Serie A (4): AS Roma 2-2 JUVENTUS
- tabo89
- Juventino

zapowiedz video
mecz 4 kolejki Serie A:
AS ROMA - JUVENTUS TURYN
2007-09-23 (niedziela)
Godzina 15:00
MIEJSCE:
Stadio Olimpico
Foro Italico
00194 Roma
pojemność - 82 456
wiecej o stadionie
Pełna nazwa: Associazione Sportiva Roma SpA
Przydomek: Giallorossi
Prezes: Francesco Sensi
Trener: Luciano Spalletti
Liga: Serie A (2006/07 2. miejsce)
Oficjalna strona klubu
Sukcesy:
Mistrzostwo Włoch: 1942, 1983, 2001;
Wicemistrzostwo Włoch: 1931, 1936, 1981, 1984, 1986, 2002, 2004, 2007;
Puchar Włoch: 1964, 1969, 1980, 1981, 1984, 1986, 1991, 2007;
Finał Pucharu Włoch: 1937, 1941, 1993, 2003, 2005, 2006;
Superpuchar Włoch: 2002,2007;
Puchar Miast Targowych: 1961;
Finał Pucharu Mistrzów: 1984;
Finał Pucharu UEFA: 1991.
pięć ostatnich spotkan pomiedzy druzynami w Rzymie:
05/06 Roma – Juventus 1:4
04/05 Roma – Juventus 1:2
03/04 Roma – Juventus 4:0
02/03 Roma – Juventus 2:2
01/02 Roma – Juventus 0:0
transmisje live TV:
Al Jazeera Sport +1
Boom Sport One
C+ Spain
C+ Sport (France)
C+ Sport 1 (Denmark)
C+ Sport 2 (Poland)
DigitAlb Premium 1 (SS1)
ESPN Brazil
ESPN Latin America
FIVE UK
Fox Soccer Channel
Kanal 24
Mediaset Premium 1
RAI International 3 Africa
Sky Calcio 1
Sky Sport Italia 16:9
Sport 1 (Cze)
Sport 1 (Hun)
Sport 1 (Ned)
Sport 1 (Ukr)
Sport TV1
SuperSport 1 [Hellas]
TV4+
TV7 Bulgaria
YES Sport 2
mecz w internecie:
www.rojadirecta.com
www.myp2p.eu
www.soccer-live.kk.e-wro.pl
www.live-sport-tv.com
Przewidywalne składy:
wg asroma.pl
ROMA (4-2-3-1): Doni, Panucci (Cassetti), Juan, Mexes, Tonetto, Aquilani (Pizarro), De Rossi, Taddei, Perrotta (Giuly), Mancini, Totti
JUVENTUS (4-4-2): Buffon, Birindelli, Andrade, Criscito, Chiellini, Salihamidzic, Almiron, Zanetti, Nedved, Trezeguet, Del Piero (Iaquinta)
wg juvepoland.com
Roma (4-2-3-1): 32 Doni - 77 Cassetti, 5 Mexes, 4 Juan, 22 Tonetto - 16 De Rossi, 8 Aquilani - 11 Taddei, 20 Perrotta, 30 Mancini; 10 Totti.
Juventus (4-4-2): 1 Buffon - 2 Birindelli, 14 Andrade, 19 Criscito, 3 Chiellini - 7 Salihamidzic, 4 Almiron, 6 C.Zanetti, 11 Nedved - 10 Del Piero, 17 Trezeguet
zdziwiłem sie ze jeszcze nie ma tematu dotyczącego tego meczu i pozwoliłem sobie go załozyć - mam nadzieje ze nie poszło mi źle ale moga byc jakies bledy bo robilem taki temat po raz pierwszy
jakby były jakies błędy to prosze na priv - na pewno zweryfikujemy i zmienimy
a co do meczu to jak wszyscy kibice Juve mam nadzieje ze wygramy po pięknej grze i po pięknym meczu w wykonaniu obu drużyn (z przewagą juventusu)
źródła: www.juvepoland.com, www.asroma.pl, www.wikipedia.pl, www.liveonsat.com
Ostatnio zmieniony 23 września 2007, 10:17 przez tabo89, łącznie zmieniany 3 razy.
- mpolek
- Qualità Juventino
Według mnie będzie to bardzo zacięty mecz. Piłkarze Juve maja cos do udowodnienia po wpadce z Udinese, a piłkarze Romy nie chcą przerywać wspaiałej passy zwycięstw. napewno widoczny bedzie brak Camora, jednak myslę, że Ranieri cos wymyśli. Pomimo tego, że Roma jest faworytem tego spotkania to liczę na skromne zwycięstwo. Remis też mnie zadowoli.
Mój typ:
Roma - Juve
1:2
(1:1)
Totti,
Del Piero,
Tezeuget,
Mój typ:
Roma - Juve
(1:1)

- Wojt
- Juventino
Będzie to piekielnie trudny mecz. Nie ma się co oszukiwać, Roma to w tej chwili zespół dużo lepszy. Juventus, pomimo 3 wygranych w 4 meczach, nie prezentuje sie za dobrze. W dodatku nie będzie Camoranesiego, który wygrał mecz z Cagliari. Roma za to radzi sobie świetnie. Grają ładny ofensywny football i są w tej chwili chyba głównymi faworytami do mistrzostwa. Pomimo, że kibicuje Juve, nie mam złudzeń. Roma ten mecz wygra. Mój typ to:
Roma 2:0 Juventus
Totti
Aquilani
Roma 2:0 Juventus

Ostatnio zmieniony 22 września 2007, 22:07 przez Wojt, łącznie zmieniany 1 raz.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- JuventinoPS
- Juventino
Właściwie nie wiem od czego zacząć. Na ten mecz czekaliśmy już od sierpnia kiedy poznaliśmy właściwi terminarz rozgrywek Serie A. Ranieri mówił, że Juventus potrzebuje 3/4 meczów aby dojrzeć. Czy ten dojrzały Juventus zobaczymy w meczu z Romą? Głównym naszym problemem będzie to, iż ten mecz odbywa się w najmniej właściwym momencie. Przenalizujmy sobie krótko sytuacje obu zespołów:
Roma - na razie najlepsza drużyna Ligi Włoskiej z trzema zwycięstwami na koncie i z zerową liczbą straconych bramek. Wg fachowców gra najbardziej efektowny, a przy tym efektywny styl gry. '
Juventus - był na fali. Nieoczekiwana porażka z Udinese skompilikowała sprawę. Gdybyśmy mieli 9 pkt po trzech meczów, porażka z Romą nie bolałaby tak mocno. Juventus musi podbudować sobie morale, ale wykonanie tego w meczu z Romą będzie arcytrudne. Sytuacje utrudniają również kontuzje, dlatego wyjątkowo nie wytypuje składu.
Owszem, mnie już udziela się atmosfera tego meczu, bo dawno nie mieliśmy takiego pojedynku. Jednak wszystkie gwiazdy na niebie wskazują na zwycięstwo Romy. Tak wiem, moje myślenie jest negatywne, ale znajde jeszcze trochę miejsca i post zakończę optymistycznie.
Czy 29 krotny Mistrz Włoch,
czy powracjący do Serie A,
czy chcący rehabilitacji za mecz z Udinese,
JUVENTUS - ogra niepokonaną Romę.
Kończę i wracam do oglądania bramek z meczu sezonu 05/06. 4-1. Chyba każdy pragnąłby powtórki.
Roma - na razie najlepsza drużyna Ligi Włoskiej z trzema zwycięstwami na koncie i z zerową liczbą straconych bramek. Wg fachowców gra najbardziej efektowny, a przy tym efektywny styl gry. '
Juventus - był na fali. Nieoczekiwana porażka z Udinese skompilikowała sprawę. Gdybyśmy mieli 9 pkt po trzech meczów, porażka z Romą nie bolałaby tak mocno. Juventus musi podbudować sobie morale, ale wykonanie tego w meczu z Romą będzie arcytrudne. Sytuacje utrudniają również kontuzje, dlatego wyjątkowo nie wytypuje składu.
Owszem, mnie już udziela się atmosfera tego meczu, bo dawno nie mieliśmy takiego pojedynku. Jednak wszystkie gwiazdy na niebie wskazują na zwycięstwo Romy. Tak wiem, moje myślenie jest negatywne, ale znajde jeszcze trochę miejsca i post zakończę optymistycznie.
Czy 29 krotny Mistrz Włoch,
czy powracjący do Serie A,
czy chcący rehabilitacji za mecz z Udinese,
JUVENTUS - ogra niepokonaną Romę.
Kończę i wracam do oglądania bramek z meczu sezonu 05/06. 4-1. Chyba każdy pragnąłby powtórki.
- Vincitore
- Juventino
Nie ma co się tutaj kierować meczem kontrolnym w którym zrobiliśmy z Romy naleśnik wygrywając 5:2 i grając kapitalnie. Będzie to zupełnie inny mecz, oglądając wszystkie trzy mecze Juventusu w tym sezonie stwierdzam że nie gramy jeszcze tego co umiemy najlepiej i stać nas na dużo więcej. Ambicji i woli zwycięstwa nam nie brakuje, Roma z obecną formą i dyspozycją jest zespołem lepszym od nas i nie ma co się tutaj oszukiwać, można liczyć że będą podmęczeni po środowych zmaganiach w Champions League. Roma wygrywa, nie traci bramek i robi to w znakomicie a nam nie pozostaje nic innego jak przerwać tą passę Rzymian. Marzy mi się niespodzianka na Olimpico, i udowodnienie że mecz z Udinese to tylko chwila słabości i jutro zagramy na maksymalnej koncentracji. Wierzę w to że Juventus jest w stanie jutro pokonać Romę, i trzy punkty pojadą do Turynu.
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
0-1 Nedved
licze na fuksiarskie 0-1. mysle ze po takim pechu jaki mielismy z udine to teraz jakos nam sie poszczesci. Roma jest na fali ale wydaje mi sie ze moga miec pierwsza zadyszke ;P juz nie mowiac o tym jakby to nas pieknie w tabeli ulozylo xD
licze na fuksiarskie 0-1. mysle ze po takim pechu jaki mielismy z udine to teraz jakos nam sie poszczesci. Roma jest na fali ale wydaje mi sie ze moga miec pierwsza zadyszke ;P juz nie mowiac o tym jakby to nas pieknie w tabeli ulozylo xD
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- MrWlodek
- Juventino
Mecz pokazujący Juve miejsce w szeregu. Okaże się czy wpadka z Udine była tylko i wyłącznie wypadkiem przy pracy, pechową porażką (w 100%...), a może początkiem fatalnej serii Juve (obym się mylił). Roma jest zdecydowanym faworytem nie tylko u fachowców, bukmacherów itp., ale i również u postronnych kibiców. Rzymianie grają najładniejszą piłkę we Włoszech, a przy tym potrafią połączyć efektowność z efektywnością. Będą chcięli za wszelką cenę podtrzymać świetną passę z Włoch i LM, a tymczasem Juventus musi podnieść się po porażce z Udinese, bo druga kolejna przegrana nie wpłynie pozytywnie na morale zespołu...
W Rzymie będzie bardzo gorąco. Myśląc optymistycznie i w miarę realnie stać na wywiezienie ze Stadionu Olimpijskiego 1pkt. Nie sądzę byśmy potrafili ograć Rzymian na ich własnym stadionie...
Ostatecznie mam nadzieję na remis. I Roma będzie zadowolona bo utrzyma fotel lidera, a Juve, bo urwie punkty zdecydowanemu faworytowi.
2:2
W Rzymie będzie bardzo gorąco. Myśląc optymistycznie i w miarę realnie stać na wywiezienie ze Stadionu Olimpijskiego 1pkt. Nie sądzę byśmy potrafili ograć Rzymian na ich własnym stadionie...
Ostatecznie mam nadzieję na remis. I Roma będzie zadowolona bo utrzyma fotel lidera, a Juve, bo urwie punkty zdecydowanemu faworytowi.
2:2

- Kryształ
- Juventino
Pierwszy poważny sprawdzian Bianconerich na jak ze trudnym terenie. Puki co roma gra calcio z kosmosu, graja ładna, efektowna i skuteczna pilke za to Juve w tym sezonie jest zagadką. Mozemy zagrac jeden mecz doskonale aby w drugim sie zblaznic. Wynik moze byc naprawde rozny i dlatego mimo wszystko mam nadzieje ze uda nam sie wywiezdz chociaz punkt z Olimpico.
- Giacobbneri
- Juventino
Oj będzie ciężko i to bardzo . Zwłaszcza , że zabraknie Camora
A mam wrażenie , że tylko on ciągnął naszą grę . Paradoksalnie jednak może z mocniejszymi drużynami grać nam będzie łatwiej , bo nie będziemy musieli grać tylko atakiem pozycyjnym . Według mnie porażka z Udinese była bardzo pechowa i nie zasłużyliśmy na nią . Z Romą jednak trzeba zagrać o wiele lepiej , zwłaszcza w obronie . Mają kim straszyć w ataku i na skrzydłach . Nie można też tracić tyle bezsensownych piłek jak w poprzednich meczach i nie dać Romie wejść w swój rytm . Liczę na dobrą , ambitną i ostrą grę i przy odrobinie szczęścia możemy odnieść zwycięstwo . Zapewne po stałym fragmencie ( główka Treze lub wolny Alexa ) bo coś z gry nie widzę dla nas gola bez podań Mauro. Najprawdopodobniej jednak mecz zakończy się remisem , co też złym wynikiem by nie było w kontekście kolejnego remisu Milanu i słabej formy Interu . Ciekawe też jakim składem wyjdziemy na to spotkanie . Zwłaszcza w pomocy . Według mnie lepszym rozwiązaniem niż wystawienie Almirona byłaby gra Tiago Mendesem oraz Cristiano Zanettim . Nie będzie łatwo ale będzie dobrze 

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mecz na który wszycy (mówię w swoim odczuciu) czekali od początku sezonu (oczywiście poza meczem z Interem, ale to już inna historia). Gramy w Ryzmie z liderem ligi włoskiej. Spotkanie napewno nie będzie łatwe, myślę, że bardziej wyrównane niż pod dyktando jednej z drużyn, a wygra drużyna, której dopisze więcej szczęścia. Nie liczmy na wysoki wynik, jak w sezonie przygotowawczym (2-5). To była inna Roma, teraz Roma gra na fali, wygrywając mecz za meczem i w perspertywie kolejnych rywali, myślę, że aktualnie mecz z AS będzie najtrudniejszy (czekam też na mecz z AC Milanem). Juventus ma coś do udowodnienia po słabszym występie w ostatniej kolejce Serie A. Z Udinese można było wygrać, ale mam nadzieję, tamtego meczu już nikt nie pamięta, a wnioski po porażce zostały już wyciągnięte.
Jeśli chodzi o skład personalny naszego zespołu to cieszę się, że po kontuzji wraca Grygera, dla którego to pierwsze powołanie w tym sezonie (może zobaczymy go przez jakiś czas już w tym meczu, bo nie oszukujmy się Birindelli nie jest już jakimś wielkim piłkarzem...). Jeśli chodzi o brak Camoranesiego w składzie, to chyba musimy się zacząć przyzwyczajać, bo przez jakś czas go napewno nie zobaczymy, Hasan musi w końcu zacząć grać jak na prawego pomocnika przystało i zaliczyć pare dobrych podań/asyst (nie mogę się doczekać powrotu Marco).
Dobrze, że mecz jest dostępny nie tylko na TVanst i TV7 Bulgaria, na których to ostatnio oglądałem (niestety...) bardziej pokaz zdjęć niż film. Tak więc liczę nie tylko na dobrą gre Bianconerich, ale także i na dobrą trasmisję (ze wskazaniem na to pierwsze)
.
Jeśli chodzi o skład personalny naszego zespołu to cieszę się, że po kontuzji wraca Grygera, dla którego to pierwsze powołanie w tym sezonie (może zobaczymy go przez jakiś czas już w tym meczu, bo nie oszukujmy się Birindelli nie jest już jakimś wielkim piłkarzem...). Jeśli chodzi o brak Camoranesiego w składzie, to chyba musimy się zacząć przyzwyczajać, bo przez jakś czas go napewno nie zobaczymy, Hasan musi w końcu zacząć grać jak na prawego pomocnika przystało i zaliczyć pare dobrych podań/asyst (nie mogę się doczekać powrotu Marco).
Dobrze, że mecz jest dostępny nie tylko na TVanst i TV7 Bulgaria, na których to ostatnio oglądałem (niestety...) bardziej pokaz zdjęć niż film. Tak więc liczę nie tylko na dobrą gre Bianconerich, ale także i na dobrą trasmisję (ze wskazaniem na to pierwsze)
- darek
- Juventino
Mecz z Romą będzie jednym z najcięższych w sezonie. Będzie piekielnie ciężko cokolwiek wywieźć z Rzymu. Mam nadzieję że chłopaki będą chcieli pokazać że przegrana z udinese to zwykły przypadek, i wygrają mecz. Dla mnie remis będzie dobrym wynikiem. Pozostaje nam tylko trzymać kciuki za naszych zawodników 
- Barton
- Juventino
Faktycznie, będzie to ciężki mecz... Roma ostatnio zaimponowała zarówno jako zespół efektowny jak i efektywny. Ich styl gry jest miły dla oka. Ale piłkarze ze stolicy pewnie są trochę zmęczeni po LM więc może to być dla nas korzystne.
Ja obstawię wynik 3:2 dla Juventusu
Ja obstawię wynik 3:2 dla Juventusu

- Burq
- Juventino
Heh no to ja to tak widze:
2 gole TREZEGOLA a w romie to nieważne pewnie Totti z karnego..
:lol:
Ważne żeby TREZE wbił bo go gonią w klasyfikacji strzelców a dawno takiego w Serie A nie mieliśmy..
Myślę że jak na początku nie stracimy bramy a coś wbijemy wynik może być jeszcze korzystniejszy dla nas.. :-D
Alex mógłby w końcu coś z wolnego strzelić (bramkarza nie maja wybitnego 8) ) bo konkurs wolnych czeka.. :twisted:
Milan zgubił punkty Inter ich raczej nie zgubi (chociaż kto wie
) jednym słowem wszystko w naszych rękach a raczej nogach..
Heh jak to zwykle mówi kumpel przed meczem 'PANIE BOŻE DAJ WYGRAĆ CHOCIAŻ 5:0..' :rotfl:
2 gole TREZEGOLA a w romie to nieważne pewnie Totti z karnego..
:lol:
Ważne żeby TREZE wbił bo go gonią w klasyfikacji strzelców a dawno takiego w Serie A nie mieliśmy..

Myślę że jak na początku nie stracimy bramy a coś wbijemy wynik może być jeszcze korzystniejszy dla nas.. :-D

Alex mógłby w końcu coś z wolnego strzelić (bramkarza nie maja wybitnego 8) ) bo konkurs wolnych czeka.. :twisted:
Milan zgubił punkty Inter ich raczej nie zgubi (chociaż kto wie

Heh jak to zwykle mówi kumpel przed meczem 'PANIE BOŻE DAJ WYGRAĆ CHOCIAŻ 5:0..' :rotfl: