Kibice Juve (06 Clan) a... Legia..

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 14:54

tomcatmi6 pisze:
paku pisze: Zdeka śmieszne ostatnie zdanie. Dobrali sobie kibiców ze względu tylko na to ze są groźni ? Nie pojmuje tego, i jak tu mówić o bezpiecznych stadionach kiedy to sztamy zawiera się przez kategorie "Najgroźniejsi kibice"

W sumie mi to wszystko objetne kto z kim, za ile, i kiedy ;] Pozdrawiam
O ile odbrze kojaze to jest "sztama" ultrasow a nie kibicow typu ojciec z trojka dzieci. Kibice Legii widocznie budza strach i dzieki temu szacunek. Nikt tu nie mowi o bezpiecznych stadionach, a sztamy zawsze beda zawierane przez najgrozniejszych kibicow... skad Ty sie urwales?:P
pozdr
Heh, to niech może dobierają sobie kibiców do sztamy, w kryteriach
-najwięcej spraw w sądzie
-najwiecej zabójstw w imię klubu ;]

A urwać to się urwałem, ale to juz nie Twoja sprawa ;]

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 17:20

zal mi tu co poniektorych Legionistow "najgrozniejsi kibice" hahaha przypomnijcie sobie jaka hooliganka jest najlepsza w Polsce !!! co do zgody Juve z Legia - to moim zdaniem Den Haag polecilo Legie moze tez ze wzgledu na mecz Legii z NEC Nijmegen w PUEFA pare sezonow temu... wtedy Legia pokazala mowiac jezykiem Cyrklusa "chlew, ubostwo...", nie bez znaczenia w wyborze Legii sa tez "sukcesy" sportowe odnoszone przez ten klub w Polsce - co roku kwalifikuja sie oni do europejskich pucharow, wiec sa szanse ze kibice beda mogli sie spotkac w gronie europejskim... co do tego, ze niby jestem zazdrosny, to wcale tak nie jest :shock: nie wiem skad wzieiscie takie wnioski.. P.S. sznowni legionisci przypomnijcie sobie sytuacje z ostatniego finalu Pucharu Polski z Lechem Poznan..

Juve per Sempre
BaDeJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 18:06

forza bianco-neri pisze: przypomnijcie sobie jaka hooliganka jest najlepsza w Polsce !!!
Nie jestem fanem burd jak juz wspominalem no ale jest to oczywiscie KOLEJORZ :twisted:
Ja sadze ze Legia ma dobre oprawy meczow ale porownajcie mecze
Lech - Legia i Legia - Lech to moim zdaniem na tych pierwszych oprawa jest zdecydowanie lepsza. Na swiecie kto zadzi to jasna sprawa - niestety Milan.

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 23:02

forza bianco-neri pisze: P.S. sznowni legionisci przypomnijcie sobie sytuacje z ostatniego finalu Pucharu Polski z Lechem Poznan..
no juz sobie przypomniałem... i co teraz?

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2005, 10:14

forza bianco-neri pisze:nie bez znaczenia w wyborze Legii sa tez "sukcesy" sportowe odnoszone przez ten klub w Polsce - co roku kwalifikuja sie oni do europejskich pucharow, wiec sa szanse ze kibice beda mogli sie spotkac w gronie europejskim..
Ta :D I co roku szybciej odpadają 8)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2005, 11:41

paku pisze:
forza bianco-neri pisze:nie bez znaczenia w wyborze Legii sa tez "sukcesy" sportowe odnoszone przez ten klub w Polsce - co roku kwalifikuja sie oni do europejskich pucharow, wiec sa szanse ze kibice beda mogli sie spotkac w gronie europejskim..
Ta :D I co roku szybciej odpadają 8)
Nie chce przypominac panow z Oslo lub paki (chyba) z Gruzji ktora spucila wam baty 8)
Najpierw spojrz na siebie a pozniej smiej sie z innych.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2005, 16:13

paku pisze:
Cyrklus pisze:Nasi Juventini wybrali tak, przez Den Haag, które poleciło Juventusowi naszych kibiców Legii. Właściwie to w całej Europie Środkowo - Wschodniej ponoć ten klub z Warszawy ma najlepszych i nagroźniejszych kibiców, więc być może to było jednym z czynników.
Zdeka śmieszne ostatnie zdanie. Dobrali sobie kibiców ze względu tylko na to ze są groźni ? Nie pojmuje tego, i jak tu mówić o bezpiecznych stadionach kiedy to sztamy zawiera się przez kategorie "Najgroźniejsi kibice"
Stadiony są bezpieczne. Ludzie nie róbcie śmiechu na sali. Hulgani wchodzą na stadiony, głośno krzyczą ... może i prowokują, ale prawie nigdy nie ma burdów po meczach. Większość z was nie chodzi chyba na mecze, albo zachowuje się jak takie wyimaginowane i dobrze wychowane, pochodzące z dobrego domu siusiumajtki :/. No Panowie! ...

Nie wiem jakimi kategoriami dobrali sobie kibiców Legii, ale jak pisałem, wieść o tych kibach w tym gronie jest dość głośna. Uznawani są za jednych z najlepszych dopingujących, a przez słowo "najgroźniejsi" miałem raczej na myśli, że wiele osób się ich boi ... i tak rzeczywiście jest!
Shocked Dziwne ze w Europie Środkowo - Wschodniej a nie w Polsce Laughing
Akurat nie tylko w Polsce są znani kibice Legii. Niedługo szukają podam przykład, gdy wyjeżdżali do Wiednia na mecz z Austrią to kibice w stolicy Austrii się ich bali a byli na własnym terenie. Wiele serwisów i programów wówczas o tym trąbiło.

Marcello Lippi ritornare!
BaDeJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2005, 21:18

Niedługo szukają podam przykład, gdy wyjeżdżali do Wiednia na mecz z ]Austrią to kibice w stolicy Austrii się ich bali a byli na własnym terenie
Chodzilo mi oto ze boja sie ich kibice z srodkowo - wschodniej Europy a nie boja sie ich kibice z Polski. O glosnosc dopingu to tez bym sie poklocil :?

Hoonara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 marca 2005, 12:05

Wszystko zaczelo sie przez Den Haag ktorzy skumali nas z kibicami Juve podczas meczu z Ajaxem na ktorym byla spora delegacja kibiców Juventusu i Legii. Zaproszenie na turniej kibicow które przyjmują. Po turnieju wraz z fanami (L) przyszli na mecz gdzie wywiesili swoje flagi. Tak go komentują:
"(...) Kibicowanie jest zdumiewające: dziesiątki choreografii, flag, rac wraz z nieustannym śpiewem przez całe spotkanie. Zawiesiliśmy nasze flagi w przeciwnym sektorze, ponieważ Teddy Boys '95 (czyli silniejsza "bateria", baz szali, casual) zapraszają nas, żebyśmy z nimi obejrzeli mecz. (...) My zostaliśmy tam do końca, razem z przyjaciółmi z Den Haag i Legii (...)"

Później zaproszenie Nas do Turynu gdzie podobnie wieszami flagi...
Ostatnio II turniej kibiców w Warszawie i Juve też przyjechało. Znowu mecz i flagi...

Piszecie, że to tylko "06 Clan" i kazdy może sobie powiesic flage na ich stadionie. Chyba co niektórych ~!@# :)
Wywieszenie flagi "obcego" klubu na swoim stadionie wymaga konsultacji i zezwolenia NAJWAŻNIEJSZEJ ekipy na Juve!!! Czyli nikt nie ma nic przeciwko tej zgodzie!!

http://www.06clan.it/juvefiorentina200405.jpg Flaga Legii na Juve-Fiorentina
http://img233.exs.cx/img233/5265/legiaj ... ota1hq.jpg - jeszcze raz na Juve - Fiorentina
http://www.sfd.pl/1/images2005/20050309212635.jpg - Flaga Legii na Juve-Real
http://www.noisoli.it/sta/0405/chievo04_05.htm - kilka fotek z wyjazdu na Chievo... na wszystkich Legia :)
WCZORAJ NA MECZU Z REGGINA TEŻ WISIAŁA FLAGA LEGII!!!

Zgoda jest pomiędzy liczącymi sie ekipami na Legii a "06 Clan" oraz dołączyła do tego ekipa "Noi Soli"...

LEGIA&JUVE!!!

Legia Warszawa & Juventus Turyn
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2005, 20:25

kibice Legii zarzadzili na wloskim forum Juve, dali topic, zaprosili fanow Juve na polskie forum Legii i zrobili od razu furore :D
tylko, ze Wlosi maja problemy z zapisaniem sie na forum, eh, te polskie krzaczki :D :lol:

http://www.pianetabianconero.com/forum0 ... ic=17763.0

edit: http://forum.legialive.pl/viewtopic.php?t=7822

szopyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 11:54

Boże tylko nie z legiom :!: :!: . To jest tragedia i klęska. Jestem ze Śląska i niecierpie tych cwaniaków. A dlaczego : Bo jeśli jest żle to w warszawie i tak jest dobrze 2 Jęsli legia ma kłopoty to zaraz cały kraj ratuje legie Bo co to by było gdyby lwgia spadła :lol: 3 Na legii jest najlepsza atmosfera w każdych mediach o tym mówią tylko że na legii jest 10 tysięcy widzów a na ŚLĄSKIM 45 tysięcy widzów Chyba jest jakas różnica. I jest jeszcze wiele takich powodów :evil: . Więc nie z tymi :!: oszustami :!: . Może być już Lech poznań .Cracovia,i inne tylko nie LEGIAA :!: :!: :!: :!:

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 14:27

http://www.legialive.pl/przyjaciele.php
http://www.legia.net/przyjaciele.php

Na tych dwóch największych nieoficjalnych stronach Legii w działach, do których odnośniki Wam podałem, nic nie jest napisane, że kibice Juve są przyjaciółmi Legionistów. Den Haag - owszem, ale o Juve ni widu, ni słychu.

Oczywiście respect za to, że udało im się dojśc aż tak daleko we wspólnych kontaktach, że mogli wywiesić swoją flagę na stadionie, ale pamiętajmy - 06 Clan nie należy do elity grup ultrasów na Delle Alpi, o ile wogóle robią coś więcej niż oblepianie stadionu flagami.

Gdyby była to przyjaźń Drughi i Legionistów - wtedy można by mówić o oficjalnym połączniu kibiców oby zespołów. Na Delle Alpi jest wiele mini-grup, które tworzy ok 20-30 osób ...

Nie wszyscy Legioniści kibicują Juve, pewno niewielu kibiców Juventusu we Włoszech słyszało o Legii. Jednak co osiągneli to ich i za to nalezy się szacunek.

P.S
Witam po długiej przerwie.

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 19:31

szopyn pisze:Boże tylko nie z legiom :!: :!: . To jest tragedia i klęska. Jestem ze Śląska i niecierpie tych cwaniaków. A dlaczego : Bo jeśli jest żle to w warszawie i tak jest dobrze 2 Jęsli legia ma kłopoty to zaraz cały kraj ratuje legie Bo co to by było gdyby lwgia spadła :lol: 3 Na legii jest najlepsza atmosfera w każdych mediach o tym mówią tylko że na legii jest 10 tysięcy widzów a na ŚLĄSKIM 45 tysięcy widzów Chyba jest jakas różnica. I jest jeszcze wiele takich powodów :evil: . Więc nie z tymi :!: oszustami :!: . Może być już Lech poznań .Cracovia,i inne tylko nie LEGIAA :!: :!: :!: :!:
O chryste , atmosfera nie oznacza ilości widzów , tylko to co sie na trybunach dzieje , a na legi przez caly mecz jest doping , czy to na meczu Legi czy na meczu Reprezentacji .
Z tego co pamiętam podczas meczu fanów legi i ich przyjaciól byli tez kibice Juve i wisiala tam flaga , wiec jest dobrze .

Trudno zeby tak szybko oficjalnie potwierdzić przyjażń , trzeba poczekac , rok dwa , a nie tak pyk i juz .

'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 23:29

Medi pisze:kibice Legii zarzadzili na wloskim forum Juve, dali topic, zaprosili fanow Juve na polskie forum Legii i zrobili od razu furore :D
tylko, ze Wlosi maja problemy z zapisaniem sie na forum, eh, te polskie krzaczki :D :lol:

http://www.pianetabianconero.com/forum0 ... ic=17763.0

edit: http://forum.legialive.pl/viewtopic.php?t=7822
Witam wszystkich.
Do Mediego - nie wiem czy ironizujesz... Ale jeśli tak, a o "robieniu furory" piszesz złośliwie, to spójrz najpierw na datę pierwszych wpisów w tym temacie na Waszym forum oraz na datę założenia obydwu cytowanych przez Ciebie topiców na forach Juve i Legii, których, tak się akurat składa, jestem autorem. Wszystko powinno Ci się rozjaśnić. A jeśli chodzi o nieumiejętnośc zalogowania się Włochów na polskim forum to już chyba nie nasza wina, szczególnie, że tu mają dokładną instrukcję: http://forum.legialive.pl/viewtopic.php?t=7821 :wink:
Jeśli zaś to było napisane na poważnie, to oczywiście zwracam honor.
Pozdrawiam.

Napisze tylko - fajne do Mediego :D
Medi - to kobieta :)

EDIT: Przepraszam Medi, nie wiedziałem. Jak to cudownie, że także kobiety interesują się piłką :wink: Ciao bella! Perdonami...
I jeszcze ciekawostka: www.noisoli.it żeby nie było tak ciągle o tym 06Clan :wink:

Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2005, 15:49

Czytam te posty i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Z tego co zauważyłem to nikt nie ma bladego pojęcia o 06 Clan a już co jest wg. mnie karygodne o Legii. Kibice innych polskich klubów powinni się skupić na dopingu a nie obrażaniu. Prawda jest taka, że nie nawidzicie Legii za to, że jest bogata, ma kasę, piłkarzy i jest ze stolicy. Żygać mi się chce na takich kibiców. Kiedyś w Przeglądzie Sportowym ukazał się artykuł o kibicach i ich nie nawiści do Legii, nie nawiści nieuzasadnionej. Ale wracając do znajomości kibiców 06 Clan z kibicami Legii.
wErOn pisze:http://www.legialive.pl/przyjaciele.php
http://www.legia.net/przyjaciele.php

Na tych dwóch największych nieoficjalnych stronach Legii w działach, do których odnośniki Wam podałem, nic nie jest napisane, że kibice Juve są przyjaciółmi Legionistów. Den Haag - owszem, ale o Juve ni widu, ni słychu.

Oczywiście respect za to, że udało im się dojśc aż tak daleko we wspólnych kontaktach, że mogli wywiesić swoją flagę na stadionie, ale pamiętajmy - 06 Clan nie należy do elity grup ultrasów na Delle Alpi, o ile wogóle robią coś więcej niż oblepianie stadionu flagami.

Gdyby była to przyjaźń Drughi i Legionistów - wtedy można by mówić o oficjalnym połączniu kibiców oby zespołów. Na Delle Alpi jest wiele mini-grup, które tworzy ok 20-30 osób ...
Otóż to mój kochany, że Przyjaźni oficjalnej jako takiej jeszcze nie ma, ale starania o nie i zabiegi są ogromne. Na meczu Pucharu Polski w Warszawie kibice Legii wywiesili wielką flagę Juventusu a na meczu było 40 osób z 06 Clan co wydaje mi się dość sporą liczbą, co zarazem obala Twoje napisane słowa o tym, że wspomniana grupa jest małym zbiorem chłopaków składających się z 20-30 osób. No bo skoro na same wyjazdy przez pół Europy jedzie aż tyle osób, to chyba nie liczą oni 50 - 60 osób tylko przynajmniej 5 razy tyle. No i zapewniam Cię, że 06 Clan to nie żadne chłopaki do pomiatania, tylko naprawdę konkretni goście. Wystarczy odwiedzić ich oficjalną stronę i nawet nie czytać a przejżeć zdjęcia z wyjazdów, do Amsterdamu, Monachium itd.
wErOn pisze:Nie wszyscy Legioniści kibicują Juve, pewno niewielu kibiców Juventusu we Włoszech słyszało o Legii. Jednak co osiągneli to ich i za to nalezy się szacunek.
I w tej kwestii masz mylne zdanie. Legioniści nawet jeśli nie darzą Juventusu miłością to naprawdę zmienili zdanie i nie mówią źle o Legii - mówię tutaj o tych prawdziwych kibicach, którzy chodzą na mecze itd. U mnie w klasie jest np. wielki fanatyk Legii i po nim samym widzę, że polubił znacznie Juventus itd. Bosman i Ci z samej "góry" (najważniejsi kibice i przedstawiciele klubu kibica) również wierzą w Juve. Co do drugiej części zdania, to Legia jest bardzo znanym klubem w Europie, m.in. dzięki kibicom, także z powietrza znajomość obu stron się nie wzięła.
szopyn pisze:Boże tylko nie z legiom Exclamation Exclamation . To jest tragedia i klęska. Jestem ze Śląska i niecierpie tych cwaniaków.
Panowie Moderatorowie najwyraźniej również podzielają Twoje zdanie, bo gdybyśmy słówko napisali o innym klubie zapewno miałby żółtą karteczkę. Skoro już jest regulamin trzymajmy się go i nie obrażajmy innych klubów. Wyobraź sobie, że ja też jestem ze Śląska, dokładniej z Częstochowy (wiem, wiem to nie typowy Śląsk, ale jednak). I uwierz mi nie kocham Legii, ba nawet nie dażę jej sympatią a w swoich ocenach jestem jak najbardziej obiektwyny. Niestety nie umiem przejść obojętnie wobec takich bredni i bzdur, jakie piszą osoby podobne do Ciebie. Klepnij się dwa razy w czółko i pomyśl co piszesz.
szopyn pisze:Na legii jest najlepsza atmosfera w każdych mediach o tym mówią tylko że na legii jest 10 tysięcy widzów a na ŚLĄSKIM 45 tysięcy widzów Chyba jest jakas różnica.
I właśnie w tym momencie przytoczę Ci cytat Tomasza Frankowskiego, piłkarza Wisły Kraków, w którym mówił to o atmosferze panującej w Warszawie. Jest ona po prostu najlepsza w kraju i Śląski się do tego nie umywa nawet przy 45 tys., bo ludzie przychodzą tam jak do teatru. Z resztą x_men Ci to wytłumaczył, mam nadzieję, że zrozumiałeś.

Marcello Lippi ritornare!
ODPOWIEDZ