Nowy zarząd?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 137 razy
Od nowego sezonu będziemy mieli nowych członków sztabu sportowego bo do Giuntoliego dołączy prawdopodobnie Pompilio, Stefanelli oraz szef skautów - Scala. Odchodzą Cherubini oraz prawdopodobnie Manna, który ma zostać DS Napoli. Czyli będziemy mieli całkiem już nowy zarząd.
To od teraz praktycznie wszystko idzie na konto Giuntoliego. Od początku wiedział, że z Allegrim ten projekt nie pójdzie do przodu, że klub potrzebuje kogoś ze świeżym spojrzeniem na piłkę aby znów zacząć przyciągać nowych kibiców, ale nie mógł się jeszcze go pozbyć. Teraz dopiął swego. Ciągle pojawiają się też głosy o potencjalnych roszadach w kierownictwie klub w obszarze sportowym, które chciałby przeprowadzić Giuntoli. Tak więc dostał ewidentnie duży kredyt zaufania od Elkanna, aby zbudować ten klub na nowo, według swojej wizji i pomysłu. Poprzednie okna transferowe miał praktycznie bez budżetu, więc ciężko to jakkolwiek obiektywnie oceniać. Ale to najbliższe oraz lato 2025 (bo w jedno trudno zbudować mocną drużynę) pokażą w dużej mierze na co go stać i na co możemy liczyć w najbliższej przyszłości. Zaczyna się nowa era. Od teraz to będzie Juve Giuntoliego. Ja w niego wierzę.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
A ja jestem ciekawy, kiedy dojdzie do zmian na samej górze i kiedy wycofają ten zarząd księgowych. Już teraz, czy jeszcze sezon się będzie trzeba przemęczyć?
Trochę w ferworze po odejściu znienawidzonego przez wielu trenera, mniej dyskutowana jest sprawa zachowania zarządu i ich rzekomego przepraszania FIGC.
Po tej całej dmuchanej aferze z zeszłego roku? Po tym ewidentnym sędziowaniu przeciwko Juventusowi i to nawet w tym ostatnim meczu z Atalantą? Jeżeli to prawda, to jest to dla mnie kompromitacja i niczego dobrego z tego nie wyniknie. Nie byłem zwolennikiem targania się po sądach przez te ujemne punkty, bo za dużo by to i tak nie dało, ale mimo wszystko jest jakaś granica płaszczenia się.
Trochę w ferworze po odejściu znienawidzonego przez wielu trenera, mniej dyskutowana jest sprawa zachowania zarządu i ich rzekomego przepraszania FIGC.
Po tej całej dmuchanej aferze z zeszłego roku? Po tym ewidentnym sędziowaniu przeciwko Juventusowi i to nawet w tym ostatnim meczu z Atalantą? Jeżeli to prawda, to jest to dla mnie kompromitacja i niczego dobrego z tego nie wyniknie. Nie byłem zwolennikiem targania się po sądach przez te ujemne punkty, bo za dużo by to i tak nie dało, ale mimo wszystko jest jakaś granica płaszczenia się.
W idealnym świecie prezydentem/prezesem powinien zostać ktoś ze świata piłki. Najlepiej ktoś znający i kochający klub. Nazwisko samo się nasuwa
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 137 razy
Ponieważ do sztabu Giuntoliego doszedł kolejny (ostatni) członek, narodził się całkiem nowy obszar sportowy :
- Pompilio: prawa ręka dyrektora piłkarskiego
- Stefanelli: będzie pełnił rolę szefa skautingu
- Sbravati: będzie nowym szefem sektora młodzieżowego
- Chiellini: (Next Gen) i Scaglia (U19)
- Pompilio: prawa ręka dyrektora piłkarskiego
- Stefanelli: będzie pełnił rolę szefa skautingu
- Sbravati: będzie nowym szefem sektora młodzieżowego
- Chiellini: (Next Gen) i Scaglia (U19)
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Chiellini będzie swoją filozofią zarażał najmłodszych? Czyli można zapomnieć, że coś ciekawego trafi do pierwszego zespołu w najbliższej przyszłości
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- lucasjohnson
- Juventino
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Nie wiem czy to dobre miejsce ale niech będzie.
Na Twitterkach lata info że Agnelli szuka inwestorów i ogólnie kombinuje by przejąć kontrolę nad Juve. Niezależną od Johna. Ma szukać inwestorów głównie w ciapatowie.
Na Twitterkach lata info że Agnelli szuka inwestorów i ogólnie kombinuje by przejąć kontrolę nad Juve. Niezależną od Johna. Ma szukać inwestorów głównie w ciapatowie.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Temu Panu już dziękujemy, szanuje za przywrócenie klubu na szczyt, ale jak szybko go przywrócił, tak jeszcze szybciej spuścił, a w tle jeszcze tematy choćby Superligi i pójścia wtedy na całość, co finalnie kompletnie na plus dla klubu nie wyszło. Ten Agnelli niech się trzyma już od klubu z daleka.
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.