Transfery AS Romy - TAS odblokował transfery Romie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2005, 22:50

A tak w ogóle to jak oni złamali te przepisy ?? (sorry za glupie pytanie :oops: )

A tak poza tym to wydaje mi sie że to plotka.. wiem żę podała to fifa (podobno) ale wszysyc wiemy o tym z piłka.pl a na www.uefa.com nie moglem znaleść newsa o podobnej treści..

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2005, 19:06

Po prostu sprowadzili do siebie Mexesa kiedy on mial jeszcze wazny kontrakt z Auxerre nie placac zadnej sumy odstepnego

neotrance

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2005, 17:03

heh Roma moze prowadzic transfery w czasie rozpatrywania apelacji więc w tym sezonie z AS Roma prawie na pewno pozegna sie Antonio Cassano ,bo jestem pewien ze Roma nie ma zamiaru oddawac za darmo swoich najlepszych graczy więc w bardzo niedlugim czasie (roma musi sie pospieszyc do konca rozpatrzenia apelacji) bedzieky swiadkami odejscia cassano z Romy. Teraz nasuwa sie pytanie gdzie odejdzie Cassano. Głównym pretendentem do pozyskania mlodego wlocha jest Juventus ,który jak dobrze pamiętam zaoferował 12mln euro. Jednak Real Madryt równiez chciałby miec w swoich szeregach Cassano i zaoferował Romie 18mln euro. Fabio Capello - zwolennik talentu Antonio ,jak równiez jego byly trener bardzo chciałby miec go w swoim skladzie. Juve ma jednak jeden bardzo wazny czynnik ,który moze zdecydowac o transferze Cassano: otórz Roma bo odejsciu Antonio bedzie musiała go kims zastąpic ,poszukiwania godnego następcy mogą nie przyniesc rezultatu , Juve moze zaoferowac Miccoliego + 12mln euro - roma miała by z glowy szukanie napastnika ,bo Miccoli w Juve i tak nie pozostanie :) Jest równiez jedno ale :? Inter rozwiązał kontrakt z Vierim (nie wiem jak wy ale ja go u nas nie chce :twisted: ) Roma moze zainkasowac kase którą oferuje Perez za Antonio i podpisac kontrakt z Vierim (gdzies czytałem ze on ma jakies niebotyczne warunki kontraktu :| czyt.: duzo mu trzeba placic;d)
Dla zwolenników sprowadzenia Cassano na Delle Alpi jest to na pewno bardzo zle rozwiązanie. No coż Gilardino juz drugi sezon z rzędu zostaje vice królem strzelców Serie A - to na pewno o czyms swiadczy :think: moim zdaniem Gilardino jest typowym snajperem ,który wprost kocha umieszczac piłki w siatce bramki - robi to bardzo dobrze i widac ze mu to wychodzi;) ,natomiast Cassano bardziej kreuje gre ,stara sie stwarzac sytuacje bramkowe i kiedy trzeba umieszcza piłke w siatce. Jesli odejdzie Treze to Gila na pewno by sie przydał... Jak ktos kiedys powiedział o Treze: "on praktycznie nie gra podczas meczu ,jest na boisku ,ale go nie widac, nie wyroznia sie ,czeka na ten odpowiedni moment ,aby przyłożyc noge ,aby tylko zmienic lot pilki" pamietacie np. mecze z realem w LM ,kiedy to Trezegeuet uratował nam "dupsko" ,heh cięko sie bedzie z nim pozegnac ,ale taki jest los piłkarza ,tylko niektórzy (głównie wychowankowie) zostają w jednym klubie do konca ,np Del Piero czy Raul. Zycze Treze jak najlepiej. Forza JUVE!!! /pozdro :wink:

Becker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2005, 04:05

Proponuje zainteresowanym przeczytać ostatni news z asroma.pl . Wynika z niego jasno, że embargo AS Roma zostało zniesione, co szczerze mówiąc troche mnie dziwi ze względu na to, że decyzja miała ukazać się w środę. Samo zniesienie embargo o ile informacja jest prawdziwa bardzo mnie cieszy, będzie to lepsze dla rywalizacji w lidze (licze, że Roma pokaże większy temperament niż w ostatnim sezonie dzięki wzmocnieniom) oraz lepsze dla Juventusu, o ile któryś z Romanistów faktycznie zawita do Turynu.
Cassano & Mancini... czemu nie?

Obrazek
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2005, 12:41

Becker pisze:Proponuje zainteresowanym przeczytać ostatni news z asroma.pl . Wynika z niego jasno, że embargo AS Roma zostało zniesione, co szczerze mówiąc troche mnie dziwi ze względu na to, że decyzja miała ukazać się w środę. Samo zniesienie embargo o ile informacja jest prawdziwa bardzo mnie cieszy, będzie to lepsze dla rywalizacji w lidze (licze, że Roma pokaże większy temperament niż w ostatnim sezonie dzięki wzmocnieniom) oraz lepsze dla Juventusu, o ile któryś z Romanistów faktycznie zawita do Turynu.
Cassano & Mancini... czemu nie?
Wygląda na to, że to będzie jedyna, cudowna, ogromna szansa pozyskania najwiekszego od kilkunastu lat (obok gili) talentu we włoskiej piłce. Wspaniały Cassano musi do nas przyjść! Zostaniemy bez napastnika w reprezentacji, a niedługo bedziemy mieli 3 piłkarzy w Squadra azzurra ... smutne :|

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2005, 13:17

Becker pisze:Proponuje zainteresowanym przeczytać ostatni news z asroma.pl . Wynika z niego jasno, że embargo AS Roma zostało zniesione, co szczerze mówiąc troche mnie dziwi ze względu na to, że decyzja miała ukazać się w środę.
Mozesz dac jakies namiary na to, co piszesz? Bo ogladam te strone i ostatni news jest nastepujacy:

"Dziś podano do publicznej wiadomości, że decyzja w sprawie odwołania się AS Romy od zakazu przeprowadzania transferów zostanie podana w przyszłą środę.

Jak poinformował sekretarz TAS, komisja w Lozannie poda oficjalne oświadczenie dopiero w przyszłym tygodniu i będzie to prawdopodobnie środa.

Cały czas jesteśmy trzymani w niepewności, miejmy nadzieję, że w przyszłym tygodniu wszystko się w końcu wyjaśni !"

News jest z 14/07/2005 wiec ta "przyszla sroda", kiedy ma niby zostac ogloszona decyzja, jest dopiero jutro.. :think: Chyba ze mowisz o jakims innym newsie, ktory przeoczylem. Jesli tak to mnie popraw.

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2005, 13:29

Mnowomiejsky w tym newsie jest napisane ze decyzja bedzie podana dopiero w przyszłym tygodniu i będzie to prawdopodobnie środa. Mozliwe ze Becker ma racje i juz embargo zostalo zniesione :) Jedynym zawodnikeim jakiego chcialbym z Romy jest Cassano no i moze jeszcze Chivu. Ten pierwszy za wspanialy talent i umijestnosci a drugiego za to ze jeszcze nie jest w pelni Romanista, ktorych jest juz u nas dostatek :wink:

Obrazek
dario13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2005, 14:41

Z tego co wiem to embargo dla romy caly czas jest ale musze to jeszcze sprawdzic ja osobiscie nie chce Cassano ewentualnie Manciniego I Chivu.

Dla mnie Embergo to niezla sprawa poniewaz tak bardzo jak nienawidze Romy to wam sie w Pale nie miesci.

Becker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2005, 14:55

http://www.asroma.pl/index.php?function ... ll&no=1291
Patrzcie na aktualnosci a nie na "news dnia".
News o którym mówię nosi tytuł " Lima i Marchegiani w Romie ! Embargo zniesione?"

Obrazek
spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 12:16

Po raz kolejny Sąd arbitrażowy w Lozannie (Tas) odroczył wydanie decyzji w sprawie odwołania Romy dotycząca transferów do i z klubu nałożonego przez Fifa. Podobno teraz decyzja ma zapaść w piątek.

http://pilka.pl/?mid=1&show=36307 =>www.violanews.com

Nie ciekawie ta sprawa wyglada. Cos za dlugo sie przeciaga, choc pilce.pl nie trzeba tak do konca ufac. Cassano do Juve na otarcie lez po Gili i niech robia z Roma co chca.

Godjens11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 12:25

Mi sie wydaje ze nie dadza kary wolałbym jakby dali Romie kare w postaci forsy wtedy by nam sprzedali Cassano aby ziwekszyc fundusze fajnie by było ;]

POZDRO ALL!!!!!!
Roberto Mancini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 14:09

Lepiej żeby nie cofneli im tego zakazu. Powód jest prosty - Amantino Mancini, swietny skrzydłowy któym sie intresujecie, gdybyscie go pozyskali byłoby nieciekawie.FORZA INTER!

uwazajcie na ''Chlopaczka''
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 18:50

TAS odrzucil odwolanie Romy i teraz klub ma zablokowane transfery do lata 2006 a Nonda, Kuffour i Taddei maja sie zwrocic do Trybunalu Pracy w celu weryfikacji ich kontraktow.

http://www.datasport.it/leggi.aspx?id=3040189

rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2005, 15:11

Jak podano przed chwilą, TAS anulował transferowe embargo nałożone na AS Romę. Od dzisiaj rzymianie będą mogli uczestniczyć w letnim mercato na pełnych prawach. Wkrótce szczegóły.

Źródło: http://seriea.pl/index.php?strona=news&id=36715

Taddei, Nonda i Kuffour na pewno będą w najbliższym sezonie zawodnikami AS Romy. Poza tym rzymski klub może wrócić na rynek transferowy i dokonać kolejnych wzmocnień w tym mercato.
Wszystko to za sprawą ecyzji TAS, komisja postanowiła bowiem cofnąć decyzję o zablokowaniu transferów dla AS Romy co miało być karą za nieprawidłowości przy transakcji związanej z Mexesem.
"Czuję niesamowitą satysfakcję," mówi prawnik Antonio Conte, "to dla mnie honor by móc bronić Romę."
Walter Veltroni, brumistrz Rzymu, dodaje: "Decyzja ta pozwoli Romie wrócić na rynek transferowy. Dzięki temu będzie można wykonac ruchy wzmacniające drużynę na kolejny sezon. Wszyscy związani z klubem przechodzili długo przez ciężkie chwile ale na szczęście wszystko skończyło się szczęśliwie."

Żródło: http://pilka.pl/?mid=1&show=37939

Może jutro Antonio podpisze kontrakt z nami przed meczem z Romą i wystąpi w tym meczu w barwach Juve :rotfl: Mam nadzieję, że Cassano przejdzie do nas, ale będzie wtedy bardzo ciasno w ataku, bardzo.

PS. Proszę modów o zmianę tematu na "TAS odblokował transfery Romie". Nie chciałem zakładać nowego tematu, aby nie 'zaśmiecać' forum i nie łamać regulaminu, bo jeżeli już taki topic istnieje to założenie nowego o w/w temacie byłoby załamaniem regulaminu, czy nie :?: A w świetle wczorajszych wydarzeń na forum nie chciałem ryzykować :smile:

Done.
p.s. Śliczny avatar :)
/Siewier

Dzięki :-D

Proszę bardzo - cała przyjemnosc po mojej stronie :wink:
/Siewier

Alex_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2005, 17:14

Taddei, Nonda i Kuffour na pewno będą w najbliższym sezonie zawodnikami AS Romy. Poza tym rzymski klub może wrócić na rynek transferowy i dokonać kolejnych wzmocnień w tym mercato.

Wszystko to za sprawą ecyzji TAS, komisja postanowiła bowiem cofnąć decyzję o zablokowaniu transferów dla AS Romy co miało być karą za nieprawidłowości przy transakcji związanej z Mexesem.

Co wy na to :?: :?:

Moim zdaniem powinni wymienic Miccoliego za Cassano :twisted:
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2005, 17:16 przez Alex_10, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ