01.09... Niedługo Szkoła!

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Chcecie wracać do szkoły, czy nie?

Czas głosowania minął 06 września 2005, 21:33

Chce do szkoły...
19
17%
Chce jeszcze wakacji !! !!
94
83%

Liczba głosów: 113
*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 21:33

del
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2010, 15:14 przez *MaTeK*, łącznie zmieniany 1 raz.

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 21:42

kiedy tam pierwszy wrzesnia 8) puki co sa wakacje i trzeba sie nimi cieszyc :D :D

Obrazek
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 21:43

O tak zdecydowanie chce mi się już wracać do szkoły... W pierwszym tygodniu co najmniej 2 klasówki (mata, polak) a ja dobrze pójdzie to i 3 się znajdzie(histeria) :angry: :angry: Ale cóz 2klasa LO to i uczyć się trzeba :wink: Dziś już spisałem 18stron notatek z polskiego, zaległych z ostatniego tygodnia szkoły w czerwcu :whistle:

Chociaż chodzenie do sql ma też i dobre strony które już *MaTeK* wymieniłeś czyli dziewczyny :wink: Nie narzekam na brak kontaktu z nimi w wakacje ale jakoś tak w szkole jest ich więcej a poza tym szykuje się troszkę imprezek w pubach ( połowinki itp. :D ) Ja niestety na pogaduszki o Juve nie mam co liczyć najwyżej na kłotnie w obronie honoru naszego klubu :!: :twisted: W ankiecie oddałem swój głos oczywiście na to że chcę jeszcze wakacji, jestem zdecydowanym zwolennikiem błogiego lenistwa (spanie do 13 8) ) A w roku szkolnym to praktycznie na nic nigdy nie mam wystarczająco czasu :( Back to reality ehh....

Obrazek
Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 21:44

heh stary ale temat odwaliłes :D :D co do szkoły to ja za nią nie przepadam ale dla mnie tak naprawde wakacje dopiero dzisiaj sie zaczeły bo dopiero dzisiaj dostałem przepustke do 2 klasy LO...Zdałem komisa z maty :D :D :D ..tak wiec jutro jest mój jedyny prawdziwy dzien wakacji wiec bedzie ostre picie bo z mojej klasy komisy na 8 osób zdało tylko 3...2 laski i ja 8) :D .pozdro dla wszystkich którzy tez pisali komisy :rotfl:

aneciaa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 21:51

kto idzie do szkoły ten idzie :rotfl: studenci jeszcze miesiąc wakacji :D

*aNECIAa*
AdRian-11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 21:53

No to Bart7 witaj w klubie ;) tez pisalem komisa z maty tylko ,ze w piątek :) ale naszczescie 2kl LO wita :P

a co do tematu to pewnie , ze chce jeszcze wakacje !! !! Mozna spac ile sie chce...zero nauki...a co za tym idzie mniej problemów ze starszymi :) chociaz w sumie fajnie bedzie poobserwowac nowe kolezanki ;)

pozdRawiam :)

*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 21:53

del
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2010, 15:14 przez *MaTeK*, łącznie zmieniany 1 raz.

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 22:02

No więc ja nie zagłosowałem w ankiecie, bo jestem troche "rozdarty" między obie opcje :)

A więc z jednej strony myśle, że wakacje jakoś mi tak bardzo szybko minęły. Poodpoczywałbym sobie... Poobijałbym się... Spałbym do 11... Wychodziłbym grać w piłke kiedy miałbym na to tylko ochote... Jeździłbym na rowerze... Spotykałbym się z kumplami i koleżankami ( :twisted: )... i inne tego typu rozrywki.
A teraz:
- o 6 rano pobudka...
- nauka codzienna
- prace domowe
- zanik nadmiaru wolnego czasu

Więc ogólnie wszystko przemawia nad opcją, że Wakacje powinny wciąż trwać.

Z drugiej strony....
Zmieniam szkółke, nowi koledzy, koleżanki, nowi nauczyciele... W dodatku ta dłuuuga (czy na pewno???) przerwa na pewno doda mi troche otuchy do nauki i napełni moje chęci (które po ostatnim roku w gimnazjum całkowicie wytraciłem) do chodzenia do szkoły.
Czyli jednak warto by już odwiedzić nową szkołe :)

No i znów, wraca inny delemat... Czy nie będzie za ciężko... Wkońcu wszyscy mnie straszą, że jest wielka różnica między gimnazjum, a liceum. A ja w dodatku wybrałem jedno z najlepszych liceów w mieście więc na pewno nauka też będzie ciężka....

Cóż moge powiedzieć... chciałbym być studentem i mieć trzy a nie dwa miesiące wakacji :)

PS. Zmieniam avatar - ku pamięci Ś.P. Wakacji 2005 :)

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 22:03

Nie dobijajcie mnie!! nowa szkoła nowi nauczyciele podobno tacy wymagający że wysiąć można szczególnie facetka która napisała podręcznik wraz z meżem :x. Czasami sobie tak pomysle że mógłby już być ten rok szkolny , a z drugiej że jak po dwóch tygodniach zostanę zalany nauką to mnie szlak trafia. Pewnie znów bede udawał chorego i będzie.. :twisted:

Maradona10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 22:04

A w życiu :D jeszcze z kilka tygodni więcej powinno być :whistle:
Poza tym w przyszłym roku wakacje mają się zaczynać o tydzień później :angry: :angry:

szkoda że to już koniec :?

Notch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 22:14

No wspolczuje wam. Ja 2 wrzesnia ide na poprawke i jeszcze miesiac wakacji. Po za tym studiowanie jest DUUUUUUUUUZO przyjemniejsze od szkoly, wiec dalem opcje za szkola. Bo w sumie wakacji i tak nie mialem. Praktyki, nauka. Dodatkowo wiekszosc znajomych wyjechala :| Ciesze sie ze juz za miesiac sie zacznie szkola :prochno:

stahoo pisze: To naprawdę mądra wypowiedź!
No baa
Dagmara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 23:06

Ja-JUVE-nek pisze:A teraz:
- o 6 rano pobudka...
- nauka codzienna
- prace domowe
- zanik nadmiaru wolnego czasu
nie przypominaj lepiej!!!! :evil:
Ja-JUVE-nek pisze: wszyscy mnie straszą, że jest wielka różnica między gimnazjum, a liceum.
skąd ja to znam?! :wink:
a w ankiecie zagłosowałam oczywiście na wakacje!!! :D przez ostatnie 1,5 miecha było fantastycznie :-D

Obrazek
Obrazek
Koner

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 23:26

Ja natomiast optuje za szybkim rozpoczaciem roku szkolnego, no w moim przypadku bedzie to rok akademicki, poniewaz od pazdziernika zaczynam okres studencki w moim zyciu. Przyczyna jest bardzo prosta, wakacje mam od 9 maja, fajna sprawa takie dlugie wakacje, ale zdecydowanie w tym przypadku sa dla mnie troche za dlugie :) Dlatego wolalbym zaczac juz chodzic na uczelnie i korzystac z wielu przyjemnosci z nie zwiazanych.

Drugim pozytywnym aspektem opcji, ktora wybralem jest to, ze owe studia zaczne w Poznaniu. Czytam z wielkim zadowoleniem wszystkie posty, w ktorych kibice Juve z tego miasta umawiaja sie na mecze Juventusu, badz na gre w pilke. Kupilem juz mape Poznania, dzieki ktorej na pewno trafie na wyznaczone miejsca i mam nadzieje, ze od pazdziernika zacznie sie dla mnie wspanialy sezon gry z kibicami Juventusu z tego wspanialego miasta :)

Małysz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2005, 23:47

Jaka szkoła? Ja mam teraz najdłuższe w życiu wakacje. Od 18 maja (matura z fizy) do 2 października. :D Ale cieszę się, że moi młodsi bracia do szkoły już 1 września idą - cały miesiąc wolne przedpołudnia od ich obecności. :D Ale wszystko ma też swoje złe strony - jak pomyślę, że podczas trwania mistrzostw świata w Niemczech będę zakuwał do sesji... :angry:

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2005, 00:10

Szkoła, widze ze wszyscy się juz wielce stresują :D Ja też ide do szkoły (2 klasa LO) i wogóle na luzie. Szkoda ze wakacje się kończą, ale nie ma co rozpaczać. Codzienna nauka? Prace domowe? Jak narazie to zadania odrabia sie przed lekcjami, a uczy przed sprawdzianami jedynie. Więc spokojne podejście jest najlepsze

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
ODPOWIEDZ