Mercato (LATO 2026) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 69 razy
Otrzymał podziękowanie: 301 razy

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2026, 22:30

Już nasz czy nagła zmiana?
Obrazek
YouCantCMe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2026, 08:00

Oby nie
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2026, 14:32

Boziu ty widzisz i nie grzmisz...
Co to za nazwiska? Toż to Juventus czy jakie Avellino (z całym szacunkiem dla kibiców), a ja się źle zalogowałem?

Czy w tym klubie będą grali jakieś TOPY?
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2026, 15:00

Ciekaw jestem, czy Comolli poleci, jeśli nie uda się transfer Sørlotha :prochno:
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2026, 17:59

Jako bramkarz Martínez... :dance: trzymajcie mnie. Taki pajac... Kiedyś do tego klub utożsamiał się z klasą.

Ja wiem że ten Martinez to dobry bramkarz ... i mimo wszystko to będzie dobry transfer, ale ... miałeś chamie złoty róg (Szczęsnego)...

no nic jak się bałwany nie zakwalifikowały do LM, to nie ma co liczyć na niewiadomo co... Martinez wybroni się skillem, zobaczymy co z resztą wynalazków które do nas trafią.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2026, 18:50

marcinek pisze: 09 czerwca 2026, 17:59 Jako bramkarz Martínez... :dance: trzymajcie mnie. Taki pajac... Kiedyś do tego klub utożsamiał się z klasą.

Ja wiem że ten Martinez to dobry bramkarz ... i mimo wszystko to będzie dobry transfer, ale ... miałeś chamie złoty róg (Szczęsnego)...

no nic jak się bałwany nie zakwalifikowały do LM, to nie ma co liczyć na niewiadomo co... Martinez wybroni się skillem, zobaczymy co z resztą wynalazków które do nas trafią.
Wydaje mi się, że transfer podparty jest własnie chamowatością, ale potwierdzoną skillem (w przeciwieństwie do Vlaha, który był bucowaty, ale bez skilla). Takie połączenie bramkarza, którego jednak wszyscy będą cenić za skill, za ogromne jednak dokonania w karierze, ale jednocześnie będą się trochę cykać, bo buc może być remedium na nasze problemy z obroną.
Bremer raczej odejdzie (skill i klasa), Gatti z jakimś charakterem odejdzie (charakter, średni skill) i zostaniemy jak na razie trochę z obroną bez większego skilla i charakteru. Synergię (XD) tej formacji może poprawić poprawnie ustawiający ich Emil Martinez.

Ewentualny transfer Kessiego moze mieć również takie uzasadnienie, bo ten co prawda chamowaty czy bucowaty nie jest, ale jest bardzo zdyscyplinowany i... charakterny na boisku.
Cieszy mnie przetestowanie Douglasa Luiza, który - mój Boże - był naprawdę świetny w prime w AV a i u nas miewał przebłyski naprawdę fajnej gry z przodu (kontrola piłki, kilka podań); spaliły go błędy w obronie i chyba rozterki sercowe, ale z drugiej strony taki ananas jak Cambiaso mimo wielu win w obronie ciągle był pod grą.

Ogólnie gdyby (no właśnie gdyby) przeszli do nas Martinez i Kessie (i grali na co najmniej normalnym poziomie) oraz wrócił do jakiejkolwiek gry Douglas Luiz to już mamy mocne transfery.

W ataku daj Boże ten Sorloth i już byłby kręgosłup jakiejś formacji:
Yildiz - Sorloth - Conceicao
Kessie - Locatelli - D. Luiz
NN - Kelly - NN - Kalulu
E. Martinez

nie wiem kto jako NN, ale zakłądam nie gorszych od Bremera i Cambiaso

gdyby oni wszyscy po prostu grali normalnie to celem będzie nie tylko walka o LM ale nawet walka do końca o Scudetto.

PS Transfermarkt sugeruje Kima oraz Natana jako ŚO i Carlosa Augusto jako LO.

Kim z Serie A był lvl Bremera, Natana nie znam, Carlos Augusto gorszy od Cambiaso nie będzie, ergo

Yildiz - Sorloth - Conceicao
Kessie - Locatelli - D. Luiz
C. Augusto - Kelly - Kim - Kalulu
E. Martinez

jeżeli ktoś zna szerzej tego Natana to fajnie byłoby poczytać (ŚO z Betisu)
polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2026, 18:54

Naprawdę zabawnie się czyta newsy transferowe, co roku ten sam kabater z kwotami:

1. Di Gregioro możemy sprzedać NAWET za 15 milionów euro - yhym, czyli prawie za tyle za ile go kupiliśmy po takim sezonie? Powodzenia.

2. David za 35 milionów - tak na pewno. Kluby już pędzą do Juventusu, żeby dać nam 35 melonów za gościa po takim sezonie, który był rok temu dostępny za darmo. Za gościa, który strzelił w lidze 6 goli. Powodzenia.

3. Arthur za 10 milionów - jasne, kluby z Ameryki Południowej o niczym innym nie marzą, niż o wykładaniu 10 milionów na gościa, którego próbujemy się pozbyć od 5 lat i który ma rok kontraktu. No tak będzie, na pewno dostaniemy minimum kilka milionów za niesprzedawalnego gościa, w wieku prawie 30 lat z rocznym kontraktem. Powodzenia ;)

Równie zabawnie było czytać niektóre komentarze użytkowników narzekających na potencjalne przyjście Lewandowskiego - wychodzące z takiej mocarstwowej perspektywy jakby to Juventus mu robił łaskę, że w ogóle chce kogoś takiego a nie on nam xD Komentarze buńczuczne, które brzmiały tak jakby Juventus co roku bił się o mistrza Włoch i półfinał LM a nie robił w gacie do ostnich kolejek o to czy uda się zdobyć 4 miejsce w lidze xD Może niech niektórzy sobie uświadomią, że ostatnie lata Juventusu w Europie to:

19/20 - 1/8
20/21 - 1/8
21/22 - 1/8
22/23 - 3 punkty w grupie LM xD i później jakimś cudem półfinał LE
23/24 - <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z pucharów
24/25 - 1/16
25/26 - 1/16 (Myślicie, że w Serie a było lepiej? W ciągu ostatnich 6 lat tylko raz byliśmy na podium, więc realnie jesteśmy 4 siłą we Włoszech).

7 lat upokorzeń no ale Lewandowski ze 109 golami w LM śmierdział. No to dostaniemy teraz takiego zawodnika co w wieku prawie 31 lat ma tych goli w LM 7 (nie w 1 sezonie tylko przez całe życie) albo zapłacimy 30 milionów (a kto wie czy nie więcej) za Kolo Mułaniego z 1 golem w PL. Kino absolutne, brać tylko popcorn, czytać i delektować się tym teatrem absurdu.
xemi

Juventino
Juventino
Podziekował: 78 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2026, 21:27

Jak czytam że naszym kręgosłupem ma być Kenan i karzeł na skrzydłach to mnie skręca ze śmiechu! Wy chyba nie nie oglądaliście tego sezonu!
ODPOWIEDZ