"Prison Break"
- Szymek
- Juventino
Ostatnio nadrobiłem zaległości i znów zacząłem oglądać PB na bierząco, więc wypada coś napisać...
3x12 pisze:Pierwsze minuty odcinka bardzo trzymały w napięciu. Serce strasznie mi waliło.Początek niezły. Jednak było wiele elementów naciąganych, o których wspomniał już Venomik. Cały plan ucieczki bardzo nieprawdopodobny, nie wspominając już o wszystkich zbiegach okoliczności... Ciekawe jak to wszystko się potoczy, Whistler już chwilę po ucieczce - moim zdaniem - próbował uciec. Ten numer z kostką wydaje mi się, że miał być pretekstem do samotnej ucieczki. Przecież nikt by nie chciał, żeby reszta ekipy go zostawiła kilkaset metrów od Sony. On ma jakiś swój plan. No i ten późniejszy skok przez okno na dwie nogi na dach samochodu i ucieczka. Po skręconej kostce ani śladu. Ciekawe o co tu chodzi. Zobaczymy także jak potoczą się losy McGready'ego, który trafił na blokadę drogi oraz czy dojdzie do wymiany za LJ.
- mnowo
- Qualità Juventino
FOX zapowiada ten odcinek tak: "This is one hour of television you can't miss". PB będzie więc w USA trwał standardowo 20:00 - 21:00 wliczając reklamy, co daje nam niecałe 43 minuty samego odcinka.Martin pisze:Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć jakoby 13 odcinek 3 serii miał trwać dłużej niż 40 minut?
A czemu pytasz?
Ja już się generalnie pogubiłem. W opisach odcinka FOX pisze o WINTER FINALE, a w trailerze do tego odcinka lektor mówi o SEASON FINALE. Zastanawiam się wobec tego, czy oni sami wiedzą, co chcą robić. Z resztą ostatnio, po oficjalnym zakończeniu strajku scenarzystów (w miniony wtorek, 12 lutego) Nick Santora, który pisze scenariusze do PB powiedział, że jeszcze muszą ustalić z całą ekipą to, czy nakręcone kolejne odcinki nazwą jeszcze sezonem 3, czy już sezonem 4. Więc wszystko się jeszcze ma okazać.tabo89 pisze:a czy informacja ze 3 sezon bedzie skrócony jest juz pewna i oficjalna
bo ja mam wciaz nadzieje ze to są plotki
- tabo89
- Juventino
ja przed chwila szukalem odpowiedzi na to pytanie Martina i na jednym z forów serialu znalazłem takie info ze ten odcinek bedzie dłuższymnowomiejsky pisze:FOX zapowiada ten odcinek tak: "This is one hour of television you can't miss". PB będzie więc w USA trwał standardowo 20:00 - 21:00 wliczając reklamy, co daje nam niecałe 43 minuty samego odcinka.Martin pisze:Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć jakoby 13 odcinek 3 serii miał trwać dłużej niż 40 minut?
A czemu pytasz?
a co do mojego pytania czy napewno sie skonczy sezon 3 na 13 epizodach to znalazłem takie info:
wiec mozna miec jeszcze nadzieje :-Dwikipedia.pl pisze:Sezon 3. w Stanach zaczęto nadawać 17 września 2007 roku. W Polsce przewidywana data premiery to wiosna 2008. Z powodu strajku scenarzystów kręcenie trzeciego sezonu zostało zawieszone. Jednakże, jeden z głównych scenarzystów, Nick Santora, przyznaje, iż ekipa jest gotowa do dalszego kręcenia. Nie wiadomo natomiast, czy wszystkie 22 odcinki zostaną ukończone, czy będziemy oglądać 4. sezon serialu. Czas trwania każdego z epizodów to około 43 minuty.
- mnowo
- Qualità Juventino
W moim mniemaniu bujda z chrzanem. Choć oczywiście życzyłbym sobie.tabo89 pisze:ja przed chwila szukalem odpowiedzi na to pytanie Martina i na jednym z forów serialu znalazłem takie info ze ten odcinek bedzie dłuższymnowomiejsky pisze:FOX zapowiada ten odcinek tak: "This is one hour of television you can't miss". PB będzie więc w USA trwał standardowo 20:00 - 21:00 wliczając reklamy, co daje nam niecałe 43 minuty samego odcinka.Martin pisze:Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć jakoby 13 odcinek 3 serii miał trwać dłużej niż 40 minut?
A czemu pytasz?
Czyli tak, jakem rzekł.a co do mojego pytania czy napewno sie skonczy sezon 3 na 13 epizodach to znalazłem takie info:
wiec mozna miec jeszcze nadzieje :-Dwikipedia.pl pisze:Sezon 3. w Stanach zaczęto nadawać 17 września 2007 roku. W Polsce przewidywana data premiery to wiosna 2008. Z powodu strajku scenarzystów kręcenie trzeciego sezonu zostało zawieszone. Jednakże, jeden z głównych scenarzystów, Nick Santora, przyznaje, iż ekipa jest gotowa do dalszego kręcenia. Nie wiadomo natomiast, czy wszystkie 22 odcinki zostaną ukończone, czy będziemy oglądać 4. sezon serialu. Czas trwania każdego z epizodów to około 43 minuty.
EDIT
No to najnowsze niusy od Nicka Santory (scenarzysta Prison Break, dla niewtajemniczonych), dotyczące przyszłości Prisona.
A fourth season of Prison Break has not been officially picked up yet. But our next season is NEVER picked up this early in the year, so that doesn't mean much. (...) I believe we will be picked up for a 4th season. I can't guarantee it. I just feel it will happen. So don't worry about rumors from reporters ... if the show is getting cancelled, as soon as i know, I will tell you guys. but like I said, i don't think it is going to happen. I have faith.
Best,
Nick Santora
W wolnym (a w zasadzie szybkim) tłumaczeniu:
Nie zapadła jeszcze oficjalna decyzja dotycząca czwartego sezonu Prison Break. Ale jak by nie było, następny sezon nie zacznie się jeszcze w tym roku. (...) Wierzę jednak, że będziemy kręcili czwarty sezon. Nie mogę tego jednak zagwarantować. Po prostu czuję, że tak będzie. Nie przejmujcie się plotkami. Jeśli serial miałby być zakończony, dałbym Wam znać. Ale tak jak powiedziałem, nie sądzę, żeby to się stało. Wierzę.
Do tego wszystkiego krótkie info dotyczące kontynuacji show:
There just isn't time to show any eps in the spring. We have to start from a standstill, it will be months before production starts. The episodes that you watch on tv have been shot months in advance.
Nie będzie czasu, żeby wyemitować jakiekolwiek odcinki jeszcze wiosną. Musimy ruszyć praktycznie z martwego punktu, miną więc miesiące, zanim produkcja ruszy. Odcinki, które oglądacie teraz w telewizji, kręcone były już miesiące temu.
---------------------------
I tak to by było. Nie wiem jak Was, ale mnie to wcale nie pocieszyło.
- Martin
- Juventino
Oceniamy 3. sezon Prison Break:
3x01 Orientacion: 4,15 (20 głosów)
3x02 Fire/Water: 3,67 (15 głosów)
3x03 Call Waiting: 3,76 (17 głosów)
3x04 Good Fences: 4,50 (16 głosów)
3x05 Interference: 4,43 (7 głosów)
3x06 Photo Finish: 4,90 (10 głosów)
3x07 Vamonos: 4,40 (5 głosów)
3x08 Bang and Burn: 4,46 (13 głosów)
3x09 Boxed In: 3,72 (11 głosów)
3x10 Dirt Nap: 4,91 (11 głosów)
3x11 Under and Out: 4,62 (13 głosów)
3x12 Hell or High Water: 4,96 (24 głosy)
3x13 The Art of the Deal: ?
Zapraszam do kolejnej sondy.
3x01 Orientacion: 4,15 (20 głosów)
3x02 Fire/Water: 3,67 (15 głosów)
3x03 Call Waiting: 3,76 (17 głosów)
3x04 Good Fences: 4,50 (16 głosów)
3x05 Interference: 4,43 (7 głosów)
3x06 Photo Finish: 4,90 (10 głosów)
3x07 Vamonos: 4,40 (5 głosów)
3x08 Bang and Burn: 4,46 (13 głosów)
3x09 Boxed In: 3,72 (11 głosów)
3x10 Dirt Nap: 4,91 (11 głosów)
3x11 Under and Out: 4,62 (13 głosów)
3x12 Hell or High Water: 4,96 (24 głosy)
3x13 The Art of the Deal: ?
Zapraszam do kolejnej sondy.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
- Venomik
- Juventino
Ktoś wie za co ten młody wielbiciel ameryki i koszykówki był wsadzony do więzienia?3x13 pisze:Bardzo słaby odcinek. W sumie zaczął się już w poprzednim odcinku. Ot, tak na koniec uciekł im Whistler. Widać wcisnęli to na siłę do fabuły, bo w tym odcinku po 3 minutach go doganiają. Można to było sobie darować.
W samym odcinku w sumie nic się nie dzieje. Jedynie T-bag próbuje przejąć władzę w Sonie. Do wymiany dochodzi. Sytuacja Sucre też się wiele nie zmieniła.
Widać, że strajk dał im się mocno we znaki, bo tak słabego zwieńczenia finału nie można się było spodziewać wcześniej.
Dirty mind
- January
- Juventino
Prison Break 03x13 pisze:Ja chyba po prostu mam ogromny sentyment do tego filmuWielu z was pisze tutaj że odcinki są coraz słabsze, że film staje się naciągany i trudno się z wami nie zgodzić
Ja jednak kocham ten film i każdy odcinek wydaje mi się wprost cudowny
Co do tego odcinka to bardzo mi się podobał ze względu na to że miał... słabe zakończeniegdyby skończyło sie jakoś zagadkowo, jak I i II seria to znowu pół dnia po obejrzeniu odcinka siedziałbym jak na szpilkach... A tak to spokojnie mogę myśleć o czym będzie IV seria
A nie sądzę żeby jej nie było
Myślę, że w czwartej serii będzie pokazane jak Michael mści się na firmie, za to, co zrobili Sarze... Wiadomo już że Lincoln będzie z Sofią i będą szczęśliwi razem z LJ'em
No i ewentualnie może być motyw wyciągania Sucre z więzienia
Mimo tylu wpadek i pomyłek nadal uwielbiam ten serial
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Martin
- Juventino
Prison Break 3x13 pisze:
Trzecia seria tak naprawdę ma dwa oblicza. Pierwsze to oblicze sprzed strajku scenarzystów. Drugie to już po zamieszaniu jakie oni wywołali, bo gdyby ktoś wcześniej wiedział, że do tego dojdzie to można było sobie ją podarować.
Kto wie jak spoglądalibyśmy na PB gdyby jednak do tego nie doszło. Na pewno trwałby dłużej i wiele wątków by się wyjaśniło. A tak to naprawdę wiemy to co wiedzieliśmy na końcu serii drugiej. Kim jest Whistler? Jaką rolę odgrywa Gretchen? Itp itd.
Te trzynaście odcinków przyniosło tylko jedną zmianę. Sara nie żyje. I tak jak ktoś powiedział na goldenline.pl, że PB powinien się skończyć około 25-30 minuty ostatniego odcinka drugiej serii. Ludzie by trochę ponarzekali, ale serial do historii przeszedłby jako jeden z lepszych (niektórzy twierdzą, że mogłoby to nastąpić już po 16 odcinku serii pierwszej).
A tak to mamy wiele furtek otwartych, z których można zrobić jeszcze nie jeden sezon. Pytanie tylko po co?
Log in: 15.12.1997
- Szymek
- Juventino
Po niezwykle trzymającym w napięciu ostatnim odcinku, 13 oceniam na średni, bardzo średni. Whistler ucieka i po chwili jest złapany. Wiadome też było, że dojdzie do wymiany, Michael jak zawsze wszystko rozpracował i bezpiecznie wymieniono zakładników. Za każdym razem, jak pokazywali tą imprezę u T-Maca, to miałem wrażenie, że zaraz tam policja wtargnie... Bardzo ciekawe jak potoczą się losy więźniów Sony (Sucre, T-Bag , Bellick), kim jest Whistler i dla kogo pracuje oraz co będą robić razem z Mahone, co będzie się działo z Lincolnem i LJ, oraz wiadomo - co zrobi Michael jak znajdzie tego gościa... Sporo tego, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze rozegrane i obejdzie się bez mocno naciąganych planów.
- mnowo
- Qualità Juventino
03x13 i dalej... pisze:Nie narzekajcie, nie narzekajcie... Odcinek był dobry. Ostatnia scena - guns'n'roses...Majkul będzie mścił się. Nie będę się rozwodził na temat samego odcinka.
Na razie jeszcze nie wiadomo, czy będzie 4 sezon, ale wszystko zmierza ku temu. Tak, 4 sezon, bo nawet Nick Santora wypowiadał się ostatnio w sposób, który jednoznacznie wskazuje na to, że sezon 3 miał 13 odcinków i jeśli będzie coś dalej, to nazywać się to będzie sezon 4.
Ciekawe, ile czasu ten temat będzie tematem martwym...![]()
- tabo89
- Juventino