Serie A: (06) JUVENTUS 2-0 Inter Mediolan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 12:42

Paolo_Rossi_1982 pisze:
orzeu pisze:Powiem tyle paolo rossi że wasza pycha może was zgubić - wszyscy tu tylko piszecie jakie te Juve jest wspaniałe.
To nie jest pycha, tylko stwierdzenie faktów. skoro nie potraficie wygrać np. z Treviso? :whistle: :
stwierdzenie faktów hehe dobre - to wcale nie pycha mówić o sobie jako o najlepszej drużynie na świecie po kilku pierwszych kolejkach ?? :D

patrz: 1 kolejka: Inter - Treviso 3-0 (adriano *3)
w tym sezonie przegraliśmy tylko z Palermo, które wcale nie jest takie słabe

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 12:48

Ach Derby D'Italia 8). Na takich meczach wiele się dzieje. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Oczywiście chodzi o same pozytywy dla Juve. Fajnie by było jakbyśmy zobaczyli ofensywny futbol w wykonaniu naszej ukochanej drużyny. Juve jest teraz w wysokiej formie, nie przegrało żadnego meczu i teraz też nie może przegrać. Wygrywając zyska się przewage punktową i psychologiczną nad Interem. W tym meczu chciałbym wreszcie żeby Capello wystawił Del Piero w pierwszym składzie. Po prostu na to zasługuje. A jego partnerem powinien być Trezeguet. Reszta składu oczywiście bez zmian na obecną chwilę. Rotacje wg mnie można zrobić gdy będziemy wygrywali. FORZA JUVE!

Z Juve na dobre i złe!
Łukasz__19

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 13:46

Juve-Inter. Będzie ciężki mecz ale na pewno sobie poradzimy. Mam pytanie:wie ktoś może czy ten mecz jest pokazywany na polsaciesport??????jak wiedzie to piszcie.(gg7246899)

2 post

tak pytam o ten polsat sport bo ostatnio lecialy mecze seria a na zywo.Na C+ nie pokazuja tego meczu

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 14:07

Łukasz__19 pisze:Mam pytanie:wie ktoś może czy ten mecz jest pokazywany na polsaciesport??????jak wiedzie to piszcie.(gg7246899)
Nie będzie. Mecz będzie na canal+ sport2.

Już od rana udziela mi się atmosfera wielkiego wydarzenia. Nerwy towarzyszą mi na każdym kroku. To będzie bardzo trudny mecz. Ogromnie mi zależy abyśmy wkońcu wygrali u siebie z Interem. Trzeba docenić naszych rywali, bo w tym sezonie graja naprawdę dobrze. Po ich porażce z Palermo myślałem, że już zaczną cieniować, jednak tak się nie stało. Cieszmy się, że my jesteśmy od nich w lepszej dyspozycji ale musimy to udekumentować na boisku.
Wierzę, że pokażemy charaktek, który nas cechuje i osiągniemy korzystny dla nas rezultat. Ale jak wspomniałem, wygramy tylko jeśli zagramy na 200%.

Może jestem zbyt naiwny, ale liczę na kibców, na frekfencję, która nie przyniesie nam wstydu, na doping i oprawę :twisted:

:!: Forza JUVENTUS

Obrazek
AmericanPsycho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 15:08

Cóż... widzę że wszyscy żyją już dzisiejszym świętem. Obyśmy mogli świętować i po spektaklu naszych geniuszy :] Muszę przyznać że bardzo zainteresowała mnie "debata" na temat piłkarzy obu drużyn, prowadzona pomiędzy "naszymi" a kibicami Interu... Uważam jednak że szanowni rywale przesadzają stwierdzeniami typu : nasz środek jest najlepszy czy "Adriano wart jest tyle co..." Radzę wspomnieć chociażby tegoroczne oferty za Zlatana czy Trezeguet'a. ahh... więcej już nic na ten temat. Chociaż - A' propos :
Napisałeś (bezpośrednio do autora gdyż nie pamiętam który to był) że ZGUBI NAS PYCHA...
To akurat jest marny argument czy może raczej zarzut bo gdybyś teraz znajdował się na forum własnej drużyny, na pewno nie dumalibyście nad tym ile to dzisiaj Inter przegra czy jaki to Inter ma słaby skład. Ale tak właściwie to to wszystko miałem dodać jedynie na marginesie :p
Chciałem się dowiedzieć czy jest gdzieś dostępna transmisja meczu w internecie... kilka razy już tak oglądałem spotkania wiec licze że dzisiaj uda mi się to po raz kolejny :) POZDRAWIAM

Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.
juve_pany

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 20:36

To bedzie trudny mecz. Po pierwsze gramy z Interem. Po drugie dawno nie wygralismy z Interem. Moim zdaniem bedzie to jeden z ciezszych meczy tego sezonu, musimy sie wreszcie przelamac z tym Interem i utrzymac passe zwyciestw :). Mam nadzieje na piekne widowisko i swietny mecz.Obstawiam 2:1 dla naszych. Obym sie nie mylił.

Niech Moc bedzie z Juve i z Wami :)

baca222

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 22:39

Brawo Juve! Zdobyte 3 punkty w trudnym meczu! Brawo!!!!!!

taaa
inv

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 22:41

gratulacje - czyli juve nadal ma przewage 5 pkt nad milanem...
napiszcie plz jak gral Abiatti???

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 22:43

Pierwsza połowa w wykonaniu Juventusu bardzo dobra. Inter kompletnie nic nie pokazał. Pierwszy go dla Juve to przede wszystkim piekielnie silne uderzenie Ibrahimovica z rzutu wolnego , sparowanie piłki przez Cesar'a i dobitka Treze. Komentatorzy zwalali winę na bramkarza Interu , ja jednak obarczyłbym winą Cordobe. Cesar nie mógł inaczej odbić tej piłki , za silna , leciała prosto w niego i bardzo nisko.
Drugi gol dla Juve to piękny strzał naszego niedźwiadka:). Czyste , silne , soczyste uderzenie.

W pierwszej odsłonie mieliśmy kilka innych okazji , ale brakło szczęścia. Można również mówić o strasznym pechu . Ibra , Thuram i Treze kontuzjowani. Wejście Materazzi'ego to czysty bandytyzm , cieszmy się , że nie złamał nogi Zlatanowi. Sz.P. komentator Milko ,,ładnie" określił popularnego ,,matrixa" mówiąc : ,, Bezmózgowiec" :wink: .

Druga połowa to dominacja Interu. Ale nie mieli praktycznie żadnej 100% okazji na strzelenie gola. My dobrze się broniliśmy i przetrzymywaliśmy piłkę. Świetny mecz Juventusu pod względem taktycznym. Wszyscy piłkarze zasługują na pochwałę.

Grazie Juve !!

Inv ---> Abiatti był jednym z lepszych. Kilka razy ładnie obrnił groźne strzały piłkarzy Interu i z poświęceniem rzucał się pod nogi wychodzącego Martinsa. Przy okazji oberwał mocno w nos , ale wszystko ok .:).
Ostatnio zmieniony 02 października 2005, 22:46 przez Yari, łącznie zmieniany 1 raz.

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 22:45

Abbiati? Ładnie grał, ładnie wyszedł do piłki w starciu z Martinsem, bezbłędnie dzisiaj. = : )

FORZA JUVE!! :happy:

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 22:50

Brawo, o to chodziło. Z taką formą możemy spokojnie utrzymać a nawet powiększyć przewagę nad resztą stawki. Zresztą patrząc teraz na tabelę gołym okiem widać kto rządzi w Serie A! :happy:
Meczu nie widziałem ale podobno sa po nim jakieś kontuzje. Jeśli ktos wie na ile są one poważne prosze napisać.

pozdrawiam wszystkich szczęśliwych fanów bianonerich
Ostatnio zmieniony 02 października 2005, 22:51 przez Capitan, łącznie zmieniany 1 raz.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 22:50

Wygralismy 2:0!! Zwyciestwo cieszy, ale gra juz nie do konca :| O ile w pierwszej polowie mielismy przewage (co zostalo udokumentowane dwoma golami - Trezeguet'a i Nedveda z wolnego [baardzo ladny gol]), to w drugiej dalismy sie kompletnie zepchnac do obrony. O ile sie nie myle, to nie oddalismy zadnego celnego strzalu na bramke w drugiej polowie :!: Martwia takze kontuzje: Zlatana i Trezeguet :| Mam nadzieje, ze obaj szybko powroca do pelni sil, bo atak Del Piero - Zalayeta jednak troche odstaje od zestawien Zlatan - Treze, Treze - DP czy DP - Zlatan. Bohaterem meczu uznalbym Christiana Abbiatiego :wink:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 22:52

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 22:52

Sprawiedliwosci stalo sie zadosc,takie wlasnie slowa nasowaja mi sie po wygranej Juventusu nad Interem.Osobiscie uwazam,ze juz w meczu o Super Puchar Wloch nasza druzyna zaprezentowala sie lepiej i zasluzyla na zwyciestwo,jednak w wyniku roznych okolicznosci tamto spotkanie zakonczylo sie nasza porazka,dzis jednak wszystko ulozylo sie tak jak powinno sie ulozyc.

Pierwsza polowa byla niemal idealna.Juventus dominowal niemal bez przerwy czego efetkem byly bramki Trezegueta(po swietnym wolnym wykonanym przez Zlatana) i Nedveda.Napisalem,ze polowa ta w naszym wykonaniu byla niemal idealna,wszystko ukladalo sie po naszej mysli jednak duza rysa byla kontuzja jaka odniusl Ibrahimovic po brutalnym faulu Materazziego.
Po przerwie nasza druzyna zagrala bardziej defensywnie,dzieki czemu wiecej okazji do zdobycia gola mial Inter na szczescie jednak na posterunku byl bezbledny Abbiati,ktory tym meczem udowodnil ze potrafi godnie zastapic wielkiego bramkarza jakim jest Buffon.

Radosc z wygranej bylaby napewno wieksza gdyby nie kontuzje naszych czolowych graczy;Zlatana,Thurama i Trezegueta.Mam tylko nadzieje,ze cala trojka wykuruje sie juz na nastepna kolejke.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2005, 22:54

inv - Abiatti grał naprawdę dobrze. Spokojnie wszystko łapał i wyjmował. Inter NIC nie pokazał, poza dwoma groźnymi wolnymi i główką Martinsa. Juve świetnie w ofensywie w pierwszej połowie. Naprawde ich gra mogła się podobać. każdy wywiązywał się ze swocih zadań bardzo dobrze. Szkoda kontuzji Ibrahimovica, Trezeguet i Thurama, ale mam nadzieję, że wyleczą się na za Messinę. W związku z tym dobrze by było żeby nie pojechali na bajbliższe mecze kadry. Wracając do meczu: w drugiej połowie właściwie nikt się nie wyróżniał, tylko Inter trochę podkręcił tempo i miał ww sytuacje. Reszta ataków rozbijała się o obronę. Zasłużone zwycięstwo! Teraz czekam na zwycięstwo w takim stylu z Messiną i bez kontuzji. FORZA JUVE!!

Z Juve na dobre i złe!
Zablokowany