Chelsea Londyn - TUTAJ WSZYSTKO !

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Juventus33

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2005, 17:22

Nie za bardzo lubię tego trenera i mam nadzieję że Chelsea szybko odpadnie z Ligi Mistrzów i już nie bedzie z niego taki cwaniaczek.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2005, 16:40

Jose Mourinho, trener Chelsea, w związku z karą nałożoną na niego przez UEFA nie mógł siedzieć na ławce rezerwowych, przebywać w szatni i kontaktować się z kimkolwiek z zespołu podczas meczu ćwierćfinałowego z Bayernem Monachium (4:2).

Nie pojawił się także na trybunach, choć to akurat było mu wolno.

W czasie spotkania obserwatorzy UEFA zauważyli jednak, że w boksie gdzie zasiadają zawodnicy i trenerzy Chelsea, tym razem usiadł ktoś, kto nigdy tam nie siada - trener od przygotowania fizycznego Rui Faria.

Podejrzenia wzbudził fakt, że w czasie spotkania przyciskał do ucha prawą dłoń W pewnym momencie podszedł nawet z jakimiś notatkami do Steve'a Clarka, który zastępował Mourinho. Konsekwencją było dokonanie zmian przez asystenta Portugalczyka.

UEFA już zdecydowała, że w przyszłym tygodniu zajmie się tą sprawą, kiedy dostarczone zostaną jej materiały z telewizyjnych zapisów.

źródło: http://sport.onet.pl/1079472,wiadomosci.html

No i co o tym sądzicie??? Gość kręci niezmiemsko, a wszyscy się dopatrują różnych sensacji.

I tak to się skończy tym, że nic mu nie udowodnią i sprawa ucichnie. Nic więcej...

Obrazek
matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2005, 18:14

Znów ktoś coś kręci - nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz. Moim zdaniem, powinni dać Mourinho jakąś większa kare, bo zaczynają się już na prawdę niezłe wałki robić... ;}
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008, 02:18 przez matt16, łącznie zmieniany 1 raz.

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2005, 18:17

leniup pisze:Jose Mourinho, trener Chelsea, w związku z karą nałożoną na niego przez UEFA nie mógł siedzieć na ławce rezerwowych, przebywać w szatni i kontaktować się z kimkolwiek z zespołu podczas meczu ćwierćfinałowego z Bayernem Monachium (4:2).

Nie pojawił się także na trybunach, choć to akurat było mu wolno.

W czasie spotkania obserwatorzy UEFA zauważyli jednak, że w boksie gdzie zasiadają zawodnicy i trenerzy Chelsea, tym razem usiadł ktoś, kto nigdy tam nie siada - trener od przygotowania fizycznego Rui Faria.

Podejrzenia wzbudził fakt, że w czasie spotkania przyciskał do ucha prawą dłoń W pewnym momencie podszedł nawet z jakimiś notatkami do Steve'a Clarka, który zastępował Mourinho. Konsekwencją było dokonanie zmian przez asystenta Portugalczyka.

UEFA już zdecydowała, że w przyszłym tygodniu zajmie się tą sprawą, kiedy dostarczone zostaną jej materiały z telewizyjnych zapisów.

źródło: http://sport.onet.pl/1079472,wiadomosci.html

No i co o tym sądzicie??? Gość kręci niezmiemsko, a wszyscy się dopatrują różnych sensacji.

I tak to się skończy tym, że nic mu nie udowodnią i sprawa ucichnie. Nic więcej...
No jeśli to prawda to w moich oczach jest skończony :twisted: I tak go nie lubię - uważam go za......hmmmm.........jakby to ująć........pyszałka (?). Działa mi na nerwy. Wiem że jest świetnym managerem - za to go cenię, ale ma tez ciemną stronę (mocy? :smile: ). wypadkowa tych cech jest u mnie na minusie. W pewnym stopniu przez niego jeden z najlepszych sędziów świata - Anders Frisk musiał zakończyć karierę, bo otrzymywał listy z pogróżkami od fanów Chelsea, którzy zapatrzeni w Mourinho mysleli że dał się przekupić Rijkaardowi w pierwszym meczu 1/8 finału CL.

nawet jesli zostanie to udowodnione to obejdzie się pewnie karą finansową, którą bez problemu pokryje pan Roman ^^

pozdro

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
wojtekk03

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2005, 18:39

Mourinho jest dobrym trenerem ale niektorzy przesadzaja z tymi pochwałami dla niego i mu się od tego co nieco w głowie porzewracało :D
Potrafił znieśc presję jaka na nim ciążyła po przyjsciu po Chelsea - jest prawie-mistrzem Anglii i prawie-w 1/2 LM.
Ale każdy trener jest człowiekiem i jego możliwości gdzies się kończą więc jakby nie miał dobrych piłkarzy to by nic nie osiągnął.
Według mnie jest za bardzo pewny siebie i arogancki i jakoś nie lubie go ani Chelsea też:) Więc na wyspach najbardziej chyba lubie ManU ale już ich nie dogonią a w LM to wiadomo za kim i tutaj Mourinho bedzie musiał niestety w półfinale uznać naszą wyższość:heh

i sie zaczęło SCHOOLTiME :/
FORZA JUVe FORZA ALEX
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2005, 18:43

leniup pisze:W czasie spotkania obserwatorzy UEFA zauważyli jednak, że w boksie gdzie zasiadają zawodnicy i trenerzy Chelsea, tym razem usiadł ktoś, kto nigdy tam nie siada - trener od przygotowania fizycznego Rui Faria.

Podejrzenia wzbudził fakt, że w czasie spotkania przyciskał do ucha prawą dłoń W pewnym momencie podszedł nawet z jakimiś notatkami do Steve'a Clarka, który zastępował Mourinho. Konsekwencją było dokonanie zmian przez asystenta Portugalczyka..
Jestem pewien, ze w jakis sposób komunikował sie z kims ze stadionu, zwłaszcza, ze nie było go na samym stadionie ! Mogł siedziec w domu, albo w samochodzie i sobie spokojnie przekazywac informacje. Dla mnie on za bardzo miesza i chce sie pokazac. Mam nadzieje, ze zostanie ukarany jakos porządnie, a nie kara pienięzna... Bo to dla pracownika Abramowicza NIC ! :?

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2005, 19:14

Znajac charakter i tupet Murinho jestem pewien ze bylby zdolny do takich rzeczy. On wydaje mi sie jest typem czlowieka, ktory chce pokazac swiatu, ze 'i tak mu nic nie zrobia', i on i tak wszystkich w konia zrobi, zeby nie powiedziec dosadniej. :?
Co do samej osoby Murinho- uwazam, ze trenerem jest niezlym, bo przemawiaja za tym wyniki Chelsea, ale czlowiekiem- bez komentarza. Jest arogancki, pyszny itp. Ktos go musi sprowadzic na ziemie. Mam nadzieje, ze to beda Wlosi z Turynu w polfinale Ligi Mistrzow 8)
Co do kwestii zachowania Murinho na ostatnim meczu, rzekomego 'porozumiewania sie' w czasie meczu, czytalem ze nikt nie zamierza nawet wszczynac zadnego dochodzenia. :roll:

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 15:16

Wyjaśniła się tajemnica czapeczki, jaką miał na głowie trener odnowy biologicznej Chelsea Londyn, Rui Faria podczas rewanżowego meczu ćwierćfinałowego piłkarskiej Ligi Mistrzów w Monachium z Bayernem.

Jak podkreśliła gazeta "The Sun" - Faria pod czapeczką nie skrywał nic.

Faria był posądzany o to, że pod czapeczką ukrywa urządzenie, które pozwala mu się kontaktować z zasiadającym na trybunie trenerem Jose Mourinho i przekazywać jego wskazówki drużynie. Trener Mourinho nie mógł z ławki rezerwowych prowadzić Chelsea w dwumeczu z Bayernem, ponieważ został zdyskwalifikowany (na dwa mecze) przez UEFA.

UEFA w sprawie czapeczki Farii oficjalnie nie zajęła stanowiska, ale po meczu w Monachium dwóch przedstawicieli Unii poprosiło Farię, by zdjął nakrycie głowy. Faria przystał na ich prośbę, zaproponował ponadto, iż mogą przejrzeć nawet jego uszy. Żadnych urządzeń nie znaleziono.

Mourinho przez większą część meczu nie było także na stadionie. Opuścił swoje miejsce, zestresowany obecnością reporterów, kamerzystów. Pojechał do hotelu, zapowiedział złożenie do UEFA skargi na organizatorów meczu.

Rzecznik Chelsea w specjalnym oświadczeniu poinformował, iż w sprawie Mourinho nie będzie już z UEFA żadnych zatargów.

"Trener zgodził się za stanowiskiem, że na całą sprawę należy położyć grubą kreskę" - oświadczył rzecznik.

Zrodlo: http://sport.onet.pl/1081880,wiadomosci.html

No i sprawa sie "wyjasnila" :wink: Dla mnie Murinho byl i jest winien :twisted: Sprawa tej czapeczki tylko swiadczy o nim i jego braku poszanowania dla prawa i zasad. Nie lubie go wlasnie za takei glupie akcje. Moim zdaniem Romek sypnal kasa i wszystko przycichlo. W drugim meczu go nie bylo bo dobrze wiedzial ze jego zawodnicy sobie poradza i nie straca dwu bramkowej przewagi z pierwszego meczu wiec po co mial ryzykowac :? teraz bedzi pisal skarge do UEFA-co za gosc...:roll:

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 17:04

Mourinho to bez watpienia dobry trener ale nic po za tym :!:
Jako czlowiek napewno nie jest wzorem do nasladowania...
Wkurza mnie jego arogancja... ogolnie czesto zachowuje sie na pograniczu skandalu :evil:
A ten teatrzyk co odegral w Monachium z tym wyjazdem do hotelu to bylo zenujace... nawet nie wiedzialem czy sie mam z tego smiac czy wyzywac go od *** :wink:

Juvanello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 19:28

Mourinho to bardzo medialny trener.

Dlatego zachowuje się na pograniczu skandalu aby cały czas o nim było głośno w mass mediach. Mnie to aroganckie zachowanie aż tak bardzo nie drażni zwłaszcze, że to co obiecuje jak do tej pory prawie zawsze sie pokrywało z rzeczywistością

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 19:48

Mourinho jest człowiekiem, któremu... wszystko wolno. On o tym doskonale wie i dlatego nie boi się wsadzać głowy tam gdzie inni by się nie odważyli. Można mówić: że jest arogantem, który zjadł wszystkie rozumy i człowiekiem pysznym, uważającym się za lepszego od innych. Można. Mourinho na wzorzec amerykański- tak strasznie nielubiany u nas i często mylony właśnie z arogancją- obnosi się ze wszystkimi swoimi sukcesami. Dla mnie nie ma w tym nic zdrożnego. To co ten człowiek zrobił zakrawa na osiągnięcią rodem z CM-a. Ze średniej klasy europejskim klubem wygrał wszystko co było możliwe do wygrania. W pokonanym polu zostawił wszystkie liczące się firmy Starego Kontynentu. Argumenty mówiące, że Smoki miały wyjątkowo prostą drogę do tryumfu są po prostu śmieszne i zupełnie niedorzeczne. Nikt nie kazał "firmom" odpadać wcześniej. Przyszedł pan Mourinho do Chelsea i z miejsca zrobił najlepszy team Europy, prawdziwą maszynkę do wygrywania. To nie jest zasługa kasy Romana, że The Blues robią sobie co chcą w Premiership i są na najlepszej drodze do zwycięstwa w CL. Jak już ktoś mądrze zauważył- gdyby grałą kasa to w CL zamiast PSV i Lyonu grałyby Real i ManU. Oczywiście wiadomo, że kasa pomaga i to znacznie- wystarczy spojrzeć na dziecko Sibnieftu- CSKA, ale moim skromnym zdaniem bez tego charyzmatycznego gościa w płaszczu Chelsea zostałaby drugim Realem i nic ponadto.
Mourinho wie, że sława przemija b. szybko dlatego chce być za wszelką cenę na topie i to mu się udaje. :whistle:

Gustaw

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 20:10

Według mnie Jose jest najlepszym Trenerem na świecie!!. To jego a nie Capello Juve powinien był zatrudnic rok temu. Jak patrzę na grę Chelsea i porównałbym ją do gry Juve to mnie cos chce trafic. Ludzie mówią ze Mourinho strasznie zadziera nosa i ja akurat nie mam nic przeciwko temu bo to znaczy ze jest pewien w 100% tego co robi. POmyslcie skoro w tym sezonie w lidze angielskiej tak utarł nosa Fergusonowi i Wengerowi i szaleje w lidze mistrzów to co będzie za rok!!????. Jego pilkarze teraz dopiero uczą się jego systemu gry a za rok juz będą klepac kazdego. Wedlug mnie Najlepszy Manager na swiecie!! I to on powinien byc kupiony przede wszsytkim w najblizszym czasie przez Juve!!. Znakomice lączy gre w obornie z atakiem. Jego pilkarze są bardzo mocni. To co zrobilz Joe Cola to masakra. Koles pilke tracil jak dziecko, nic nie grał a teraz wymiata ze milo patrze. Jednym słowem Mourinho do Juve musi przyjsc :D

"TOTUS TUUS" PANIE, "Niech będzie wola Twoja"
Kali

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 22:34

e-kacper pisze:Co myślicie o Jose Murinho przez wszystkich komentatorów, i wielu innych uznawany jest za genusza. Jednak według mnie sukces z Porto był całkowicie przypadkowy (nie chce mowic ze najlepsi byli przemeczeni) poniewaz w walce w playoffac Porto pokonało tylko MU i to dośc przypadkowo, w ostatnich minutach meczu, w finale pokonali najsłabszy zespól z mozliwych Monaco, a po drodze Lyon(nie wygrywajac z nimi ani razu) i Depowtiwo które pomimo wyeliminowania Juve(bez formy) i Milanu(niefrasobliwość) również nie stanowiło solidnej drużyny.
Chyba się mylisz mówiąc, że sukces Porto był przypadkowy... sezon wcześniej Murinho w pięknym stylu poprowadził Porto do zwycięstwa w Pucharze UEFA. Później przyszedł czas na Lige Mistrzów. Mówiąc o przypadku chyba nie ten sezon uwzględniłeś :lol: bo to co zrobił przypadkiem napewno nie było. Monaco wtedy nie było najsłabszym z możliwych, chyba nie oglądałes ich meczu z Chelsea. A mówiąc o najsłabszym może miałeś na myśli ten sezon? :lol:

Odniosłem dziwne wrażenie, że BARDZO nie lubisz tego człowieka. Ja też go nie lubie bo charakter to ma okropny ale jedno mu przyznać trzeba--------> zna się chłop na swoim fachu.

Ti Amo Juve!
kusior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2005, 14:42

Moim zdaniem Murinho jest bardzo dobrym taktykiem i trenerem, ale mu woda sodawa udeżyla do głowy :roll:

[img]http://koroner_stal_rzeszow.w.interia.pl/raca.gif[/img] Chelsea Londyn [img]http://koroner_stal_rzeszow.w.interia.pl/raca.gif[/img]
siravatar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2005, 15:01

wszyscy maja problem do mourinho za to ze mowi to lub cos innego, pozniej wszyscy sie czepiaja tego ze chelsea ma kase i to zasluga wszystkiego. ozcywiscie pieniadze odgrywaja ogromna role, ale mourinho to genialny trener, fantastyczna osobowosc, czlowiek znajacy swoja wartosc, szkoda ze tak wielu jest mu nieprzychylnych. ja podziwiam go za to co robi poniewaz jes perfekcjonista. a co do jego kontrowersyjnych wypowiedzi po meczu z barca ciekawi mnie czy tak samo traktowano by rijkaarda gdyby powiedzial ze mourinho rozmawial z sedziami
FORZA JUVE

no to spora musiała być ta biedronka...
ODPOWIEDZ