Chelsea Londyn - TUTAJ WSZYSTKO !
- Polmos
- Juventino
Jakie zyski? O czym Ty człowieku mówisz?
Po pierwsze football to nie jest sport na którym można dużo zarobić (jeśli wogóle można???). Ludzie "inwestują" w piłke albo po to by wspomóc ukochany klub, pobawić sie w właściciela, lub po prostu dla zrobienia sobie reklamy.
Abramović wydał na Chelsea juz bodajże ponad pół miliarda funtów, a wyda zapewne jeszcze wiecej, i to mu sie nigdy nie zwróci, bo nie ma szans zwrócić. Co najwyżej ten klub może poprostu później zarabiać sam na siebie i przynosić "minimalne" zyski dla jego akcjonariuszy (od paru do parunastu milinów rocznie), co w stosunku do wkładu jaki poniósł Abramović jes kwotą naprawde nieznaczną.
Pozdrawiam
Po pierwsze football to nie jest sport na którym można dużo zarobić (jeśli wogóle można???). Ludzie "inwestują" w piłke albo po to by wspomóc ukochany klub, pobawić sie w właściciela, lub po prostu dla zrobienia sobie reklamy.
Abramović wydał na Chelsea juz bodajże ponad pół miliarda funtów, a wyda zapewne jeszcze wiecej, i to mu sie nigdy nie zwróci, bo nie ma szans zwrócić. Co najwyżej ten klub może poprostu później zarabiać sam na siebie i przynosić "minimalne" zyski dla jego akcjonariuszy (od paru do parunastu milinów rocznie), co w stosunku do wkładu jaki poniósł Abramović jes kwotą naprawde nieznaczną.
Pozdrawiam
- juverm
- Juventino
Jak to jest Menchester przegrywa z Middlesborough i Lille a z Chelesea wygrywa
A na dodatek brame strzela Fletcher, zawodniki który oprócz brazmki w całym meczu miał tylko jedno celne podanie :rotfl:.
No cóż każdyklub ma słabszy okres, ale w takich meczach loterią jest kto wygra
P.s. Chciałem w STS postawić na Chelesea postawić ale zdygałem i dzięki temu wygrałem :-D (nawet sporą sumke)

No cóż każdyklub ma słabszy okres, ale w takich meczach loterią jest kto wygra
P.s. Chciałem w STS postawić na Chelesea postawić ale zdygałem i dzięki temu wygrałem :-D (nawet sporą sumke)

- Pirlo
- Juventino
Na gadanie ze Chelsea jest w jakims kryzysie albo cos w tym stylu jest jeszcze o wiele za wczesnie...Co prawda przegrali 2 mecze ale co to są 2 meczew porównaniu z poprzednimi wygranymi.Moim zdaniem zgubiła ich troche pewnosć siebie...Chelsea była pewno ze pokona słabiutkie ostatnio ManU i pomyliła sie.Ciesze sie z tej porażki bo utarła ona nosa Murinho który obiecał podobno ze zdobedzie tytuł juz na gwiazdke :rotfl: no i sie pomylił....a poza tym to bardzo lubie tez ManU i ciesze sie ze wreszcie wyszli z tego kryzysu :roll: A co do kasy Chelasea i Abramowicza to sądze ze niewygrywają głownie z tego powodu ze je mają, tylko dla tego ze bardzo mądrze je wydawają, nie kupują wielkich gwiazd jak Real tylko solidnych piłkarzy którzy tworzą druzyne...i mysle ze inne kluby równiez było by stac na tych piłkarzy.Z resztą najlepszym przykładem są Terry i Lampard którzy byli w tym klubie jeszcze przed Abramowiczem a teraz sa najwiekszymi gwiazdami Chelsea.
- El Nino
- Juventino
Dokładnie taka sama sytuacja jak w JUve.. Przegrali jeden z dwóch meczów z tą samą drużyną w Lidze Mistrzów i mecz z drużyną z dużymi szansami na tytuł.
Juve-Bayern 2:1 1:2
Juve Milan 1:3
Cheslea-Betis 4:0 0:1
Cheslea-Manchester 0:1
NIe sądze zeby byl to kryzys, zwykłe porażki które każdemu sie zdażają, nawet najlepszym.. W tej chwili Cheslea jest najlepszym zespole w Anglii i jednym z lepszych w Europie i nie sadze zeby sie to zmienilo..
Juve-Bayern 2:1 1:2
Juve Milan 1:3
Cheslea-Betis 4:0 0:1
Cheslea-Manchester 0:1
NIe sądze zeby byl to kryzys, zwykłe porażki które każdemu sie zdażają, nawet najlepszym.. W tej chwili Cheslea jest najlepszym zespole w Anglii i jednym z lepszych w Europie i nie sadze zeby sie to zmienilo..
- lopezonline
- Juventino
Dokładnie tak... To że team przegrywa to normalna sprawa... Wszak nie sposób wygrac każdy mecz, natomiast porazka i odpadniecie z pucharu to już troche inna broszka, w tym momencie The Blues wtopili jedno trofeum, a mieli wygrac wszytsko... 8) No ale to nie moje zmartwienie, ja kibicuje komu innemu 

- Camillo
- Juventino
Bramkarz Chelsea Londyn, 23-letni Petr Cech został wybrany najlepszym piłkarzem Czech w 2005 roku w ankiecie miejscowych dziennikarzy sportowych. Triumfował w tym plebiscycie drugi raz z rzędu.
Cech zgromadził 1121 punktów. Drugie miejsce zajął Vladimir Smicer (Girondins Bordeaux) - 1003 pkt, a trzecie kolega klubowy Euzebiusza Smolarka z Borussii Dortmund - Tomas Rosicky - 940 pkt. Czwarty był Pavel Nedved (Juventus Turyn) - 890 pkt, a piąty Tomas Ujfalusi (Fiorentina) - 826 pkt.
http://pilka.interia.pl/news?inf=698063
Uważam , że słusznie Cech został wybrany najlepszym czeskim piłkarzem . Obecnie nie ma lepszego od niego zawodnika naszych sąsiadów . Trochę dziwi mnie drugie miejsce Smicera , ponieważ myślę , że Rosicky jest od niego lepszy .
Cech zgromadził 1121 punktów. Drugie miejsce zajął Vladimir Smicer (Girondins Bordeaux) - 1003 pkt, a trzecie kolega klubowy Euzebiusza Smolarka z Borussii Dortmund - Tomas Rosicky - 940 pkt. Czwarty był Pavel Nedved (Juventus Turyn) - 890 pkt, a piąty Tomas Ujfalusi (Fiorentina) - 826 pkt.
http://pilka.interia.pl/news?inf=698063
Uważam , że słusznie Cech został wybrany najlepszym czeskim piłkarzem . Obecnie nie ma lepszego od niego zawodnika naszych sąsiadów . Trochę dziwi mnie drugie miejsce Smicera , ponieważ myślę , że Rosicky jest od niego lepszy .
To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
- m4Tiex
- Juventino
Może i faktycznie Cech jest najlepszym pilkarzem Czeskim ale mysle ,ze Nedvedowi nalezalo sie 2 miejsce poniewaz za sama walke w wieku 34 lat caly czas gra na dobrym swiatowym poziomie a co do Rosickiego to mi jego gra sie nie podobala Smicer on powinien miec 4 .To są tylko moje opinie 
Pzdr.

Pzdr.
Aaaa...aaaaa mocniej
- Gianni_Marciano
- Juventino
Dla mnie Nedved to absolutny nr.1 , zawsze będe go uwarzał za najlepszego piłkarza w historii Czech i całej Czechosłowacjii . A to ,ze teraz nagrode zgarnął Peter , no cóz on grał całe elminacje w kadrze , a Pavel nie . Moze dlatego tak głosowali u naszych sąsiadów
- Axel
- Juventino
Zgadzam się z Snoop'em. Jak dla mnie to Pavel jest nie tylko najlepszym sportowcem w historii naszych skąpych sąsiadów lecz takż jednym z najlepszych sportowców europy(biorąc pod uwage całokształt a nie aktualną formę).
Pavel Nedved w moich oczach zawszę będzie "Tym" najlepszym - to dzięki niemu i Alex'owi zakochałem się w Juve!
Pavel Nedved w moich oczach zawszę będzie "Tym" najlepszym - to dzięki niemu i Alex'owi zakochałem się w Juve!
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Oczywiście masz rację. Lecz ta nagroda nie jest przyznawana za całokształt kariery lecz za poszczególny sezon, który Pavel miał jednak nienajlepszy a Cech wręcz rewelacyjny. Dziwi mnie wysokie miejsce Smicera - on aż tak bardzo nie zachwycałAxel pisze:Jak dla mnie to Pavel jest nie tylko najlepszym sportowcem w historii naszych skąpych sąsiadów lecz takż jednym z najlepszych sportowców europy(biorąc pod uwage całokształt a nie aktualną formę)

- Supersonic
- Juventino
Co sądzicie na temat ewentualnej gry Sahara w biało-czerwonych barwach. Z jednej strony reprezentacja upodobni się do klubu - nie ważne kto to, ważne że dobry... no właśnie ale z drugiej strony podobno diabelsko dobry :twisted: Ja nie mam w tej kwestii wyrobionej opinii.
Btw. Na szczęście do składu wraca Cech. To dobrze, bo przecież mówiło się, że być może nie zagra już nigdy.
Btw. Na szczęście do składu wraca Cech. To dobrze, bo przecież mówiło się, że być może nie zagra już nigdy.
- Supersonic
- Juventino
Oo właśnie przeczytałem, że Sahar grał w U-21 Izraela, więc w kadrze Pl i tak nie zagra. W takim razie PZPN strasznie się zbłaźnił- co oni nie wiedzieli o tym? Wielkie halo o nic