Sondaż poparcia dla Luciano Spallettiego

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś za pozostawieniem Spallettiego na funkcji trenera Juventusu?

Czas głosowania minie 01 marca 2026, 13:14

Tak
39
61%
Nie
8
13%
Na obecnym etapie nie mam zdania
17
27%

Liczba głosów: 64
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 55 razy
Otrzymał podziękowanie: 254 razy

27 lutego 2026, 13:14

Sonda za prośbą @BlackJacky. Ustawiona na dwa dni (do 13.13 w niedzielę), aby wynik meczu z Romą nie wpłynął na wynik ankiety.
Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 42 razy

27 lutego 2026, 14:52

Ogólnie jestem za Spalem i dotychczas zmierzało to w kierunku przedłużenia umowy. Natomiast myślę, że spokojnie można jeszcze poczekać, żeby przekonać się, czy wykaraskamy się z dołka, w którym się ostatnio znaleźliśmy. Mecz z Galatą był świetny, ale takie występy z wielu względów wyciąga się poza nawias. Teraz pozostała nam już tylko proza życia codziennego w Serie A i przekonamy się czy, a jeśli tak, to z jakimi wrażeniami zakwalifikujemy się do LM. Sądzę jednak, że ostatecznie Spal zapracuje na przedłużenie. Dotychczasowe wrażenia jak najbardziej pozytywne, jednak nie śpieszyłbym się, jeśli sytuacja nas do tego nie zmusza.
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

27 lutego 2026, 14:58

Hie hie hie, dzieki @Distant; )
Oczywiście zagłosowałem na "NIE". Moze za Spalliego zmienila sie nasza gra "dla oka" i to, ze gdzies tam widac ze druzyna wierzy i walczy do konca. Ale odpadlismy ze wszystkich Pucharowych rozgrywek, nie liczymy sie w walce o "pudło" w SerieA i jest wielce prawdopodobne ze do przyszlorocznej LM sie nie dostaniemy. Ot takie to sukcesy. Natomiast pytaniem otwartym pozostaje: kto za emerytowanego Włocha...(?)
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2026, 14:55 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 66 razy

27 lutego 2026, 15:31

Skoro zagłosowałeś na nie (ja na tak) to ja pytam się Ciebie, kto? ;)

Negować łatwo, trudniej znaleźć alternatywne rozwiązanie...
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 117 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

27 lutego 2026, 17:01

Tylko Max Allegri :allegri:
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

27 lutego 2026, 18:19

Volto pisze: 27 lutego 2026, 15:31 Skoro zagłosowałeś na nie (ja na tak) to ja pytam się Ciebie, kto? ;)

Skoro Zidane ma przejąć reprezentację Francji, to znaczy, że DD będzie wolny. No i Klopp dalej nie ma pracy - i zanim ktoś powie, że to nierealne, to oprócz pieniędzy jaki jest argument przeciwko? Z resztą, czy aby pieniądze są argumentem przeciwko? Nie ugra się nic skąpiąc na każdym kroku, trzeba mieć odwagę sypnąć kasą.
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 66 razy

27 lutego 2026, 18:46

Tak, Klopp... Oczywiście, że nierealne. Nawet jakby miał się podjąć wyzwania, to dlaczego w Juventusie, gdzie na pewno nie dostanie kogo chce? W Liverpoolu miał komfort, mógł pokazać palcem i budować zespół pod siebie. Co do DD - :O Toż to murarz niczym rodowity włoski trener, już tęsknisz za starą dobrą kalmą? ;)

PS:
Vanquish pisze: 27 lutego 2026, 18:19 Nie ugra się nic skąpiąc na każdym kroku, trzeba mieć odwagę sypnąć kasą.
No co bo co, ale my nie skąpimy :prochno:
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2026, 19:02 przez Volto, łącznie zmieniany 1 raz.
wojokamil

Juventino
Juventino
Podziekował: 7 razy

27 lutego 2026, 19:29

Przecież Klopp powtarza jak mantrę, że nie tęskni mu się do trenerki, bo nie miał przez to życia. Oczywiście może mu się odmienić, ale wątpię, że tak szybko.
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 28 razy
Otrzymał podziękowanie: 35 razy

27 lutego 2026, 20:06

Podziwiam tych, ktorzy wine za obecna sytuację przypisują trenerowi. Niczym prezesi polskich klubów ekstraklasy. Wywalić i brac następnego. Bez refleksji. Place i wymagam bo mam pieniądze.
1. Alternatywa( Bo bajeczki o Kloppie czy innym Guardioli odlozcie na regal obok Kopciuszka)
2. Deschapms, Conte...ludzie litości...tak teskno za betonem? Jutro castorama otwarta.
3. Spal nie przepracował z drużyną okresu przygotowawczego, zastal druzyne w ruinie, rzucil światełko nadziei na lepsze jutro. Pokazal, ze Juventus potrafi grać efektywnie i efektownie. Ma glupie pomysły? A który ich nie ma??
Życie szybko pokazalo, ze tego materiału sukni nie uszyjesz. Niech dostanie lepszych piłkarzy, popracuje nad swoim pomysłem. Nie wyjdzie spoko, rozstajemy sie. Ale zeby nie bylo tak, ze wezmiemy potem jakiegoś nonejma i bedziemy tesknic i pluc se w brode, bo mogl Spal zostac.

To forum słynęło z merytoryki i obiektywnego spojrzenia na swiat, ale co niektórzy są chyba przebodzcowani, że piszą takie kocopoly
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 86 razy

27 lutego 2026, 21:00

Dla mnie w tym momencie #SpalettiOut, ale pewnie zostanie - no chyba, że poleci Głąbolli, do klubu wejdzie ktoś ze świeżą wizją, zacznie w końcu coś budować i znajdzie sobie do tego odpowiedniego trenera.

Jak chcecie se pogadać kto za Łysego z Neapolu to jest do tego temat "Nowy Trener": https://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=30264
Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

27 lutego 2026, 21:26

Volto pisze: 27 lutego 2026, 15:31 Skoro zagłosowałeś na nie (ja na tak) to ja pytam się Ciebie, kto? ;)

Mental Mioduskiego. Napierw zwolnić, a potem się zobaczy :laugh:
Juve per sempre sara...!!!!
Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

27 lutego 2026, 23:15

Jestem już starym kibicem (25 lat kibicowania) i mając świadomość tego, że nie będzie wygranej LM w ciącu co najmniej 3 lat i być może nawet wygranej Serie A w ciągu co najmniej 3 lat chcę po prostu oglądać fajną piłkę na tak.
Może nie emocjonuje się tak jak kiedyś kiedy przeżywałem pół sytuacji tworzonej za Capello/Conte/Maxa.
Nie wiem czy w ciagu następnych 35 lat doczekam dominacji a la lata 90 (95-03), wiec chce mieć trochę funu i ten fun daje Spall.

A jak urodzi z tego jakieś Scudetto czy finał LM to tym lepiej.
polecam www.sokker.org
:)
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

28 lutego 2026, 12:26

Jedyną prawidłową odpowiedzią, za którą przysługuje czajnik elektryczny i paczka misiów Haribo, jest "obecnie ciężko stwierdzić".

Drużyna, mimo tartaku, ma potencjał na top 4, bo zwyczajnie Serie A jest cienka jak barszcz. Jeśli Spall wyleci poza top 4, to trzeba będzie się zastanowić - w jakim stylu to zrobił, jakie decyzje podjął, jakie kłody pod nogami miał i czy dało się z tego ugrać coś więcej.

Synek, to trzeba na spokojnie usiąść.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

28 lutego 2026, 13:21

Ja zagłosowałem na tak bo od 2004 roku mieliśmy tylko jednego trenera którego wspominam pozytywnie, jednego przy którym z wypiekami człowiek czekał na mecze (nawet jeśli nie całą kadencję i mimo wtop w LM) więc zwyczajnie nie wierzę, że zatrudnimy kogoś lepszego.
Spaletti ma doświadczenie i jakieś sukcesy więc lepiej dać mu kolejny sezon mimo wypadnięcia z top4 (jeśli tak byś się stało) niż dać szansę kolejnemu trenerowi który nawet nie wiadomo czy zdobędzie szatnie i co będzie prezentował.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

28 lutego 2026, 15:17

Kolego, jak Juventus bedzie mi placil 500tysia Ojro na rynke miesiecznie, to bede mial odpowiedzi na takie pytania. Na chwile obecna, to nie moja robota i mam inne rzeczy na glowie.
Nie chce wychodzic na jakiegos pierwszego hejtera Luciana, ale to trener ktory w pilce osiagnal bardzo malo i tez jakiegos medżik tacza do druzyn nie ma. Podtrzymuje to, co wczesniej napisalem: widac w pewnych aspektach progres, ale niestety w wynikach koncowych jest regres (aczkolwiek do maja ma jeszcze troszke czasu).
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
ODPOWIEDZ