SerieA 2024/2025 - dyskusja

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 56 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2024, 12:56

Ehhh jaka hipokryzja. Dobra nie ma sensu tego ciągnąć. Zobaczymy, czy Motta z lepszym składem, piłkarzami, grający bardziej ofensywnie wygra puchar Włoch i zrobi lepsze wyniki. W sumie już nie mogę się doczekać nowego sezonu i trzymam kciuki za trenera ! ;)

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2024, 12:39

Argumenty z dupy. A już nie pamiętasz jak przegrywaliśmy i remisowalismy przed meczami z Atalanta z mocarnymi ogonami tabeli.
Nie możesz się pogodzić z faktem, że Allegri jest słabym trenerem?
Zaznaczasz że wszyscy się na Allegrim uwzięli. Bo on dostał słaba kadrę, a Motta ma fajną. Max swoimi kretyńskimi pomysłami stworzył i miał co chciał.
Motta przynajmniej na liście życzeń nie ma takich wirtuozów jak De Sciglio, którego Max tak gloryfikował.
Lista grzechów była wałkowana milion razy. Nie będę dublował. Jedynymi, którzy próbowali bronić jego pomysłów był sam Max i Ty
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2024, 12:45 przez lenor, łącznie zmieniany 3 razy.

Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2024, 21:04

Oglądałem właśnie mecz Inter v Atalanta i wyłączyłem po 10 minutach (2-0 dla Interu). Powiem Wam, że jestem pod wrażeniem jakości gry Interu, w którym w pierwszej 11 gra i tłamsił piłkarzy Atalanty blisko 35 letni Darmian czy 35 letni Mkhitarjan.
Wyłączyłem, bo liczyłem na wyrównany mecz. Moze stracę sporo, bo Ata się może podniesie, a może nie. Przez pierwsze 10 minut Atalanta broniła się przez 9 xd.

Skład Atalanty odbiega jakością już od tego co było w prime z Zapatą czy Iliciciem, odbiega już od tego co było w zeszłym sezonie. Trochę tym przetrzymywaniem na siłę Koopa mogli sobie strzelić w stopę. Narzekamy czy narzekaliśmy na to, że J puszczał wszystkich, którzy chcieli, ale ułatwia to transfery... do Atalanty większe nazwiska nie przejdą mając wizję "więzienia" przy chęci odejścia.

System gry i styl gry Gasperiniego nie zmieni się (i dobrze), ale przy takiej polityce może nie dać im nigdy Scudetto...

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2024, 08:29

Obrazek
Serie A jednak najbogatsza z Europy nie licząc SuperLigi, którą niektórzy nazywają Premier League.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 09 września 2024, 12:14

W tym roku przepaść jest mała. Pewnie dlatego że w tamtym to był nokaut.
W tym roku Serie A 300 mln na minus a PL 716, za to w tamtym...Serie A na plus 140 mln i to była 3 liga pod względem wydatków, a PL na minus 1349 mln.

Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2024, 22:42

Inter zalicza wpadkę z Monzą: 1-1 wyciągając remis w końcówce meczu.

Inter, który był (ciągle jest) zdecydowanym faworytem do wygrania ligi ma tyle samo punktów i taki sam bilans bramek co przebudowany mocno i mając nowego trenera Juventus.

Jutro Udine ma szanse na bycie liderem ligi, pierwszy raz od lat chyba :). Napoli wróciło do gry, Atalanta i Milan zawsze groźne, podobnie jak Roma + zawsze jakaś niespodzianka.

Czuję, że do końca o Scudetto będzie walczył kilka ekip i może być serio ciasno. Nil desperandum :)

Szwamb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2024, 23:18

Nie wiem czy nikt nie ogląda innych meczów?

Dzisiaj Roma zaskakująco gładko z Udinese. Dovbyk poza świetną bramką dobrze rozgrywał i ogarniał, więc może wrócić do grania z Primera Division. Przy bramce pomyślałem sobie naturalnie "Vlahović by tak nie strzelił".

W Derbach Mediolanu mała niespodzianka, bo Inter po remisie z Monzą przegrywa z Milanem mimo bardzo dobrej gry z ich strony. Jest to też dla nas sygnał, że w Serie A będzie płasko. Po piątej kolejce bowiem pozycje lidera zajmuje... Torino :)

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2024, 07:23

Oglądamy. Staram się oglądać z 2-4 (poza Juve) spotkania co kolejkę.

Rzeczywiście póki co wygląda, że liga w tym sezonie będzie wyrównana, ale to dopiero 5 kolejka więc nie ma co wyrokować. Chociaż ze względu na charakter nowej LM inne drużyny w niej nie grające powinny mieć o wiele łatwiej.

Roma wczoraj dość fajny mecz. Dovbyk ładnie się w tym meczu pokazał. Jurić ma idealne wejście jako nowy trener.

Fajnie również, że wygrał Milan bo ostatnie kilka spotkań to Inter był górą Mediolanie, więc lekkie utarcie nosa na plus. Świetna bramka strzelil Pulisic. Zrobil interistow bez mydła.

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 28 września 2024, 20:50

Na ten moment TURYN Górą nad Mediolanem:

Ktoś kojarzy taką sytuację? :prochno:
Obrazek

Obrazek
Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 56 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 września 2024, 21:01

Wnioski po tych kilku meczach mam takie, że Koop powinien grać np na pozycji McKenniego- czyli głębiej. Po prostu brakuje mu umiejętności technicznych i prawej nogi.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2024, 22:44

Ponoć Red Bull ma przejąć Torino i są już po pierwszych rozmowach, ktoś coś słyszał o tym? W sumie mogłoby to być całkiem ciekawe, gdyby stworzyło się tam coś na miare RB Lipska. Derby Turynu też mogłyby być przez to ciekawsze ;)

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2024, 02:24

Piti pisze: 28 października 2024, 22:44 Ponoć Red Bull ma przejąć Torino i są już po pierwszych rozmowach, ktoś coś słyszał o tym? W sumie mogłoby to być całkiem ciekawe, gdyby stworzyło się tam coś na miare RB Lipska. Derby Turynu też mogłyby być przez to ciekawsze ;)
Piszą że Cairo - to chyba prezes Torino - jest otwarty na sprzedaż. Tam będą coś kombinować bo piszą też że miasto chce się pozbyć stadionu a umowa z Toro kończy się w przyszłym roku. Jakby RB kupiło klub i stadion to wszyscy byliby zadowoleni. Plus sporo tej zdolnej młodzieży mogłoby trafić do Włoch. Nawet pomiędzy tymi klubami.

Mateys

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2024, 08:12

Z ciekawości obejrzałem wczorajszy mecz Milan-Napoli i utwierdził mnie on w przekonaniu, że jednak droga powrotna Conte do Juve powinna być zamknięta. Faktycznie Antoni jest dobry w wydobywaniu z przeciętniaków 100% i szybko wprowadza swoją filozofię. Ale okopywanie się na własnej połowie przez większość meczu jest czymś co oglądałem w Juve przez ostatnie, co najmniej, parę lat.

Wczoraj się udało (dosłownie - udało, bo Milan cisnął, ale brakowało kropki nad "i", a im bliżej końca meczu, tym gorzej z ich strony to wyglądało), może nawet uda się dociągnąć tak do końca sezonu... ale nie chcę takiej piłki w Juventusie oglądać.

ODPOWIEDZ