniu Juve polskimi piłkarzami :-D
Najpierw Wawrzyniak teraz Lewy... nono ;]
choć tak drugą stroną patrzeć, technika Lewego trochę przypomina mi Alexa... potrafi 1 zwodem kiwnąć obrońce, potrafi przyjąć>obrócić się i lutnąć w okno :D oczywiście nie ma co ich porównywać, ale akurat Lewego kiedyś bym w Serie A widział.

EDIT:
stahoo pisze:A mi Croucha. Bo do techniki Alexa to mu brakuje jeszcze, oj jeszcze
nie no, aż taki badyl zNiego nie jest :wink:
co do Alexa, dlatego napisałem, że nie ma co ich porównywać :)
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2009, 19:49 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2009, 19:45

[RA]MACIUS pisze:choć tak drugą stroną patrzeć, technika Lewego trochę przypomina mi Alexa...
A mi Croucha. Bo do techniki Alexa to mu brakuje jeszcze, oj jeszcze ;) Nie potrzebujemy 2 metrowego badyla, mimo, że jest ciekawie zapowiadającym się graczem. Atak mamy dobry. Nie chce go.

pletikosa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2009, 19:47

no ja to nie żałuje że nie ma polaka w juve........niestety za wysokie progi

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2009, 20:06

Aż mi się nie chciało nowego tematu założyć (a może już jest) bo to głupi pomysł. Pojawił się nowy, nie mniej żenujący niż wszystkie, news znanego i jakże lubianego serwisu wp.pl Pozwoliłem sobie zaprezentować najstraszniejsze fragmenty:

" Media szaleją: Arsenal i Juve chcą Polaka "

" Wiecie dlaczego napastnik "Kolejorza" nie przejdzie do West Bromwich Albion? Bo "The Baggies" są skazani na porażkę w walce o piłkarza z… Juventusem Turyn. Mało tego. Włoski gigant dopina właśnie ostatnie szczegóły transferu! "

http://ekstraklasa.wp.pl/wid,10753490,k ... caid=17544

Nie wiem która emota najbardziej odzwierciedla moje emocje co do tego newsa
:rotfl: ? :angry: ? :prochno: ?

Edit: Widzę, że już jest poruszony ten temat. Tak się podnieciłem, że nie przeczytałem ostatnich postów :rotfl:

quentin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2009, 20:38

Ta. Kupmy Lewandowskiego, Wawrzyniaka, Muchę, Hajtę, Brzęczka. Te ploty są tak głupie, że nawet za głupie na ploty.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2009, 20:15

Strasznie denerwują mnie tego typu wiadomości. Logiczne jest, że obecnie żaden Polak nie ma wystarczających umiejętności by zagrać w Juventusie, Ba! nawet w Serie A. Niektórzy piszą o Borucu, ale to chyba tylko na ławkę, lecz on ma ostatnio ciężki czas, puszcza babole. Proste: Polaka w Juve nie widzę, przynajmniej w najbliższym czasie (10 lat).

ziom99

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 14:44

LUDZIE JAKIEGO POLAKA W JUVE? PO CO? ŻEBY PSUŁ OBRAZ DRUŻYNY
ALE EWENTUALNIE W OSTATECZNOŚCI BORUC NA BRAMCE ALE BRAMKARZE SIĘ ŚWIETNIE SPISUJA

FORZA GRANDE JUVE!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 16:21

MajosJuventino pisze:Logiczne jest, że obecnie żaden Polak nie ma wystarczających umiejętności by zagrać w Juventusie
Żaden Polak nie ma obecnie wystarczających umiejętności by grać w pierwszej jedenastce Juve.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Aslan1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 21:19

Ja liczę,że w przyszłości (ale dalekiej),za Buffona przyjdzie jakiś polski talent.Dużo się mówi o Załusce.Może kiedyś to będzie ktoś...Ale to tylko moje marzenie.Wątpię,by kiedykolwiek jakiś Polak dał sobie radę w Juve

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 21:35

Łukasz pisze:
MajosJuventino pisze:Logiczne jest, że obecnie żaden Polak nie ma wystarczających umiejętności by zagrać w Juventusie
Żaden Polak nie ma obecnie wystarczających umiejętności by grać w pierwszej jedenastce Juve.

W pierwszej jedenastce to na pewno, na rezerwę ? hmmm Boruc jak dla mnie porównywalny do Manningera, choć młodszy, poza tym musiałby się przystosować do bramki włoskiej, nie to co Maniek :D Marchionni gra ostatnio średnio (mimo zdobytej bramki), lecz czy kontuzjogenny Błaszczykowski wpasowałby się w styl włoski. Nie wspominam o Wawrzyniaku (przecież gorszy od Molinaro) i Lewandowskim, bo to czyste "kaczki dziennikarskie".

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2009, 22:57

MajosJuventino pisze:lecz czy kontuzjogenny Błaszczykowski wpasowałby się w styl włoski.
Dynamika, technika użytkowa, przegląd pola, waleczność, determinacja - słowem: tak. To nie bezproduktywny w defensywie, bezmyślnie efektowny superdrybler.
I podatny na kontuzje, nie kontuzjogenny, bo to różnica.
MajosJuventino pisze: Nie wspominam o Wawrzyniaku i Lewandowskim, bo to czyste "kaczki dziennikarskie".
Lewy jeszcze się nie rozwinął na tyle, by grać w "11" Juve, ale ze swoimi obecnymi umięjętnościami śmiało mógłby pełnić rolę 5-go napastnika - koła zapasowego. Tylko że na tym etapie jego kariery byłoby to sportowe samobójstwo.
Sprawy Wawrzyniaka nie komentuję, bo nie ma co.

Oczywiście to czysto teoretyczne rozważania, bo ...żadnemu z Polaków ławki nie życzę, mimo że z perspektywy kibica Juve - Błaszczykowski jako zmiennik Camoranesiego byłby wzmocnieniem.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2009, 08:49

wp.pl pisze:W sobotę drugoligowa Brescia pokonała u siebie 4:0 Pisę. Po raz pierwszy w wyjściowym składzie trzeciej drużyny Serie B pojawił się 17-letni Bartosz Salamon, o którym włoskie media od pół roku piszą jedno: "Il talento polacco".

Wysoki (193 cm wzrostu), szczupły blondyn o twarzy aniołka do Italii trafił latem 2007 roku. - Z reprezentacją Polski do lat 16 Michała Libicha graliśmy w Portugalii dwa mecze towarzyskie. Na trybunach było sporo menedżerów. Wpadłem w oko skautom Brescii i Juventusu - opowiada nam Salamon.

Urodzony w Poznaniu i grający w juniorach Lecha piłkarz wybrał ofertę biedniejszego, ale słynącego ze znakomitej pracy z młodzieżą klubu. - Dzwonił Ciro Ferrara i namawiał na Turyn, ale rywale byli konkretniejsi. Zaprosili mnie i moich rodziców. Tatę przekonała baza i szkolenie juniorów. Przecież w Brescii wychowali się tacy piłkarze jak Andreas Pirlo, Daniele Bonera czy Marek Hamsik - wyjaśnia Salamon, który w w Serie B zadebiutował 3 maja 2008 w meczu z Modeną, dwa dni po 17. urodzinach.
:shock: Z tego co wiem, Juve ma jedną z najlepszych szkółek piłkarskich na Świecie... no ale cóż.
Kolejny raz dowiadujemy się o zainteresowaniu Juve jakimś Polakiem. Mimo iż to zapewne tylko dziennikarskie plotki, to w każdej plotce jest choć ziarno prawdy, więc cieszy rzekome zainteresowanie takiego klubu biało-czerwonymi grajkami :wink:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
ODPOWIEDZ