Nowa europejska potęga ?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Manchester City będzie klubem na miarę LM ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 14:37

Wiekszosc chyba zapomina, ze temat dotyczy ManCity.
Od transferow Juventusu jest, a nawet sa, inne tematy.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 14:39

Zagłosowałem na TAK. Każdy doskonale wie, że w nowoczesnym football-u aby coś osiągnąć trzeba mieć pieniądze oczywiście są wyjątki ale w większości . Oczywiście, jeżeli nowi włodarze chcą myśleć o sukcesach nie mogą sciągać samych gwiazd ponieważ będą drugimi Galacticos , następnie zależy ile będą się bawić klubem wiadomo dla takich ludzi to jest rozrywka. Fakt, że na pewno taki udziałowiec wywoła wiele kontrowersji ale przy okazji takie działania podniosą poziom Premiership który i tak jest już na wielkim poziomie. Jakoś za specjalnie się nie przejmuje tym jak ktoś mówi "To niszczy piękno tego sportu" najczęściej przez takich przemawia zazdrość ponieważ każdy kibic chciałby aby jego klub mógł dysponować takim budżetem TAK TAK wiem TRADYCJE ... To jest jasne spokojnie historie trzeba stworzyć a jak ją stworzyć w obecnych czasach? Tylko na dobrym podłożu finansowym. Takie jest moje zdanie niech się cieszą.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Chudylolo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 15:24

głosowałem na nie ponieważ na przykładzie Chelsea widać że pieniądze mało pomagają. A tak na marginesie Chcą kupić Buffona o czym pisałem już w jednym newsie na stronce. Mogę też napisać coś o Ronaldo jeśli przejdzie do rywala Manchesteru United będzie wiadomo że gra dla pieniędzy. Czekam jak będzie w przyszłości czy za 2-3 lata będziemy pisać o MC jako o najlepszym klubie w Europie

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 15:31

Chudylolo pisze:głosowałem na nie ponieważ na przykładzie Chelsea widać że pieniądze mało pomagają.

Mało pomagają?! :shock: . Od czasu przejęcia Chelsea przez Romka londyński klub dwa razy wygrał Premier League, wygrała Puchar Anglii, Dotarła do finału LM, w jej barwach grają tacy piłkarze jak Cech, Terry czy Essien to według Ciebie mało???

A to news mówiący o rzekomym zainteresowaniu City Buffonem - http://seriea.pl/index.php?strona=news&artykul=120860 lub to http://www.pilka.pl/man-city-chce-buffona

Jak dla mnie to raczej kaczka dziennikarska.

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 15:43

No właśnie,oni chcą Gigiego,nie dość,że tam nie pasuje to jeszcze on nie jest przereklamowany jak te gwiazdki z ligi Espanskiej czy Premiershit;)

Trochę się zbulwersowałem;)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 16:04

W tym momencie Man City stać na każdego piłkarza. Wniosek jest prosty. Dziennikarze słusznie łączą Buffona z Manchesterem bo to on jest uważany za najlepszego bramkarza na świecie. Pewnie niedługo prasa hiszpańska poda podobne wieści na temat Casillasa, a angielska będzie rozpisywać się o Cechu. Koniec będzie taki, że w zimowym oknie transferowym będzie pełno spekulacji na temat Manchesteru i pewnie wielkie nazwiska tam zawitają. Czy Buffon też? Tego nie można nigdy wykluczyć...

meloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 16:13

Okoni pisze:Jak dla mnie to raczej kaczka dziennikarska.
Co za roznica... okienko transferowe zamkneło sie ledwo pare dni temu wiec jak dla mnie moze to sobie byc nawet oficjalne zainteresowanie. Tak czy inaczej jezeli zaoferuja za Buffona 70 mln to dla naszego kubu bedzie to raczej oferta nie do odrzucenia. Decyzje pozostawiłbym samemu Gigiemu... wiadomo kim jest Gigi dla nas, ale jaka decyzje by nie podjał dla nas bedzie ona dobra.
Miś Coccolino pisze:"Nie lubię Chelsea, bo mają kupę kasy i myślą, że im wszystko wolno" - tak potrafią gadać tylko zapyziałe i zakompleksione polaczki. Im mówię stanowcze NIE.
A ja mowie "nie" ludziom którzy mysla ze za pieniadze kupia wszystko... tak mysla kaprysne i rozpuszczone nie tylko polaczki :lol:
Chelsea do swoich najwiekszych sukcesow doszła dzieki pieniadzom ruskiego inwestora, nie znajacego sie na piłce, zupełnie nie zwiazanego z klubem. Miał taki kaprys - kupił sobie zabawke i sie bawi... jako fan ktory kibicował Chelsea sporo przed Abramovicem czułbym sie oszukany :whistle: Tradycji kupic sie nie da...

iwan_91

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 16:19

tak.
może jeszcze nie w tym sezonie ale jeśli ten szejk spełni swoje obietnice czyli jak czytałem wyda jakieś 600 milionów euro to juz za rok mogą być bardzo ciężkimi przeciwnikami dla obecnej czołowej czwórki Premierhip. A my możemy sie pieklić, sklinac na upadek piłki nożnej, odgrażać tradycjami, że inni budują potęgi bez takiego nakładu kasy ale wydawać kasy im nie zabronimy, tylko czy na przykladzie Chelsea a wcześniej Realu inne europejskie kluby bedą się ich obawiać?
Przejście Buffona to jakaś kaczka dziennikarska, tylko i wyłącznie.

http://i.data.bg/08/09/03/1133667_orig.jpg niektóre zachcianki dobroczyńcy ManCity.

18kokol97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 16:25

nie bo z man.U arsenalem chelsea i liverpoolem nie ma szns bo itak Buffona nie kupi ani nikogo jego kalibru

''Od kołyski aż po grób wiara tylko w jeden klub Juventus Turyn."
iwan_91

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 16:42

18kokol97 pisze:nie bo z man.U arsenalem chelsea i liverpoolem nie ma szns bo itak Buffona nie kupi ani nikogo jego kalibru
oczywiście że ma miałby szanse, przy tym nakładzie kasy i uporze w sprowadzeniu danego piłkarza mogą właśnie poważnie zagrozić tej czwórce w walce o awans do ligi mistrzów.

Chudylolo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 16:48

No dobra wygrali co wygrali ale nikt nie ma dla nich takiego poszanowania w Anglii jak np. dla Liverpoolu

sempaju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 17:12

Można powiedzieć, że MC jest na bardzo dobrej drodze żeby wygryźć kogoś z Wielkiej Czwórki ligi angielskiej i przy uporze właściciela jest to jak najbardziej do osiągnięcia. A i na sam szacunek prawdopodobnie klub sobie zasłuży i za 50 lat może być legendą angielskiej piłki. Wszystko jest do zrobienia.

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2008, 20:17

Ja jako na małą skale fan MC. Ciesze sie z pozyskania gwiazdy Realu, choć uważam że liga angielska okaże się za bardzo dla niego siłowa. A co do tematu - TAK. MC będzie walczyć o pierwszą 4

Tharp

Nieprzeczytany post 05 września 2008, 17:55

Znalazlem ostatnio w necie probe ustawienia w jednej formacji wszystkich potencjalnych transferow Manchester City. Angielska strona TheSpoiler.co.uk sugeruje ze "Citizens" beda grali 1-1-3-5 + ofensywny bramkarz ;-)
To sie dopiero nazywa "Joga Bonito".
Europo, strzez sie!

EDIT: Co jest, od kiedy slowo "e u r o p o" jest niecenzuralne?!

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2008, 18:42

Tharp: Odkąd w niej jesteśmy :lol:
Co do tematu to trudno wyczuć. Jeśli klub będzie dobrze prowadzony to jak najbardziej. Ale jeśli kupią w jednym okienku z 10 zawodników to raczej będzie im ciężko :) Na wszystko trzeba czas...

ODPOWIEDZ