Muzyka - tutaj wszystko.
- artoni
- Juventino
Mnie ostatnio zafascynował Vangelis, twórca przede wszystkim muzyki filmowej. Jego kawałki z np. filmu Chariots of fire, lub z Conquest of Paradise są bardzo znane. Super wychodzi jego współpraca z Jonem Andersonem, wokalistą obdarzonym bardzo niskim głosem.Takiem piosenki jak: 'Outside of this, inside of that', 'The friends of Mr. Cairo', czy 'So long ago, so clear' ą naprawdę świetne.
- Szymek
- Juventino
Proszę, o podanie nazw składów i raperów, którzy tworzą ten syf.bolec_juve pisze:bo to polskie zwane hip-hopem to syf moim zdaniem jest
Widać, że tolerancji Cię nie nauczyli w domu i w szkole.bolec_juve pisze:mnie techno to porażka...i punk czy jak to się tam nazywa...jak widze takiego punka na ulicy albo w szkole to mi się normalnie śmiać chce
Przed monitorem to ja też mogę tak pokozaczyć.
- bolec_juve
- Juventino
mezo,1 8 L,Verba,Tede...jednym słowem wszyscy którzy mówią na siebie raperzy :rotfl:Proszę, o podanie nazw składów i raperów, którzy tworzą ten syf.
...jak widze takiego punka na ulicy albo w szkole to mi się normalnie śmiać chce
:rotfl:Przed monitorem to ja też mogę tak pokozaczyć.
Tutaj każdy wyraża swoją opinie...i kto tu przed monitorem kozaczy!! :rotfl: :lol:
Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
- Szymek
- Juventino
No to rzeczywiście masz pojęcie o polskim rapie. Rozumiem, że podane przez ciebie składy i wykonawcy to cały polski rap, i na ich podstawie, uważasz, że polski rap jest syfem? Znalazł się w tym gronie Tede, nie wiem czemu. Wystarczy przesłuchać jego ostatni album "Esende Mylffon". Czyli do syfu zaliczasz Verbę, Mezo, 1 8 L, oraz takie grupy jak ZIP Skład oraz grupy się z niego wywodzące np. WWO oraz inne składy i raperów m.in. Molestę, O.S.T.R., Paktofonikę, Peję? Widać, że nie masz zbytnio pojęcia o polskim rapie.bolec_juve pisze:mezo,1 8 L,Verba,Tede...jednym słowem wszyscy którzy mówią na siebie raperzy
Gdybym Cię spotkał na ulicy, to powiedziałbym Ci to samo.bolec_juve pisze:kto tu przed monitorem kozaczy!
- bolec_juve
- Juventino
Szymek pisze:No to rzeczywiście masz pojęcie o polskim rapie. Rozumiem, że podane przez ciebie składy i wykonawcy to cały polski rap, i na ich podstawie, uważasz, że polski rap jest syfem? Znalazł się w tym gronie Tede, nie wiem czemu. Wystarczy przesłuchać jego ostatni album "Esende Mylffon". Czyli do syfu zaliczasz Verbę, Mezo, 1 8 L, oraz takie grupy jak ZIP Skład oraz grupy się z niego wywodzące np. WWO oraz inne składy i raperów m.in. Molestę, O.S.T.R., Paktofonikę, Peję? Widać, że nie masz zbytnio pojęcia o polskim rapie.bolec_juve pisze:mezo,1 8 L,Verba,Tede...jednym słowem wszyscy którzy mówią na siebie raperzy
Gdybym Cię spotkał na ulicy, to powiedziałbym Ci to samo.bolec_juve pisze:kto tu przed monitorem kozaczy!
LOL...tobie trzeba prawdziwego gangsta rapu weś se przesłuchaj TBCT Snoopa a nie wyskakuj mi tu z Tede który się uwarza za wielkiego Idola i rapera.Przesłuchaj se dissu Nowatora na niego...tam jest cała prawda o Tede.A żeby mieć pojęcie o polskim rapie trzeba go słuchać a jak ja napisałem jak byś nie wiedział NIE SŁUCHAM GO! A dokładniej już przestałem jak tylko zmądzrzałem

- Szymek
- Juventino
Nie słucham takich rzeczy. Nie porównuj polskiego rapu do rapu amerykańskiego.bolec_juve pisze:LOL...tobie trzeba prawdziwego gangsta rapu weś se przesłuchaj TBCT Snoopa
Pisałem o rapie Tede'go, a nie o tym kim jest i za kogo się uważa.bolec_juve pisze:a nie wyskakuj mi tu z Tede który się uwarza za wielkiego Idola i rapera.Przesłuchaj se dissu Nowatora na niego...tam jest cała prawda o Tede.
No właśnie! Masz pojęcie o polskim rapie = słuchasz go, nie masz pojęcia o polskim rapie = nie słuchasz go, dlaczego więc uważasz, że jest on syfem, skoro go nie słuchasz, a co za tym idzie nie masz o nim pojęcia?bolec_juve pisze:A żeby mieć pojęcie o polskim rapie trzeba go słuchać a jak ja napisałem jak byś nie wiedział NIE SŁUCHAM GO!
Ale jak napisałem, że przed monitorem też mogę pokozaczyć, to nie miałem na myśli tego, że tylko w necie udajesz twardziela, który się śmieje z punków, tylko to, że nie szanujesz innych ludzi i ich upodobań.bolec_juv pisze: I też bym ci to powiedział na ulicy tak samo jak się śmieje z punków na ulicy a nie PRZED MONITOREM!
- bolec_juve
- Juventino
To widać...dlatego tak uwielbiasz polski hip-hop.Nie słucham takich rzeczy
Wystarczy że ci polscy rapezrzy typu Leroy się do nich porównują.Nie porównuj polskiego rapu do rapu amerykańskiego
Rap to nie jest tylko fajny bit i pasujące do niego rymy.Pisałem o rapie Tede'go, a nie o tym kim jest i za kogo się uważa.
Pomyśl:Słuchasz polskiego rapu > masz o nim pojęcie > zaczynasz dostrzegać że polski rap to syf > przestajesz słuchać polskiego rapu = jakieś pojęcie o nim zostaje.jednym słowem opinia o polskim rapie nie wzięła się z nikąd...troche myślenia nie zaszkodzi.No właśnie! Masz pojęcie o polskim rapie = słuchasz go, nie masz pojęcia o polskim rapie = nie słuchasz go, dlaczego więc uważasz, że jest on syfem, skoro go nie słuchasz, a co za tym idzie nie masz o nim pojęcia?
Dlaczego?Bo napisałem co myśle o Polskim rapie??Bo śmieje się z kilku punków??Przecież nie gnębie ich nie wytkam palcami.A ty jesteś taki święty??Taki Tolerancyjny??Nigdy się z nikogo nie śmiałeś??tylko to, że nie szanujesz innych ludzi i ich upodobań.
- Szymek
- Juventino
Jasne, że się z kogoś śmiałem, jednak nigdy nie wyśmiewałem jego upodobań, wyznania itp. Nie jestem bez skazy, Bóg mnie rozlicza.bolec_juve pisze:A ty jesteś taki święty??Taki Tolerancyjny??Nigdy się z nikogo nie śmiałeś??
"Słucham głównie Polskiej sceny bo sądzę, że jeśli kochasz Hip-Hop to musisz go rozumieć i musi być on blisko ciebie.
Ci co mówią, że kochają Hip-Hop Amerykański to się mylą, oni go nie kochają, im on się tylko podoba. Ta muzyka jest blisko mnie to Polskie realia, a co mi tam jak Amerykańscy wykonawcy nawijają, że mają ful hajsu, to nie jest blisko mnie to nie opisuje tego co mnie otacza, a nie czuje tego."
Ja się po tymi słowami całkowicie podpisuje (napisał, to autor jednej ze stron o rapie). Widocznie ja i Ty nie dojdziemy do porozumienia.
Dziwi mnie tylko, że na podstawie Mezo, 1 8 L i Verby uważasz polski rap za syf, a co za tym idzie za syf uważasz kilka grup i wykonawców, których wymieniłem wcześniej.
Pozdrawiam i bez odbioru.
- bolec_juve
- Juventino
Też nie chciałem się kłócić i racja że się nie dogadamy.
To były tylko pierwsze przykłady jakie mi przyszły do głowy...zapomniałem napisać "itd.".
Dziwi mnie tylko, że na podstawie Mezo, 1 8 L i Verby uważasz polski rap za syf
To były tylko pierwsze przykłady jakie mi przyszły do głowy...zapomniałem napisać "itd.".
Ja napewno nie!!Ten kto to pisał też pewnie nie słucha amerykańskiego rapu.Ja się po tymi słowami całkowicie podpisuje (napisał, to autor jednej ze stron o rapie
O tym co otacza to se można książke przeczytać...a rapu się słucha bo się lubi bo sięszanuje i podziwia ludzi którzy go tworzą a nie żeby se posłuchać jak ktoś piep**y że nie ma pieniędzy i ezrobocie jest czy tam się władza niepodoba.to nie jest blisko mnie to nie opisuje tego co mnie otacza
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
bolec_juve
Skoro słuchasz amerykańskiego rapu, to pewnie doskonale wiesz o czym śpiewają w utworach raperzy
Ja jeżeli słucham już jakiejś zagranicznej piosenki to staram się tłumaczyć ją, rozumieć, nie tylko słuchać bo ma fajny rytm. W taki przypadku 'dla rytmu' wolę posłuchać sobie przyśpiewek stadionowych, bo zapewniam, że lepiej wpadają w ucho niż ciężkie kawałki np. Eminema...
A mezo, 1 8 L, te verby i inne badziewie... to nie jest rap, bardziej podchodzi to pod disco, disco-polo... łeeee
Skoro słuchasz amerykańskiego rapu, to pewnie doskonale wiesz o czym śpiewają w utworach raperzy

Ja jeżeli słucham już jakiejś zagranicznej piosenki to staram się tłumaczyć ją, rozumieć, nie tylko słuchać bo ma fajny rytm. W taki przypadku 'dla rytmu' wolę posłuchać sobie przyśpiewek stadionowych, bo zapewniam, że lepiej wpadają w ucho niż ciężkie kawałki np. Eminema...
A mezo, 1 8 L, te verby i inne badziewie... to nie jest rap, bardziej podchodzi to pod disco, disco-polo... łeeee

- bolec_juve
- Juventino
No wiem.A dlaczego miał bym nie wiedzieć??Skoro słuchasz amerykańskiego rapu, to pewnie doskonale wiesz o czym śpiewają w utworach raperzy
Ale masz orienta :rotfl: Może przeczytaj moją rozmowe ze Szymkiem a potem pisz takie bezsensowne posty.Ja jeżeli słucham już jakiejś zagranicznej piosenki to staram się tłumaczyć ją, rozumieć, nie tylko słuchać bo ma fajny rytm
A z tym to ześ jużprzesadził :rotfl: :rotfl: u mnie teraz kumpel jest i się zwiajmy ze śmiechu z twojej wypowiedzi a dokładaniej tego fragmentu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:wolę posłuchać sobie przyśpiewek stadionowych, bo zapewniam, że lepiej wpadają w ucho niż ciężkie kawałki np. Eminema
- Del Rajko
- Juventino
Jeśli chodzi o mnie to przez dłuższy czas słuchałem rocku, metalu, punku, głównie ostrzejsze granie :o
Z polskich wykonawców : Myslovitz, Kat, Coma, Pidżamka, Strachy, Happysad, KSU, Włochaty, Koniec Świata, Farben Lehre
- można by jeszcze długo wymieniać
Z zagranicznych kapel prawdziwym magnesem była i jest MetallicA
Z klasyki AC/DC, Guns'n' Roses, Black Sabbath :twisted: Oraz RHCP, System of a Down, Darknessi i tak dalej
Ostatnio zacząłem słuchać Hip Hopu, czy tam rapu. 8) Głównie O.S.T.R i WWO.
Jeszcze parę lat temu dziwiłem się ludziom którzy tego słuchają. Teraz zupełnie nie wiem dlaczego :oops:
Z polskich wykonawców : Myslovitz, Kat, Coma, Pidżamka, Strachy, Happysad, KSU, Włochaty, Koniec Świata, Farben Lehre
- można by jeszcze długo wymieniać
Z zagranicznych kapel prawdziwym magnesem była i jest MetallicA

Z klasyki AC/DC, Guns'n' Roses, Black Sabbath :twisted: Oraz RHCP, System of a Down, Darknessi i tak dalej

Ostatnio zacząłem słuchać Hip Hopu, czy tam rapu. 8) Głównie O.S.T.R i WWO.
Jeszcze parę lat temu dziwiłem się ludziom którzy tego słuchają. Teraz zupełnie nie wiem dlaczego :oops:
- * 24.000baci *
- Juventino