Sondaż poparcia dla Luciano Spallettiego

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za pozostawieniem Spallettiego na funkcji trenera Juventusu?

Czas głosowania minie 01 marca 2026, 13:14

Tak
39
61%
Nie
8
13%
Na obecnym etapie nie mam zdania
17
27%

Liczba głosów: 64
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 66 razy

28 lutego 2026, 15:56

Ależ tu nie chodzi, czy ktoś Ci płaci czy nie. Nie podejmujemy wiążących decyzji, żeby wymagać jakiejś pensji, a luźno dyskutujemy. Jeśli ktokolwiek chce być poważnie traktowany w jakimkolwiek dyskursie - moim zdaniem - nie powinien się ograniczać do samego krytykowania, gdyż do tego nie trzeba absolutnie żadnych zdolności, a powinien móc wskazać przynajmniej kierunek potencjalnych zmian.

Jak na razie osoby będące za pozostaniem Spalettiego - na chwilę obecną - potrafią uzasadnić dlaczego, osoby niebędące pewne, również wskazują czemu należy się wstrzymać z oceną. Natomiast ci chcący natychmiastowej zmiany, nie wskazują nie tylko dlaczego dana alternatywa miała by przynieść zmiany in plus, nie wskazują żadnej alternatywy. Nie bo nie to żaden argument. A najpierw krytyka, by potem płynnie przejść w narrację "nie wiem bo mi nie płacą..." mówi sama za siebie...

Reasumując - nawet po wypowiedziach pod sondą można wywnioskować, że trzeba poczekać przynajmniej do końca sezonu, gdyż nikt nie jest w stanie nawet wskazać kierunku - odnoście ławki trenerskiej - który na już miałaby przynieść korzyści.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 30 razy
Otrzymał podziękowanie: 240 razy

28 lutego 2026, 16:21

Były już argumenty za tym aby ponownie zwrócić się w kierunku Conte.
Obrazek
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 66 razy

28 lutego 2026, 16:31

No cóż, ja tam betoniarstwa więcej nie chcę w Juventusie. Żadnych Conte, Deschampów i reszty podobnych trenerów. Takim sposobem do niczego, ale to do niczego nie dojdziemy. Po tylu sezonach mam też dość tego "corto musso" i wzdychania do chwil minionych. Jak chcesz iść do przodu to musisz iść do przodu, nie wciąż oglądać się na to co było i wzdychać do tego co zostało - nie bez powodu - porzucone.

O przeszłości należy pamiętać i wyciągać wnioski na przyszłość, nie wracać i w niej żyć. Już nam Al***ri 2.0 pokazał jak zgubne to jest.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

28 lutego 2026, 16:35

Tyle, że Spaletti to już dziadek, swoje ułomności też pokazuje i pokazał je w reprezentacji więc ja z nim przyszłości nie wiążę a do tego zarząd powinien być konsekwentny.
Obrazek
YouCantCMe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

28 lutego 2026, 17:08

Problemem jest to czy Conte się znowu nie wypnie na nas
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

28 lutego 2026, 17:39

Do tej pory się nie wypinał.
Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 49 razy

28 lutego 2026, 18:07

Jeśli alternatywą dla Spallettiego ma być Conte to podziękuję. Cóż to takiego szanowny Antonio osiągnął żeby do niego wzdychać?
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

28 lutego 2026, 19:58

Na obecnym etapie nie mam zdania.

Po pierwsze łysy nigdy nie powinien zostać naszym trenerem, ale to Włochy więc nazwijmy to ubogaceniem kulturowym :prochno:

Po drugie jako że piłka to praca z biomaszynami, które wymagają czasu do przystosowania, nauki języka, mentalności etc. i jako że mamy młody skład, a obecne problemy <30 latków są inne niż te kilkanaście lat temu, to może to dobry pomysł, aby trzymać dziadka na tym stanowisku, który będzie im mentorował :think:

Po trzecie Juventus od kiedy utracił prawdziwego Prezesa już nawet przestał mówić o jakichkolwiek ambicjach, co jak widzę części szanownemu forum odpowiada ( :allegri: ) więc poziom Spala do tego pasuje, bo gościu jak na schyłek swojej kariery jest do bólu średni.

Po czwarte dobro klubu wymaga stabilizacji więc nawiązując do punktu drugiego; tak jak uważam, że Tudorowi powinniśmy pozwolić dokończyć obecny sezon, tak samo powinniśmy zrobić ze Spalem i dopiero po kolejnym sezonie ocenić.

Po piąte nawiązując do punktu wyżej, ostatnie chaotyczne gry Juve i wyniki Spala są zbieżne do Tudora, a ten poleciał :prochno:

Także podsumowując obecnie to jeden <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Może się okazać, że skończymy poza 4 i wtedy sondaże nie będą się liczyły, bo łysy po prostu nie dowiezie więc powinien polecieć.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
RobertoPereyra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

28 lutego 2026, 20:06

Niestety tutaj trzeba powrotu Conte
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

28 lutego 2026, 20:26

szczypek pisze: 28 lutego 2026, 18:07 Jeśli alternatywą dla Spallettiego ma być Conte to podziękuję. Cóż to takiego szanowny Antonio osiągnął żeby do niego wzdychać?
A co osiągnął Spaletti ? Conte przynajmniej za torby weźmie i wytłumaczy co to jest Juventus, przynajmniej umiejętność motywacji dla niektórych nieosiągalny.
Obrazek
ODPOWIEDZ