Serie A 25/26 (30): JUVENTUS FC - Sassuolo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 123 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

22 marca 2026, 10:41

@Elohi
Dlaczego jak tylko stwierdzi się fakty na temat pracy trenera (bo faktami jest to, że Spalletti punktuje poniżej tego czego się oczekuje od Juventusu czyli dla mnie to średnia w obecnej sytuacji minimum 2 oczka/mecz, aczkolwiek jakakolwiek w miarę godziwa średnia to 2,1 pkt/mecz, która po 38 meczach daje 80 punktów), to zaraz ktoś na siłę wciska mi, że chcę powrotu Allegriego jakby tylko jeden Max był na świecie? David może i wyśmienity nie jest, ale jednak strzelił 7 goli i zaliczył 5 asyst w tym sezonie (wiadomo, że gdyby nie jego ułomność, to mógł mieć na swoim koncie z 11-12 bramek, co już by nie wyglądało najgorzej) i jak remisujesz u siebie z Sassuolo to jednak powinien wejść na boisko koło 60 minuty skoro nie jest pierwszym wyborem trenera.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

22 marca 2026, 11:17

Nie wciskam Tobie ani sobie na siłę Maxa, ale fakt był taki, że za Jego czasów punktowaliśmy dobrze lub bardzo dobrze, a mimo wszystko był w opinii wielu słabym trenerem, bo graliśmy brzydko.
Preferuję ciągłość wśród kadry kierowniczej stąd chcę, żeby Spalleti mógł kontynuować swój projekt, żeby dostał kilka transferów takich jakich On wie, że potrzebuje. Jest kilka tanich i fajnych perełek na rynku dostepnych. A obecna kadra nie jest ani pod 352, ani pod 442, ani pod 433.
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

22 marca 2026, 11:45

Jak nie wypadliśmy, jak właśnie wypadliśmy....
Winnymi tego faktu są :
Tudor,
Di Gregorio za puszczanie szmat w każdym nie mal meczu...
David za karnego w meczu z Lecce
Locatelli za karnego z wczoraj
Sędziowie za zabranie nam 16 punktów za pseudo decyzje podejmowane w naszych meczach....

Do LM brakuje nam teraz 24 punkty...
Bo po 30 kolejkach będziemy mieć z Romą 54 pkt i lepszy z nimi bilans meczów, a do Como 3 pkt straty i w założeniu, że przegrają z Interem i z Napoli mogą max ugrać 21 pkt. Co daje im 75 punktów ..
Reasumując..
My max będziemy mieć 78 punktów, Roma 78 , Como jeśli mamy ich wyprzedzić to w meczach do końca sezonu muszą przegrać z Interem , z Napoli i przegrać z kimś z grona Pisa, Udinese, Genoa , Sassuolo, Parmą , Veroną i Cremonese....
Scenariusz na tyle realny co nasze 24 punkty do końca sezonu....
Gdyby nasze przepłacone gwiazdy umiały strzelać karne, to teraz było by nam łatwiej z 58 punktami na koncie... Ale zamiast tego jesteśmy zmuszeni patrzeć jak Juventus jest sprowadzany do roli średniaka marnej ligi....
Ostatnio zmieniony 22 marca 2026, 12:19 przez GIGI Buffon 89, łącznie zmieniany 1 raz.
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

22 marca 2026, 12:05

Elohi pisze: 22 marca 2026, 11:17 Nie wciskam Tobie ani sobie na siłę Maxa, ale fakt był taki, że za Jego czasów punktowaliśmy dobrze lub bardzo dobrze, a mimo wszystko był w opinii wielu słabym trenerem, bo graliśmy brzydko.
Preferuję ciągłość wśród kadry kierowniczej stąd chcę, żeby Spalleti mógł kontynuować swój projekt, żeby dostał kilka transferów takich jakich On wie, że potrzebuje. Jest kilka tanich i fajnych perełek na rynku dostepnych. A obecna kadra nie jest ani pod 352, ani pod 442, ani pod 433.
Fakt jest taki, że tylko za pierwszej przygody Allegriego z Juventusem punktowaliśmy dobrze (a nawet bardzo dobrze), bo wtedy w 271 spotkaniach we wszystkich rozgrywkach (191W, 41R, 39P) zdobywaliśmy średnio 2,27 pkt/mecz, ale trzeba pamiętać jaką wtedy dysponowaliśmy kadrą na tle naszych rywali (no, ale nie będę już umniejszał sukcesów Maxowi). Natomiast jego drugie podejście do Juventusu to średnia gorsza od tej jaką ma obecnie Spalletti (aczkolwiek Lucek póki co ma 5 razy mniejszą próbę do statystyki, bo prowadził nas dopiero 30 razy), bo Allegri w 149 spotkaniach (80W, 34R, 35P) osiągał zaledwie 1,84 pkt/mecz (w najgorszym dla niego sezonie z blamażem w LM m.in. z Maccabi Hajfa to ka.łmen miał tylko 1,73 pkt/mecz), więc nie wiem skąd te przekonanie, że za jego czasów może i graliśmy brzydko, ale za to dobrze punktowaliśmy.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

22 marca 2026, 13:09

Poprostu pisze: 21 marca 2026, 23:10A może akurat wygramy ligę Europy za rok 🤣
My sie tymi rozgrywkami nie kalamy, bo chodzimy w garniturach i jestesmy klubem Żętelmenów...

Nie wiem, co fan Napoli mial na mysli wpuszczajac na plac chlopa, ktory 2 lata nie gral w pilke i chlopa, ktory mial cos kolo pol roku przerwy od grania (tak wiem: Arek mial fajna glowke, a Jugol sie znalazl ale nie wykorzystal), w sytuacji kiedy MUSISZ wygrac, MUSISZ zdobyc 3pkt. i to jeszcze na ostatnie 10min. meczu.
Loca nie trafia karnego w meczu, ktory dla nas i owszem: decyduje o LM, ale co by bylo gdyby to byl mecz jeszcze wyzszej wagi? Np. final LM czy decydjacy o Mistrzostwie Wloch? To by narąbał w pory i omdlał podczas podchodzenia do pilki... Dramat, jakich dziadów slabych psychicznie i pilkarsko nam nasprowadzaly dziady na stolkach dyrektorskich.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

22 marca 2026, 13:56

Zastanawiające jest dlaczego od kilku sezonów wydajemy ogromne pieniądze na tych piłkarzy i najwięcej im płacimy, a co mamy za to ? Palpitacje serca i zepsute niemal wszystkie weekendy w sezonie.... Za rok nie będzie Ligi Mistszów... Znów bedzie problem z pieniędzmi i z zachowaniem kryteriów pseudo FFP Uefa... Przymus wygenerowania zysku kapitałowego na rozpaczliwej sprzedaży naszych gwiazd typu Yildiz czy Thuram... I błaganie niebios co roku już tylko o LKE do której bedziemy się musieli dostać po dwumeczu gdzieś w środku Azji...

To nam w tym sezonie zgotowali te przepłacone pseudo gwiazdy i bredzący o duchu Juventusu lider, który z nerwów zamiast strzelić w okno podaje do bramkarza z 11 metrów. O tych frajerach z gwizdkami, którzy z regularnością 2 tygodni drukowali nam wyniki zaczynając już od 4 kolejki już milcząc...

Niebiosa mają gdzieś Juventus, ma go gdzieś Liga, ma go gdzieś Uefa.... Nasz klub jest coraz bliżej upadku.... Tak podłego humoru to nie miałem od meczu z Interem....
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

22 marca 2026, 16:16

Co tu duzo gadać - jak się płaci 42mln euro za Conseicao daje się mu kontrakt 7mln rocznie, 45mln euro za Opende i daje się mu kontrakt 7,5mln euro rocznie, 11mln euro rocznie daje się Davidowi, innych Koopmeinersów czy Kelly familych nie wspominąc - i nadal nie miec kim grać to się po prostu zbiera tego żniwo.

a wszystkim wyznawcom il betone, nie trzeba się daleko cofać - sezon w którym od początku był luźny kalendarz bez gry w europie i nasza walka o scudetto.
Obrazek
Dawniej Virus[Mauro].
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

22 marca 2026, 16:42

Już w sezonie 2019/2020 było widać , że bedzie tylko gorzej, ale udało się wygrać Scudetto, potem zdobyliśmy Coppa Italia i Supercoppa i udało się znów być w Top 4. Sezony z Allegrim to pewna gra w LM i finał Coppa Italia 22 i ostatni jego sezon to 3 miejsce i Coppa Italia, rok temu szczęśliwy awans do LM. W tym do końca sezonu jesteśmy skazani na rozpaczliwą grę o LKE, którą i tak nasi zlekceważą, bo przeciesz każdy z naszych pseudo gwiazd uważa, że jest na poziomie Ligi Mistrzów.....

Como dzisiaj rozniosło Pisę 5 do 0, Atalanta właśnie prowadzi z Veroną...

Parszywy sezon nam zgotowali.... Najbardziej parszywy od sezonu 2010/2011...

Nawet ta Liga Konferencji nie jest pewna....
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

22 marca 2026, 17:56

GIGI Buffon 89 pisze: 22 marca 2026, 16:42 Już w sezonie 2019/2020 było widać , że bedzie tylko gorzej, ale udało się wygrać Scudetto, potem zdobyliśmy Coppa Italia i Supercoppa i udało się znów być w Top 4. Sezony z Allegrim to pewna gra w LM i finał Coppa Italia 22 i ostatni jego sezon to 3 miejsce i Coppa Italia, rok temu szczęśliwy awans do LM. W tym do końca sezonu jesteśmy skazani na rozpaczliwą grę o LKE, którą i tak nasi zlekceważą, bo przeciesz każdy z naszych pseudo gwiazd uważa, że jest na poziomie Ligi Mistrzów.....

Chwilę wcześniej odpisałem koledze Elohi, że Allegri tylko za pierwszej przygody z Juventusem punktował bardzo dobrze, bo wtedy w 271 spotkaniach we wszystkich rozgrywkach (191W, 41R, 39P) zdobywaliśmy średnio 2,27 pkt/mecz. Natomiast jego drugie podejście do Juventusu to średnia gorsza od tej jaką ma obecnie Spalletti, bo Allegri w 149 spotkaniach (80W, 34R, 35P) osiągał zaledwie 1,84 pkt/mecz (w najgorszym dla niego sezonie z blamażem w LM m.in. z Maccabi Hajfa to ka.łmen miał tylko 1,73 pkt/mecz), więc nie wiem dlaczego kolejna osoba powiela jakieś błędne przekonanie, że Max jest pewniakiem dobrego punktowania...
GIGI Buffon 89

Juventino
Juventino

22 marca 2026, 19:22

dimebag11 pisze: 22 marca 2026, 17:56
GIGI Buffon 89 pisze: 22 marca 2026, 16:42 Już w sezonie 2019/2020 było widać , że bedzie tylko gorzej, ale udało się wygrać Scudetto, potem zdobyliśmy Coppa Italia i Supercoppa i udało się znów być w Top 4. Sezony z Allegrim to pewna gra w LM i finał Coppa Italia 22 i ostatni jego sezon to 3 miejsce i Coppa Italia, rok temu szczęśliwy awans do LM. W tym do końca sezonu jesteśmy skazani na rozpaczliwą grę o LKE, którą i tak nasi zlekceważą, bo przeciesz każdy z naszych pseudo gwiazd uważa, że jest na poziomie Ligi Mistrzów.....

Chwilę wcześniej odpisałem koledze Elohi, że Allegri tylko za pierwszej przygody z Juventusem punktował bardzo dobrze, bo wtedy w 271 spotkaniach we wszystkich rozgrywkach (191W, 41R, 39P) zdobywaliśmy średnio 2,27 pkt/mecz. Natomiast jego drugie podejście do Juventusu to średnia gorsza od tej jaką ma obecnie Spalletti, bo Allegri w 149 spotkaniach (80W, 34R, 35P) osiągał zaledwie 1,84 pkt/mecz (w najgorszym dla niego sezonie z blamażem w LM m.in. z Maccabi Hajfa to ka.łmen miał tylko 1,73 pkt/mecz), więc nie wiem dlaczego kolejna osoba powiela jakieś błędne przekonanie, że Max jest pewniakiem dobrego punktowania...
Cytowany wpis raczej dowodzi, że tegoroczny sezon jest parszywy, tak jak parszywy był sezon 2010/2011...
Allegri w każdym sezonie po powrocie łapał się do LM...
Po sezonie 2021/22 zapamiętamy Top 4 i finał Coppa Italia... Po sezonie 2022/23 załapaliśmy się do LM gdyby nie te durne 10 pkt kary, a w Europie, wolę pamiętać, że byliśmy blisko finału Ligi Europy... 23/24 zdobyliśmy Coppa Italia po super meczu z Atalantą , a w lidze byliśmy Top 4....
Styl był taki, że człowiek krwawił oczami, ale zawsze był jakiś promyk nadzieji... Po tym będzie rozgoryczenie, że wydaliśmy mnóstwo kasy na pilkarzy, którym w najważniejszych momentach brakuje jaj by pokazać, że zasługują na tą koszulkę... I tyle samo do radości, co w maju 2010/2011...
ODPOWIEDZ