Korona
- MaX__
- Juventino
Zganiacz i Drzymont w Koronie Kielce
Mariusz Zganiacz i Marcin Drzymont będą wiosną występować w zespole beniaminka Orange Ekstraklasy Kolporterze Koronie Kielce.
Szczegóły kontraktów nie są jeszcze znane, ale działacze kieleckiego klubu potwierdzili, że doszli do porozumienia zarówno z piłkarzami, ich menadżerem jak i poprzednim klubem.
Mariusz Zganiacz 22 – letni pomocnik i Marcin Drzymont 24 – letni obrońca w rundzie jesiennej reprezentowali barwy Odry Wodzisław.
Wszystko wskazuje na to, że pomocnik Kolportera Korony Kielce Robert Kolendowicz zostanie wypożyczony do Odry Wodzisław. Dotychczas wydawało się, że popularny „Kolenda” znajdzie zatrudnienie w poznańskim Lechu, ale jak poinformował dyrektor sportowy kieleckiego klubu Piotr Burlikowski „ten kierunek” jest już nieaktualny.
Źródło: Radio Kielce
Bardzo mi sie podoba wizja gry korony,kolejna sila w polskiej lidze..
Moze wreszcie zobczymy w polskiej lidze,wyrownana walke..
Legia,Fuzja Amici z Lechem,Wisla,moze groclin.. mam nadzieje,ze WIDZEW.
Bardzo interesuje mnie,pilkarska wiosna..
Wasze typy na mistrzostwo??
Moj typ to Wisla,chodz chcialbym alby Korona byla druga,a trzecia zapewne bedzie Legia.
Mariusz Zganiacz i Marcin Drzymont będą wiosną występować w zespole beniaminka Orange Ekstraklasy Kolporterze Koronie Kielce.
Szczegóły kontraktów nie są jeszcze znane, ale działacze kieleckiego klubu potwierdzili, że doszli do porozumienia zarówno z piłkarzami, ich menadżerem jak i poprzednim klubem.
Mariusz Zganiacz 22 – letni pomocnik i Marcin Drzymont 24 – letni obrońca w rundzie jesiennej reprezentowali barwy Odry Wodzisław.
Wszystko wskazuje na to, że pomocnik Kolportera Korony Kielce Robert Kolendowicz zostanie wypożyczony do Odry Wodzisław. Dotychczas wydawało się, że popularny „Kolenda” znajdzie zatrudnienie w poznańskim Lechu, ale jak poinformował dyrektor sportowy kieleckiego klubu Piotr Burlikowski „ten kierunek” jest już nieaktualny.
Źródło: Radio Kielce
Bardzo mi sie podoba wizja gry korony,kolejna sila w polskiej lidze..
Moze wreszcie zobczymy w polskiej lidze,wyrownana walke..
Legia,Fuzja Amici z Lechem,Wisla,moze groclin.. mam nadzieje,ze WIDZEW.
Bardzo interesuje mnie,pilkarska wiosna..
Wasze typy na mistrzostwo??
Moj typ to Wisla,chodz chcialbym alby Korona byla druga,a trzecia zapewne bedzie Legia.
FoRza JuVe !!
"NaDmiaR KłoPotóW SpaLaĆ JaK ZieLoNe Liście"
Juventus & Widzew Forever.
Jesteś moim wrogiem??

- Apollo_83
- Juventino
Kurcze ja jestem trochę zaniepokojny, ponieważ sciągneliśmy jak na razie oficjalnie jednego dobrego piłkarza (Gajtkowski). Korona wymaga wzmocnień w lini obrony, żeby znów nie było tak, że Hermes gra w obornie z powodu kontuzji obrońców :doh:. Chciałbym, żeby klub sciągnął z 2,3 oborńców. Korona Kielce jest w stanie grać o mistrzostwo Polski. Miejsce w pierwszej 3 będzie jak najbardzie odpowiednie. Mam nadzieje, że Krona nie dostanie zadyszki i nie spocznie na laurach.
- konhad
- Juventino
Apollo: Korona sciagnie jeszcze paru zawodnikow w tym oknie transferowym. Jednym z nich jest Robak- zawodnik Miedzi Legnica ktory juz trenuje z zespolem. A ta wogole to korona to moj uluiony klub z Orange Ekstraklasy
Czekam na otwarcie stadionu 

- steru
- Qualità Juventino
A co mi tam wypowiem się wkońcu temat dotyczy Drzymonta a tego pana pamiętam i to dooobrze
Na początek o Koronie.Taktyka tej drużyny bardzo mi się podoba.Przez ostatni czas świetne transfery, nowy stadion na ukończeniu i wielkie aspiracje.Poprostu marzyć żeby więcej klubów w Polsce miało taką organizacje.
A co do Drzymonta to mogę powiedzieć że to nie jest pewny transfer.Zawodnik ten grając w Zagłębiu Sosnowiec naprawdę świetne mecze przeplatał z wręcz beznadziejnymi...On z Treścińskim tworzyli zaporę nie do przejścia aż do czasu kiedy Odra się nim zainteresowała...Wtedy jego forma nagle, drastycznie się zmieniła i klub nie miał żadnych obiekcji do sprzedaży go ...Pół roku temu interesował się nim Penafiel i wtedy kibice Odry byli bliscy rozpaczy więc może wyrobił się w 1 lidze.Jeśli tak to Korona ma naprawdę świetnego obrońcę 8)
Max_ za taki podpis to Ci się karteczka należy z miejsca...Zresztą dla mnie to nawet ban
Widać że nie znasz realiów tego forum :?
Na początek o Koronie.Taktyka tej drużyny bardzo mi się podoba.Przez ostatni czas świetne transfery, nowy stadion na ukończeniu i wielkie aspiracje.Poprostu marzyć żeby więcej klubów w Polsce miało taką organizacje.
A co do Drzymonta to mogę powiedzieć że to nie jest pewny transfer.Zawodnik ten grając w Zagłębiu Sosnowiec naprawdę świetne mecze przeplatał z wręcz beznadziejnymi...On z Treścińskim tworzyli zaporę nie do przejścia aż do czasu kiedy Odra się nim zainteresowała...Wtedy jego forma nagle, drastycznie się zmieniła i klub nie miał żadnych obiekcji do sprzedaży go ...Pół roku temu interesował się nim Penafiel i wtedy kibice Odry byli bliscy rozpaczy więc może wyrobił się w 1 lidze.Jeśli tak to Korona ma naprawdę świetnego obrońcę 8)
Max_ za taki podpis to Ci się karteczka należy z miejsca...Zresztą dla mnie to nawet ban

- MaX__
- Juventino
Robak-slsyzalem o nim,podobno niezle sobie radzil w miedzi,ale czy to przyniesie na ligowe boiska?... zobaczymy.
Gajtkowski-Niezle gral w Lechu,ale dlugo sie aklimatyzowal :?
Zastanawiaja,mnie tylko chceci odejsci Grzegorzewskiego i Bonina.
Nie wiem,czy Zganiasz bedzie mial miejsce w pierwszym skladzie,poniewaz,jest wielu niezly srodkowych pomocnikow w Kielcach: Nowacki,Hermes,Bonin,Kwiek itp..
Chodz Drzymont,moze byc ciekawym wzmocnieniem.
Powiem szczerze,korona jest swietna w ofensywie,ale slabiutka w obronie.
Gajtkowski-Niezle gral w Lechu,ale dlugo sie aklimatyzowal :?
Zastanawiaja,mnie tylko chceci odejsci Grzegorzewskiego i Bonina.
Nie wiem,czy Zganiasz bedzie mial miejsce w pierwszym skladzie,poniewaz,jest wielu niezly srodkowych pomocnikow w Kielcach: Nowacki,Hermes,Bonin,Kwiek itp..
Chodz Drzymont,moze byc ciekawym wzmocnieniem.
Powiem szczerze,korona jest swietna w ofensywie,ale slabiutka w obronie.
FoRza JuVe !!
Jesteś moim wrogiem??

- BUŁA
- Juventino
Korona Korona.... Gratuluje trzeciego miejsca w tabeli ale... RADOMIAK RADOM i tyle :twisted: Ostatnio było 2:2 wiec zapraszamy ponownie do Radomia... Moze na Puchar Polski??? TO MY MY :evil: WARCHOŁY!!!
"Nasze barwy chwały, zawsze bedą ślnić.." FORZA JUVE!!!
- Radidam
- Juventino
Korona bardzo sie wzmacnia przed zblizajaca sie runda rewanzowa kupili Marcina Robaka gwiazde ASPN Miedz Legnica, wychowanka Konfeksu Legnica. Robak jak w tym i w poprzednim sezonie był najlepszym strzelcem Miedzianki. Teraz miedziance bedzie sie trudniej wybic wyzej niz trzecia ligam, a korona widac ze ma apetyt nawet na mistrza. Wisła Krakow naprawde gra słabo. Ten sezon jest najlepszy aby przerwac passe Wisły. Ciekawi mnie czy Drzymont i Zganiacz przebija sie do pierwszej jedenastki korony. Wiadomo czym wieksza rywalizacja w zespole tym lepsza gra.

- Apollo_83
- Juventino
Korona wydała 2 mln złotych na wzmocnienia. Sprowdzaiła wielu młodych zawodników. Zobaczymy czy ilość sprowadzonych piłkarzy przekształci się w jakość. Mnie martwi fakt, że nie pozyskaliśmy dobrego, klasowego obrońcy :?. Robak nie mam pojęcia jak gra ten piłkarz ale sądze, że skończy się na tym ,że po sezonie zostanie wypożyczony do innego klubu. Ostanim nabytkiem jest Sasin, zastanawia mnie gdzie Wieczorek go wystawi
Mam nadzieję, że Korona pozytywnie namiesza w Orange Ekstraklasie i skończy na pozycji 1-3
.
P.S Buła zapewnie się jeszcze spotka Koronka z Radomiakiem :twisted:

P.S Buła zapewnie się jeszcze spotka Koronka z Radomiakiem :twisted:
- PrzemasJuve
- Juventino
Bonin chce odejsc...skad to wiesz??ja Koroni ekibicuje...tylko ze wzgledu na Bonina wlasnie!!to były zawodnik mojego klubu(MLKS WISŁA NOWE) i nie zapomne jego gry, tego co zrobil dla klubu no i jest caly czas zawodnikiem ktory z mojego klubu zaszedl najdalej....
oby jak najlepiej mu sie wiodlo w 1 lidze!!!!
pozdrawiam
oby jak najlepiej mu sie wiodlo w 1 lidze!!!!
pozdrawiam
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Marianb
- Juventino
Zganiacz i Drzymot powinni się przydac Koronie.Mariusz Zganiacz to zawodnik który ma już doświadczenie.Grał wcześniej w wielu klubach Ekstraklasy.Drzymot powinien wzmocnić obrone.
Z tym się zgodze ponieważ na początku gdy przyszedł do Lecha to nie grał tak jak w Gks-ie,ale póżniej się rozkręcił.Ogółem Gajtkowski Piechna to był by atak ok.MaX__ pisze:Gajtkowski-Niezle gral w Lechu,ale dlugo sie aklimatyzowal
- Apollo_83
- Juventino
Otwarcie stadionu będzie na początku kwietnia. A co do Bonina to on jest piłkarzem Korony i nie ma mowy o żadnym transferze.JuveForever10 pisze:. A tak wogóle to kiedy jest otwarcie stadionu bo zdaje sie że już końcówka budowy??
- Apollo_83
- Juventino
Widzę, że temat żadko odwiedzany więc postaram się podsumować "osiągnięcie" Korony w pierwszym sezonie w Orange Ekstraklasa. Obyło się bez pucharów (pozsotał nie smak :? ), ale cóż taka jest piłka. Jako beniaminek wypadliśmy bardzo przyzwoicie ( 5 miejsce na koniec sezonu). Korona pokozała klasę w meczach z Legią, Wisłą, Lechem itd. ale nie obyło się również bez "wpadek" (Łęczna, Pogoń). Grzesiu Piechna został królem strzelców, choć w rundzie wiosennej widocznie spuścił z tonu zdobywając jedyne 5 bramek.
Frekwencja na nowym stadionie była również dobra. Przeciętnie przychodziło 10 tys. ludzi (komplet był na Wiśle i Legii).
W następnym sezonie postaramy się powalczyć o mistrza a tym samym o puchary :-D
Frekwencja na nowym stadionie była również dobra. Przeciętnie przychodziło 10 tys. ludzi (komplet był na Wiśle i Legii).
W następnym sezonie postaramy się powalczyć o mistrza a tym samym o puchary :-D
- El Nino
- Juventino
Ja kibic Lecha gratuluje Koronie sukcesu jakim jest niewatpliwie zajecie tak wysokiego miejsca w ekstraklasie juz w pierwszym sezonie po awansie.. W ogole drużyna z Kielc grala jak rowny z rownym z wieloma dobrymi utytulowanymi druzynami... Zycze jeszcze pare sukcesow i juz chcialbym zobaczyc mecz "nowego Lecha" z Koroną w przyszlym sezonie
.. Jedynym błedem jaki popełnił Kolporter bylo sprzedanie Grzegorzewskiego.. TO na prawde dobry pilkarz i weldug mnie lepszy od Gajtka,ktorego "znam" dobrze z gry w Lechu..
Aha i myśle ze slaba gra na poczatku gry w Poznaniu nie byla problemem aklimatyzacji bo Gajtkowski zrobil to szybko.. Po prostu on wedlug mnie oczywiscie byl i jest slaby.. Strzelal gole w Lechu bo wszyscy grali na niego piłki i on to wykorzystywał.. Wiadomo nie kazdy to potrafii ale Gajtek nie jest obdarzony techniką, ani dryblingiem.. Jedyną jego zaletą jest mocny strzał co niewatpliwie moze byc jego "wizytowką".. Pozdrowienia

Aha i myśle ze slaba gra na poczatku gry w Poznaniu nie byla problemem aklimatyzacji bo Gajtkowski zrobil to szybko.. Po prostu on wedlug mnie oczywiscie byl i jest slaby.. Strzelal gole w Lechu bo wszyscy grali na niego piłki i on to wykorzystywał.. Wiadomo nie kazdy to potrafii ale Gajtek nie jest obdarzony techniką, ani dryblingiem.. Jedyną jego zaletą jest mocny strzał co niewatpliwie moze byc jego "wizytowką".. Pozdrowienia