Wisła w LM?? Jednak NIE! :(

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Wisła awansuje do LM?

Czas głosowania minął 21 sierpnia 2005, 23:32

TAK
135
93%
NIE
10
7%

Liczba głosów: 145
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 12:32

ulin pisze:Jasne ze awansuja :-D a pozniej w fazie grupowej beda z JUVE i wszyscy pojedziemy na mecz (cos pieknego) oczywiscie kibicowac naszym 8)

Fajnie by było jaky z Jp był zorganizowany wyjazd na mecz Juve - Wisła jeśli oczywiśćie do takiego by doszło niektórzy nie mają okazji jechać z wami do Turynu na mecze ze względu mniej więcej na kase ale myśle żę do Chorzowa więcej by było chętnych pozdro( Ja już pomał się pakuje) :D

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
kk_1990_13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 13:05

Moim zdaniem...Wisła wejdzie do ligi mistrzów Panathinaikos też bym chciał :prochno: zeby tam był ale jezeli trafiły na siebie te dwie druzyny to wisła musi byc dalej i jest bardzo blisko tego.. Chciałbym zeby sie zakwalifikowali i byli w grupie z juventusem .. jakby juve wpadło do Polski to bym sam tam pojechał .. Pozdro dla wszystkich :-D

FORZA JUVE
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 13:18

od wczorajszego dnia nie mogę usiedzieć w jednym miejscu. niby uczę się z tych przeklętych kserówek do poprawek, ale wizja dzisiajszego meczu nie pomaga mi w tym :roll:

nie ukrywam, że boję się dzisiejszego meczu. i to chyba nie tylko ja :roll: Panathinaikos zapewne dzisiaj nie zlekceważy Wisły i zagra na 100% swoich możliwości. a kibice zespołu z Aten fanom Wisły zgotują piekło na ziemi :doh:

dla obu drużyne LM jest ważną częścia sezonu. i tak jak Panathinaikos staje przed kolejną szansą wystąpienia w fazie grupowej, tak Wisła staje przed historycznym awansem do LM. przez 3 poprzednie sezony zawsze znajdowała się drużyna, która uniemożliwiała ten Wiśle ten awans. wierzę jednak, że taki ekspert, jakim jest "Endżel", doskonale przygotuje swoich piłkarzy do najważniejszego meczu sezonu.

w grze zespołu z Krakowa najbardziej obawiam się gry defensywnej formacji :roll: już nie raz w tym sezonie obrona udowodniła, że gra najsłabiej z całego zespołu. mam nadzieję, że obrońcy Wisły nie popełnią dzisiaj błędów, które będą mogły zawarzyć na awansie do LM.

co do gry Panathinaikosu, to Koniczynki będą zapewne chciały strzelić gola w pierwszych 15-20 minutach. jeśli Wiśle uda sie odeprzeć potencjalne ataki w tym czasie, to mecz ułoży się po ich myśli. cieszy mnie wiadomość, że będzie mogł zagrać T.Frankowski :dance: nie ukrywajmy, ale to właśnie jego będą najbardziej się obawiać piłkarze z Aten.

jestem dobrej myśli i wierzę, że Wisła przywiezie do Polski fazę grupową LM :bravo:

PS. cały Białystok jest z Wisła Kraków...

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 13:41

białas pisze:od wczorajszego dnia nie mogę usiedzieć w jednym miejscu. niby uczę się z tych przeklętych kserówek do poprawek, ale wizja dzisiajszego meczu nie pomaga mi w tym :roll:
Mam dokładnie to samo... poprawka za tydzień (ach, ta nieszczęsna mikroekonomia) a ja nie jestem zbytnio w stanie skupić się na nauce.
Ehh... mam już wizję - jak Juve przyjeżdza do Chorzowa...
Na wszelki wypadek ograniczam wydatki, bym na bilet miał ;)
Wie ktoś kiedy losowanie grup?

Dirty mind
andrzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 14:02

Ale byłoby super gdyby wisełka awansowała.Jestem z KRK i wszyscy moi kumple dziś poprostu umierają.Ja zresztą też.Oby Engel przygotował obrone i jakąś dobra taktyke i żeby nie było jakiegoś horroru w stulu dogrywki czy karne...A jak wisełka awansuje to czuje że na Juve trafi.Oj byłby lans wielki!

kowal
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 19:23

wloski pisze:Losowanie jak sie nie myle jest 25 sierpnia (LM) a pucharu UEFA 26 sierpnia ...zycze wisle zeby jej losowanie bylo 25 sierpnia czyli do Ligi Mistrzow :prochno:
Transmisja na Eurosporcie i Polsacie Sport od 16

JAZDA JAZDA JAZDA.....Juz tylko godzinka z hakiem :!: :!:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 19:35

Wchodzę na GG, 3/4 znajomych ma opis typu "Jazda Jazda Jazda ! Biała Gwiazda!. Oglądam TV, a tam co chwilę przypominają o meczu Panathinikos-Wisła. W polskiej prasie pierwsze i ostatnie strony są poświęcone tylko Tomkowi Frankowskiemu i spółce. Nie ma co, nawet ślepy z głuchym odkryliby, że dzisiaj czeka nas rewanż 3 rudny el. LM :wink: . Nietrudno się temu dziwić. Mamy bardzo ogromną szansę na wejście do upragnionych rozgrywek Champions League. Co więcej, mistrz Polski wystawi swój najsilniejszy skład. Na nasze szczęście zagra Tomek Frankowski, a za Błaszczykowskiego zagra Baszczyński.
Najsilniejszym atutem Koniczynek będzie... stadion w postaci 70 tysięcy gardeł z żelaza. Obawiam się tego, że nasi przestraszą się Greków i zostaną wciśnięci w ziemię. Jednak jak łatwo odrobić straty, pokazał nam Paweł Brożek w pierwszym meczu na Reymonta.
Podsumowując - dzisiaj czeka nas wielkie widowisko, które trzeba zobaczyć. Pies poczeka, kawę można wypić kiedy indziej, a z dziewczyną można porozmawiać w przerwie meczu :wink: . Możliwe, że czeka nas dziś mecz przełomu w poslkiej piłce - Liga Mistrzów to raj zarówno dla piłkarzy, jak i inwestorów. Można się wybić z Polski i grać w solidnym klubie z Włoch, Hiszpanii czy Anglii. Po cichu już sobię wyobrażam np. Pawła Brożka w Evertonie (następca Rooneya :D ), czy Kalu Uche w Villareal. A co do transmisji przyszłych meczów Wisły w LM na TVP ? o tym martwić się będę później. Dziś z całym sercem jestem przy Wiślakach. Spodziewam się wyniku 2-2.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 19:56

Warszawscy kibice Juve juz opili zwyciestwo i awans Panathinaikosu :D.

Tutaj macie zdjecie z urodzin szefa grupy BruxellesBianconera, na ktorych goscili ultras Panathy z brukseli...

http://www.bruxellesbianconera.com/foto ... CT0012.JPG

Edit: Ten temat pokazuje jak wierni z Was fani Starej Damy. Nie ma co... kogo obchodzi Wisla Krakow??
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2005, 20:02 przez Dionizos, łącznie zmieniany 1 raz.

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 20:01

Możecie mnie troszkę znielubić za to co powiem ale z natury jestem szczery. Ja będe kibicował Panathinaikosowi Ateny i mam nadzieje, że to grecki klub awansuje do Ligi Mistrzów. Moje uczucie do Wisły jest żadne, powiem więcej.. nie lubie tego klubu. W sumie to niemiałbym nic przeciwko awansowi polskiej drużyny ale jakoś nie umiem i nie chcę wyobrazić sobię aż 6 wieczorów Ligi Mistrzów z udziałem Wisły... :-D Przepraszam, ale Liga Mistrzów to dla mnie Juventus, Inter, Arsenal, Barcelona. No a Wisła? Mam nadzieje, że po meczu będe mógł powiedzieć, że znów Wisła skisła 8) . Tak więc dziś kibicuje Oliemu (też Polakowi więc się nie czepiajcie, choć patriota ze mnie żaden).

Oli Oli Oli :ball: :ball: :ball:

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 20:05

pan Zambrotta pisze:Wchodzę na GG, 3/4 znajomych ma opis typu "Jazda Jazda Jazda ! Biała Gwiazda!. Oglądam TV, a tam co chwilę przypominają o meczu Panathinikos-Wisła. W polskiej prasie pierwsze i ostatnie strony są poświęcone tylko Tomkowi Frankowskiemu i spółce. Nie ma co, nawet ślepy z głuchym odkryliby, że dzisiaj czeka nas rewanż 3 rudny el. LM :wink: .
A ja wyobrażam sobie co będzie po ewentualnym awansie - otwierasz gazetę - Wisła, włączasz TV - Wisła, słuchasz radia - Wisła, otwierasz lodówkę..... :wink:. Jestem pewien, że radości nie będzie końca. Ja osobiście nidgy nie zaznałem niewątpliwej przyjemności obserwowania poczynań polskiej drużyny w elitarnej Champions League, dlatego też dziś będę ściskał kciuki za Wisłę jeszcze bardziej niż zawsze, gdy gra w europejskich pucharach. O klapie nie ma co wspominać. Wolę raczej nie myśleć o porażce, nie chcę psuć sobie wieczoru.
Na nasze szczęście zagra Tomek Frankowski, a za Błaszczykowskiego zagra Baszczyński.
Nie wiem, czy słowa "na szczęście" są odpowiednie, gdyż uważam, że Jakub zagrał doskonale na Reymonta, mimo iż przez większość meczu biegał po boisku ze złamaną kością śródstopia.
Najsilniejszym atutem Koniczynek będzie... stadion w postaci 70 tysięcy gardeł z żelaza.
Czym są te gardła, choćby nie wiem jak głośne, przy chęciach, zapałowi i szansie jaka stanęła przed Wiślakami? Niczym :).

Ja najbardziej boję się (podobnie jak miało to miejsce w Krakowie) szybkiej bramki dla Koniczynek. O ile w pierwszym meczu Engel był przygotowany na taki rozwój sytuacji (o czym wspominał w wywiadach)i udało mu się wyrównać, a następnie podwyższyć, o tyle teraz może być bardzo ciężko z ewentualnym wyrównaniem. Jednak nalezy być optymistą i bez znaczenia za kim jestesmy na codzień wspierać Wisłę, dla dobra polskiej piłki. Jestem niemal przekonany, że gdyby udało się historyczny awans wywalczyć teraz, jak i w przyszłym roku, więcej nie musielibyśmy oglądać polskiego klubu w eliminacjach, zaś co roku moglibyśmy cieszyć się Ligą Mistrzów z udziałem mistrza Polski.
Wielkie nadzieje wiążę, głównie z osobą Pawła Brożka. Moim zdaniem chłopak już zastąpił Maćka Żurawskiego i tylko kwestiią czasu są oferty z zachodu.
Inna sprawa to zyski jaki może awans przynieść. Dzięki niemu Wisła nie musiałaby sprzedawać swoich gwiazd, aby zachować jako taką stabilność finansową i spłacić długi. Ewentualne oderty za Brożka mogłyby zostać odrzucone :roll:. Do meczu pozostało już jedynie 40 min. Być może już dziś wieczorem przyjdzie nam radować się z awanu do LM, czego Wam i sobię życzę. ;P
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2005, 20:19 przez Coolfi, łącznie zmieniany 2 razy.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
fredi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 20:07

Wisły nienawidzę, ale życzę im awansu do fazy grupowej LM. Ale tylko dlatego, że da to coś dla Polski.. Ale kibicą nie życze wesołego spotkania z Panatinaikosem.

Do Boju Polsko! :ball:

Obrazek
PROmilky
Juventus Turyn - Tobie Chwała na wieki !!
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 22:55

oj słabo widzę ten Wasz awans do LM. 60minut gry Wisły było dobre a potem... Do tego brakuje Wiśle jednego zawodnika. Ciężko będzie o awans. Szansę można upatrywać w karnych, które są loterią. Byle wytrwać dogrywkę. A miało być tak pięknie wszyscy piali z zachwytu i twierdzili że bedzie dobrze a tu proszę jaka nerwówka. Ciekawe co Engel powie po meczu bo przed meczem mówił, że "jest doskonale i jesteśmy gotowi do walki"

Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 23:09

no trzeba przyznać że emocje sa, no ... może nazwijmy to niespodziewane zwroty akcji :wink: bo to jednak nie to samo jak gra Juve, albo jak finał lm czy tez MŚ .

tak mniej wiecej przy wyniku 2-0 pomyslalam, że opcja karnych byłaby całkiem ciekawa, może nawet mi się sprawdzi 8) . Może nawet Wisła wygra :wink: a jak nie... no cóż do tego chyba już się przyzwyczaili wszyscy

ps. dobry był komentarz " oooo i znów Galliani, ...." :D

EDIT: gol dla Panathinaikosu, jeszcze 6 minut, pewnie będzie jak zwykle, a szkoda bo to jednak jakaś renoma jest...

KubaA

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 23:14

4:1 i po sprawie. Szkoda bo była ogromna szansa jaknigdy, ale skonczylo sie jak zawsze

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2005, 23:23

No niestety. Panatinaikos sporo szczęścia, zwłaszcza przy 2 bramce. Nie grali oni zbyt dobrze ale przeważyły stałę fragmenty gry!
Oprócz tego:
Majdan - mimo że bronił trudne piki to kiepski mcz bramkarza bo według mnie zawinił przy 2 bramkach :1 i ostatniej
Jeśli nie strzela si takich sytuacji jakmiał Zieńczuk i Brożek w1 połowie to pretensje można mieć do siebie

ODPOWIEDZ