Mamy drugiego Polaka w lidze angielskiej.
- MISIEK*
- Juventino
Sorry że zakłądam ten temat tu ale to jest o Polaku który będzie grał na wyspach.
Polski bramkarz Tomasz Kuszczak podpisał trzyletni kontrakt z West Bromwich Albion - poinformował w środę beniaminek angielskiej piłkarskiej Premier League na swojej stronie internetowej.
22-letni Kuszczak przez ostatnie cztery lata był zawodnikiem Herthy Berlin, ale nie rozegrał w barwach tego zespołu ani jednego meczu ligowego. Wcześniej występował m.in. w Śląsku Wrocław i KFC Uerdingen 1905. W reprezentacji Polski Kuszczak wystąpił dwukrotnie.
Trener West Bromwich Albion Gary Megson był bardzo zadowolony z pozyskania Polaka.
"Stoczyliśmy o niego niezłą walkę. Jeszcze ubiegłego wieczoru do jego agenta zadzwonił jeden z menedżerów klubu Bundesligi, prosząc o spotkanie i podpis na kontrakcie. Oprócz naszej Tomasz miał propozycje z innego klubu Premier League, jednego Division One, dwóch zespołów hiszpańskich oraz dwóch niemieckiej Bundesligi. Ale zdecydował się przyjąć nasze warunki i postaramy mu się to wynagrodzić" - powiedział Megson na jednej ze stron internetowych.
Kuszczak będzie drugim polskim zawodnikiem w Premier League. W Liverpoolu, także na bramce, występuje Jerzy Dudek.
Polski bramkarz Tomasz Kuszczak podpisał trzyletni kontrakt z West Bromwich Albion - poinformował w środę beniaminek angielskiej piłkarskiej Premier League na swojej stronie internetowej.
22-letni Kuszczak przez ostatnie cztery lata był zawodnikiem Herthy Berlin, ale nie rozegrał w barwach tego zespołu ani jednego meczu ligowego. Wcześniej występował m.in. w Śląsku Wrocław i KFC Uerdingen 1905. W reprezentacji Polski Kuszczak wystąpił dwukrotnie.
Trener West Bromwich Albion Gary Megson był bardzo zadowolony z pozyskania Polaka.
"Stoczyliśmy o niego niezłą walkę. Jeszcze ubiegłego wieczoru do jego agenta zadzwonił jeden z menedżerów klubu Bundesligi, prosząc o spotkanie i podpis na kontrakcie. Oprócz naszej Tomasz miał propozycje z innego klubu Premier League, jednego Division One, dwóch zespołów hiszpańskich oraz dwóch niemieckiej Bundesligi. Ale zdecydował się przyjąć nasze warunki i postaramy mu się to wynagrodzić" - powiedział Megson na jednej ze stron internetowych.
Kuszczak będzie drugim polskim zawodnikiem w Premier League. W Liverpoolu, także na bramce, występuje Jerzy Dudek.
"Piłka jest jedna a bramki są dwie"
Wisła - MISTRZ POLSKI 04.
Pozdrawiam wszystkich fanów WISŁY.
Wisła - MISTRZ POLSKI 04.
Pozdrawiam wszystkich fanów WISŁY.
- Pavel_Nedved1989
- Juventino
hmmm 2zawodnikiem?
a Olszar w Portsmouth juz nie gra??:/
- Asta#8
- Qualità Juventino
Trochę klubów go chciało.
Może coś z niego wyrośnie. (Drugi Buffon). Miejmy nadzieje, że w końcu będziemy mieli bramkarza bardzo dobrego, choć ja myśle, że będzie drugim bramkarzem tego angielskiego klubu.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
a kiedykolwiek gralPavel_Nedved1989 pisze:hmmm 2zawodnikiem?

a na serio to jest teraz na testach w polonii i podobno chce go beniaminek serie a
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- *Fighter*
- Juventino
Nie Olszar wrócił do polski i będzie grał w ekstraklasiePavel_Nedved1989 pisze:hmmm 2zawodnikiem?
a co do tamatu to bardzo dobrze. Może nam drugi Gigi Buffon wyrośnie
Juventus Turyn- Tylko przed Boggiem padniemy na kolana
- BIANCONERI
- Juventino
Kuszczak to niezły bramkarz,pokazał się z dobrej strony podczas meczy reprezentacji młodziezowej.Brak mu jednak ogrania;w Hercie grywał tylko w rezerwach i dla tego wydaje mi się,że na początku będzie sie musiał pogodzić z rolą rezerwowego.Pozostaje życzyć mu szczęścia i wielu okazji do zaprezentowania swoich umiejętności.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Bob
- Juventino
Ja sądze ze za pare lat dorówna klasie Dudkowi no i że przejdzie do klasowego zespołu Angielskiego.kTO WIE MOŻE BĘDZIE LEPSZY od Dudka 
http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
- Pavel87
- Juventino
Już samą przeprowadzkę z Niemiec do Anglii trzba uważać za pewnego rodzaju awans sportowy. Jeżeli będzie grał w pierwszymskładzie to może zrobić karierę na miare Dudka. Gorzej jak znowu będzoe tak jak w Hercie.Jadno jest pewne. Talent to on ma.
Forza Squadra Bianconera
- kubinho 10
- Juventino
bardzo fajnie że podpisał kontrakt, ale mam nadzieję że będzie grał regularnie w pierwszym składzie :!: o Sebastian Olszar tesh miał grać w pierwszym składzie a bodajrze nie rozegrał ani jednego meczu... :twisted: Więc życze Tomaszowi sucesów i stałego miejsca w wyjściowym składzie

Grande Juve, Vinci Per Noi