Apelacja. Dziś poznamy decyzje.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2006, 20:20

A ja mam takie jakies mieszane uczucia. Z jednej strony - sprawiedliwość. Szukać jej musimy, aż do samego końca, aż do bólu. Jednak z drugiej strony... szantaż nie jest moją ulubioną bronią. Takie postawienie Włoskiej Federacji w sytuacji: "albo JUVE w SeireA, albo nikt w pucharach" po prostu nie jest w moim stylu. Chciałbym, aby wszystkie kluby otrzymały taką karę na jaką zasłużyły. Jeśli udowodnią nam, że mecze były ustawiane, to możemy grać w drugiej lidze. Ale jeśli podobne wyroki będą przy pozostałych klubach - one spadają z nami. Co prawda Ameryki nie odkryłem, ale takie jest moje ciche marzenie.

Swoją drogą jakoś już powoli przyzwyczajam się do myśli, że jesteśmy drugoligowcami (przeciwnicy dawno już to zrobili)...

TreDelIbra

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2006, 21:36

No a tymczasem CAF zadecydowało, że zamieszana w calciopoli Reggina pozostaje w Serie A z - 15 pkt na starcie !!! a drugoligowe Arezzo nadal grać będzie w Serie B z tym że z 9 pkt mniej na starcie !!!

http://notizie.sport.alice.it/notizie/s ... lia_vsport

Jutro ma być decyzja dotycząca odwołania Juve, no po tej wiadomości oczekuje już tylko jednego JUVE MUSI NADAL GRAĆ W SERIE A!!!!!!!

buffon.bk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2006, 21:51

CAF jeśli ma pozostać sprawiedliwym, musi zmienić wyrok dla Juventusu. Jeżeli mamy zostaćw Serie B to pozostanie w Serie A dla pozostałych klubów zamieszanych w tą afere jest stanowczo za łagodną karą w porównaniu do naszej. Liczę na powrót Juventusu do 1. ligi.

FORZA JUVE !!! AVE ITALIA !!!
Dain Żelazna Stopa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2006, 21:54

Ha! To mnie pocieszyłeś...coś czuje ze znowu bedziemy w Serie A a Interiści będą mogli nas cmoknąć....ciao Giuve? Serie B? Nigdy nie bylismy w SB? My też nie.....Ciao? Chyba dla was :rotfl: Będzie dobrze..... :ok:

CELTA VIGO I JUVENTUS TURYN!! Campione Celtińas! Forza Juve!
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 00:06

0 punktów w serie b, lub - chociazby 20 w serie a. Nie ma innej opcji. Serie b i 0? Zaden problem z powrotem do serie a i trzeba będzie walczyć w pucharze włoch. Serie a i -20, wtedy trzeba będzie walczyć o puchary, bo ni groma nie ma szans na scudetto. Oba rozwiązania były by dla
nas korzystne. Nie chciałbym natomiast większej kary niz -20 i powrotu do seria a. Wtedy byłoby ciezko, np. przy -30, walka jedynie o utrzymanie.

Nie moge się doczekać jutra, ooo a raczej dzisiaj ...
Idę w kime, pełen niepokoju ...

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 12:16

Wyrok będzie sprawiedliwy tylko wtedy gdy wszystkie zamieszane kluby w aferze będa grać w tej samej lidze. Takie jest moje zdanie ale co zrobi CAF to już ich sprawa. Jeśl chcą by ludzie uwarzali ich(CAF) za sprawiedliwych muszą tak samo potraktować wszystkie kluby :!:
Bądźmy dobrej myśi :pray:

Obrazek
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 13:51

Dzisiejesze decyzje to wielka niewiadoma. Serie A czy Serie B? Coś mi mówimy zo dostaniemy nasza upragniona Serie A z ujemnymi punktami, nie wiem -15 czy moze nawet -20.

Bolchevik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 14:10

Moim zdaniem nic nie zrobia mam nadzeieje, że sie myle nie wiem od początku dlaczego juventus został najbardziej ukarany

Obrazekhttp://img232.imageshack.us/img232/2830 ... ni3ug2.jpg

!!! FORZA JUVE !!!
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 14:16

a czy ktoś wie o której bedzie mniej więcej już wszystko jasne i czy to na pewno dziś??

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 14:21

a mi coś mówi że sie nic nie zmieni, a przypadkie wyrok juz nie został ogloszony, bo dzisiaj czytałem ze Reggina ma -15 punktów na starcie Serie....A :?: :?: :?: :?:

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
TreDelIbra

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 14:24

wyrok w sprawie Juve ma zostać ogłoszony dzisiaj, chyba o godzinie 15

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 14:25

Pozostaje tylko pytanie czy Serie A z -30 pkt na starcie nie skończy się gorzej dla Juve.
Mamy takich zawodników, że Serie B powyżej jednego sezonu jest niemożliwością (piszę to jako fan Juve), jednak mając -30 pkt ciężko byłoby utrzymać się w Serie A.
Skład bardzo osłabiony, niezgrany - a do utrzymania potrzebowałby 40 pkt, czyli 70 do zdobycia. A 70 punktów zdobywa drużyna, która walczy o LM. Nie sądze, by w takim składzie, z taką ławką rezerwowych i bez zgrania Juve było drużyną na miarę awansu do LM.
Wolę już zmniejszenie kary punktowej w Serie B. W końcu tak czy inaczej - jeden sezon będzie stracony.
Jedynym argumentem za Serie A będą wyższe premie za reklamy (oraz fakt, że Juve zawsze grało w Serie A) ale to nie osłodzi mi ryzyka spadku, który może naprawdę rozbić Juve.
Jeden sezon w Serie B zawodnicy mogą przeżyć, zwłaszcza młodzi - liczący, że staną się dzięki temu waznym ogniwem w drużynie, która powalczy w Serie A. To dla nich szansa. Ale jeśli później spadniemy do Serie B to i oni mogą odejść - odejdzie jeden, drugi, później inni mogą pomyśleć, że przez to nawet po awansie po roku do Serie A, Juve już nie będzie drużyną walczącą o wysokie miejsce. I też odejdą. Dwuletni rozbrat z pucharami dobije nas finansowo, na gwiazdach już fortuny nie zbijemy, bo ich nie będzie.
To mógłby być koniec wielkiego Juve na przynajmniej 5-10 sezonów.
Wolę świadomość, że Juve za dwa lata będzie walczyć o najwyższe cele w Serie A. I nie będzie bez szans.

Dirty mind
Stahar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 14:40

Czy zna ktoś może godzine o której zostanie wydany werdykt ?

damiano ziębotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 15:11

teraz nerwowe wyczekiwanie, oby na korzystny w miarę werdykt :pray:
Punkty w Serie B muszą być zmniejszone wtedy będzie znacznie łatwiej awansować. Jeśli już Seria A to żeby nie dowalili kilkadziesiąt punktów, bo to już będzie ciężkie do odrobienia, już nie mówiąć o jakiejkolwiek walce na szczycie. Werdykt marzeń - Seria A i kilka ujemnych punktów :-D cóż by to była za radość!! Polałyby sie łzy szczęścia, podobne to tych łez smutku na zlocie :)

Adrian13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2006, 15:41

Venomik pisze:jednak mając -30 pkt ciężko byłoby utrzymać się w Serie A.
Skład bardzo osłabiony, niezgrany - a do utrzymania potrzebowałby 40 pkt, czyli 70 do zdobycia. A 70 punktów zdobywa drużyna, która walczy o LM. Nie sądze, by w takim składzie, z taką ławką rezerwowych i bez zgrania Juve było drużyną na miarę awansu do LM.
Nie zgadzam się z tobą. Ja myśle, że gdyby nas przywrócili do Serie A spokojnie utrzymalibyśmy się w niej, ponieważ jeśli sie nie mylę spowrotem przyszliby do nas Canna, Zambro, Thuram i Emerson. Więwyszło by na to że odeszli tylko Mutu, Ibra i Vieira, czyli zawodnicy którzy nie zachwycali w zeszłym sezonie. A przecież w ich miejsce mamy lepszych/zdolniejszych np. Marchionni, Bojinov, czy Paro.
Więc wciąż liczę że przywrócą nas do Serie A :-D

ODPOWIEDZ