Lippi:'Inter faworytem do zdobycia scudetto'

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 20:39

Hmm... No nie bardzo mi się wydaje, aby Inter Mediolan zdobył Scudetto. A dlaczego - ponieważ oprócz kondycji fizycznej drużyny i tym podobnych czynników liczy się mentalność graczy. Nerrazzuri mają tendencję do ogromnego zestresowania się w ostatnich minutach gry (zwłaszcza jeżeli grają o wysoką stawkę), i stąd te wszystkie niepowodzenia. Oczywiście nie wykluczam ich absolutnie z walki o zaszczytny tytuł Mistrza Włoch, lecz nie trzeba się obawiać jakiegoś poważnego zagrożenia z ich strony. Jako potencjalnych kandydatów do Scudetto typuję Milan i Juve, a dlaczego to chyba nie muszę pisać :D:D:D
wojti-s pisze:dlatego typuje, że Scudetto przypadnie albo Nam albo Milanowi. :twisted:
Oczywiście, że Milanowi :D:D:D Są zbyt zmotywowani po ostatniej porażce (LM), żeby przegrać i w tym roku :twisted:

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 21:28

klsmkr pisze:ale juz na pierwszy rzut oka bylo widac, ze w sezonie 2004/05 jakiegos znaczacego sukcesu Inter nie odniesie.
Co nie oznacza, że Inter na ten sukces nie liczył.
zatrudnilismy nowego trenera i wymienilismy srodek pomocy. ponadto na niektorych pozycjach panowala prowizorka (skrzydla...), a sam Mancini 'nagrabil' sobie u kibicow sprzedajac Cannavaro - w dodatku nie wszyscy wierzyli w jego umiejetnosci trenerskie.
I tu leży problem Interu. Co roku przychodzą solidni zawodnicy, a okazuje się że nie potrafią się wprowadzić do drużyny lub są źle wykorzystywani. Przed sezonem na papierze wasze flanki wyglądały całkiem nieźle.
oczywiscie to nie wygladalo tak, ze juz w lecie spisalismy sezon na straty. stalo sie tak po paru remisach :)
Myślę, że określenie "paru" nie jest właściwe ;>
zreszta, gdybys mial racje, to po zakonczeniu sezonu zmienilibysmy trenera i przy okazji polowe skladu. no bo przeciez zamiast walczyc o scudetto, walczylismy o trzecie miejsce.
To nie tak. Źle mnie zrozumiałeś.
zapewne jeszcze kogos kupimy, moze od was, a moze z Genui.
Wolałbym, aby wzmocnił Was ten z Genui. Wtedy my bysmy go nie kupili ;].
w poprzednim sezonie Milan mial na pewno duzo wieksze powody do optymizmu niz teraz - chociazby z powodu wymiany trenerow u rywali. a jak to sie skonczylo wszyscy wiemy.
Skończyło się brakiem skupienia w dwóch spotkaniach, przez co Milan zawalił zarówno LM, jak i Ligę Mistrzów. W obu rozgrywkach był o krok od zwycięstwa i walczył prawie do końca.
dla mnie 'wymiana skladu' = sprzedaz 5 zawodnikow z pierwszego skladu i zakupienie na ich miejsce nowych. w sytuacji Interu powinnismy raczej mowic o sprzedazy slabych/niepotrzebnych rezerwowych i kupnie na ich miejsce lepszych. takich, ktorzy moga grac w pierwszej jedenastce, ale jednoczesnie za ktorych mozna wstawic do skladu zawodnika ze 'starego' skladu.
Skoro powiedzmy 4 nowych zawodników znajdzie się w pierwszym składzie to już można mówić o dość dużej zmianie w zespole. Mimo, że wymieniono słabsze ogniwa, a trzon pozostał ten sam to nigdy nie wiadomo jak spiszą się teoretycznie mocniejsi na papierze. W tym roku bardzo źle być nie może - wkońcu 3 Królewskich, którzy Was wzmocnili ma apetyt na sukces, a także chcą udowodnić coś kibicom i przede wszystkim sobie.
no tak, ale w momencie sprowadzenia obydwu zawodnikow mozna bylo mowic o dwoch dobrych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych.
Jak dla mnie 'pewniakiem' był tylko Davids. Sprowadzanie młodych zawodników z Ameryki, Afryki do dużego klubu to zawsze pewne ryzyko. Nigdy nie wiadomo jak taki talent spisze się w całkiem innym otoczeniu, wśród ludzi, którzy dość dużo od niego wymagają. Milanowi powiodło się z Kaką, Porto nie udało się z Diego i Luisem Fabiano. Transfer do Europy to dla nich rzucenie się na głęboką wodę i właśnie od ich uporu, woli walki zalezy czy dopłyną na brzeg i spiszą się na tyle dobrze, by nie wylecieć po jednym sezonie
a tak w ogole to Sacchi tez twierdzi, ze to Inter zdobedzie Scudetto. :dance: kurde, znowu bedzie, ze sie napinam. :wink:
99% na tym forum twierdzi, że scudetto zdobędzie Juve. Co z tego? Sacchi nie lepiej pilnuje własnego nosa, bo z takim środkiem obrony to Real może podbić Puchar Króla, choć i tak przy sporym wysiłku.

Rozumiem, że Interiści są już zmęczeni czekaniem na moment triumfu. Nie dziwię się wogóle, że właśnie teraz liczą na scudetto i patrząc trzeźwym okiem mają nawet duże szanse na sukces. Jednak ja jestem kibicem Juventusu i moje zdanie nigdy nie będzie obiektywne. Ja zawsze będę wierzył w bianconerich, wy zawsze w Inter. W końcu na tym polega kibicowanie, a taka wymiana zdań nigdy nie będzie w moim odczuciu do końca sprawiedliwa bo i ja nie 'nawrócę' Ciebie, i Ty mnie.
Pozdrawiam

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 22:07

milanistka pisze:
wojti-s pisze:dlatego typuje, że Scudetto przypadnie albo Nam albo Milanowi. :twisted:
Oczywiście, że Milanowi :D:D:D Są zbyt zmotywowani po ostatniej porażce (LM), żeby przegrać i w tym roku :twisted:
Asiu przecież sama wiesz, że chcieć nie znaczy móc :D :D :D

mare_imbrum

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2005, 22:57

MAT pisze:
bartus pisze: MI się wydaje, że bardziej wzmocnił się przed sezonem 05/06 Milan od Interu.
A mi sie wydaje że największego wzmocnienia dokonał z tej trónarazie Juventus.
Jak diabli. Ośmielę się zauważyć, ze jeden Vieira nie zdobędzie Scudetto. Ławka Juventusu skraca się w tym sezonie do niebezpiecznych rozmiarów. Gra Giannichedy, Kovaca i Manciniego jest na razie niewiadoma. Juventus sprzedaje doswiadczonych zawodników(Tacchinardi, Tudor, Appiah). Ferrara zakończył karierę. W Primaverze nie widać raczej godnych zmienników dla starzejacych się Thurama, czy Nedveda. A Inter? Kupił Samuela i ciągle groźnego Figo. Milan-Giannichedę. Poza tym Milan ma stama, Gattuso, Kakę i Schevę. Linia obrony Milanu jest naprawde tudna(ale nie niemożliwa)do sforsowania. A jak z tym jest w Juve wiadom. Chimerycznie. Walka o Scudetto będzie w tym roku wyjątkowo trudna. Co nie znaczy-niemożliwa do wygrania. Forza Juventus!!

Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2005, 20:58

A Inter? Kupił Samuela i ciągle groźnego Figo. Milan-Giannichedę.
"Gianni" przeszedł do Juve, Vogel z Jankulovskim trafili na San Siro :)

Co do szans na scudetto: na "papierze" cała trójka (Milan, Juve, Inter) ma równe szanse, wszystkie zespoły mają wartościowych graczy, którzy mogą przesądzić o wyniku w nadchodzących rozgrywkach. Wydaje mi się jednak, że ponownie na placu boju o tytuł pozostanie do końca tylko Juve z Milanem, tak jak to było w poprzednim sezonie.

Zobaczymy jak to będzie, póki co obecnie dla Juventusu najgroźniejszym przeciwnikiem jest plaga kontuzji, która wydaję się być bardzo trudna do pokonania. :wink:

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2005, 22:31

Wicior pisze:Bo przecież Kiedyś będą musieli wygrać Serie A...
nikt nic nie musi :D
wygrać scudetto to musi Juventus;d :smile: :prochno: ha!
a co do Lippi'ego to byłem troche zaskoczony taką wypowiedzią ! myślałem, że jest za Juve! ( tak jak ja :prochno: ) ( może i jest) a tu niespodzianka Inter faworytem!
i tak nie wygrają :) będą myśleli ze z takim składem to na stojąco wygrają z kazdym po 4-0 a tu ? nie ma :D :prochno: :naughty: :naughty:
Ławka Juventusu skraca się w tym sezonie do niebezpiecznych rozmiarów
ja tam nie zauważyłem żeby kradli krzesełka :D wiadomo, że za kogos zawsze ktos przyjdzie, jeśli nie z innego klubu to z młodzików.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2005, 23:10

Andrewtbg pisze:nikt nic nie musi :D
wygrać scudetto to musi Juventus;d :smile: :prochno: ha!
Troche to sie ze soba kloci...
a co do Lippi'ego to byłem troche zaskoczony taką wypowiedzią ! myślałem, że jest za Juve! ( tak jak ja :prochno: ) ( może i jest) a tu niespodzianka Inter faworytem!
To, ze ktos wskazal za faworyta inny zespol niz Juventus, nie znaczy, ze Juve nie kibicuje...
myślałem, że jest za Juve! ( tak jak ja :prochno: )
No co ty? Jestes za Juve???

Arek15juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2005, 00:18

Według mnie to najwieksze szanse na tytul ma Milan... niestety...

ale i tak wierze ze JUVENTSU wygra mimo wszystko...

SHADY, AFTERMATH, GGGG G-UNIT
CzwartyGrosz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2005, 01:45

Aaaaaleeee konwersacja hehe... Już oddawna kibicuje Juventusowi, ale nie mam też nic przeciwko Interowi i Milanowi... każda z tych ekip ma duże szanse na zdobycie scudetto...Chce, żeby wygrali to piłkarze Starej Damy, ale przede wszystkim stawiam na ciekawą rywazlizację do końca sezonu 3 druzyn. ;] Pozdro dla wszystkich kibiców włoskich klubów.

"Gianluca jest tak uniwersalnym piłkarzem, że może grac gdziekolwiek." - Carlo Ancelotti
aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2005, 03:26

Ciężko powiedzieć na pewno mistrzostwo rostrzygnie sie miedzy Interem,Milanem a Juve.Roma i inne kluby beda mialy wielkie tyły.Ale rozlozmy na czynniki pierwsze te 3 kluby:

Inter Mediolan-drużyna co sezon uważana za jednego z kandydatów do mistrzostwa,ale prawda jest tak ze walcza oni zawsze o 3 miejsce.Spowodowane jest to wymianą praktycznie połowy składu i w konsekwencji braku zgrania poszczególnych piłkarzy.Działacze wydają co sezon krocie i nic z tego.Udało Interowi się wygrać w ostatnich latach tylko puchar Włoch.

AC Milan-drużyna podobnie budowana jak Juve,mało zmian w składzie,mądra polityka transferowa prowadzi ten klub zawsze w góre tabeli.Co sezon Milan kupuje 3 lub 4 graczy którzy bardzo przydaja sie i to bardzo.Wyrównana kadra zespołu powoduje jakies alternatywy w roszadach w składzie.Pan Carlo może się cieszyć że pracuje w tak dobrze zorganizowanym klubie.

Juventus Turyn-bardzo solidna drużyna,polityka transferowa prowadzona przez Moggiego sprawia iż jest praktycznie taka sama jak Milanu,kupno 3,4 lub 5 pilkarzy bardzo przydatnych w zespole wyprowadza ten klub na szczyt.Juve zawsze slynelo z żelaznej defensywy i cwaniactwa w wykanczaniu przeciwnika.Wyniki 1:0 swaidcza o tym iż nasza obrona jest ciezko zapora dla kazdego,to jest wlasnie niszczenie psychiki przeciwnika.W dodatku swietny bramkarz,jeden z najlepszych w swiecie.Calym zespolem kieruje swietny kapitan i doswiadczony gracz,a jest nim niewatpliwie Alex.Swietnie wspolpracujaca linia pomocy daje nam ogromny atut.

Szanse wg mnie:
Inter-20%
Milan-40%
Juve-40%

...Taka miłość jest jedna...Juve
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2005, 07:02

To, ze ktos wskazal za faworyta inny zespol niz Juventus, nie znaczy, ze Juve nie kibicuje...
Masz racje, ale po lippim, który spędził w Turynie tyle lat bym się tego nie spodziewał bo ja np. nawet
gdy Juve ma małe szanse wierze w sukces Bianconerich :prochno:
No co ty? Jestes za Juve???

:prochno: :prochno: :prochno:
heh

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2005, 14:04

aleksander1986 pisze:Inter Mediolan-drużyna co sezon uważana za jednego z kandydatów do mistrzostwa,ale prawda jest tak ze walcza oni zawsze o 3 miejsce.
heh, widze, ze niektorzy z was zaczynaja juz pisac wlasna historie Serie A, w ktorej Inter jest zawsze 'tym trzecim'. Milanisci robia to juz na wieksza skale :P
aleksander1986 pisze:Działacze wydają co sezon krocie i nic z tego.
bilans transferowy Interu z poprzednich lat:
2002/03: - 8,5 mln
2003/04: - 23 mln (z czego 22 to transfer Adriano)
2004/05: + 8.7 mln
2005/06: na razie okolo - 20 mln (nie uwzgledniajac pieniedzy zaoszczedzonych na odejsciu Vieriego i Davidsa - ok. 12 mln, oraz pewnego niemal odejscia Van Der Meyde); w dodatku zdecydowana wiekszosc kasy poszla na Samuela i Pizarro - wiec mozna liczyc na to, ze ta kasa nie pojdzie w bloto

gdzie Ty widzisz tu wydane krocie? bo ja tylko widze spora kase wydana na Adriano - ale on i tak jest wart tych pieniedzy.
aleksander1986 pisze:Wyniki 1:0 swaidcza o tym iż nasza obrona jest ciezko zapora dla kazdego,to jest wlasnie niszczenie psychiki przeciwnika.
ja mysle, ze swiadcza tez o czyms innym ;) a to o niszczeniu psychiki juz przemilcze :)

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2005, 15:16

Wydawanie kroci bardziej mi się kojarzy z wydatkami, a nie końcowym bilansem.
To tylko sugestia. Nie zaprzeczysz, że po raz kolejny wydaliście sporo pieniędzy na transfery. Ale... po prostu, jak nie raz było już tu napisane, polityka transferowa polegająca na wymianie 3/4 kluczowych pozycji jest... dziwna.
Rozumiem, nie macie Moggiego, przejechaliście się na wielu zawodnikach, ale też oddajecie wielu zawodników, którzy w innych klubach stają się wielkimi zawodnikami.
Dlatego przede wszystkim Interowi potrzebna jest rozsądniejsza politya transferowa, potrzebny jest wam ktoś taki, jak nasz Lucjan. Nam ostatnio nie zdarzają się błędy transferowe, a jeśli nawet, to w przypadku pomniejszych zawodników.
Ja życzę Interowi niemal jak najlepiej (czyli drugiego miejsca w Serie A i dobrego występu w LM), bo absolutnie nie mam nic do tego klubu.
Pozdrawiam

Dirty mind
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2005, 16:44

venomik pisze:Wydawanie kroci bardziej mi się kojarzy z wydatkami, a nie końcowym bilansem.
myslenie wiekszosci kibicow jest takie: 'Inter wydaje mnostwo pieniedzy na pilkarzy a i tak nic z tego nie ma' i przylepia Morattiemu etykietke nieudacznika. ja tylko chcialem zwrocic uwage na to, ze generalnie w ostatnich latach Inter nawet jak kupuje pilkarzy za duze pieniadze, to stara sie zrownowazyc ten blians.
ale i tak uparlbym sie przy twierdzeniu, ze od pewnego czasu nie wydajemy duzo pieniedzy. w tym roku co prawda jest Samuel i Pizarro, ale na przyklad rok temu nie dokonalismy zadnego wielkiego transferu.
venomik pisze:Ale... po prostu, jak nie raz było już tu napisane, polityka transferowa polegająca na wymianie 3/4 kluczowych pozycji jest... dziwna.
co raz lepiej. niedlugo dojdziecie do tego, ze Inter wymienia 4/4, a nawet 5/4 kluczowych pozycji ;) a ja jeszcze raz napisze: czy tak wymiana jest sprzedaz rezerwowego Emre i kupno na jego miejsce duzo lepszego Pizarro, ktory byc moze wejdzie do I jedenastki? albo kupno Samuela na miejsce Gamarry, ktory rozegral 1 czy 2 mecze? w Interze pozostana WSZYSCY pilkarze, ktorzy w zeszlym sezonie grali regularnie w I jedenastce. i Mancini jak bedzie chcial, to bedzie mogl wystawic sobie na mecz druzyne, zlozona z pilkarzy, ktorzy grali w zeszlym sezonie. tych samych, ktorzy potrafili pokonac Porto, Valencie czy Juventus, wiec nie sa to jakies leszcze.
venomik pisze:Rozumiem, nie macie Moggiego, przejechaliście się na wielu zawodnikach, ale też oddajecie wielu zawodników, którzy w innych klubach stają się wielkimi zawodnikami. Dlatego przede wszystkim Interowi potrzebna jest rozsądniejsza politya transferowa, potrzebny jest wam ktoś taki, jak nasz Lucjan. Nam ostatnio nie zdarzają się błędy transferowe, a jeśli nawet, to w przypadku pomniejszych zawodników.
Inter prowadzi bardziej rozsadna polityke transferowa od 1.5 roku. i jak na razie przejechal sie tylko na dwoch transferach. Davids okazal sie byc za slaby na Inter, a za Cannavaro nie udalo sie sprowadzic dobrego nastepcy. ale obydwa transfery mieszcza sie w granicach rozsadku. Davids w momencie zakupu mial renome jednego z najlepszych defensywnych pomocnikow na swiecie, z kolei o Burdisso mowiono jako o nowym Samuelu. w tym drugi przypadku bylo oczywiscie duze ryzyko sprowadzania pilkarza z innego kontynentu, co niestety przelozylo sie na gre na boisku. mimo to, wciaz moze sie okazac, ze pilkarz ten jest klasowym obronca, a Inter pieniedzy wydanych na jego transfer nie wtopil.
venomik pisze:Ja życzę Interowi niemal jak najlepiej (czyli drugiego miejsca w Serie A i dobrego występu w LM), bo absolutnie nie mam nic do tego klubu.
Pozdrawiam
to Superpuchar sobie juz odpusciliscie? :smile:

rowniez pozdrawiam

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2005, 17:23

Inter i scudetto....te slowa do siebie nie pasuja :D a poza tym to pierwsz 3 bedzie taka ja w sezonie 04/05- 1.Juve 2.Milan 3.Inter. Inter kupił Samuela ale czy mozna to uznac za wzmocnienie?w zeszłym sezonie to Samuela ogralo by nawet dziecko :rotfl: , no a w tym to sie zobaczy ale raczej nic sie nie zmieni :D :D .Co do Pizarro i Solariego to moze cos wniosą do Interu ale tez nic specjalnego...a Figo to normalnie transerowy hit!Taki jak Davids i Veron :D

ODPOWIEDZ