Serie A 25/26 (27): AS Roma 3-3 JUVENTUS FC

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2026, 12:59

Rozgrzany Sturaro pisze: 03 marca 2026, 08:45 Między innymi przez to, że przez pół sezonu w 1 składzie był Vlahovic. :prochno:

Niektórzy to serio mają pamięć maks do ostatniego meczu
No ale przebłyski Vlaho > przebłyski Davida czy Opendy. Nikt tu nie jest napastnikiem na miarę Juventusu w tym momencie, ale patrzmy na alternatywy, Dusan ma ogromne ograniczenia, ale on przynajmniej czasami dojedzie.
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 53 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2026, 13:17

A ja kolejny raz zapytam - poza początkiem sezonu, w którym wszyscy łapali się za głowy, że on w ogóle tak potrafi - jakie to przebłyski ma Vlaho? Jakieś gole? Asysty? Key-passy? Odbiory w wysokim pressingu? Wygrane pojedynki główkowe?

Ta mitologizacja wokół jego postaci, to dlatego, że on "dawno" nie grał? Nie rozumiem...
Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 46 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2026, 14:26

szczypek pisze: 03 marca 2026, 12:59
Rozgrzany Sturaro pisze: 03 marca 2026, 08:45 Między innymi przez to, że przez pół sezonu w 1 składzie był Vlahovic. :prochno:

Niektórzy to serio mają pamięć maks do ostatniego meczu
No ale przebłyski Vlaho > przebłyski Davida czy Opendy. Nikt tu nie jest napastnikiem na miarę Juventusu w tym momencie, ale patrzmy na alternatywy, Dusan ma ogromne ograniczenia, ale on przynajmniej czasami dojedzie.
I te przebłyski są według Ciebie warte dostania największego kontraktu w klubie?
Serio, polecam sobie zrobić rewatch jakichś spotkań z początku sezonu, gdzie potrafił zmarnować 3-4 dogodne sytuacje (często przez klapki na oczach, głowa w dół i jedziemy na pałę) i odbijać się od obrońców niższych o 15cm.
To może jeszcze wrócimy do trenera All*griego, bo przecież jaki był taki był a jednak czasem dojechał z wynikiem?
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2026, 19:40

Rozgrzany Sturaro pisze: 03 marca 2026, 14:26
szczypek pisze: 03 marca 2026, 12:59 No ale przebłyski Vlaho > przebłyski Davida czy Opendy. Nikt tu nie jest napastnikiem na miarę Juventusu w tym momencie, ale patrzmy na alternatywy, Dusan ma ogromne ograniczenia, ale on przynajmniej czasami dojedzie.
I te przebłyski są według Ciebie warte dostania największego kontraktu w klubie?
Serio, polecam sobie zrobić rewatch jakichś spotkań z początku sezonu, gdzie potrafił zmarnować 3-4 dogodne sytuacje (często przez klapki na oczach, głowa w dół i jedziemy na pałę) i odbijać się od obrońców niższych o 15cm.
To może jeszcze wrócimy do trenera All*griego, bo przecież jaki był taki był a jednak czasem dojechał z wynikiem?
Nie, nie są według mnie warte największego kontraktu w klubie. Gdybym miał wybór to pozbyłbym się Serba z Turynu od razu. Czy takie oświadczenia wystarczą, żebyśmy mogli rozmawiać nie odbijając się między skrajnościami?
Do momentu gdy Vlahovic nie dostał kontuzji nie rozumiałem czemu to on a nie David znajduje się regularnie na boisku, wręcz ucieszył mnie trochę ten jego uraz, bo to oznaczało, że Kanadyjczyk wejdzie do gry. No i wszedł, no i nie zachwycił, obecnie jest daremny, zwyczajnie nie pasuje. I stając dziś przed wyborem Dusan vs Jonathan wybrałbym, mimo wszystkich wad, tego pierwszego. Mając w pamięci wszystko co robił do tej pory. Motywuję to tym, że u Serba widywane były zrywy zaangażowania nieosiągalne dla Kanadyjczyka, tyle.
Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 46 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2026, 21:32

szczypek pisze: 03 marca 2026, 19:40
Rozgrzany Sturaro pisze: 03 marca 2026, 14:26
szczypek pisze: 03 marca 2026, 12:59 No ale przebłyski Vlaho > przebłyski Davida czy Opendy. Nikt tu nie jest napastnikiem na miarę Juventusu w tym momencie, ale patrzmy na alternatywy, Dusan ma ogromne ograniczenia, ale on przynajmniej czasami dojedzie.
Nie, nie są według mnie warte największego kontraktu w klubie. Gdybym miał wybór to pozbyłbym się Serba z Turynu od razu. Czy takie oświadczenia wystarczą, żebyśmy mogli rozmawiać nie odbijając się między skrajnościami?
Do momentu gdy Vlahovic nie dostał kontuzji nie rozumiałem czemu to on a nie David znajduje się regularnie na boisku, wręcz ucieszył mnie trochę ten jego uraz, bo to oznaczało, że Kanadyjczyk wejdzie do gry. No i wszedł, no i nie zachwycił, obecnie jest daremny, zwyczajnie nie pasuje. I stając dziś przed wyborem Dusan vs Jonathan wybrałbym, mimo wszystkich wad, tego pierwszego. Mając w pamięci wszystko co robił do tej pory. Motywuję to tym, że u Serba widywane były zrywy zaangażowania nieosiągalne dla Kanadyjczyka, tyle.
Tylko co rozumiesz przez "zrywy"? Wzięcie piłki i strzelanie z każdej pozycji? Od tego mamy Conceicao. Jest tak samo irytujący.
W statystykach defensywnych David jest o wiele lepszy w tym sezonie niż Vlahovic. Jest również lepszy w rozegraniu, ma częściej piłkę i częściej wykonuje podania. Nie twierdzę, że David gra wybitnie - ale na pewno jest bardziej użyteczny niż jednowymiarowy Vlaho.
Polecam spojrzeć na heatmapy obu zawodników. David jest prawie wszędzie, Duszan tylko w określonych miejscach. I jest bardzo przewidywalny.

Nadal, stawianie na Duszana gdy ma kontrakt tylko do lata, nie chce przedłużyć na normalnych warunkach a do tego nie wiadomo jak będzie wyglądał po 4 miesiącach przerwy, gdy masz gości na dłuższych kontraktach, gdzie więcej zyskasz na dłużej grając nimi i zgrywając ich z całym zespołem to po prostu głupota i kolejny raz pokazanie, że w tym klubie nie ma zasad i dyscypliny.
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2026, 22:04

Rozgrzany Sturaro pisze: 03 marca 2026, 21:32

Tylko co rozumiesz przez "zrywy"? Wzięcie piłki i strzelanie z każdej pozycji? Od tego mamy Conceicao. Jest tak samo irytujący.
W statystykach defensywnych David jest o wiele lepszy w tym sezonie niż Vlahovic. Jest również lepszy w rozegraniu, ma częściej piłkę i częściej wykonuje podania. Nie twierdzę, że David gra wybitnie - ale na pewno jest bardziej użyteczny niż jednowymiarowy Vlaho.
Polecam spojrzeć na heatmapy obu zawodników. David jest prawie wszędzie, Duszan tylko w określonych miejscach. I jest bardzo przewidywalny.

Nadal, stawianie na Duszana gdy ma kontrakt tylko do lata, nie chce przedłużyć na normalnych warunkach a do tego nie wiadomo jak będzie wyglądał po 4 miesiącach przerwy, gdy masz gości na dłuższych kontraktach, gdzie więcej zyskasz na dłużej grając nimi i zgrywając ich z całym zespołem to po prostu głupota i kolejny raz pokazanie, że w tym klubie nie ma zasad i dyscypliny.
Po co zgrywać Davida/Openda jak po lecie ich nie będzie. I nie, na pewno David nie jest bardziej użyteczny. Cała trójka nie nadaje się na Juventus i jest bezużyteczna. Ja również uważam Serba na najmniej słabego. Spaletti pewnie też od razu postawi na niego i on powinien zdecydować co z nim zrobimy, a długoterminowej umowy z Dusanem sobie oczywiście nie wyobrażam. Wszyscy chcielibyśmy 9tke z prawdziwego zdarzenia, i nikt tu obecnej trójcy nie chce. Po prostu Serb jest najmniej beznadziejny z naszych napastników. Zapewne rzeczywistość zakrzywia nam jego nieobecność i kopanie się po czole Opendy/Davida, czas pokaże czy pod Spalettim i bardziej ofensywnej grze, Vlahovic jest w stanie grać ciut lepiej.
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 03 marca 2026, 22:44

Przy ewentualnym nowym kontrakcie z Vlahem sporo będzie zależeć od ofert innych ekip. Serb raczej nie wybierze się na Bliski Wschód, więc będziemy konkurować z "normalnymi" klubami a pośród normalnych dosypać hajs może ewentualnie tylko MU.
Wiem, że Barcelona była jakoś zainteresowana by zastąpić nim Lewandowskiego, ale oni raczej nastu milionów E nie zaproponują.

Po prostu prawda jest taka, że na rynku 9 jest taki dramat, że nie ma "pewniaków" w stylu młodego Inzaghiego, Trezegueta czy nawet starszego Higuaina kiedy do nas przechodził.

A Vlahović jest takim typem charakterologicznym, że przy odpowiednim prowadzeniu i dostarczaniu szans sądzę, że może odpalić.

On jest bardzo gwałtowny psychicznie i dobra seria może go napędzić, ale zła seria czy swiadomosć jeden okazji na mecz go wyniszczała.
Przy Spallettim może mieć 3-4 opcje na mecz i może dostarczyć te 0.75 bramki na spotkanie po prostu.

Ja wiem, że on ma już braki których nie nadrobi (prawa noga, słaba szybkość, brak talentu do zastawiania się), bo jest na to już za stary, ale jednak ma
- technikę uderzenia lewą nogą
- jakąś łatwość do dochodzenia do sytuacji

ma też jednak serducho do tych barw.

Pamiętacie mecz przeciwko BVB i kto dla nas wyciągnął 4-4?

przypomnijcie sobie

także uważam, że przedłużenie Vlahovicia > 99% "9" świata

jedyni którymi bym go zastąpił nawet przepłacając na tę chwilę z w miarę realnych opcji to Osimenh i Kolo Muani.
polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
ODPOWIEDZ