Najlepszy Polski bramkarz!!!
- kedzier
- Juventino
Masz rację Tomek dobrze się spisuje w ldize angielskiej... Ale jak gra :!: Jego występy możesz policzyć na palcach jednej ręki, jeśli się nie myle ta liczba na dzień dzisiejszy wynosi 5 :!:ola465 pisze:na 3 pozycje według mnie zasługuje TOMEK KUSZCZAK, gra w lidze angielskiej i dobrze sie tam spisuje
Według mnie niekwestionowanym liderem jest teraz Jurek Dudek. Mimo trudnego dla niego sezonu, pokazał się z możliwie najlepszej strony w najważniejszym meczu sezonu. Pamiętna interwencja w dogrywce przy strzale i dobitce Schevczenki została nawet uznana przez angielski serwis 3 interwencją w historii, Dudek został wtedy wyprzedzony przez Banksa i Seamana! ( źródło onet

Drugi bramkarz to Artur Boruc. Pewny punkt najpierw Legii, teraz wydaje się że już prawie na 100% jest pierwszym bramkarzem Celticu Glasgow. Do mistrzostw świata raczej pozostanie dublerem Dudka, ale po tym turnieju wydaje mi się że zajmie jego miejsce. No, ale na razie ma też jedno dodatkowe zadanie --> niech pomoże Żurawskiemu zaaklimatyzować się w Glasgow, każdy wie jakie problemy z tym ma zawsze nasz reprezentacyjny napastnik
Trzecie miejsce dla Kuszczaka. Wielki mecz z Man Utd w końcówce poprzedniego sezonu pokazał jak wielki posiada on potencjał. Jego ogromnym atutem jest także wiek. Trenerem bramkarzy w WBA jest były trener Jurka Dudka w liverpoolu, więc o jego rozwój powinniśmy być spokojni, niech tylko zacznie regularnie pojawiać się na boisku :!:
Łukasz Fabiański i Sebastian Przyrowski to kolejni bramkarze na mojej liście, bardzo przyszłosciowi o dużym talencie, chociaż bramkarza Groclinu w dzisiejszym meczu z Serbią wyraźnie zjadła trema

Z polskiej ligi wyrózniłbym jeszcze dodatkowo Jakuba Wierzchowskiego oraz Radosława Majdana. Kuba miał wyśmienitą wiosnę, walnie rpzyczynił się do awansu Wisły Płock do Pucharu Uefa, w lidze Wisła straciła tylko 10 bramek na wiosnę :!: Z kolei Radek to bardzo barwa postać ( ach ta Doda

- dacar666
- Juventino
1. Bezapelacyjnie Jurek Dudek
2. Kuszczak
3. Boruc
4. Majdan
5. Uwaga: Piotr Lech. Niektore jego parady sa wysmienite. Nie zdziwie sie, jak mnie wysmiejecie
(poza tym Lech jako jeden z dwoch bramkarzy w naszej lidze nie puscil jeszcze gola!)
2. Kuszczak
3. Boruc
4. Majdan
5. Uwaga: Piotr Lech. Niektore jego parady sa wysmienite. Nie zdziwie sie, jak mnie wysmiejecie
(poza tym Lech jako jeden z dwoch bramkarzy w naszej lidze nie puscil jeszcze gola!)
- Borkos
- Juventino
W chwili obecnej zdecydowanym numerem "1" jest Jurek Dudek, co do tego nikt nie może mieć chyba wątpliwości.
Coraz korzystniej kształtuje się także kariera Boruca, jak już kedzier napisał prawdopodobnie 1szego bramkarza Celticu. Z tego co widziałem na skrótach z meczy Celticu Boruc zaczął już rządzić defensywą celtów.
Kuszczak - Niesamowity mecz z ManU ale gra zbyt mało meczy aby być pewnym punktm naszej reprezentacji. Może jak Kirklandowi odnowi sięj akaś kontuzja to zobaczymy w jakiej jest formie
Przyrowski - W lidze i PP pewny punkt swojej drużyny, w reprezentacji hm...sparaliżowany. Widać że zjadła go trema, w dodatku we wczorajszym meczu musiał wejść z marszu, bez rozgrzewki.
Majdan - Gra efektownie.....ale niezbyt efektywnie, jestem niezbyt przekonany co do niego.
Liberda - W mojej opinii- drewno
Szamotulski - Wieczny aspirujący do kadry....ale dla niego już raczej za późno chyba
Kowalewski - Niestety już za stary jak na kadrę.(ewentualnie 3 bramkarz)
Wierzchowski - Niestety już za stary jak na kadrę.(ewentaulnie 3 bramkarz)
Do zdania o Kowalewskim i Wierzchowskim doszedłem po burzliwej wymianie zdań na gg :p
Coraz korzystniej kształtuje się także kariera Boruca, jak już kedzier napisał prawdopodobnie 1szego bramkarza Celticu. Z tego co widziałem na skrótach z meczy Celticu Boruc zaczął już rządzić defensywą celtów.
Kuszczak - Niesamowity mecz z ManU ale gra zbyt mało meczy aby być pewnym punktm naszej reprezentacji. Może jak Kirklandowi odnowi sięj akaś kontuzja to zobaczymy w jakiej jest formie
Przyrowski - W lidze i PP pewny punkt swojej drużyny, w reprezentacji hm...sparaliżowany. Widać że zjadła go trema, w dodatku we wczorajszym meczu musiał wejść z marszu, bez rozgrzewki.
Majdan - Gra efektownie.....ale niezbyt efektywnie, jestem niezbyt przekonany co do niego.
Liberda - W mojej opinii- drewno
Szamotulski - Wieczny aspirujący do kadry....ale dla niego już raczej za późno chyba
Kowalewski - Niestety już za stary jak na kadrę.(ewentualnie 3 bramkarz)
Wierzchowski - Niestety już za stary jak na kadrę.(ewentaulnie 3 bramkarz)
Do zdania o Kowalewskim i Wierzchowskim doszedłem po burzliwej wymianie zdań na gg :p
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2005, 15:46 przez Borkos, łącznie zmieniany 1 raz.
- kedzier
- Juventino
Bo ja wiem czy za stary? 28lat... Bez przesadyborkos pisze:Wierzchowski - Niestety już za stary jak na kadrę.

Memoriał Łobanowskiego udowodnił chyba, że Przyrowski nie jest jeszcze bramkarzem do kadry, spalił się psychicznie 8)
- Borkos
- Juventino
W chwili obecnej Dudek jest bezkonkurencyjny, a już teraz trzeba szukać bramkarza, który za pare lat byłby w stanie przejąć schede po Dudku,kedzier pisze:Bo ja wiem czy za stary? 28lat... Bez przesady Smile Dudek, Majdan są starsi, poza tym Kuba ma tyle lat co Kowalewski
a niestety na takiego Kuba jest za stary

Oby, oby....kedzier pisze:Chociaż niech ten drugi[Boruc] już nam nie daje takich niespodzianek jak wczoraj z Izraelem
Jeszcze nie, ale za pare lat jak najbardziej, choć pewnie tylko w roli zmiennika Boruca. I dlatego trzeba mu dawać szanse w towarzyskich aby się odblokował i ograł w reprezentacji.kedzier pisze: Memoriał Łobanowskiego udowodnił chyba, że Przyrowski nie jest jeszcze bramkarzem do kadry, spalił się psychicznie
- karpiu
- Juventino
bez watpinia najlepszym bramkarzem w polsce jesy Jerzy dudek...mim zdaniem w polsce i duza frupa ineresujacych bramkarzy nigdy nie mielismy klopotow z obsada bramki gorzej bylo z innymi formacjami
a wiec moja pierwsza trojka to:
1.Jerzy Dudek
2.Tomasz Kuszczak
3.Artur Boruc
co do Boruca miom zdaniem jest za sztywny i slabo gra na lini.. ale niech sie nauczy dudek dance to bedzie lepiej

a wiec moja pierwsza trojka to:
1.Jerzy Dudek
2.Tomasz Kuszczak
3.Artur Boruc
co do Boruca miom zdaniem jest za sztywny i slabo gra na lini.. ale niech sie nauczy dudek dance to bedzie lepiej

- mr.krzysiek
- Juventino
wedlug mnie...
1. Dudek, 2. Boruc i Kowalewski, 3. Majdan 8)
ps. Przyrowski cieńki jak barszcz jest, a tylko w meczu z Wisła miał fuksa w pierwszej połowie puszczając zaledwie jedną bramkę.
1. Dudek, 2. Boruc i Kowalewski, 3. Majdan 8)
ps. Przyrowski cieńki jak barszcz jest, a tylko w meczu z Wisła miał fuksa w pierwszej połowie puszczając zaledwie jedną bramkę.
W Krakowie, Krakowie, Krakowie
gdzie najlepsi kibice w Polsce są - wierny i oddany Wiśle Kraków
gdzie najlepsi kibice w Polsce są - wierny i oddany Wiśle Kraków
- Trebor87
- Juventino
Oto moja lista:
1. Dudek (inni go już nachwalili to zostawie go w spokoju
)
2. Artur Boruc - świetny fachowiec imponuje mi jego czucie piłki, znakomicie ustawia się na boisku, godny następca Dudka :-D
3. Tomasz Kuszczak - rzadko gra w podstawowym składzie a szkoda bo sądze, że jest to świetny bramkarz(w zeszłym sezonie powstrzymał czerwone diabły
) gdyby częściej grał w podstawowej "11" WBA to napewno Janas powołałby go do reprezentacji, a tak bedzie musiał walczyć z promowanym na siłę Kirklandem szkoda...
4. Sebastian Przyrowski - pokazał się z bardzo dobrej strony jeszcze w zeszłym sezonie udało mu się wygryźć ze składu samego Liberde ale narazie nie jest przygotowany do gry w reprezentacji co pokazał Memoriał Łobanowskiego :naughty: myślę jednak, żę to jeszcze młody piłkarz i wszystko przed nim
1. Dudek (inni go już nachwalili to zostawie go w spokoju
2. Artur Boruc - świetny fachowiec imponuje mi jego czucie piłki, znakomicie ustawia się na boisku, godny następca Dudka :-D
3. Tomasz Kuszczak - rzadko gra w podstawowym składzie a szkoda bo sądze, że jest to świetny bramkarz(w zeszłym sezonie powstrzymał czerwone diabły

4. Sebastian Przyrowski - pokazał się z bardzo dobrej strony jeszcze w zeszłym sezonie udało mu się wygryźć ze składu samego Liberde ale narazie nie jest przygotowany do gry w reprezentacji co pokazał Memoriał Łobanowskiego :naughty: myślę jednak, żę to jeszcze młody piłkarz i wszystko przed nim

- harnasss
- Juventino
Według mnie najlepszym polskim bramkarzem jest gracz obecnie Celticu Glasgow, a wcześniej Legii Artur Boruc. Rezerwowym bramkarzem jest bohater finału ligi mistrzów 2004/05 Jerzy Dudek. Natomiast trzecim bramkarzem reprezentacji jest dla mnie Łukasz Fabiański wychowanek słynnej szamotulskiej szkólki bramkarskiej.
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Boruc boruc boruc, dla mnie to on jest The Number One w naszej bramce, gdyz gra bardzo dobrze jest pewny, swietna gra na przed polu itd.
swoimi dobrymi wystepami zdobył sobie miejsce w wyjsciowej 11 Celticu, i oby tak dalej, zreszta wogole go lubie
swoimi dobrymi wystepami zdobył sobie miejsce w wyjsciowej 11 Celticu, i oby tak dalej, zreszta wogole go lubie

- El Nino
- Juventino
1.Dudek
2.Boruc
3.Kuszczak
4.Małkowski
5.Piątek
6.Majdan
7.Cabaj
8.Fabiański
9.Przyrowski
10.Kowalewski
Uważam że nie podważalnie pierwsze miejsce należy do Dudka, lecz Boruc go dogania (jest świetny ostatnio)
Kuszczak... Nie doceniany w Polsce.. A najbardzie jprzez Janasa. Paranoja powołuje Przyrowskiego a o Kuszczaku nawet nie pomysli.. tragedia.
Godny uwagii jest jeszcze Fabiański.. Świetny młody perspektywiczny.. Następca Dudka
Poza tą dziesiątką bardzo dobrze broni Fabiniak z Pogoni.. Zwróćcie na niego uwage jest bardzo dobry
2.Boruc
3.Kuszczak
4.Małkowski
5.Piątek
6.Majdan
7.Cabaj
8.Fabiański
9.Przyrowski
10.Kowalewski
Uważam że nie podważalnie pierwsze miejsce należy do Dudka, lecz Boruc go dogania (jest świetny ostatnio)
Kuszczak... Nie doceniany w Polsce.. A najbardzie jprzez Janasa. Paranoja powołuje Przyrowskiego a o Kuszczaku nawet nie pomysli.. tragedia.
Godny uwagii jest jeszcze Fabiański.. Świetny młody perspektywiczny.. Następca Dudka
Poza tą dziesiątką bardzo dobrze broni Fabiniak z Pogoni.. Zwróćcie na niego uwage jest bardzo dobry