Koszulki Juve z logo TAMOIL niedostepne dla kibicow

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2003, 20:48

Koszulki Juventusu także pod libijskim embargo

Repliki koszulek piłkarskich mistrza Włoch Juventusu Turyn nie będą dostępne dla fanów klubu, ponieważ jest na nich logo sponsora klubu z Turynu, libijskiej firmy naftowej Tamoil.

Piłkarze Juventusu będą nosić te koszulki podczas meczów Ligi Mistrzów i w rozgrywkach o Puchar Włoch.

Amerykańska firma odzieży sportowej Nike twierdzi, że nie będzie produkować replik koszulek z logo libijskiego sponsora, ponieważ nie pozwalają jej na to sankcje rządu amerykańskiego wobec Libii.

"Nike Inc. nie może wytwarzać, zajmować się dystrybucja i sprzedażą strojów Juventus FC z logo Tamoil, ponieważ firma ta jest na liście instytucji objętych sankcjami" - powiedział Charlie Brooks, rzecznik Nike na Europę.

Stroje Nike, używane przez piłkarzy Juventusu we włoskiej Serie A, które są tradycyjne (koszulki w paski, białe spodenki) mogą być kupowane przez kibiców, bowiem sponsorem ligi jest włoska firma Fastweb.

Piłkarze Juventusu nosili koszulki z libijskim logo już w ubiegłym sezonie podczas meczów LM, której byli finalistami, ale tamte stroje były produkowane przez włoskie przedsiębiorstwo Lotto.

Od roku 1986 r. obywateli USA i firmy obowiazuje zakaz kontaktów handlowych i biznesowych z Libią. Tymczasem syn przywódcy Libii, Muammara Kadafiego, Al-Saadi Kadafi zasiada w zarządzie klubu Juventus, a libijska firma państwowa LAFICO ma 7,5 procenta udziałów turyńskiego klubu.

------------------------------------

Moze to i nic strasznego bo koszulki z logo FastWeb prezentuja sie lepiej , ale fakt faktem ze dziwna to sytuacja i bardzo zawiedzeni beda ci, ktorzy taka koszuklke chcieliby nabyc. Mysle ze tak byc nie powinno, ale co my - biedni konsumenci mozemy poradzic ? 8) [/b]

JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2003, 21:22

ja mam taką koszule orginał kupiona w wysyłkowym sklepie

JESTEM OSZUSTEM
KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2003, 21:30

Amerykanie to maja dymy z tym Kadafim... :? ale nic strasznego, mi bardziej przypadly do gustu te z Fastwebem 8)

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
Villya

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2003, 21:43

mnie tez do gustu bardziej przypadły te z fastwebem.....i o wiele lepiej sie w nich prezentują :)

Con la Juve nel sangue, con la Juve nel cuore...bianconeri si nasce, bianconeri si muore.....
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2003, 22:16

Kidy Biggi, nam o tym na chacie powiedział, to sie nieźle przestraszyłem, bo zrozumiałem, że wogle nie będzie koszulek. Ale na szczęście to tylko te z Tamoilem. A te fajniejsze z Fastwebem będą na szczęście.

srali muszki będzie wiosna
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2003, 23:38

Heh...ja mam koszulkę z Tamoilem...ale z tego powodu chyba FBI nie zacznie się mną interesować, skoro są zakazane.... :D Ale to tylko replika... :wink: Choć faktycznie lepiej prezentują się koszulki z Fastweb.

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2003, 01:09

Bardzo mi sięto nie podoba- ranić kibiców z powody stosunków Usa-Libia? Kolejny dowód na to że w wielu wypadkach sport=polityka...

Agnieszka

bartol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2003, 08:37

Niech żyje Nike! 13 lat, 13 lat niech żyje, zyje nam!

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2003, 10:40

SZkoda ale i tak Fastweb jest fajniejszy co do Tamoil'a mam neutralny stosunek

Dawniej Virus[Mauro].
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2003, 11:55

Heh, smieszna historia. Ale dobrze ze bedzie mozna wogole dostac koszulki Juve, Nike. Najwiecej na tym straci Juve i Nike. Ale nikomu te koszulki z Tamoilem(przynajmniej u na s na forum) sie nie podobaly wiec nikt chyba smutny nie bedzie

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Kink

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2003, 19:25

Embargo wobec libii ma zostać wkrótce zniesione. Myślę więc, że nie będzie problemu.

fred

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2003, 04:55

no niezły numer rzeczywiście ale wiecie co taka firma jak Juventus moglaby chyab śmiało wzionć oprzykłąd z Barcelony i grać bez logo na koszulkach. wtedy to chyba nikt by nie robił problemu. :D a ja to na waszym miejscu by msię wstydził że moja drużyna promuje jakiś arabów.

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2003, 07:25

Fred: Ta twoja drużyna nikogo nie promuję :D Nikt nie chce mieć reklamy na koszulkach legły :D A długi rosną :D

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2003, 12:59

A tam nic straconego w końcu z Festeebą :wink: (czy jak to się pisze są dostepne) są dostepne i są ładniejsze. A tak wogole to nike sie chyba boi (wiecie te pogloski o Arabach itp.)., że bea kopiowac czy coś takiego. Dobra i tak Juve jest najlepsze wiecie co liczy sie koszulka klubu, ale tez dobrze , że one sie nam podobają :!: E tam i tak to nie przeszkodzi w niczym kibicom :twisted: :D

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
JuveQL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2003, 11:06

Troche szkoda ze beda dostepne tylko koszulki z Fastwebem.

Ostatnio przegladajac Allegro znalazlem koszulke Nike z logo Tamoil podpisana jako "Nowa, oryginalna koszulka Juventusu Turyn na sezon 2003/2004" Ciekawe jakim cudem jest "oryginalna" :?: Moze wyprodukowala ją Nike Libia :wink:

ODPOWIEDZ