Lost - zagubieni

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2008, 10:15

Trochę późno ale lepiej teraz niż wcale:
spojler 4x08 pisze:Odcinek dla mnie świetny. Dejtukmajsan powraca w dobrym stylu. Najbardziej interesująca rzecz to słowa Toma : wyspa nie pozwoli Ci umrzeć. 2 próby samobójcze a Michael dalej żyje...Powód?
Co do końcówki odcinka wcale nie jest powiedziane że Francuzka nie żyje (chyba że na jakiejś stronie producenci potwierdzili tą informację). Strzelano do niej ale na tej wyspie wiele się już wydarzyło i nie jest powiedziane że musiała umrzeć (patrz Lock). Trailerek do następnego odcinka obejrzałem i czekam niecierpliwie na następną dawkę mocnych wrażeń
:wink:

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2008, 08:13

Miało być 6 sezonów, z czego 5, 4 i 6 po 16 odcinków, a tu zonk.

Tragiczna możnaby rzec informacja napłynęła ze strony American Broadcasting Company(ABC). Uspokajamy - Lost nadal będzie gościł na ekranach amerykańskich widzów, jednakże zarząd ABC z powodu notorycznie spadającej oglądalności, która niedawno sięgnęła dna, podjął decyzję o skróceniu Lost. Szczegóły w dalszej części.

Przypominamy, że odcinek "Meet Kevin Johnson" zgromadził przed telewizorami 11.3 mln widzów. To najniższy wynik w sezonie czwartym i zarazem w historii całego serialu LOST! Okres najwyższej oglądalności "Zagubieni" mają już dawno za sobą, przypada on bowiem na początki sezonu drugiego. Niewielkie skoki oglądalności odnotowano podczas premiery sezonów trzeciego i czwartego, lecz pomimo tej jak mogło się wówczas wydawać iskierki nadziei oglądalność sukcesywnie spadała siegając dna wraz z ostatnim epizodem. Dlatego zarząd stacji ABC z Stephenem McPhersonem na czele, podjął decyzję o skróceniu serialu Lost, z którego zyski są już zatrważająco niskie. Zamiast 3 zapowiadanych sezonów czeka nas jeszcze 5 epizodów sezonu czwartego, 10 epizodów sezonu piątego i film kinowy Lost. "Zdajemy sobie sprawę, że nasza decyzja może oburzyć fanów, jednak nie można ciągnąć w nieskończoność czegoś co zamiast przynosić dochody, powoli zaczyna przynosić straty. Lost jest serialem, który należy zakończyć z klasą." - argumentuje swoją decyzję McPherson. Ze stoickiem spokojem decyzji o skróceniu serialu nie przyjmują natomiast Carlton Cuse i Damon Lindelof, producenci serialu Lost - "Nie cieszy nas ta decyzja. Musieliśmy wprowadzić stosowne zmiany w umowie, a w efekcie czeka nas przebudowa całego scenariusza. Tak się nie robi.". Zgoła odmienne zdanie ma Bryan Glass, członek ABC Entertainment: "Oglądalność spada, bo ludzie mają dość przeciągania serialu. Pytania się mnożą, a nie otrzymujemy właściwie żadnych odpowiedzi. To rozsądna decyzja." Cóż, pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że ABC wie co robi, a ekipa Lost sprosta przeciwnościom losu i zakończy serial z fasonem.

źródło: www.zagubieni.pl

Z jednej strony dobrze, z drugiej obawiam się tej przebudowy scenariusza. Żeby im shit totalny z tego nie wyszedł.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2008, 08:55

1 kwietnia :d
Ostatnio zmieniony 01 kwietnia 2008, 09:01 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2008, 08:58

pan Zambrotta pisze:1 kwietnia :d
8)

Ech, nie mogę doczekać się nowego odcinka lost'a ...

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2008, 09:01

ale dałem się nabrać :prochno: szybko zobaczyłem na datę i zmieniłem posta :prochno:

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2008, 09:16

Takich żartów nie powinno się robić...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Prawie zadławiłem się śniadaniem 8) i to nie ze śmiechu...

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2008, 10:15

Tak na marginesie polecam grę Lost. Dopiero zacząłem grać, jestem chyba na 3-cim epizodzie, ale już mogę powiedzieć, że klimat serialu trzyma wzorowo :)

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2008, 19:25

YoUri` pisze:Tak na marginesie polecam grę Lost. Dopiero zacząłem grać, jestem chyba na 3-cim epizodzie, ale już mogę powiedzieć, że klimat serialu trzyma wzorowo :)
Zawiodłem się na całej linii. Grę przeszedłem w niecałe 4,5 godziny i muszę przyznać, że: "zmarnowany potencjał" :? .

Obrazek
C-Bart

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2008, 19:41

juverm pisze:
YoUri` pisze:Tak na marginesie polecam grę Lost. Dopiero zacząłem grać, jestem chyba na 3-cim epizodzie, ale już mogę powiedzieć, że klimat serialu trzyma wzorowo :)
Zawiodłem się na całej linii. Grę przeszedłem w niecałe 4,5 godziny i muszę przyznać, że: "zmarnowany potencjał" :? .
Jak również zawiodłem się na tej grze. Serial jednak jest zdecydowanie lepszy. Mnie najbardziej uderzyła liniowość tej gry. Nie ma szans na pozwiedzanie wysepki i pooglądanie krajobrazów. Nie można nawet wejść do wody na głębokość większą niż do kostek. Bardzo dużo "niewidzialnych ścian" też nie dodaje uroku tej grze. Kolejnym minusem jest ciągłe doczytywanie obszarów. Brak możliwości wyłączenia serialowego intra przedstawiającego poprzedni "odcinek" przy każdym wczytywaniu gry jest naprawdę irytujące na dłuższą metę jeśli grasz po kawałku. Krótko mówiąc nie wyszła ta gra za bardzo Ubisoft'owi.

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2008, 01:20

Pograłem trochę dłużej i muszę przyznać, że podzielam wasze uwagi. Oprócz tego wszystkiego o czym wspomnieliście, mi się wydaje, że autorzy chyba nie mogli się zdecydować, czy zrobić przygodówkę, czy "Tomb Raider"-ówkę. I w sumie wyszła taka niezdarna mieszanina, w której mi się podoba część fabularna, a to całe latanie po dżungli, czyli od flagi do flagi chowając się przed dymem i snajperami(!) niesamowicie mnie wnerwia. No cóż - nie oszukujmy się, do gry się po prostu nie przyłożono - ot kolejny tasiemiec mający wyciągnąć pieniądze z kieszeni fanów. Szkoda.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 12:46

Szanowni Panowie, miłe Panie.

Producenci serialu "Zagubieni" wywalczyli w stacji ABC czternastą godzinę dla czwartego sezonu, w efekcie czego finał "Lost" ma potrwać aż trzy godziny!
Pierwsza finałowa godzina zostanie wyemitowana 15 maja, a kolejne dwie - po rząd - dwa tygodnie później, w czwartek 29 maja.
źródło: showtv.pl

Cieszyta się?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 13:43

Pewnie, że tak. Widać, że Cuse z Lindelofem przygotowali coś ekstra i czeka nas finał godny czwartego sezonu. Nie wiem czemu oglądalność w Stanach spada. Jasne, jest coraz więcej pytań i coraz mniej nowych odpowiedzi, ale czy nie warto wytrzymać jeszcze 38 odcinków które wbijają w fotel?

BTW. Znamy już (mniej więcej) o kim będą następne odcinki:
24 kwietnia: Epizod 9 - The Shape of Things to Come( Ben - FF)
1 maja: Epizod 10 - Something Nice Back Home(przypuszczalnie Jack lub Kate - FF)
8 maja: Epizod 11 - Cabin Fever(Locke - FB)
BTW2. Na stronie zagubieni.pl czytamy:

Producenci Zagubionych, Carlton Cuse i Damon Lindelof po ciężkich negocjacjach z zarządem stacji ABC wywalczyli czternastą godzinę sezonu czwartego i czeka nas... 3 godzinny finał! Nie będzie jednak nam dane zobaczyć go w całości. Pierwsza godzina finału(4x12 There's No Place Like Home) zostanie wyemitowana 15 maja, natomiast następne 2 godziny(4x13 i 4x14) zobaczymy dopiero 29 maja. Co czeka nas zatem 22 maja? Finały dwóch seriali - Ugly Betty(Brzydula) i Grey's Anatomy(Chirurdzy).

Jak może wyglądać finał Chirurgów? Jakaś grubsza operacja się szykuje? :smile: może steru odpowie :P

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2008, 15:14

No dobre posunięcie szefostwa ABC. Zrezygnowali ze swojego wielkiego finału 3 seriali. A LOST w tym momencie jest w takiej formie że każda dodatkowa godzina jest warta takich posunięć.

pan Zambrotta pisze:Jak może wyglądać finał Chirurgów? Jakaś grubsza operacja się szykuje? :smile: może steru odpowie :P

Wywołany do tablicy odpowiem wprost. Nie wiem :prochno: Nie ma spojlerów dotyczących finału Greys Anatomy. Wiem jedynie że producenci szukają aktorów, którzy by mieli zagrać parę gejów. Wymagania : namiętny pocałunek przed kamerą :whistle:

Ktoś chętny?
:smile:

EDIT

Chirurgi też dostały extra godzinę do finału :whistle:

Ależ pięknie się skończy ten nieudany rok dla seriali...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2008, 23:00

Wracamy po dłuższej przerwie.

Lost 4x09
Lost się zmienia. Nie ma już tego mistycyzmu Wyspy. Teorię o tym, że np. Czarny Dymek ukarał Eko za nieposłuszeństwo, to bzdura. To Ben ma nad nim kontrolę. I to pewnie on zabił Eko.
Pierwszy raz chyba widzieliśmy prawdziwą twarz Benjamina. Kurde, genialna postać trzeba przyznać (choć go nie lubię).
Pożegnaliśmy się z Karlem i Alex. Coś czuję, że stara Francuzka jeszcze się podniesie. Jej flashbacki muszą się znaleźć w serialu.
Jak się nazywa gra, w którą grali Sawyer, Locke i Hugo ? musze sobie taką sprawić :smile:

-have you ever... gonna take us off this island?
-no.

Adrian13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2008, 13:08

pan Zambrotta pisze: Jak się nazywa gra, w którą grali Sawyer, Locke i Hugo ? musze sobie taką sprawić :smile:
Mam tą gre nazywa się Ryzyko. Rzeczywiście super się w to gra.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ryzyko_(gra)

Obrazek
ODPOWIEDZ