Serie A (09): Bologna 1-2 JUVENTUS
- Łukasz
- Juventino
Ok, może trochę przesadziłem. Ale chyba pamiętasz, jak wyglądała gra Squadry z Trapem u sterów? Tego w ogóle nie dało się oglądać...Gotti pisze:Nazywając Trapa pseudotrenerem ośmieszasz się obrażasz szkoleniowca wielce zasłużonego również dla Juventusu.Trap - ówczesny pseudotrener kadry
I jego zasługi dla Juve tego nie zmienią.
Gra Italii za czasów Trapa była tragiczna. Jedyny dobry mecz tej kadry to remis (!) ze Szwecją na Euro 2004.Gotti pisze: Gra Italii za czasów Trapa nie była aż taka tragiczna jak dobrze pamiętam - mundial 2002 całkiem całkiem, a Euro 2004 to już kompletna porażka
Jak przypomnę sobie choćby taki mecz z Walią, czy fakt, że taki Tomassi był dość istotnym zawodnikiem w taktyce Trapa, to aż mnie ciarki przechodzą.
Najbardziej zaś mnie boli, że ten człowiek trenował/marnował kadrę aż 4 lata.
Donadoni poniósł klęskę na ostatnim Euro i został z miejsca zwolniony, co wydawało się oczywiste. Zoff wyleciał po znakomitym dla Italii turnieju w Holandii, a Trap zawalił (przy wydatnej pomocy niejakiego Byrona Moreno) jeden turniej, po czym otrzymał możliwość dalszej pracy z kadrą. Jak ją wykorzystał - wszyscy wiemy...
Ostatnio zmieniony 28 października 2008, 00:32 przez Łukasz, łącznie zmieniany 2 razy.
- Gotti
- Juventino
Lippiemu w Interze nie wyszło, Ancelottiemu w Juve też, ale to nie zmienia faktu że są wielkimi trenerami z ogromnym bagażem doświadczeń i trofeów.
Gra Italii za czasów Trapa nie była aż taka tragiczna jak dobrze pamiętam - mundial 2002 całkiem całkiem, a Euro 2004 to już kompletna porażka, ale to nie zmienia faktu, że trenerem jest wielkim nawet mimo późniejszych niepowodzeń w Stuttgarcie i Benfice.
Nie róbmy offtopa.
Forza Juve! Do Boloni po zwycięstwo!
Gra Italii za czasów Trapa nie była aż taka tragiczna jak dobrze pamiętam - mundial 2002 całkiem całkiem, a Euro 2004 to już kompletna porażka, ale to nie zmienia faktu, że trenerem jest wielkim nawet mimo późniejszych niepowodzeń w Stuttgarcie i Benfice.
Nie róbmy offtopa.
Forza Juve! Do Boloni po zwycięstwo!
- Giacobbneri
- Juventino
To będzie TEST. Jeśli wygramy to można będzie powiedzieć, że kryzys mamy za sobą. Przegramy to ... nie ma takiej opcji.
Bolonia to nie ogórki ale nawet na zdziesiątkowany Juventus to za mało.
Bolonia to nie ogórki ale nawet na zdziesiątkowany Juventus to za mało.
Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
- Corcky
- Juventino
Chciałem napisać to samoMr Cezary pisze:Giovinco wpuściłbym za Nedveda, który powinien sobie sapnąć, podobnie jak i Del Piero. Iaquinta zagrał w jednym na razie meczu od pierwszych minut i uratował nam dupę przed kompromitacją z Bate. Mimo wielu kontuzji liczę na nasze 1-0 8)

Bardzo istotna będzie determinacja, dobrze byłoby gdybyśmy szybko strzelili gola. Liczę na Iaquinte, Amauriego i stałe fragmenty gry. Niestety pomocnicy ostatnio nie strzelają w ogóle

Sprawa Camora. Nie stawiałbym na niego od początku. Byłby idealny w tym meczu jako joker, kiedy drużynie ewentualnie mecz sie nie ułoży.
- ADP
- Juventino
A ja bym tak nie lekceważył Boloni mimo że są na 17 miejscu w tabeli to jak narazie mięli same ciężkie mecze.Pokonali sensacyjnie Milan w pierwszej kolejce z Fiorentiną , Napoli i Interem przegrali 1 bramką no i wygrali z jeszcze niedawnym liderem serie A Lazio tak więc Juventus w dość okrojonym składzie może mieć niemałe problemy.Ale mimo to obstawiam 0-1 dla naszych 

A jam ma nadzieje ze Seba zagra ale jako drugi cofniety napastnik bo prawda jest taka ze wiele traci on jak i Juve jesli musi angazowac sie w gre defensywna ( w czym zreszta nie jest najlepszy )
- SirRose
- Juventino
Sklad na dzisiejszy mecz jest tragiczna, najbardziej boje sie o obrone, na 6 obroncow w skladzie na mecz dwaj sa z mlodych. Do tego niema zadnego prawego obroncy i na tej pozycji bedzie gral albo Mellberg albo Knezevic (o zgrozo :shock: ) Jesli bedziemy grac 4-4-2 to pewnie w jedenastce wyjdzie Giovinco bo na prawde niema kto grac na lewej gdy Nedved gra w srodku no chyba ze Tiago lub Ekdal ale to by bylo jakies jajo. Nawet nie chce pomyslec co by bylo gdyby ktos w skladzie doznal kontuzji... Chyba tylko bramkarz moze liczyc na sensowna zmiane. Jedynie o atak sie nie boje, Amauri + Iaquinta to bardzo dobra para i jesli dostana pare dobrych podan to na pewno cos strzela. Mam nadzieje ze wracajacy po kontuzji Camor da z siebie troche wiecej niz bezposrednio przed no i oczywiscie ze nic mu sie nie stanie
Ogolnie obstawiam 1:0 dla Juve jak chyba wiekszosc, Bologna choc calkiem slaba nie jest to i tak jest za slaba na zdziesiatkowane Juve jak napisal Jacques i z czym sie w 100% zgadzam.
Forza Juve

Forza Juve
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mamy Amauriego czyli na pewno strzelilimy 1 bramke, jego autorstwa zresztą. Cytując mojego trenera- ,, jak nic nie stracimy to na pewno wygramy'' 8)
A więc do dzieła, czas powrócić na ciężki teren w Bolognie... FORZA RAGAZZI :!:
A więc do dzieła, czas powrócić na ciężki teren w Bolognie... FORZA RAGAZZI :!:

- delarudii
- Juventino
Po cichu liczę, że Juve zagra dobry mecz, chociaż realistycznie patrząc na prowadzenie naszego zespołu przez Ranieriego szczerzę w to wątpię. Nie możemy więcej tracić punktów z takimi słabeuszami.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Liczę,że nasi piłkarze zagrają na przyzwoitym poziomie i oczywiście zgarną 3 punkty,co jest naturalnie priorytetem w obecnej sytuacji.Coś czuję,że zaskoczyć in plus może dzisiaj Viola i pokusi się o korzystny wynik w starciu z Interem,co ułatwiłoby nam oczywiście powrót do czołówki tabeli...To tylko gdybanie-najważniejsze jednak,to liczyć tylko na siebie-po raz kolejny udowodnić niedowiarkom,że kryzys przeminął.Przed naszymi graczami niezwykle ciężki tydzień-najpierw Roma,później arcyważne spotkanie rewanżowe przeciwko Realowi...Do spotkania jednak z ekipą z Hiszpanii do składu powinien wrócić Zanetti,w pełni dysponowany będzie już prawdopodobnie Camor...Dlatego tak ważne jest,aby obecnie nadal podążać wytyczoną tydzień temu drogą zwycięstw...
- pitrek
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Witam, mam pytanie! Gdzie na necie oglądacie mecz bo widze ze cięzko chyba bedzie na necie cos znalesc
jak cos dajcie linki
sorry za offtopa

" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na stronie głównej Juvepoland,w newsie dotyczącym spotkania autorzy tekstu podają kilka linków do meczu :-D Ja po raz kolejny ograniczę się do relacji LIVE "akcja po akcji",co przysparza wielu emocji :lol:
- Gotti
- Juventino
Tu będzie transmisja:pitrek pisze:Witam, mam pytanie! Gdzie na necie oglądacie mecz bo widze ze cięzko chyba bedzie na necie cos znalescjak cos dajcie linki
sorry za offtopa
http://www.videobramki.yoyo.pl/news.php?id=265
Ogólnie świetna stronka już od dłuższego czasu z niej korzystam, chociaż ostatnio troszkę mi cięło transmisje, ale oglądac się dało.
Co do meczu to mam nadzieję że strzelimy więcej niż 1 bramkę. Porażki nawet nie biorę pod uwagę.

Forza Juve!
- sk1le
- Juventino
Jak pewnie kazdy z was licze na dobra gre i wygrana naszego ukochanego klubu. Mysle, ze Ranieri powinien dac szanse zagrac od pierwszej minuty Sebie- mlody Wloch musi sie ogrywac..jak nie w takich meczach to, kiedy ma grac?? To nie bedzie latwy mecz, licze na 2:0 dla Juve