Hiszpańscy kibice rasistami !!!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mundik15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2005, 12:03

rasizm trzeba tepić i nie chodzi tylko o jego przejawy w piłce-to robactwo oblega cały świat.

Alessandro Del Piero ole!! Forza JUVE
3d_man

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2005, 19:00

Supersonic pisze:Nie możecie powiedzieć, że hiszpańscy kibice są rasistami. Równie dobrze możnaby stwierdzić, że rasistami są kibice włoscy ( tylko na przykładzie Lazio). Nie można stosować takich uogólnień.
zaraz wyjdzie ze mnie bestia :evil: :roll:
gratuluje, wcale nic nie uogolniasz :?

prawda jest taka:
a we Włoszech czy powiedzmy w Niemczech czy Francji nie ma rasistów? wszędzie znajdą się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
i chyba jest to oczywiste dla wiekszosci

la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2005, 21:41

Rasizm jest bezsensu, takie co do niczego nie dąży, kibice (o ile można ich tak nazwać) ubliżają czarnoskórym piłkarzom. W każdej lidze znają się kibice rasiści. We włoszech jako rasistów można dać na przykład kibiców Lazio, którzy wygwizdują czarnoskórych piłkarzy. Popieram inicjatywę Henrego, który "stworzył" tą akcję Stand Up and Speak Up, w rekalmie uczestniczy Ronaldinho, Henry i Rio Ferdinand trzymają plansz na których jest napisane "Potrzebujemy twojego głosu w piłce i wszędzie poza nią aby wykopać rasizm"

Pozdrawiam

mil015

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2005, 13:38

A tak Eto'o powiedział o rasizmie w Hiszpani:
"Mam to szczęście, że mieszkam na Półwyspie Iberyjskim od wielu lat. Wkrótce dostanę hiszpański paszport. Nie wiem jak wówczas niektórzy kibice będą do mnie wołać: Zabić czarnego Hiszpana?? :) :)

albo

"Haruje jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> a zarabiam jak biały" :)

Cytaty pochodzą z gazety Przegląd Sportowy

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2005, 22:15

3d_man pisze:
Supersonic pisze:Nie możecie powiedzieć, że hiszpańscy kibice są rasistami. Równie dobrze możnaby stwierdzić, że rasistami są kibice włoscy ( tylko na przykładzie Lazio). Nie można stosować takich uogólnień.
zaraz wyjdzie ze mnie bestia :evil: :roll:
gratuluje, wcale nic nie uogolniasz :?
Chciałem przedstawić najbardziej jaskrawy przykład, żeby ukazać dlaczego nie można uogólniać; nie moja wina, że pewna część kibiców tego klubu nie zachowuje się na stadionie tak jak powinna. Zaprzeczysz??
Coś w tym musi być skoro najwięcej haniebnych zachowań we włoskiej piłce wiąże się ze słowem Lazio... Zachowanie jednego kibica rzutuje na cały klub :?

ODPOWIEDZ